Merhabalar ,
Cok sukur ki sigillerim gectigi icin buraya yazmam gerektigini ve belki de yaptigim seylerin size de sifa olabilecegini dusundugum icin yaziyorum .
Benim sigillerim 2 yili geckin bir sure once vajina icindeydi ve ben bu durumu cok gec farkettim . Genel anestezi altinda yakilarak temizlendi . Tiplemede HPV 16 pozitif cikti .
Bunlari ogrendigimde dunyam basima yikildi cunku adini bile bilmedigim HPV hakkinda okudukca , hic gitmeyecek surekli tekrar edecek , tipi de yuksek riskli diye diye kendimi yedim bitirdim uzuntuden .
Internette de yaptigim arastirmalar sonucu kendimce bagisikligimi guclendirecek yontemler aradim .
Bu arada 1 - 1.5 ay sonra vajina disinda bir kac sigil farkedip onlari da lokal anestezi altinda yaktirdim . Tabi moral olarak iyice cokmustum .
Neyse sonrasinda 2 kutu immunex plus aldim ve bitirene kadar kullandim . Bir yandan da her sabah ac karnina 1 tatli kasigi corek otu ve bal karisimi yedim . Her gun 1 fincan Ekinezya cayi ictim . Sigiller tekrarlamadi cok sukur . Gecen yil ve bu yil yaptirdigim HPV tipleme testinde 16 negatif cikti cok sukurler olsun ki .
Ama bence en onemlisi de , cok kafama takmayi biraktim . Hatta zaman gectikce unuttum yavas yavas , kendimi kontrol etmedim hic. Sadece duzenli doktor kontrollerime gittim 6 ayda bir .
Umarim sizler de en kisa zamanda kurtulursunuz ama inanin gidiyorlar , er ya da gec bir gun siz kafaya takmayi biraktiginizda gidiyorlar
Hepimize saglikli gunler dilerim