- 3 Eylül 2018
- 3.994
- 1.666
Aşı olcakmisinizMerhabalar ,
Cok sukur ki sigillerim gectigi icin buraya yazmam gerektigini ve belki de yaptigim seylerin size de sifa olabilecegini dusundugum icin yaziyorum .
Benim sigillerim 2 yili geckin bir sure once vajina icindeydi ve ben bu durumu cok gec farkettim . Genel anestezi altinda yakilarak temizlendi . Tiplemede HPV 16 pozitif cikti .
Bunlari ogrendigimde dunyam basima yikildi cunku adini bile bilmedigim HPV hakkinda okudukca , hic gitmeyecek surekli tekrar edecek , tipi de yuksek riskli diye diye kendimi yedim bitirdim uzuntuden .
Internette de yaptigim arastirmalar sonucu kendimce bagisikligimi guclendirecek yontemler aradim .
Bu arada 1 - 1.5 ay sonra vajina disinda bir kac sigil farkedip onlari da lokal anestezi altinda yaktirdim . Tabi moral olarak iyice cokmustum .
Neyse sonrasinda 2 kutu immunex plus aldim ve bitirene kadar kullandim . Bir yandan da her sabah ac karnina 1 tatli kasigi corek otu ve bal karisimi yedim . Her gun 1 fincan Ekinezya cayi ictim . Sigiller tekrarlamadi cok sukur . Gecen yil ve bu yil yaptirdigim HPV tipleme testinde 16 negatif cikti cok sukurler olsun ki .
Ama bence en onemlisi de , cok kafama takmayi biraktim . Hatta zaman gectikce unuttum yavas yavas , kendimi kontrol etmedim hic. Sadece duzenli doktor kontrollerime gittim 6 ayda bir .
Umarim sizler de en kisa zamanda kurtulursunuz ama inanin gidiyorlar , er ya da gec bir gun siz kafaya takmayi biraktiginizda gidiyorlar
Hepimize saglikli gunler dilerim
Saol cnm benm hayır suleyman bey degıldı kendı doktorumdu dogum yaptıgım suleyman beye gıdıcektm acıkcası muayne ve yakma ıslemlerı cok pahalı dıye nevra hanımı tercıh ettım memnun kaldmgecmis olsun canim sana onu diyen suleyman beydi sanirim sok oldum... Nasil ayirt edememis. İnşaallah temiz sonuc alırsın...
nevra hanim da iyi bir doktorSaol cnm benm hayır suleyman bey degıldı kendı doktorumdu dogum yaptıgım suleyman beye gıdıcektm acıkcası muayne ve yakma ıslemlerı cok pahalı dıye nevra hanımı tercıh ettım memnun kaldm
kuzum gecmıs gıtmıs rahat ol 5 senede sıgıl cıkmadıysa negatıfsındr emınol buna bırde hala bakıre oldugun ıcın ıcerıde yoktur hıc bırsey korkma5 yılın birikmişlerini yazmakla bitiremicem galiba:) Aşı için de o zaman ilk gittiğim ve biyopsiye bile gerek görmeyen bilgisiz doktorum artık gerek yok dese de (doktor seçimi gerçekten çok önemli 1 doktorla sınırlı kalmayın çok korkmuş ve yalnızdım hemen olsun bitsin istedim araştırma yapmadan) bu doktorum yapalım negatifsin dedi bu hafta aşı olucam ve şu bilgiyi de eklemek isterim bağışıklık sistemi düşünce tekrarlar kanayınca tekrarlar vs yazanlar vardı siğilleri yaktırdıktan 1 yıl sonra jiletle alırken baya bi kanattım ve o zaman bile yakın tarih olduğu halde tekrar siğil çıkmadı, bağışıklığım yerle bir olduğu zamanlar oldu yine siğil çıkmadı, en son bağışıklık ve stres kaynaklı bir cilt hastalığı yaşadım o zaman da çıkmadı. Yani ya ben bunu vucudumdan attım ya da sessiz sedasiz bekliyorlar mı bilemiyorummmm
Teşekkür ederim umarım öyledir ama şimdiki korkum da acaba boğazımda var mıdır? Diye malesef ilk sevgilimle oral sex yaşamıştık bildiğim tek korkutucu hastalık hivdi o yüzden cahilliğimin cezasını çekiyorum. Kbb doktoru bir şey yok desede sürekli ağzımda yanma hissediyorum ve bulunduğum ildeki lablarda ağız içi test yapan yer yok istanbulda gelişim lab da ağız çalkalama suyu ile bu testi yapıyorlarmış sizce doğru sonuç verir mi böyle bir sorun yaşayan var mı sitede ya da test yaptıran?kuzum gecmıs gıtmıs rahat ol 5 senede sıgıl cıkmadıysa negatıfsındr emınol buna bırde hala bakıre oldugun ıcın ıcerıde yoktur hıc bırsey korkma
Mavı labta yaptırdım ben pozıtıf cıktı malesef ama senın oda negatıftır 5 sene olmus olsa bı belırtı verırdı heralde yanma bendede oluyordu mıde kaynaklıymıs ılaclarla gectıTeşekkür ederim umarım öyledir ama şimdiki korkum da acaba boğazımda var mıdır? Diye malesef ilk sevgilimle oral sex yaşamıştık bildiğim tek korkutucu hastalık hivdi o yüzden cahilliğimin cezasını çekiyorum. Kbb doktoru bir şey yok desede sürekli ağzımda yanma hissediyorum ve bulunduğum ildeki lablarda ağız içi test yapan yer yok istanbulda gelişim lab da ağız çalkalama suyu ile bu testi yapıyorlarmış sizce doğru sonuç verir mi böyle bir sorun yaşayan var mı sitede ya da test yaptıran?
Mavı labta yaptırdım ben pozıtıf cıktı malesef ama senın oda negatıftır 5 sene olmus olsa bı belırtı verırdı heralde yanma bendede oluyordu mıde kaynaklıymıs ılaclarla gectı
Aşı olcakmisiniz
Doktor anlardı dıye umıt edıyorum cok takıyorsan rahatlamak ıcın test yaptır bazı lablar kargoyla gonderıyor sen suruntu alıp gerı gonderıyorsun ıncelıyorlar rahatlarsınÖncesinde boğazımı incelemezdim ama hpvden beri hep olan dilimin bitişinde boğaza doğru dil bağımın orda küçük kırmızı bir şişlik var boğazımda da doktor tahriş ve faranjit kaynaklı dese de açıkçası kbb cilerin anladıklarını düşünmüyorum ancak çok belirgin olması lazım ki hpv desinler kaç kere gittim bir şey yok diyip gönderdiler ama korkuyorum şimdi çok güzel yeni bir ilişkim var benimle evlenmek istiyor ben sürekli kaçıyorum o da anlam veremiyor anlatamıyorum da çok seviyorum ayrılamıyorum da kendimi çok kötü hissediyorum inanın çıkmazda gibiym böyle bir şey nasıl anlatılır ki?
Doktor anlardı dıye umıt edıyorum cok takıyorsan rahatlamak ıcın test yaptır bazı lablar kargoyla gonderıyor sen suruntu alıp gerı gonderıyorsun ıncelıyorlar rahatlarsın
Nerede yasıyorsun cnm tamam geldıgınde yaptr ztn sonuc bır gunde cıkıyor ama bence negatıfsın emınol bunaKendim doğru yapabilir miyim bilmiyorum bu yüzden yakın tarihte İstanbula gidip yaptırmayı planlıyorum sizlere de sonucu bilgilendiririm teşekkür ederim ilginize :)
Boğaza dogru dilin hemen bitiminde ki cift taraglı noktacık gibi iki beze minik onlar normal acı tat tomurcukları canımÖncesinde boğazımı incelemezdim ama hpvden beri hep olan dilimin bitişinde boğaza doğru dil bağımın orda küçük kırmızı bir şişlik var boğazımda da doktor tahriş ve faranjit kaynaklı dese de açıkçası kbb cilerin anladıklarını düşünmüyorum ancak çok belirgin olması lazım ki hpv desinler kaç kere gittim bir şey yok diyip gönderdiler ama korkuyorum şimdi çok güzel yeni bir ilişkim var benimle evlenmek istiyor ben sürekli kaçıyorum o da anlam veremiyor anlatamıyorum da çok seviyorum ayrılamıyorum da kendimi çok kötü hissediyorum inanın çıkmazda gibiym böyle bir şey nasıl anlatılır ki?
Tat tomurcukları değil bu dil bağı var ya dilin bitiminde bademciğin önünde boğazla birbirine bağlayan onun üzerinde bi de dil alt tabanında minik kırmızı noktalar var 2-3 tane doktor onu da bazı insanlarda olduğunu söyledi ama bilmiyorum çok normal gibi gelmiyorlarBoğaza dogru dilin hemen bitiminde ki cift taraglı noktacık gibi iki beze minik onlar normal acı tat tomurcukları canım
Sonuçlar negatif dediniz hpv virüsü vucuttan kaybolduysa aşı yaptırabilirsinizHPV sebebi ile bir cok doktora gittim ve asi konusunu da gorustum. Bir kac doktor HPV virusu vucuda girdikten sonra asi olmanin iyilestirmeyecegini ve korumayacagini soylese de , bazilari yine de diger HPV tiplerinden korunmak icin asi olmam gerektigini savundular
Henuz asi yaptirmadim ama istiyorum
Canım senin aftlar mideden dolayı mi oluyormuş ? Hangi doktora gittin detaylı araştırıldı mi ? Bende gidecem deDoktor anlardı dıye umıt edıyorum cok takıyorsan rahatlamak ıcın test yaptır bazı lablar kargoyla gonderıyor sen suruntu alıp gerı gonderıyorsun ıncelıyorlar rahatlarsın