Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Tamam işte güzelim. Bu testlerde doktorun bizden istemiş olduğu testlerdi. Yaptırıp yaptırmamayı doktorda size bırakıyor zaten. Üstelik hpvli bir hastada illaki başka hastalıklar olacak diye birşey dediğimizi sanmıyorum bu bizim haddimiz değil zaten. Sadece burası bir paylaşım yeri olduğu için herkes elinden gelen yardımı yaşadıkları ile tedavi süreci ile birlikte yazmaya çalışıyor.

Arkadaşlar burada yaşadığınız olumsuzlukları bile paylaşsanız veya paylaşsak bu kimseye moral bozukluğu olmasın. Bu hastalığın tedavisinde en yüksek payın moralde gizli olduğunu her seferinde söyledik zaten. Her ne olursa olsun bu hastalığın tedavisi var mı var. Gerek testleriyle gerek tedavisiyle hepimiz bu hastalıkla başa çıkmaya çalışıyoruz değil mi? O halde gerçekten olan şeyler yazılsa paylaşılsa bile bu bizim başımıza illaki gelecek diye birşey düşünüp strese kapılmak yersiz. Kalın sağlıcakla Öpüyorum sizi en kocamanından a.s.

sevgili Sidelya ;
ikimizde aynı şeyleri düşünüp kurduğumuz cümlelerde aynı şeyleri ifade ediyoruz.
Ama yazılarda duygu yer almadığından dolayı ,yanlış anlamalar olabiliyor...
Kimsenin kırılmasını ve söylediklerimi kişisel olarak algılamasını istemem.
Sadece deneyimlerime dayanarak konusuyorum ve bu sorunla mücadele eden insanların morallerini bozmaması gerektiğini düşünüyorum.
Umarım anlaşılmışımdır.

benneyaptımkibenneyaptımki

bisey sormam lazim
sigilleri biyopsi ile alinan var mi? yani tipleme icin sigilleri kesip labaratuvara gonderilmesi
bu kesilen sigillerin yerleri sizde nasil? birdaha cikti mi

sevgili Sidelya ;
ikimizde aynı şeyleri düşünüp kurduğumuz cümlelerde aynı şeyleri ifade ediyoruz.
Ama yazılarda duygu yer almadığından dolayı ,yanlış anlamalar olabiliyor...
Kimsenin kırılmasını ve söylediklerimi kişisel olarak algılamasını istemem.
Sadece deneyimlerime dayanarak konusuyorum ve bu sorunla mücadele eden insanların morallerini bozmaması gerektiğini düşünüyorum.
Umarım anlaşılmışımdır.

benneyaptımkibenneyaptımki

Anlaşıldın tabiki tatlım. Duyarlılığına çok teşekkür kendi adıma. Geçmiş olsun canısı a.s.

arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım yaklaşıık 2 hafta önce farkettim siğil olduğunu ve dün hemen doktora gittim daha başlangıç olduğunu söyledi.ılaçla yakıcaz dedi simir testi falan yaptı sonucunu 10 gün sonra alıcam ama korkuyorum okuduğum kadarıyla tekrarlıyan arkadaşlar var birde bişi öğrenmek istiyorum bursada bulanan arkadaşlar lazerle yakma işlemi nerde yapılıyorrr????

arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım yaklaşıık 2 hafta önce farkettim siğil olduğunu ve dün hemen doktora gittim daha başlangıç olduğunu söyledi.İlaçla yakıcaz dedi simir testi falan yaptı sonucunu 10 gün sonra alıcam ama korkuyorum okuduğum kadarıyla tekrarlıyan arkadaşlar var birde bişi öğrenmek istiyorum bursada bulanan arkadaşlar lazerle yakma işlemi nerde yapılıyorrr????

Canım öncelikle hoşgeldin ve çok geçmiş olsun. Bak ne güzel erkenden farketmişsin benim gibi 7-8 ay sonra değil :)) Canım öncelikle moralini yüksek tut, geçeceğine de inan. Hpv pozitif olup tedavisi olan bir kişi, ileride hpv negatif sonucunuda alabiliyor. Bu demektir ki bu virüs vücuttan atılabiliyor. Marlimizi yüksek tutalım. Bağışıklığımıza dikkat edelim. Düzenli kontrollerimize gidelim. Ve kafamıza takmayalım. Allahın izniyle geçecek bunlar. Smear testinde temiz çıkar inş sıkıntılı bekleyişte olma. Bursada olmadıgım için soruna cevap veremeyeceğim. Çok geçmiş olsun güzelim. Kal saglıcakla. a.s.

sidelya 79 canım çok teşekkür ederim ama bağışıklık sistemim ne yazıkki çok zayıf hemen hastalanıveriyorum işte daha başlangıç aşamasında olduğum için acaba ilaç yerine lazerle yaktırmayımı tercih etsem diye düşünüyorum.Ama dünden buyana bayağı kötüyüm....nereden çıktı anlamadım

Arkadaslar melek3435 i dinleyin lütfen. Benim demek istediğim de tam olarak bu. Bazı şeyleri açıklama gereği görüyorum. Çünkü hem yanlış anlaşıldım hem de yanlış anladım sanırım.

hepatit-b ve hepatit-c :
- heptatit -b cok kolay bulaşabilen bir rahatsızlıktır. Tualette 7 gün yaşayabilen bir virüstür. Son dönemlerde tedavide olumlu gelişmeler olsa bile en iyisi koruyucu aşı olmaktır. Koruyucu aşı sizi ömrünüz sonuna kadar koruMAZ. Arada testlerinizi olup koruyuluğu düştüğünde mutlaka hatırlatıcı aşı olmanız gerekmektedir. ılk aşı periyodu 3 dozdur. Devlet hastanelerinde bu aşıyı olabilirsiniz. Testi HBV dir.
- hepatit-c : b ye göre bulaşı daha zordur. kan ya da vücut sıvıları yoluyla bulaşır. Aşısı yoktur. Tedavisi zordur. Testi HCV dir.

hiv :
- Sitelerde verilmiş olan belirtilere kafa yormayınız. Çünkü bünyeden bünyeye farklı belirtileri vardır bu hastalığın. Bazılarında baş ağrıları, bazılarında deri döküntüleri , bazılarında ise HıÇ bir belirti vermez. Peki ne yapacağız. Sidelyanın da dediği gibi gidip test olun. Fakat test için pencere süresi vardır. O yuzden gidip doktorunuza şüpheli ilişkiyi veya durumu izah edip tarih belirtmeniz gerekmektedir.
- Test için şüpheli durumun 21.günü combi test için idealken 35i geçmiş süre için elisa yeterlidir. Bunu doktorunuzdan öğrenebilirsiniz. maksimum 3üncü ayda yani 90ıncı günde yaptıracağınız test kesin sonuç verir. Ayrıca testinizi mutlaka hastane veya labda yaptırın. eczanelerde satılan hızlı testlere itibar etmeyin.
- Test sırasında antibiyotik kullanımı, başka bir hastalığın olması ya da regl olmanın hiç bir önemi yoktur. Çünkü testler hiv antikor ya da hiv antijenine bakar.
- Melek3435 i dineyin diyorum çünkü ben 3 aya yakın süredir sosyal hayattan koptum bu korkular yüzünden. Ve bu korkular yüzünden sağlığımdan oldum. Sizlerin bunu yaşamaması için bu konuyu takmayın bu kadar, gidip test olun dememin nedeni de budur. O yüzden lütfen internette bulunan belirti vb durumları kendinizde aramayın. Bu konuda aylardır hiv+ olan insanlarla diyalogtayım. Bir çok enfeksiyon uzmanı ile irtibattayım. Neyse ki negatif çıktım ama bu benim dönülmeyecek sağlık problemlerini eşiğine gelmiş olmamı haklı kılmıyor. Sizlere de tavsiyem bu konuda benim gibi hiçbir sorunun olmadığına sevinemeyecek hale gelecek kaadr bu işe takılmamanızdır. Kucak dolusu sevgilerimle.

sidelya 79 canım çok teşekkür ederim ama bağışıklık sistemim ne yazıkki çok zayıf hemen hastalanıveriyorum işte daha başlangıç aşamasında olduğum için acaba ilaç yerine lazerle yaktırmayımı tercih etsem diye düşünüyorum.Ama dünden buyana bayağı kötüyüm....nereden çıktı anlamadım

Anladım güzelim. Bağışıklık sistemini güçlendirici takviyeler al bence. Ben burdaki arkadaşlardan çörek tou bal karışımını öğrendim mesela. Sabah akiam yiyorum. Sende başlayabilirsin buna. Düzenli beslenmeye dikkat et uykuna dikkat et mesela. Bunlar en basitleri ama cidden etkili yollar. Korkmana gerek yok canım ya. Sonuçta tedavisi olan bişey bu. Moralini yüksek tut canım. Ve bu siğilciklerin geçeceğine de inan. Çünki geçiyor. Tekrar geçmiş olsun güzelim kal sağlıcakla a.s.

Canım ben hala tipleme sonucunu bekliyorum. Bugün aradım şansa çıkmışmıdır diye çıkmamış. Sanırım pazartesi salı günü gibi çıkacak. Hayırlısı a.s.

biyopsi ile butun sigilleri alip oyle mi tipleme yaptilar
ikinci sorum sigiller kesildi ve kesilen yerler ne durumda? ne renk nasil gorunuyor

Arkadaslar melek3435 i dinleyin lütfen. Benim demek istediğim de tam olarak bu. Bazı şeyleri açıklama gereği görüyorum. Çünkü hem yanlış anlaşıldım hem de yanlış anladım sanırım.

hepatit-b ve hepatit-c :
- heptatit -b cok kolay bulaşabilen bir rahatsızlıktır. Tualette 7 gün yaşayabilen bir virüstür. Son dönemlerde tedavide olumlu gelişmeler olsa bile en iyisi koruyucu aşı olmaktır. Koruyucu aşı sizi ömrünüz sonuna kadar koruMAZ. Arada testlerinizi olup koruyuluğu düştüğünde mutlaka hatırlatıcı aşı olmanız gerekmektedir. İlk aşı periyodu 3 dozdur. Devlet hastanelerinde bu aşıyı olabilirsiniz. Testi HBV dir.
- hepatit-c : b ye göre bulaşı daha zordur. kan ya da vücut sıvıları yoluyla bulaşır. Aşısı yoktur. Tedavisi zordur. Testi HCV dir.

hiv :
- Sitelerde verilmiş olan belirtilere kafa yormayınız. Çünkü bünyeden bünyeye farklı belirtileri vardır bu hastalığın. Bazılarında baş ağrıları, bazılarında deri döküntüleri , bazılarında ise HİÇ bir belirti vermez. Peki ne yapacağız. Sidelyanın da dediği gibi gidip test olun. Fakat test için pencere süresi vardır. O yuzden gidip doktorunuza şüpheli ilişkiyi veya durumu izah edip tarih belirtmeniz gerekmektedir.
- Test için şüpheli durumun 21.günü combi test için idealken 35i geçmiş süre için elisa yeterlidir. Bunu doktorunuzdan öğrenebilirsiniz. maksimum 3üncü ayda yani 90ıncı günde yaptıracağınız test kesin sonuç verir. Ayrıca testinizi mutlaka hastane veya labda yaptırın. eczanelerde satılan hızlı testlere itibar etmeyin.
- Test sırasında antibiyotik kullanımı, başka bir hastalığın olması ya da regl olmanın hiç bir önemi yoktur. Çünkü testler hiv antikor ya da hiv antijenine bakar.
- Melek3435 i dineyin diyorum çünkü ben 3 aya yakın süredir sosyal hayattan koptum bu korkular yüzünden. Ve bu korkular yüzünden sağlığımdan oldum. Sizlerin bunu yaşamaması için bu konuyu takmayın bu kadar, gidip test olun dememin nedeni de budur. O yüzden lütfen internette bulunan belirti vb durumları kendinizde aramayın. Bu konuda aylardır hiv+ olan insanlarla diyalogtayım. Bir çok enfeksiyon uzmanı ile irtibattayım. Neyse ki negatif çıktım ama bu benim dönülmeyecek sağlık problemlerini eşiğine gelmiş olmamı haklı kılmıyor. Sizlere de tavsiyem bu konuda benim gibi hiçbir sorunun olmadığına sevinemeyecek hale gelecek kaadr bu işe takılmamanızdır. Kucak dolusu sevgilerimle.

paylaşımın için teşekkürler canım ;

beni anlayabilmene çok sevindim gerçekten...
Benim kadar sağlık konusunda titiz ve evhamlı biri daha varmı acaba diyordum kendime çok yakın bir zamana kadar ama sonrasında düşündüm ki, sürekli stres yapıp kendimi hırpalamak bir çözüm değil.
araştırmadığım site / doktor / bu sorunu yaşayan insanlar herşeyi inceledim 1yıl boyunca...
Sonra doktorumla birlikte kararımı verip ;
* siğillerimi yaktırdım,
*Aşımı oldum
*Hijyen konusunda eskisinden daha titiz oldum.
*Sigarayı bıraktım.
*düzenli kontrollerime gidip, hiç aksatmadım.
bunlarda yetmedi gittim en sonunda check - up yaptırdım... Bütün taramalardan geçtim... Aıds ten tutun da kandaki hücre değerlerine kadar...
Sonuç ; temiz çıktı ve o kadar sıkıntı yapmama değmedi tabi sonradan farkettim...
tabi doktorum da inanılmaz iyi bir insan ve beni bu siğiller konusunda psikolojik bunalımdan kurtaran bir melek aslında.. her hafta gidip siğillerden nasıl ne zaman ne şekilde kurtulacağımı sorup,saatlerce dert yakınan biriydim :) ,o olmasaydı atlatamazdım bunu biliyorum...
emin olun sonrasında herşey düzelecek.Önce siz inanın yeterli...
Herkeze sağlık diliyorum ...
a.s.a.s.a.s.

ıYı DE HER DOKTOR O kadar iyi olmuyor
o yuzden birbirimizi uyarmak zorundayiz, bazi doktorlar hicbisey soylemiyor bazilari gereksiz korkutuyor, insan artik doktorun yuz ifadesinden biseyler anlamaya calisiyor
biz burda bildiklerimizi paylasmaliyiz bence

biyopsi ile butun sigilleri alip oyle mi tipleme yaptilar
ikinci sorum sigiller kesildi ve kesilen yerler ne durumda? ne renk nasil gorunuyor

Canım hayır. Tipleme iki yöntemle yapılıyor. Biri siğilden parça alıp, diğeri ise aynı smear testi gibi vajinadan fırçayla sürüntü almak suretiyle yapılıyor. Benimki böyle yapıldı. Yani kesilme felan olmadı güzelim.:1hug:

İYİ DE HER DOKTOR O kadar iyi olmuyor
o yuzden birbirimizi uyarmak zorundayiz, bazi doktorlar hicbisey soylemiyor bazilari gereksiz korkutuyor, insan artik doktorun yuz ifadesinden biseyler anlamaya calisiyor

sade _kahve;

sizin stres ve asabiyetinizi anlamış değilim ama bence yazılanları tersinden okuyorsunuz...
Lütfen biraz daha seviyeli cevaplarla ve forum kurallarına uyarak konuşalım.
her doktor tabiki aynı değil,bunu söylemeye gerek duymadım çünkü bu forumdaki herkez bilincinde bunun...
Bence siz sadece insanları gerip,strese girmesi için uğraşıyorsunuz.Bu hastalık hakkında bilgi sahibi değilsiniz,sadece sağdan soldan söylenenlere göre konuşmak yerine araştırın bence.
Bu şekilde kimseye bir faydanız olmaz kendinize dahi....

Canım hayır. Tipleme iki yöntemle yapılıyor. Biri siğilden parça alıp, diğeri ise aynı smear testi gibi vajinadan fırçayla sürüntü almak suretiyle yapılıyor. Benimki böyle yapıldı. Yani kesilme felan olmadı güzelim.:1hug:

hmm tamam o zaman
cok sagol

kızlar HIV İÇİN,Eger siz, milyonda 1’den az olan bir ihtimal yuzunden hala endise etmeye devam edecekseniz, o zaman size tavsiyem lutfen araba kullanmayin, trafigin yogun oldugu yollarda karsidan karsiya gecmeyin ve asla ucaga binmeyin. Bunlarin tumu, cok daha buyuk risk tasir cunku

kızlar HIV İÇİN,Eger siz, milyonda 1’den az olan bir ihtimal yuzunden hala endise etmeye devam edecekseniz, o zaman size tavsiyem lutfen araba kullanmayin, trafigin yogun oldugu yollarda karsidan karsiya gecmeyin ve asla ucaga binmeyin. Bunlarin tumu, cok daha buyuk risk tasir cunku

İYİ DE HER DOKTOR O kadar iyi olmuyor

Sade kahve bu hıv testİnİn sonucu kaÇ gÜn İÇİnde Çıkıyor

X