Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

bende duşta elime bi kaç siğil gelince doktora gittim tüp bebek tedavisinde olduğum için smear testi yapamadı dpv dedi 20 tane siğil var dedi.Bu yaktırma işlemi nasıl kızlar anestezi veriliyormu çok can yakıyormu acaba.

Merhabalar ben yeni üye oldum. Maalesef genital siğil problemi yaşadım ama hamile kaldığım ilk ay siğillerim kendiliğinden kayboldu şuan 37 haftalık hamileyim ve lezyon yok. Ana doktorların bazıları normal doğum yapabilirsin bazıları yapamazsın diyor. Aranızda normal doğum yapan var mı Bi sorun oldu mu acaba
Yapabilirsin deseler de yapma . Bak o hücreler uyuyor şu an yani geçmedi aslında . Bebeğin boynuna da olmaması için bir sebep yok . 5 sene sonra bile çıksa benim yüzümden oldu diyeceksin .Ne gerek var bu riske .Ben yapmamıştım .

bende duşta elime bi kaç siğil gelince doktora gittim tüp bebek tedavisinde olduğum için smear testi yapamadı dpv dedi 20 tane siğil var dedi.Bu yaktırma işlemi nasıl kızlar anestezi veriliyormu çok can yakıyormu acaba.
Anestezili istersen veriliyor .Basit bir işlem . Takma kafana . Geçer gider inşallah

Valla
Sizin ki neymıs.Cok korkuyorum.Ya arka dan bagırsagıma ilerlerse :KK43: Sizin nasıl gectı
arkadaşım bu çok inatçı ve sıkıntılı bir süreç .
HPV çeşitlerinden bol miktarda vardı . 2 ayda 7 kere yaktırdım .İyileşmeden bir daha bir daha çıkıyordu . Beslenmem vs dikkat ettim .Hastalanmamaya çalıştım .Geçti Geçen sene DNA baktırdım .Yoktu .Smear kontrolune devam işte .ama benim süreç rahim ağzımın tamamen alımına kadar gitti. Gerçi şunu da ekleyeyim .Bu ameliyattan sonra çocuğum oldu .Korkma ve kafana takma .Evet çok zor ve yıpratıcı , bitmeyecek sanıyorsun ama geçiyor ...

anestezi durumu lokal yada genel sigilin yerine gore degisiyor. benimki kizlik zarina cok yakin bir.bolgeydi ve kucuk dozda genel qnestezi yapuldi.ama tum islem yarim sa surdu.sonrasinda kndime geldim.

Benim siğillerin hepsi yakıldı.Sadece arka bölgemde bir tane var.Doktor büyük tuvaletımı yaparken zor olacagı ıcın bırakmış.Tam girişteymıs.Acaba dondururlar mı onu?Bir de moloskum mu sıgıl mı ayırt edemıyorlar :KK43:
Canım ben hamıleydım yakamadıkları ıcın kriyo ile dondurdular hıç acı olmuyor sonrada kayboldu sıgıller ve benımkı baya baya buyuktu bence dondurt

Arkadaşlar ahcc siparişimi verdim ve heyecanla bekliyorum bu arada i...tor almaya başladım günde beş tane...yeneceğiz bu hobiyi ve herkesi bilinçlendirmeliyiz ...gençkızlar karşılarında ki adamlara dikkat etmeli onlarda bize...bu iş.kısır döngü halinde yayılıyormuş. Dünya sağlık örgütü bu konuda insanları ürkütmemek için şu an sessiz kalıyormuş:KK43:..ülkemizde bulunmayan ve hpv için çözüm olacak aşı ve destekler için ise tek duamız devletimizin bir an önce bunların ülkeye girişini onaylaması....bunların başında rusyada bulunan ve hepatit b , c dahil virüslerinde öldüren aşı var...ben haftaya ukraynaya gidip o aşıyı alacağım ya gidecek durumu olmayanlar ne yapacak....

Canım ben hamıleydım yakamadıkları ıcın kriyo ile dondurdular hıç acı olmuyor sonrada kayboldu sıgıller ve benımkı baya baya buyuktu bence dondurt
Dondurmayı peki arka bölgeye yapıyorlar mı.Tam deliğin ucunda.Korkuyorum içeriye de gider diye :KK43: Yakıldıktan sonra patolojıye de gönderdiler bakalım ne cıkacak

Ben de 12 yıl önce siğil çıkmıştı ilk doğumumdan sonra tabi ben ne olduğunu anlayana kadar sayıları 10 taneyi geçti lokal anesteziyle yakma işlemi yapıldı. Ve ben tabi ki siğiller geçti ama izleri kaldı sandım her yıl smear veriyordum smearlerim temiz şimdi tekrar hamileyim doktora muayene olurken sorayım izlerin bir çözümü var mı diye meğer geçmemiş sadece üstleri yanmış hepsi siğilmiş. :KK43: doğumdan sonra halledelim dedi. İnanılmaz moralim bozuldu o kadar vajinal muayene oldum hiç mi kimse anlamadı ;( Hepimize geçmiş olsun.

Dondurmayı peki arka bölgeye yapıyorlar mı.Tam deliğin ucunda.Korkuyorum içeriye de gider diye :KK43: Yakıldıktan sonra patolojıye de gönderdiler bakalım ne cıkacak
Yaparlar canım bı konus doktorla siğil oldugu zaman bulastırmak daha kolay oluyor en azından rahat edersın dua edelım bırbırımıze su ılletten kurtulalım inşallah

Dondurmayı peki arka bölgeye yapıyorlar mı.Tam deliğin ucunda.Korkuyorum içeriye de gider diye :KK43:

İnşallah canım.Nerden kaptım bilmiyorum.Yaktırcagım zaman hemsıre odasındaydım.Bana hangı ıslem ıcın geldıgımı sordu soyledım.Bana smear yaptırman lazım dedi.Bakıreyım dedim.İşte bunu nerden kaptım illa cınsel ılıskıyle bulasır.Penısın ılla oraya degmesı lazım dedı.Cok utandım sınırımı bozdu
Yaparlar canım bı konus doktorla siğil oldugu zaman bulastırmak daha kolay oluyor en azından rahat edersın dua edelım bırbırımıze su ılletten kurtulalım inşallah

İnşallah canım.Nerden kaptım bilmiyorum.Yaktırcagım zaman hemsıre odasındaydım.Bana hangı ıslem ıcın geldıgımı sordu soyledım.Bana smear yaptırman lazım dedi.Bakıreyım dedim.İşte bunu nerden kaptım illa cınsel ılıskıyle bulasır.Penısın ılla oraya degmesı lazım dedı.Cok utandım sınırımı bozdu
Aaa bekarmısın sen hiç ilişkin olmadımı cnm nerden kaptın ku

Merhaba, arkadaşlar. 24 yaşında eşcinsel bir bireyim. (Cinsellikle tanıştığım güne lanet ediyorum, orası ayrı.) Yaklaşık 3-4 sene önce bende anal siğiller çıktı. Önemsemedim. 2 yıl önce yaktırdım. Tekrar etti, ancak az çıktı. 2017'nin yazında tekrar yaktırdım. Şu an ALDARA krem kullanıyorum. Çok küçük olanlar kaldı geriye. Ancak geçen hafta dilimin arkasında sağ tarafta 2 tane siğil vardı toplu iğne başı kadar. Perişan haldeydim. Rusya'dayım ve burada özelde doktora gittim. Aldırdım siğilleri. Doktor %90 kötü bir şey çıkmayacak dedi. Halbuki ona HPV geçmişimi anlattım. Biyopsi sonucumun 3-4 haftaya çıkacağını söyledi. Acaba bu süre zarfında kafayı yememem için mi öyle söyledi? Dayanamadım bugün de kliniğe siğillerin alındığı yerden çubukla örnek vermeye gittim. Ancak bunda da Tip 6, 11, 44, 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68 var mı diye bakacaklar. Psikolojim iyice bozuldu. Partnerimle sadece bir kez oral ve sevişme oldu. Ona bulaştırmışımdır diye çok korkuyorum.

Merhaba, arkadaşlar. 24 yaşında eşcinsel bir bireyim. (Cinsellikle tanıştığım güne lanet ediyorum, orası ayrı.) Yaklaşık 3-4 sene önce bende anal siğiller çıktı. Önemsemedim. 2 yıl önce yaktırdım. Tekrar etti, ancak az çıktı. 2017'nin yazında tekrar yaktırdım. Şu an ALDARA krem kullanıyorum. Çok küçük olanlar kaldı geriye. Ancak geçen hafta dilimin arkasında sağ tarafta 2 tane siğil vardı toplu iğne başı kadar. Perişan haldeydim. Rusya'dayım ve burada özelde doktora gittim. Aldırdım siğilleri. Doktor %90 kötü bir şey çıkmayacak dedi. Halbuki ona HPV geçmişimi anlattım. Biyopsi sonucumun 3-4 haftaya çıkacağını söyledi. Acaba bu süre zarfında kafayı yememem için mi öyle söyledi? Dayanamadım bugün de kliniğe siğillerin alındığı yerden çubukla örnek vermeye gittim. Ancak bunda da Tip 6, 11, 44, 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68 var mı diye bakacaklar. Psikolojim iyice bozuldu. Partnerimle sadece bir kez oral ve sevişme oldu. Ona bulaştırmışımdır diye çok korkuyorum.
Ağızdakilere siğil mi dedi doktor peki senin oral ilişkin olmusmuydu

X