Arkadaşlar,
bende de siğiller vardı. hem de ben hamileyken genital bölgemde 10 larca siğil çıkmıştı. aynı hanımefendinin dediği gibi dokunsam kaşınıyordu. bazıları koptu vsvsvsvs.... bu siğillerle dogum yaptım. ilk dogumumdu. dikişlerle birlikte tahriş oldu ve yanık yüzünden oluşan kabarcıklar gibi giderek büyüdü. tek kelime ile mahvoldum. dogumdan sonra doktoruma gittim. bunun jinekolojik olmadığını ve ortak kullanılan wc.lerden kapmış olabileceğimi soyledi. 1 hafta sonra doğum hastanesinde adını bilemediğim bir aletle narkoz verildikten sonra o siğillerin hepsini tek tek yaktı. ve yanık kremi verdi. kullandım çok şükür şimdi iyiyim.
bilgilerinize...
Arkadaşlar,
bende de siğiller vardı. hem de ben hamileyken genital bölgemde 10 larca siğil çıkmıştı. aynı hanımefendinin dediği gibi dokunsam kaşınıyordu. bazıları koptu vsvsvsvs.... bu siğillerle dogum yaptım. ilk dogumumdu. dikişlerle birlikte tahriş oldu ve yanık yüzünden oluşan kabarcıklar gibi giderek büyüdü. tek kelime ile mahvoldum. dogumdan sonra doktoruma gittim. bunun jinekolojik olmadığını ve ortak kullanılan wc.lerden kapmış olabileceğimi soyledi. 1 hafta sonra doğum hastanesinde adını bilemediğim bir aletle narkoz verildikten sonra o siğillerin hepsini tek tek yaktı. ve yanık kremi verdi. kullandım çok şükür şimdi iyiyim.
bilgilerinize...
alya cnm siğillere neden olan virus hpv virusü bendede vardı siğil pap semear testinde çıktı ılk olarak acıbadem hastanesınde cıktı benı hemen tekrar aradılar sızınle gorusecegız dıye kanserlı hucreler baslamıs rahım agzında bır 6 ay beklıyorum sonrasında amelıyatla alırız dedı hemen prof dr. Ergin Bengisu ya gitim hemen gün verdı ve ameliyat ediyoruz bu hucrelerı lazerlı amelıyatla kazıyarak alıyorlar benım amelıyatımı amerıkan hastanesınde yaptı Ergin bey hiç bir şey duymadım ne sonrasında ne de oncesınde once ayda bır sonra 6 ayda bır sımdı senede bır tekrar papsmear yapoyoralar hastalgımı tekrarladımı dıye cok sukur tekrarlamadı ve iyileştım bende ilk belirtileri bir kac siğil cıktı bır kac sene evvel sonrasında 2 sene sonra smeart testınde hpv virüsü bulundu partnerınden bulasıyormus kesınlıkle ıhmal etme hemen doktora gıt ve onları yaktırarak aldır cunku kanser riskini getırıyor ve hpv ye karsı da aşılan cunku heryasa yapılıyormus ıp virüsün hangi çeşit olduunu öğrenmen lazım
arkadaşlr, denisim'in başına gelen de bir siğil çeşidi. sanırım 'molluscum'. bende ilk ondan şüphelenilmişti. sonra kondilom aoldukları anlaşıldı. molluscum da vajina ve kalça bölgesinde çıkıyor ve çoğalıyor. daha çok wclerden havuzdan kapılıyor aynı hpv gibi. tabi hpv'ye göre daha masum. yaktırmadan geçebiliyor kremle vs ve tekrarlama riski daha düşük.
siğili olup ta biopsi yaptırmayan yok değil mi arkadaşlar? bir de HPV'nin bir çok çeşidi var. bunun için de biopsi gerekli. ihmal etmeyin sakın, takip için önemli bir bilgi.
öpüyorum hepinizi canlar!
nursunazcım aldara kremi nasıl uyguluyosun bana doktorum ilk önce asitle yak sonra aldara krem uygula dedi.sen direkt siğil üzerine mi uyguladın?
nisancım bana biopsi falan yapmadılar benim dr olmadığını söyledi baktı sadece birde bana iç vulvada büyüme var dedi korkulacak birşey yok dedi sizinde vulvada mı yoksa genital bölge ya da vajen girişinde mi? ben ne yapacağımı bilimiyorum ınternetten bakıyorum resimlere benziyo ama dr yok diyo ya çıldırmak üzereyim
canım benim ya ben hala tam anlayamadım senin doktor, siğillerine var da önemli değil mi diyor, kanser değilsin mi diyor, yoksa senin gösdüğün siğillere o siğil değil mi diyor? kızma bitanem ama anlamak için soruyorum, kafana takma diye. çözümü için ne yapman gerektiğini söylemedi mi? vulvada nasıl bir buyume var? canım benim bir anlatır mısın ?