- 6 Mayıs 2017
- 6.441
- 7.735
- 198
- Konu Sahibi Eylul55eylul
-
Ne alakası var kadın kimseyi kötülediği yok lütfen bu konuda asıl bilginiz yoksa siz yazmayın bende 4 ay çektim vajinismusu dra gittim ama bu beyinle alakalı bir durum karşındaki Dr bile olsa senin içini rahatlatamıyor. Ya da sadece o an rahatlıyorsun gece kocanla başbaşa ilişki esnasında yine korkularla başbaşa sen kalıyorsun..Bu yorumunuzunşu kadarcık bile faydasi yok. Bilimi kötülemeyi kesin rica ederim.
Cok teşekkürler beni anlamışsınız aynen öyle bu durumda eş desteği çok önemli opersayonluk durum yoktu olsada yaptirmazdimdan ben korkudan yaptirmazdimi anlam çıkarıyorum batan bilimi kötülemek çıkarıyor görüş açısı farkı sanırım birde yaşamayan bilmiyor bizde çok yardım aldık olmayınca olmuyor tamamen beyinle alakalı bu durumNe alakası var kadın kimseyi kötülediği yok lütfen bu konuda asıl bilginiz yoksa siz yazmayın bende 4 ay çektim vajinismusu dra gittim ama bu beyinle alakalı bir durum karşındaki Dr bile olsa senin içini rahatlatamıyor. Ya da sadece o an rahatlıyorsun gece kocanla başbaşa ilişki esnasında yine korkularla başbaşa sen kalıyorsun..
Bence en büyük desteği sabırla eşler vermeli sonrasında da beyinle alakalı. Eş başarabilirsin diye destek vermezse olmuyor. 4.ayımda yendim ama 1.5 yıl o korku devam etti... Benim o konudaki özgüvenim eşim sayesinde oluştu....
Hatta beni doktorun biri kovdu bile "sen anne olmaya bile layık değilsin" dedi...
Operasyonluk bir durum olsa da istemezdim demek bilimi kotulemektir. Ben de kendim yendim. Ama burada gelip onemli olan kafada bitirmek, onlarca doktora gittim olmadi gibi sacma sapan laflar etmiyorum. Cinsel terapi egitimi boşuna alınmıyor. Bu sorunlar çözülsün diye egitim aliyor uzmanlar. Kendi kendine yenmekte süreç oldukça yipratici. Bir uzman destegi altinda yenmek hepsinden daha iyidir.
Benimde operasyonluk bir durumum olsaydı kabul etmezdim nasıl edeyim zaten korkuyorum. Bazıları kızlık zarını aldırıyor hâlâ korkuyor. Benim bi arkadaşım 10 yıllık evli hâlâ vajinismus ama çocuğu var bir kere bile eşimle birlikte olmadım diyor... Aşılama olurken bile tam anestezi aldı o şekilde oldu hatta düşük yaptı ona rağmen yenemedi kendi şırınga ile hamile kaldı çocuğu var ve hâlâ eşi ile birlikte olamıyor... yani bu durumun kızlık zarı ile de alakası yok bence o korku bambaşka bir korku...Cok teşekkürler beni anlamışsınız aynen öyle bu durumda eş desteği çok önemli opersayonluk durum yoktu olsada yaptirmazdimdan ben korkudan yaptirmazdimi anlam çıkarıyorum batan bilimi kötülemek çıkarıyor görüş açısı farkı sanırım birde yaşamayan bilmiyor bizde çok yardım aldık olmayınca olmuyor tamamen beyinle alakalı bu durum
Evet ben 17 yaşında evlendim 1 yıla yakın çektim bu sıkıntıyı bacaklarım kitleniyordu bilinçsiz kasılmam coktu korkudan yaşta küçük tabi eşim çok destek oldu sagolsun şuan 33 yaşındayım vajinusmusta birliktelik olsada uzun süre kasılma devam ediyor korku devam ediyor malesefBenimde operasyonluk bir durumum olsaydı kabul etmezdim nasıl edeyim zaten korkuyorum. Bazıları kızlık zarını aldırıyor hâlâ korkuyor. Benim bi arkadaşım 10 yıllık evli hâlâ vajinismus ama çocuğu var bir kere bile eşimle birlikte olmadım diyor... Aşılama olurken bile tam anestezi aldı o şekilde oldu hatta düşük yaptı ona rağmen yenemedi kendi şırınga ile hamile kaldı çocuğu var ve hâlâ eşi ile birlikte olamıyor... yani bu durumun kızlık zarı ile de alakası yok bence o korku bambaşka bir korku...
Bu arada benim kafama başka birşey takıldı 17 yaşımdaydim dediniz okadar erken mi evlendiniz yani?
Siz hâlâ tamamen unutamamışsınız demek ki. Benim ki 4 ay kadar kısa sürdü ama kasılmalarım 1.5 yıl buldu... Ben tamamen o korkuyu kafamdan silene kadar kontrol hep benim elimdeydi eşim sadece bana ayak uydurmaya çalışıyordu ve ilişki bittikten sonra da çok ciddi anlamda titriyordum korkudan... Eşim hiç yanimdan ayrılmadı ve hep iyi yönde güzel kelimeler söyledi o şekilde alıştım sonrasında da özgüven patlaması olduEvet ben 17 yaşında evlendim 1 yıla yakın çektim bu sıkıntıyı bacaklarım kitleniyordu bilinçsiz kasılmam coktu korkudan yaşta küçük tabi eşim çok destek oldu sagolsun şuan 33 yaşındayım vajinusmusta birliktelik olsada uzun süre kasılma devam ediyor korku devam ediyor malesef
Ben de vajinismus atlattim ve terapi oneriyorum.Ne alakası var kadın kimseyi kötülediği yok lütfen bu konuda asıl bilginiz yoksa siz yazmayın bende 4 ay çektim vajinismusu dra gittim ama bu beyinle alakalı bir durum karşındaki Dr bile olsa senin içini rahatlatamıyor. Ya da sadece o an rahatlıyorsun gece kocanla başbaşa ilişki esnasında yine korkularla başbaşa sen kalıyorsun..
Bence en büyük desteği sabırla eşler vermeli sonrasında da beyinle alakalı. Eş başarabilirsin diye destek vermezse olmuyor. 4.ayımda yendim ama 1.5 yıl o korku devam etti... Benim o konudaki özgüvenim eşim sayesinde oluştu....
Hatta beni doktorun biri kovdu bile "sen anne olmaya bile layık değilsin" dedi...
Beyinde bitiyor. Eger uye beyninde bitiremiyorsa ne yapsin? Herkes yeniyormuş ben yenemedim deyip iyice icine mi kapansin? Operasyonluk durumunuz olsa bile gitmemek kötülemektir. Siz yorumuma yanit verdiginiz surece ben de yanit vermeye devam edeceğim.Yine dediğimin arkasındayım beyinde bitiyor bu mesele ayrıca operesyonluk durumum yoktu olsada olmazdım demek bilimi kötülemek değil siz algılamak istediğiniz gibi algiliyorsunuz saçma sapan yorum yapan sizsiniz evet uine diyorum çok doktora gittim sonuç alamadım lütfen yorumlarima yanıt vermeyin
Bahsettiginiz bütün her seyin sebebi travmalar. Bunlarin hallolmasi icin terapi alinmasi gerekiyor. Hipnoterapi mucize bir şey. Korkularınızı yok ediyor, kendinize inanmanizi sağlıyor.Benimde operasyonluk bir durumum olsaydı kabul etmezdim nasıl edeyim zaten korkuyorum. Bazıları kızlık zarını aldırıyor hâlâ korkuyor. Benim bi arkadaşım 10 yıllık evli hâlâ vajinismus ama çocuğu var bir kere bile eşimle birlikte olmadım diyor... Aşılama olurken bile tam anestezi aldı o şekilde oldu hatta düşük yaptı ona rağmen yenemedi kendi şırınga ile hamile kaldı çocuğu var ve hâlâ eşi ile birlikte olamıyor... yani bu durumun kızlık zarı ile de alakası yok bence o korku bambaşka bir korku...
Ozur dilerim mune baskanim. Daha ılımlı yazacagim bundan sonra.Hanımlar lütfen rica ediyorum tartışmanın size bir faydası yok, kaldı ki konu sahibine hiçbir faydası yok, konuyu siz aranızda tartışın diye açmamış çözüm arıyor.
E abla iyileşmemişsin işte. Haksiz miyim simdi dediklerimde? 18'den 33'e kadar geçen süre boyunca hala korku devam ediyorsa hala vajinismussun. Her zaman kendi kendine olmuyor iste. Kafada bitirdim saniyorsun bitmiyor.Evet ben 17 yaşında evlendim 1 yıla yakın çektim bu sıkıntıyı bacaklarım kitleniyordu bilinçsiz kasılmam coktu korkudan yaşta küçük tabi eşim çok destek oldu sagolsun şuan 33 yaşındayım vajinusmusta birliktelik olsada uzun süre kasılma devam ediyor korku devam ediyor malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?