Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Kizlar Ben de hpvliyim kadin dogum doktorum takip ediyordu zaten. Bugun farkettim Benim de dilimin gerisinde sigil cikmis. Bunu yakacaklar mi simdi napacaklar, Bir de bogaza dogru sicrama olup olmadigi nasil anlasilacak bunun bir filmi var mi ki? Ya orda da varsa naparim ben tedavisi ne acaba? Cok korkuyorum uyuyamiyorum ne olur bilginiz varsa paylasin:KK43:
Onlar dil tat tomurcuklarin siğil değil bizde geçtik o yollardan :KK43:

Arkadaşlar selam forumda bazı yazılara denk geldim bir çok kişi hpv nin vücuttan atılmayacağı uykuda olduğunu falan yazmış. Benim doktorum atıldığını zamanı herkeste farklı olduğunu söylemişti. Bizim ülkedeki doktorlar neden bu kadar tutarsız?? Hatırlıyorum da gittiğim salak bir doktor bana hpv varsa var 20 sene sonra kanser olursun zaten dedi 5-6 sene içinde bile cin3 e gelenler olmuş ya ben bu doktora inansaydım? Artık gerçekten doktorlara dahi gitmekten sıkıldım. Sizden ricam doktoruna bu durumu soran var mı ya da negatif çıkıp sonra pozitife dönen virüsü tekrar mı alıyor yoksa olan virüs mü uyanıyor ayyy kafayı yicem

Bir de forumdaki ilk yazılara bakın 2007 hatta daha eskiden beri bu virüsü taşıyanlar şimdi 2. Çocuklarına isim bakıyor bu kadar yıl virüs olsaydı bir zarar vermez miydi? En büyük örneği Defne Samyeli ve Belcim Erdogan onlar da yıllar önce almışlar bu virüsü acaba biz mi çook abartıyoruz bakın defne hanım cem yılmazla mutlu mesut hayatına devam ediyor 20 yıl olmuş hem de demek ki atmış vücudundan doktorların bir çoğu bilgisiz lütfen bu konuda uluslararası seminerlere katılan hastası çok olan doktorlara gidin

Benim merak ettiğim ağızda varsa bunun ilerleme süreci genitaldeki gibi mi? Yani 10/15 yıl geçtikten sonra herhangi bir lezyon kanser vs yoksa ağızda hpv yokmuş diyebilir miyiz? Yok ölene kadar her gün acaba ağızımda da var mı diye mi düşüneceğiz artık guvenilir testler doktorlar hastaneler olsun hiv olsak eğer en azından 3. Ay sonra negatifsin dediler mi bitti. Bunda bir şey de söylemiyorlar bir de olabilir de olmayabilir de demesi ne kadar saçma

Canım senin aftlar mideden dolayı mi oluyormuş ? Hangi doktora gittin detaylı araştırıldı mi ? Bende gidecem de
Aftlar segıl kuzum dılde yanmam vardı o mıdeden kaynaklıymıs mıde surubu kullandım gextı yaralarım tekrarlıyor nevra hanıma gosterdım hov asla yara yapmaz saglık beslenmeden kaynaklı bunlar dedı rahat ol senknkılerde hov kaynaklı degıldr emınımkı ama bnm agızımda vırus var bu kesın testte cıktı cunku

Onlar dil tat tomurcuklarin siğil değil bizde geçtik o yollardan :KK43:
Tsk ederim ama bu bir tanesi tat tomurcugundan farkli. Hem sert hem de beyaz hatta ben dune kadar balik kilcigi takili kalmis saniyordum da bakmiyordum bile dun baktim bembeyaz karni bahar goruntulu ve sert. Kbbden randevu aldim gelismeleri yazarim

Arkadaşlar bende anlamıyorum biz mi çok büyütüyoruz aslında her şeyi bilmek hiç iyi değil biz her şeyi okuduğumuz için istisna bile olsa hep en kötüsünü görüp kafaya taktık galiba zaten sonunda bu siğil değil de psikolojik hastalık götürecek bizi ya Allah korusun inanın bende kendimi bile düşünmeden etrafıma geçer mi diye düşünür oldum çok şükür ağzımda bir şey görünmüyor ya öptüğümde çocuklara geçer mi der oldum ama böyle kolay olsa tüm çocukları bir şekilde birileri öpüyor olmayan kalmazdı heralde gereksiz panik yapıyoruz galiba ve gerçekten buraya ilk yazanlar şuan bebiş ismi arıyorlar demek ki atlatılıyor aslında hayata olumlu bakmak lazım gittiğim doktorlarda neler var diyor hiçbirisi abartmadı büyütmedi çok taktıkça kendimizi hasta edicez yaşamdan soyutlanıcaz şuan bunun siğil olduğunu bilmeden bile yaşayan eminim çok insan vardır bende yaşadım hepsini artık kaygı hastası olucam baktım gittim psikiyatriye her doktorla ağlayarak görüştüm tam da yeni evliyken çok zor oldu hala anca anca topluyorum kendimi Allahım yardımcımız olsun çokta takmayalım bunu doktorlar genel olarak hep vücut bununla bir şekilde savaşır dedi keşke geçmişte yaşamış olanlarda yazsalar örnek olur hep olumsuzları örnek alıyoruz rabbim hepimizden silsin inşallah bunu kızlar

Son olarak da hissettiklerimi yazmak istiyorum ben de bir cok kisi gibi kendimi cüzamlı gibi hissettiğimi dr’a söyledim hatta konuşurken ağlıyordum tamamen cahilliğim yüzünden başıma gelmişti çünkü bunlar. Suçlu biri varsa o da bendim. Ama dr um bana daha bugün bakire bir kızın siğillerini yaktığını söyledi kendini öyle hissetme emin ol çok fazla hpvli var ve zamanla vücut bunu atıyor zaten dese deee gelin görün ki 5 sene geçti hala aklımdan gitmiyor:) hepimiz bilseydik kendimizi korumaz mıydık ya da aşımızı olmaz mıydık? Burda da malesef sağlık sistemimiz ve cinsel eğitim yetersizliği devreye giriyor. İnşallah ilerde hepatit gibi zorunlu okullarda çocuklara yapılan bir aşı haline gelir. Bu kadar yaygınlığın sebebi de o değil mi? etrafta hala birleri birilerine bulaştırmaya devam ediyor malesef.
Bakire kıza nerden bulaşmış virus

Arkadaşlar bende anlamıyorum biz mi çok büyütüyoruz aslında her şeyi bilmek hiç iyi değil biz her şeyi okuduğumuz için istisna bile olsa hep en kötüsünü görüp kafaya taktık galiba zaten sonunda bu siğil değil de psikolojik hastalık götürecek bizi ya Allah korusun inanın bende kendimi bile düşünmeden etrafıma geçer mi diye düşünür oldum çok şükür ağzımda bir şey görünmüyor ya öptüğümde çocuklara geçer mi der oldum ama böyle kolay olsa tüm çocukları bir şekilde birileri öpüyor olmayan kalmazdı heralde gereksiz panik yapıyoruz galiba ve gerçekten buraya ilk yazanlar şuan bebiş ismi arıyorlar demek ki atlatılıyor aslında hayata olumlu bakmak lazım gittiğim doktorlarda neler var diyor hiçbirisi abartmadı büyütmedi çok taktıkça kendimizi hasta edicez yaşamdan soyutlanıcaz şuan bunun siğil olduğunu bilmeden bile yaşayan eminim çok insan vardır bende yaşadım hepsini artık kaygı hastası olucam baktım gittim psikiyatriye her doktorla ağlayarak görüştüm tam da yeni evliyken çok zor oldu hala anca anca topluyorum kendimi Allahım yardımcımız olsun çokta takmayalım bunu doktorlar genel olarak hep vücut bununla bir şekilde savaşır dedi keşke geçmişte yaşamış olanlarda yazsalar örnek olur hep olumsuzları örnek alıyoruz rabbim hepimizden silsin inşallah bunu kızlar
Dediklerine aynen katılıyorum. Bence bu kafaya taktikca o virüse ödül veriyoruz kesinlikle beynimize bunu yenecegimizi ve bize zarar vermeyecegini yerlestirmemiz gerekli.ben boyle düşünüyorum. Korkunun ecele faydasi yokmus.o nedenle kimse takmasin bir cok kadinda var ve haberleri dahi olmadan vücuttan atiyorlar.bizler bence sansliyiz en azindan bilincliyiz onlem aliyoruz.bir diger konu ise aşı bazi doktorlar yapilirsa iyi olur bazilarida 26 yasindan sonra onermiyoruz diyorlar.kafamizi iyice bulandiriyorlar.bu konuda kafam karisik yapsammi yapmasammi bir türlü karar veremiyorum.arkadasin biri jelden bahsetmisti arkadaslar esiyle beraber tedavi edici ozelligi varmis hpv kaynakli enfeksiyon vss.sizlerde doktorlarınıza bir sorun belki bi cogunun haberi dahil yoktur ama yinede sorun bu belki en azında onlem amacli kullanılabilir. Biraz pahali ama sayet etkisi olacaksa aliriz bizlerde.

Doktorumun söylediğine göre iki ihtimal var kız nişanlıymış ama doktora erkek kardeşim bu rahatsızlığı geçirdi aynı wc kullanıyoruz demiş doktor o da olabilir demiş bilmiyorum benim doktorum virüslerin sürekli şekil değiştirdiğini söyledi virüs yükü fazlaysa bir kişide onun kullandığı wc geçme ihtimali var dedi

Ben şunu merak ediyorum arkadaşlar eski yazılarda yazmış biri hpv tip 6 var diyelim zamanla 16’ya çevirir demiş. Düşük risk bir süre sonra yüksek riske dönüşüyor falan. 3-4 yıl önce bir doktora ben de merak edip sormuştum ama öyle bir şey olmadığını söyledi 6’sa 6, 16’sa 16. Okuyunca kafam karıştı yine bir şey yazarken kaynak belirtin de bari

Jeli bana vermisti canim iste daha almadim alip kullanicam sigilimde suan yok muhtemelen onlem amacli bakalim en azindan bir kutu kullanalim aklimda kalmasin verdi yani doktor

Ben şunu merak ediyorum arkadaşlar eski yazılarda yazmış biri hpv tip 6 var diyelim zamanla 16’ya çevirir demiş. Düşük risk bir süre sonra yüksek riske dönüşüyor falan. 3-4 yıl önce bir doktora ben de merak edip sormuştum ama öyle bir şey olmadığını söyledi 6’sa 6, 16’sa 16. Okuyunca kafam karıştı yine bir şey yazarken kaynak belirtin de bari
Boyle bisey olucagini sanmiyorum.kac doktor dinledim bunlarin tip degistirmesi olmaz neyse odur.

Bu arada ben de bakireyim bana 5 yıl önceki erkek arkadaşımla temastan bulaştı ama kendisinin testi negatif çıktı ve doktoru da ona kız arkadaşına wc den havuzdan bulaşmıştır demiş ama ben eminim ondan bulaştığına erkeklerde test çok belirleyici değil malesef

X