Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Yassı epitelden nasıl siğile baglamış anlayamadım ben
ben 4 doktora gittim 4 ü de siğil dedi biri aldara verdi diğerleri de bekleyelim bi yayılımına bakalım dedi. ama hepsi asla orayı yakamyz iç dudak dedi belki de bekarım diye bilmiyorum. 5.doktorum ise biyopsi yapalım bi siğil mi emin olalım dedi yaptı tanı da cok katlı yassı epitel ile cevrili az stroması olan proğolid doku örnegi cıktı. doktorum izinliydi başka bi doktra da göstermedim bi de ona anlatcm şöyle yaşadım vs utandım. sonra başka bi hastanede sisi demişti cybh testi yaptrdım iç hastalıklar bölümünde şansıma cünkü orda da enfeksiyon hastalıklar doktoru izindeydi. idrarımdada yassı epitel 0-6 arası olmalıyken 15 cıktı kadın siğilden cıktı heralde kadın doğumcunuz daha iyi anlar dedi o daha cok kandaki değerlerime baktı hiv vs bişe yoktu alllha ck şükür frengi 15 gün snra cıkcakmış ucuk testinede bakamdı o bakmıyoms. ve özellikle tiroid bezlermde bişe vardı ck yüksek cıktı ilac ve ultrson verdi. ama benim aklım tabii patoloji sonucum ve idrardaki sonucumda doktoruma göstermk için sabrszlnyrm ve korkuorm da bi yandan

ben 4 doktora gittim 4 ü de siğil dedi biri aldara verdi diğerleri de bekleyelim bi yayılımına bakalım dedi. ama hepsi asla orayı yakamyz iç dudak dedi belki de bekarım diye bilmiyorum. 5.doktorum ise biyopsi yapalım bi siğil mi emin olalım dedi yaptı tanı da cok katlı yassı epitel ile cevrili az stroması olan proğolid doku örnegi cıktı. doktorum izinliydi başka bi doktra da göstermedim bi de ona anlatcm şöyle yaşadım vs utandım. sonra başka bi hastanede sisi demişti cybh testi yaptrdım iç hastalıklar bölümünde şansıma cünkü orda da enfeksiyon hastalıklar doktoru izindeydi. idrarımdada yassı epitel 0-6 arası olmalıyken 15 cıktı kadın siğilden cıktı heralde kadın doğumcunuz daha iyi anlar dedi o daha cok kandaki değerlerime baktı hiv vs bişe yoktu alllha ck şükür frengi 15 gün snra cıkcakmış ucuk testinede bakamdı o bakmıyoms. ve özellikle tiroid bezlermde bişe vardı ck yüksek cıktı ilac ve ultrson verdi. ama benim aklım tabii patoloji sonucum ve idrardaki sonucumda doktoruma göstermk için sabrszlnyrm ve korkuorm da bi yandan
Benim biyopsi sonucumda direkt siğil yazıyordu

Zeynepcimmm senin konuyla ilgili bilgim yok fazla..
Ben siğilsiz hpv taşıyıcısıyımmm
Eee bide nur topu gibi cın1 çıktı bende önceki mesajlarda yazdıydımm
Demem o ki kelin ilacı olsa başına sürer..
Gençsin güzel ve iyi yıllar yaşayacaksın

Canım ben servikal leep olmuştum.. Şimdi fokal skıamöz ıntraepitelyal neoplazi cın 1 , kronik papiller servisit, naboht kistleri , leep kayıtlı materyal, pc ve ecc kayıtlı materyal yazıyor tanıda..
El hasıl vel kelam şimdi ege üniversitesindeyim ...
Bukunduğum yerdede özele vb gittim rahim ağzının alınması dedi ünlü bir doktor var ilçede..
Ege üniversitesinde krıyo yapılacak .. Bugün.. İnşallah herşey iyi geçecek bende bu gıcık hpv16 ve cın 1 Allahın izmiyle altedeceğim...

Hanımlaaaaaar :KK43: ben çok kötüyüm. noldu bana sebebi aşı mıdır? bilmiyorum. 1 haftadır kafam yerinde değil sürekli dönüyor ve 3 ay evvelki hareketlerim daha seri idi bi yavaşlama var reflekslerimde ve yürüyüş hızımda. Spor yapmaya derman bulmuyorum kendimde. Bu nedir? Bu aşıdan mıdır? Çok korkuyorum ben.

Hanımlaaaaaar :KK43: ben çok kötüyüm. noldu bana sebebi aşı mıdır? bilmiyorum. 1 haftadır kafam yerinde değil sürekli dönüyor ve 3 ay evvelki hareketlerim daha seri idi bi yavaşlama var reflekslerimde ve yürüyüş hızımda. Spor yapmaya derman bulmuyorum kendimde. Bu nedir? Bu aşıdan mıdır? Çok korkuyorum ben.
Korkma bu ara herkes ayni. Cogunkisinin başı donuyor. Halsizlik isteksizlik depresyon belirtisi. Asiyla ilgili degildir

Arkadaslar niye utaniyosunuz ? Bu hastaliklar normalde rutinde de bakiliyor zaten.
Kanda baktiricaginiz cinsel yolla bulasan hastaliklari yazicam simdi size bunlarin kanda pozitiflesmesi icin son iliskinizin uzerinden 3 ay gecmis olmasi lazim .Son iliski diyorum bakin cunku binlerce iliski yasamissinizdir ama en sonuncu da belki enfekte olmussunuzdur bilemeyiz prosedur boyle o yuzden kanla bulasan cinsel hastaliklar test isimlerini bir kagida yazip herhabgi bir tip merkezinde danisnaya gidip gosterin direk sizi kan almaya yolluyolar zaten doktora girmeden en son sonuclarinizi isterseniz doktora gosterebilirsiniz ;
1.Anti Hbs (Hepatit B)
2.HbsAg (Hepatit B bagisiklik testi AŞIniz varsa veya hepatit b gecirip atlattiysaniz bu test pozitif cikar ,eger negatifse hepatit b aşiniz yok demektir hemen aşilanmaniz lazim !!!!!)
3.Anti HCV (Hepatit C ki hepatit c genelde kan yoluyla bulasir)
4.Anti HIV Combo (Hive bakarlar hiv en gec 3 ayda pozitife doner dunya saglik orgutu en son 3.ayda bakilmasi yeterlidir diyor.Burda bi yanlislik vad biri 2 yil falan demis yok artik! O hivin belirtilerinin olusmasi ve Aids dedigimiz tabloya donusmesi icin gereken en erken sure testle ilgisi yok!!Combo testi 4.nesildir %100 dogrh sonuc verir)
5.VDRL ve TPHA (sfiliz yabi frengi testleri)
6.HSV-2 IGG ve HSV 2 IGM (Herpes 2 cinsel ucuk testidir.Cinsel ucuk bircok insanda vardir sadece cinsel yol ve surtunmeyle o bolgenin temasinda bulasir bircok insanda var fakat aktiflesmemistir veya bagisiklik dustgunde aktiflesir genelde.Erkeklerde genelde ucuk cikmadigindan cinsel iliski sirasinda onda bir belirti olmamasina ragmen ucuk kapabilir ve hic farkinda olmadan cok uzun zaman tasiyici olabilirsiniz ,ucuk her zaman kanda kalir.Bu testte onemli olan sadece Hsv 2 IGGye baktirmaniz cunku bazi yerler hem Hsv 1(dudak ucugu turu) hem de Hsv 2ye bir arada ayni testle bakiyor tamamen yanlis sonuc alirsiniz sadece Hsv 2 IGGye baktiricaksiniz.Onemli olan IGGdir.Ama ben yine de IGM testi de yazdim igm bircok insanda yuksek cikar yanlis sonuc verebilir IGG pozitifse tani koyulur.)
Kanda bakilan bu testlerdir.(Anti Hbs,HbsAg,Anti HCV,Anti HIV Combo,VDRL ve TPHA,Sadece HSV 2 IGG ve HSV 2 IGM(ucuk testi Hsv 1le ayni anda yapilmicak soyleyin)
Ve diger enfeksiyonlara simdi geliyorum kizariklik,mantar ,kasinti yapan bi de bakteriyel kana gecmeyen cinsel mikroplar var Mantar,Klamidya,Gonore,Bel Soguklugu gibi bunlar icin de kadin dogumcuya gidiyosunuz sikayetinizi soyluyosunuz mantar,klamidya,gonore ve diger bakterileri istiyorum diye belirtin; VAJİNAL KÜLTÜR testi ve Idrar Testi (klamidya,gonore idrarda da cikabiliyor idrari da yaptirin) yaptiriyosunuz .
Kan testi+Vajinal Kultur+Idrar Testi yaptirin.
Hpv icinde eger bakire degilseniz 3-6 ay sonra Smearle rahmin icinden suruntu alinip Hpv Dna testi yaptirabilirsiniz.(Bakin Hpv dnayi gidip disaridaki suruntu veya ornekten aratiyosunuz paraniza yazik.Onemli olan rahmin icinde hangi Hpv turleri bulunuyor bunun icin smear alinan cubuktan (yani rahmin icinden alinan suruntuden)Hpv dna arattirmaniz ayrica yilda 1 kez kolposkopi sart)
Ve neden korunucam diye yazmis biri arkadasim Korunmadiginiz surece virus yukunuzu arttirmis oluyosunuz ve karsindakinde noldugunu bilemezsiniz baskasinin zevklelri mi onemli bu saatten sonra kendi saglimiz mi ?korunmaniz sart.Ayrica erkek-kadin farketmez Gardasil asinizi muhakkak olun.
Ve iliskiden sonra sirke veya beyaz sabun-suyla dezenfekte edin agiz gargarsi yapin mutlaka dus alin iliskiden once 48 icinde agda,jilet yapmayin yara actiginiz icin kendinizde hastslik kapmayi kolaylasltiriylsunuz.)Hele hpv varsa jilet sakin yok yayar.
Ve son iliskinizin uzerinden henuz 3 ay gecmemisse o zaman Partnerinize gidip test yaptirin !!!
sisi neden cevaplara yazmıyorsunn dön artık aramızaaa :)

Gonulbagi canım umarım dediğin gibidir. Bu bir geçici durumdur. Aşı akabinde olunca her şey inan korktum. Hani dedim o ciddi yan etki yaşayanlar yüzbinde bir dedikleri vs. o kişi ben miyim? yani diye... 3.dozum var ama ona daha 3 ay var..

İyi geceler hanımlar ,
Bugün öğleden sonra genel anestezi ile birlikte siğillerimi yaktırdım şükür bir sorunum yok gayet iyiyim şimdilik ancak doktorumla görüşemedim malum bayram tatili girdi kontrole bayramdan sonra gideceğim şimdi yaktırmış olan arkadaşlarımdan bilgi rica ediyorum , biz eşimle bayramda tatile gideceğiz bu tatilde denize girmem uygun mu mantık olarak ben uygun değil diye düşünüyorum ama tecrübeli kişilerden bilgi almak istedim :KK68:
İkinci sorum ise ilişki konusunda 20 gün yasağımız var sonrasında herhangi bir acı ağrınız oldu mu ? :olamaz:

Mervish geçmiş oldun canım.. Öncelikle bende bugün ege ünv hastanesinde bugün rahim ağzı kriyo su oldum.
Bende siğil yok hpv 16 ve cın1 düzeyindeyim..
Doktor 5 hafta kesinlikle havuz deniz hamam ve oturarak banyo yok dedi.
2 ay da cinsel ilişki yok dedi..
Giripte riske atma istersen..iyi tatiller..
Teşekkür ederim sana da çok geçmiş olsun.. doğru söylüyorsun riske gerek Yok bu tatil de güneşlenerek geçsin :) Allah şifa versin hepimize

Teşekkür ederim sana da çok geçmiş olsun.. doğru söylüyorsun riske gerek Yok bu tatil de güneşlenerek geçsin :) Allah şifa versin hepimize
Aksine !!! Seninki farkli bir durum leeep olanlar icin deniz tavsiye edilmiyor ic tarafta islem oldugu icin.
Sigillerini yaktirdiktan 2-3 gun sonra denize girebilirsin (havuz ve hamam kullanmayin)
Aksine deniz suyu ve tuzu sigillere cook iyi geliyor yaktirdiktan sonra bikac gun gecsin mutlaka denize girin ataklari azaltiyor sadece denizden ciktiktab sonra cok islak kalmamaya calisin

Mervish geçmiş oldun canım.. Öncelikle bende bugün ege ünv hastanesinde bugün rahim ağzı kriyo su oldum.
Bende siğil yok hpv 16 ve cın1 düzeyindeyim..
Doktor 5 hafta kesinlikle havuz deniz hamam ve oturarak banyo yok dedi.
2 ay da cinsel ilişki yok dedi..
Giripte riske atma istersen..iyi tatiller..
Gecmis olsun canim. Allah bi daha karsina cikarmasin

Aksine !!! Seninki farkli bir durum leeep olanlar icin deniz tavsiye edilmiyor ic tarafta islem oldugu icin.
Sigillerini yaktirdiktan 2-3 gun sonra denize girebilirsin (havuz ve hamam kullanmayin)
Aksine deniz suyu ve tuzu sigillere cook iyi geliyor yaktirdiktan sonra bikac gun gecsin mutlaka denize girin ataklari azaltiyor sadece denizden ciktiktab sonra cok islak kalmamaya calisin
Yani dün yaktırdım perşembe günü nasip olursa tatilde olacağım ama mikrop kapmaz mı :KK64:

Yani dün yaktırdım perşembe günü nasip olursa tatilde olacağım ama mikrop kapmaz mı :KK64:
Merhaba

Bana koter yapılmıştı.
Doktorumdan izin alarak 4 gün sonra havuz kullandım.
Ama yara olduğu için açıkcası temiz tutulması vs gerekiyor. Dikkatli olunmalı yani.
Birde doktorun genel tavsiyesi ıslak kalma ve çamaşırını temiz tut o bölgeyi temiz tut oldu.
Çok bikini almıştım ben her deniz sonrası duş alıp değiştirdim.

Geçmiş olsun

Gecmis olsun canim. Allah bi daha karsina cikarmasin
Gönülbağı tesekkür ederim arkadasım.. İnşallah bi daha cın2 cın3 vb bişi görmeyiz..
Rabbim hepimizi korusun esirgesin canım..
Oğlun nasıl oldu?? Baş dönmeleri ne alemde??? Farklı doktorlara götürdünmü??
Hayırlı haberler verirsin inşallah..

X