- 28 Kasım 2020
- 20
- 30
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. "Başkalarına iyi gelen size iyi gelmeyebilir" cümlenize katılıyorum. Ama 'sakın ama sakın yaptırmayın' ve 'bebek sahibi olmak için sağlığınızdan olmayın' söylemlerinize katılmıyorum. Bebek sahibi olmak, virüsleri yok etmek, kistleri düşürmek ve tüpleri açmak gibi pek çok faydası var sülüğün. Nitekim olumlu geri dönüşleri bu platformda bulmanız çok mümkün. Sülüğün bazı kişi gruplarına kesinlikle uygulanmaması gerekiyor. Siz belki o gruptasınız. Bu yaşamış olduğunuz sıkıntıların asıl nedenini öğrenmek gerek. Sülüğe karşı hassasiyetiniz de olabilir. Bunu anlamak için belki de öncelikle vücudun dış bölgesine bir adet sülükle deneme yapılabilirdi.Vajinal sülüğü 1,5 ay önce yaptırdım. Ben öncesi araştırma yapmıştım ve olumsuz hiç bir şeye denk gelmemiştim.o yüzden dedim ki ya nolcak bir de bunu deneyeyim...
Benim rahatsızlığım tam olarak kronik endometrit (Rahim zarı iltihabı) antibiyotik tedavisi görmüştüm ama etrafımda sürekli sülüğün ilithaba iyi geldiği söylendiği için korkarak da olsa yaptırdım.
Yaptırmaz olaydım. Hayatım altüst oldu. Sağlığım bozuldu. İlk 2 haftanın sonunda şiddetli bir akıntı ve şişlik, zonklama tarzı ağrı oldu. Kültür vermiştim. Acinetobacter lwoffii diye bir mikrop çıktı. Doktor acil antibiyotik başlamamız gerekiyor bu kötü bir mikrop sakın hamile kalma bu dönem dedi ve hemen 10 günlük antibiyotik başladık. Fitil de kullandım Antibiyotik bitince doktorumla görüştüm 1 hafta bekleyelim dedi. Bu süreçte şişliğim geçmişti akıntı azalmıştı. Hiç bir sorun gözükmüyordu. Kontrole gittiğimde kültür almadı çünkü aylardır kültür veriyorum. Sadece vajinal muayene etti. İçerisi temiz hiç bir sıkıntı yok dedi. Vajina florası bozulduğu için probiyotik verdi yanında kefir ve yoğurtla destekle dedi. Buraya kadar herşry normal çünkü doktor sülük yaptırdığımı bilmiyor. Söylemezdim de...
Sülük somrası vücudumda sürekli ağrılar olmaya başladı. Başım, boğazım, iç batın dedikleri karnın her tarafı, böbrek, kasık ağrısı, bel ağrısı...
Sırf bunu yazmak için kadınlar külübüne üyeliğimi aktifleştirdim. Düşünenler varsa sakın ama sakın yaptırmayın. Başkalarına iyi gelen size iyi gelmeyebilir. Bebek sahibi olmak için sağlığınızdan olmayın.
Modern tıbbın mükemmelliğinden söz etmek mümkün değil. Zira bol bol ilaçları, antibiyotikleri ve kesip biçmeyi tek çareymiş gibi gösterebiliyor. Modern tıbbı, tamamlayıcı tıpla (alternatif tıp) birlikte kullanmak çok daha mantıklı olur diye düşünüyorum.