- 12 Eylül 2011
- 1.025
- 287
Aynen sen bakiresin ve tipleme yapildi degilmiBu arada ben de bakireyim bana 5 yıl önceki erkek arkadaşımla temastan bulaştı ama kendisinin testi negatif çıktı ve doktoru da ona kız arkadaşına wc den havuzdan bulaşmıştır demiş ama ben eminim ondan bulaştığına erkeklerde test çok belirleyici değil malesef
Eski yazıları biraz okudum bugün biri yazmış ilk testte sadece 6 2. Testte 6,16 geldi. Yani benim anlamadığım testler de güvenilir değil mi ya da böyle durumlar nasıl oluyor? Dünyanın en saçma cinsel yolla bulaşan hastalığı hiçbir tedavi ilacı yok, erkeklere test yok, kalabilir de kalmayabilir de , psikolojiyle oynuyor. Amerika’nın oyunu diye bağıracağım şimdi :))))Boyle bisey olucagini sanmiyorum.kac doktor dinledim bunlarin tip degistirmesi olmaz neyse odur.
6 varmis zaten 16 da sonradan bulasmis olabilir.ayrica butjn tiplerine bakmiyor olabilirler 2.teste 16 ya da bakmislardir ve pozitif zaten bizde en tehlikeli tip 16 ve18Eski yazıları biraz okudum bugün biri yazmış ilk testte sadece 6 2. Testte 6,16 geldi. Yani benim anlamadığım testler de güvenilir değil mi ya da böyle durumlar nasıl oluyor? Dünyanın en saçma cinsel yolla bulaşan hastalığı hiçbir tedavi ilacı yok, erkeklere test yok, kalabilir de kalmayabilir de , psikolojiyle oynuyor. Amerika’nın oyunu diye bağıracağım şimdi :))))
Ben de 1 kere siğil çıktı o da salak bir doktora denk geldim neden salak diyorum çok korktuğumu gördüğü halde sürekli benim moralimi bozucak şeyler söyledi ve asla test yapalım demedi yaktıktan sonra söyledi acaba 16.18 var mıdır sende diye ben de uzman bir doktor siğil görüntüsünden anlarmış öyle okudum internette dedim he evet yok yok zararsız dedi. Sonra siğil hiç çıkmadı ve tip testi yaptıramadım. Kafaya çok taktım özel bir dr a gittim smear çubuğunu kesti inceltti öyle aldı örnek hem hpv hem smear ikisi de negatif zaten içerde yoktur diye konuşuyorduk ama emin değildik.Aynen sen bakiresin ve tipleme yapildi degilmi
İcerde akintin var iyibolur dedi bana kiku fln yok canim daha oncede fitl ve antibiyotik kullanmistim akinti icin yeni bitti iste ama akintim evlenmeden de vardi benim yaKullan canim senkn akinti koku vs bir şikayetin varmi
Anladim canim fazla değilse kokuluda degolse kadinlarda normal zatenİcerde akintin var iyibolur dedi bana kiku fln yok canim daha oncede fitl ve antibiyotik kullanmistim akinti icin yeni bitti iste ama akintim evlenmeden de vardi benim ya
Aynen canim her hastalikta takmak tehlikeli sonuclar dogurur.bende kac doktora sordum ne yaptin sen ya diyor korkma bisey olmaz dediler heep.cocuklarimi opersem vs gecermi diyede sordum hayir icin rahat olsun dediler.rabbim hepimize sifalar versin .ben inaniyorumki geçecekHerkes bir sey konusuyor en guzeli takmamak bol bol dua etmek her kadin hayatinin bir doneminde karsilasiyir bununla yaziyirdy nette de demekki cokta devlestirmemek lazim ama bence de oyle tip degismez bunun vucuttan atildigina inaniyorum bende yoksa boyle opmeyle va gececekse gercekten tum cocuklar bile tehlikede bir verem gecirince bile doktorlar komple aileyi tedaviye aliyir bulasir diyor uyariyor bu da oyle kolay olsa muhakkak bizi uyarir heralde onca doktor bence bu hpv nin en buyukbyan etkisi insani takinti hastasibyapmak arkadaslar onun disinda daha buyuk zarari yok gibi baksaniza ortak noktamiz takinti heo
Benim bildigim tip 16 ve 18 yani tehlikeli tipler siğil yapmiyormusBen de 1 kere siğil çıktı o da salak bir doktora denk geldim neden salak diyorum çok korktuğumu gördüğü halde sürekli benim moralimi bozucak şeyler söyledi ve asla test yapalım demedi yaktıktan sonra söyledi acaba 16.18 var mıdır sende diye ben de uzman bir doktor siğil görüntüsünden anlarmış öyle okudum internette dedim he evet yok yok zararsız dedi. Sonra siğil hiç çıkmadı ve tip testi yaptıramadım. Kafaya çok taktım özel bir dr a gittim smear çubuğunu kesti inceltti öyle aldı örnek hem hpv hem smear ikisi de negatif zaten içerde yoktur diye konuşuyorduk ama emin değildik.
Bilmiyorum tip testini de sonuçta6 varmis zaten 16 da sonradan bulasmis olabilir.ayrica butjn tiplerine bakmiyor olabilirler 2.teste 16 ya da bakmislardir ve pozitif zaten bizde en tehlikeli tip 16 ve18
evet ama iki tip birlikte bulunabilir o yüzden siğil var diye kesin zararsız demek de yanlış keşke o zaman yaptırsaydım en azından sadece 6 ise ya da 11 daha rahat olurdum bi daha çıkmadı ama hala acaba var mı bir yerlerde sessizce diye beni düşündürüyor.Benim bildigim tip 16 ve 18 yani tehlikeli tipler siğil yapmiyormus
Bende hangi doktora sorduysam aynısını dedi merak etmeyin geçicek bol bol dua ettim hepimizeAynen canim her hastalikta takmak tehlikeli sonuclar dogurur.bende kac doktora sordum ne yaptin sen ya diyor korkma bisey olmaz dediler heep.cocuklarimi opersem vs gecermi diyede sordum hayir icin rahat olsun dediler.rabbim hepimize sifalar versin .ben inaniyorumki geçecek
Bu arada bir tanesi tipik karnabahar görüntüsündeydi bir tanesi minik et beni ben 2 tane diye biliyordum doktorum 4-5 tane yaktım dediBilmiyorum tip testini de sonuçta
evet ama iki tip birlikte bulunabilir o yüzden siğil var diye kesin zararsız demek de yanlış keşke o zaman yaptırsaydım en azından sadece 6 ise ya da 11 daha rahat olurdum bi daha çıkmadı ama hala acaba var mı bir yerlerde sessizce diye beni düşündürüyor.
İnşallah canım sen tipini de biliyorsun düşük risk hiç korkma siğil çıktıkça yaktırBende hangi doktora sorduysam aynısını dedi merak etmeyin geçicek bol bol dua ettim hepimize
Ay inşallah canım doktorum da öyle söyledi bu arada Ankara’da yaşıyan varsa Sevim Turhan çok iyi ve çok tatlı bir doltor tavsiye ederim.Sende hiç korkma 5 sene geçmiş virüs bile kendi varlığını unutmuştur canım :)
Canım cok gecmis olsun neyse ki negatifsin cok güzel senin iciin. Benim de icinde ic kısma lokal olmuyor mu? Genel mi yapılıyorMerhabalar ,
Cok sukur ki sigillerim gectigi icin buraya yazmam gerektigini ve belki de yaptigim seylerin size de sifa olabilecegini dusundugum icin yaziyorum .
Benim sigillerim 2 yili geckin bir sure once vajina icindeydi ve ben bu durumu cok gec farkettim . Genel anestezi altinda yakilarak temizlendi . Tiplemede HPV 16 pozitif cikti .
Bunlari ogrendigimde dunyam basima yikildi cunku adini bile bilmedigim HPV hakkinda okudukca , hic gitmeyecek surekli tekrar edecek , tipi de yuksek riskli diye diye kendimi yedim bitirdim uzuntuden .
Internette de yaptigim arastirmalar sonucu kendimce bagisikligimi guclendirecek yontemler aradim .
Bu arada 1 - 1.5 ay sonra vajina disinda bir kac sigil farkedip onlari da lokal anestezi altinda yaktirdim . Tabi moral olarak iyice cokmustum .
Neyse sonrasinda 2 kutu immunex plus aldim ve bitirene kadar kullandim . Bir yandan da her sabah ac karnina 1 tatli kasigi corek otu ve bal karisimi yedim . Her gun 1 fincan Ekinezya cayi ictim . Sigiller tekrarlamadi cok sukur . Gecen yil ve bu yil yaptirdigim HPV tipleme testinde 16 negatif cikti cok sukurler olsun ki .
Ama bence en onemlisi de , cok kafama takmayi biraktim . Hatta zaman gectikce unuttum yavas yavas , kendimi kontrol etmedim hic. Sadece duzenli doktor kontrollerime gittim 6 ayda bir .
Umarim sizler de en kisa zamanda kurtulursunuz ama inanin gidiyorlar , er ya da gec bir gun siz kafaya takmayi biraktiginizda gidiyorlar
Hepimize saglikli gunler dilerim
Bu arada bir de arkadaşlar akıntı konusunda bilgi vermek istiyorum benimde çok akıntım vardı içerde siğil enfeksiyon olmasından kaynaklıymış Hakan hocayla bu konuda da konuştum. Hpv enfeksiyonu mantarı tetikliyormuş bundan dolayı da akıntımız geçmiyormuşArkadaşlar buraya yazma gereksiniminde bulundum ki hepinizi bilgilendirmek istiyorum. Ben bulunduğum ilde 5 tane doktora gittim 5i de bana içerde bir şey olmadığını söylediler. Dışarda 1-2 siğili yakıp yolladılar ve en son gittiğimde temiz göründüğünü söyledi cildiye uzmanı.Benim yine de içimde sıkıntı kaldı bir şeyleri beni rahatsız ediyordu. Kalktım gittim istanbula halan topalismailoğluna asit testi uyguladı bana yanında bir cihazla daha baktı 100 kat büyütüp ve benim tam 57 tane siğilim çıktı vajinanın içinde vajinanın dışında ve anüs bölgesinde bile varmış kısacası yayılmış arkadaşlar gerçekten güvenebileceğiniz bir doktora gidin benim size tavsiyem. AHCC için de kesinlikle kullanmam gerektiğini söyledi bilginiz olsun. Ben 4 ay boyunca doktor doktor süründüm siz bu duruma düşmezsiniz umarım ve her zaman doktorlar sanki fazla abartıyormuşum gibi davrandılar bana ben bugün gerçekten güvende olduğumu hissettim. Bunları buraya yazmamdaki tek sebep farkındalık yaratmak kimse reklam yaptığımı falan düşünmesin iyi niyetten dolayı yazıyorum. Bir de İstanbul’da güvenilir test yapan iki labaratuvar varmış biri mavi biri gelişim bugün tekrardan benden numune aldı Hakan hoca ve numune mavi laba gönderildi. Sağlıkcakla kalın
Canım benim akıntıdan çok koku oluyor.bence buda hpvden kaynakli diye düşünüyorum zaten kolkoskopide kronik servsit cikti.artik neler oluyor bilmiyorum.doktorlara güvenemiyorum gerçekten anladıklarını düşünmüyorum gittiğim doktorlar yanıBu arada bir de arkadaşlar akıntı konusunda bilgi vermek istiyorum benimde çok akıntım vardı içerde siğil enfeksiyon olmasından kaynaklıymış Hakan hocayla bu konuda da konuştum. Hpv enfeksiyonu mantarı tetikliyormuş bundan dolayı da akıntımız geçmiyormuş
Eğer bütçen yetiyorsa gel bir de Hakan hocaya görün gerçekten işini çok profesör yapan bir insan ben bugün onunla geçebileceğine bir kez daha inandım 1 yıl içinde inşalalh herşey geçecek dediCanım benim akıntıdan çok koku oluyor.bence buda hpvden kaynakli diye düşünüyorum zaten kolkoskopide kronik servsit cikti.artik neler oluyor bilmiyorum.doktorlara güvenemiyorum gerçekten anladıklarını düşünmüyorum gittiğim doktorlar yanı