Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

HIV enfeksiyonunda kadınlara özel belirtiler

Vajinal Mayalanma ıltihabı: Çoğu kadında kolaylıkla tedavi edilebilen vajinal mayalanma iltihabı, HIV virüsü taşıyan kadınlarda zor tedavi edilen ve kendini tekrar eden bir durumdur. Fluconazole adı verilen bir ilaç bu eneksiyonda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Diğer Vajinal ıltihaplanmalar, Kıl Dönmesi, Belsoğukluğu: Bu tür durumlar HIV virüsü taşıyan kadınlarda daha sık ve daha şiddetli görülmektedir.
Şiddetli uçuklara bağlı basit virüs ülserleşmesi: Kimi zaman standart ilaç tedavisine cevap vermemektedir.

Alerjik Ülserler: Cinsel organlarda, herhangi bir iltihaplı organizma ya da kanserojen hücre belirtisi göstermeyen alerjik ülserler, HIV hastalığının kendine has en önemli belirtisidir. Bu ülserler bazen uçuklara bağlı virüs ülserleşmesi ile karıştırılabilir.

Papillomavirus iltihapları ve Rahim Tümörü: Cinsel organlarda siğile yol açan ve rahim kanserine öncülük edebilen Papillomavirus iltihapları (HPV- Human Papillomavirus Infections), HIV virüsü taşıyan kadınlarda daha sık görülmektedir. HPV ile desteklenen rahim tümörü (CIN- Cervical Intraepithelial Neoplasia) HIV virüsü taşıyan kadınlarda daha yaygın ve daha şiddetli görülmenin yanısıra tedaviden sonra çoğunlukla tekrar etmektedir.

Pelvis Kışkırtması: (PID- Pelvic Inflammatory Disease), HIV virüsü taşıyan kadınlarda sağlıklı kadınlara oranla daha fazla ve daha şiddetli görülmektedir. PID, kadının bağışıklık sistemi kötüleştikçe tekrar edebilir ve her seferinde ağırlaşabilir.

Adet Düzensizliği: HIV virüsü taşıyan kadınlarda adet düzensizliği de görülmüştür. Bu konu NIAID bilim adamları tarafından araştırılmaktadır.

Arkadaşlar bakın bi okuyun bu yazıyı. Zaten hıv ve hpv ilişiği diye netten yazsanızda çıkıyor bunlar. Olmayan birşey değil bu. Sade kahve nin dediği doğru. Ve nitekim doktorlarda genelde en azından tedbir olarak bu testleri yaptırın diyor. Ha her hpv lide hiv vardırda denmiyor zaten. Kesin bir ilişik değil bu ama OLABıLıR deniyor. Değilse emin olun kimse burada kendi kafasından bir şey yazmaz buna herkes dikkat eder. Ben buna inanıyorum en azından. Sağlık bu başka şeye benzemez.

Öpüldünüz arkadaşlarım kalın sağlıcakla... a.s.

Bugn gittim sonunda doktora tekrar dondurduk ama bu sefer azcık sıktı çok bişe yok diye. Koparttıklarımı sordum ve doktorum her zamanki gibi çok aydınlatıcıydı yayılmadığı sürece sorun yokmuşşşşş... Biz bilmioduk sorunun yayıldığı zaman olduğunu çünkü allam ya nese başkada bişe sölemedi zatn öle çok zayıf siğilleri kopartman bi zarar vermez dedi biraz zorlaynca açıklama için. Bu da n kadar aydınlatıcı olduysa artık bana:)

dun hiv, hepatit-b vs testleri yaptirmistim ben de
cok stresli bekleyisimden sonra cok sukur negatif cikmis hepsi
kabus gibiydi o bekleyis, allahima cok sukur

hic cinsel iliskisi olmayip ta bu virusu kapan var mi acaba?

demir eksiligin kaç çıktı sade_kahvecim.lütfen bizi bilgilendirirmisin.

sade_kahve bu testler paralımı yoksa sigorta ödüyormu.kansızlık testi yapmayla anlaşılıyormu?bu arada arkadaşlar hpv olan kadınlara(nerde araştırırsanız araştırın)6 ayda bir smear testini yeterli görüyor.bence herşeyi fazla kurcalanıp kafalar allak bullak ediliyor.buda sitres sinir yapıyor,moralleri bozuyor.hastalık hastası olmaya gerek yok.halbuki bu hastalıkta en önemli şey hiç birşeyi kafaya takmamak.bunu yapmakta okadar kolay degil.
Bunları okurken tekrar streslendim.yani bu stresten hıv degilsekte oldurursunuz yani

demir eksiligin kaç çıktı sade_kahvecim.lütfen bizi bilgilendirirmisin.

tabi canım
demir eksikligi soyle, 3 degere bakiliyor, folik asit, b12 ve demir
bende sadece demir eksik cikti, diger ikisi normal
b12 eksikliginde sanirim igne veriyorlar, bana hap verdi, 3 ay kullanacaksin dedi
demir 12-16 arasi olmasi gerekirken, bende 10
doktor oldukca dusuk oldugunu ve bu durumun kanin diger degerlerini de dusurdugunu soyledi
ben kan tahliline kendim bi gozattim butun degerler dusuktu
sebebini sordugumda degisik sebepler olabilir dedi
1. beslenme 2. emilimin az olmasi 3. diseti kanamalari vs dedi
umarim yararli olmustur

Aşağıdaki bulgu ve belirtileri olanların hekimlerine
başvurmaları ve HIV testi yaptırmaları önerilir.

Vücut ağırlığının % 10'undan daha fazla kilo kaybı,
1 aydan uzun süren ateş,
1 aydan uzun süren devamlı ya da aralıklı ishal,
Sürekli ve ciddi yorgunluk, halsizlik hissi,
1 aydan fazla süren öksürük,
Ağız ve boğazda iyileşmeyen ya da sık sık tekrarlayan aftlar,
Boyun, koltuk altı bölgelerinde 3 aydan uzun süreli beze büyümeleri

sade_kahve bu testler paralımı yoksa sigorta ödüyormu.kansızlık testi yapmayla anlaşılıyormu?bu arada arkadaşlar hpv olan kadınlara(nerde araştırırsanız araştırın)6 ayda bir smear testini yeterli görüyor.bence herşeyi fazla kurcalanıp kafalar allak bullak ediliyor.buda sitres sinir yapıyor,moralleri bozuyor.hastalık hastası olmaya gerek yok.halbuki bu hastalıkta en önemli şey hiç birşeyi kafaya takmamak.bunu yapmakta okadar kolay degil.
Bunları okurken tekrar streslendim.yani bu stresten hıv degilsekte oldurursunuz yani

kansizlikla hiv in alakasi yok kansizlik testi dedigin kan degerlerine bakiliyor, bununla hiv anlasilmaz, onun testi ayri
ben kansizlik icin ayrica dahiliye doktoruna gittim
hpv icinse prof bir kadin dogumcu ya gittim, o sigilleri gorunce mutlaka bu hiv, hepatit vs gibi testleri yaptirmami soyledi, bunlari universitede yaptirdim, ssk var bende

sade_kahve hıv testi nekadar peki,
bende kanzıslık ve hormonlar testi yaptırdım.bendeki test kagıdında bu b12,folık asit terimleri bulunmuyor.belki başta tıp terimleri olarak yazılmıştır bilmiyorum.sadece mpv 7.13 fL OLARAK ÇIKMIŞ.O DA 7.4-10-4 ARASINDA OLMALIYMIŞ.DOKTOR SADECE 1 KUTU ÇıNKO KULLAN DEDı OKADAR.

Bende yarın ıÇın doktordan randevu almıŞtım.ılk kez Ünıversıte hastanesıne gıdıcem.ssk bu testlerı karŞılıyordur ınŞ.

Arkadaşlar hemen stres yapmayın nolur ya, hpv tedavisi olurken diğer testler sadece tedbir için yapılıyor. ıllaki vardır diye değil. Doktorum bana bunlar acil değil istersen şimdi yaptır istersen daha sonra yaptır demişti. Ben içim rahat olsun diye yaptırmıştım. Canınızı sıkmayın. Ha yaptırmak tabiki güzel. Ben hiv de dahil 5 testi 112 tl ye yaptırdım ama özel hastanede yapıldı.

Ama ben yaptırmadım, acaba bende olabilir mi diye düşünmeyin bence. Bir çok kişi tanıdım hpvli ama çoğu bu testleri yaptırmamış bile. ıçiniz rahat olsun kızlar. Öpüyorum sizleri. a.s.

HIV enfeksiyonunda kadınlara özel belirtiler

Vajinal Mayalanma İltihabı: Çoğu kadında kolaylıkla tedavi edilebilen vajinal mayalanma iltihabı, HIV virüsü taşıyan kadınlarda zor tedavi edilen ve kendini tekrar eden bir durumdur. Fluconazole adı verilen bir ilaç bu eneksiyonda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Diğer Vajinal İltihaplanmalar, Kıl Dönmesi, Belsoğukluğu: Bu tür durumlar HIV virüsü taşıyan kadınlarda daha sık ve daha şiddetli görülmektedir.
Şiddetli uçuklara bağlı basit virüs ülserleşmesi: Kimi zaman standart ilaç tedavisine cevap vermemektedir.

Alerjik Ülserler: Cinsel organlarda, herhangi bir iltihaplı organizma ya da kanserojen hücre belirtisi göstermeyen alerjik ülserler, HIV hastalığının kendine has en önemli belirtisidir. Bu ülserler bazen uçuklara bağlı virüs ülserleşmesi ile karıştırılabilir.

Papillomavirus iltihapları ve Rahim Tümörü: Cinsel organlarda siğile yol açan ve rahim kanserine öncülük edebilen Papillomavirus iltihapları (HPV- Human Papillomavirus Infections), HIV virüsü taşıyan kadınlarda daha sık görülmektedir. HPV ile desteklenen rahim tümörü (CIN- Cervical Intraepithelial Neoplasia) HIV virüsü taşıyan kadınlarda daha yaygın ve daha şiddetli görülmenin yanısıra tedaviden sonra çoğunlukla tekrar etmektedir.

Pelvis Kışkırtması: (PID- Pelvic Inflammatory Disease), HIV virüsü taşıyan kadınlarda sağlıklı kadınlara oranla daha fazla ve daha şiddetli görülmektedir. PID, kadının bağışıklık sistemi kötüleştikçe tekrar edebilir ve her seferinde ağırlaşabilir.

Adet Düzensizliği: HIV virüsü taşıyan kadınlarda adet düzensizliği de görülmüştür. Bu konu NIAID bilim adamları tarafından araştırılmaktadır.

Arkadaşlar bakın bi okuyun bu yazıyı. Zaten hıv ve hpv ilişiği diye netten yazsanızda çıkıyor bunlar. Olmayan birşey değil bu. Sade kahve nin dediği doğru. Ve nitekim doktorlarda genelde en azından tedbir olarak bu testleri yaptırın diyor. Ha her hpv lide hiv vardırda denmiyor zaten. Kesin bir ilişik değil bu ama OLABİLİR deniyor. Değilse emin olun kimse burada kendi kafasından bir şey yazmaz buna herkes dikkat eder. Ben buna inanıyorum en azından. Sağlık bu başka şeye benzemez.

Öpüldünüz arkadaşlarım kalın sağlıcakla... a.s.

evet canım ben de bu bilgilere dayanarak yazmistim zaten
bu bilgileri yazman iyi oldu tesekkur ederiz
dedigim gibi doktorum sigilleri gorurgormez bu testleri yaptirmami soyledi
kafan rahat oluyor :1hug:

Ya bu testlerı regıllıyken olmamız sonuÇları degıŞık Çıkarırmı.

Canım bu testler kan alınarak yapılıyor. Regl dönemlerinde kan durumumuzda epeyce bir değişiklik olduğunu varsayarsak BENıM KANIMCA regl ken yaptırılmaz diye sanıyorum. Ama en güzeli doktora sormak tatlım. a.s. kal sağlıcakla öptüm

Son düzenleme:
sade_kahve hıv testi nekadar peki,
bende kanzıslık ve hormonlar testi yaptırdım.bendeki test kagıdında bu b12,folık asit terimleri bulunmuyor.belki başta tıp terimleri olarak yazılmıştır bilmiyorum.sadece mpv 7.13 fL OLARAK ÇIKMIŞ.O DA 7.4-10-4 ARASINDA OLMALIYMIŞ.DOKTOR SADECE 1 KUTU ÇıNKO KULLAN DEDı OKADAR.

sadece hiv testi degil, birkac test bir butun seklinde yapiliyor, o sekilde soylersen daha iyi olur, icinde hepatit -b, hiv, hepatit-a gibi testler var, bana 6 test yapildi...kansizlik konusunda endise etme canım, doktorun ne dediyse odur demek ki sende onemli derecede bi dusukluk falan yok kanında
bahsettigim terimler folik asit vs, direkt yazmiyor ama ben kendim cok arastiririm bunlari ordan biliyorum, bir de doktor bana aciklama yapti ben detayli sorunca

Ya bu testlerı regıllıyken olmamız sonuÇları degıŞık Çıkarırmı..

ben regl iken yaptirdim testleri, alakasi yok onunla yaptirabilirsin, doktor regl oldugumu biliyordu zaten o dedi yaptir hemen diye

Bende yarın ıÇın doktordan randevu almıŞtım.ılk kez Ünıversıte hastanesıne gıdıcem.ssk bu testlerı karŞılıyordur ınŞ.

benimkini karsiladi canim fakat doktor diyor sonucta, kendin gidersen onu bilmiyorum
bu arada bu kadar endise etme, hiv o kadar kolay bulasan bi hastalik degil, hiv li bir kisiyle birden fazla kez iliskide bulunman veya hiv li kan alman gerekiyor
fakat hepatit-b cok yaygin, tasiyici cok var ve bulasmasi icin 1 kez temas yeterli

bu arada ben hepatit-b asisi olucam, hiv in asisi yok

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba arkadaşlar;
yorumlarınızı okudum ve gerçekten çok şaşkınım ...
neden bu kadar çok kurcalıyorsunuz bu hastalığı ? Bunun tedavisi moral ve düzenli kontrol ...
böylesine strese sokan , moral bozan didik didik incelemeler yüzünden siğillerin geçeceği varsa bile geçmeyecektir.
Lütfen bu konuda gerçekten daha sakin ve morali yüksek tutmak zorundasınız.
belki cümlelerim biraz sert ama üzülüyorum bu şekilde sürekli beyninizde bu siğilleri tekrarlamanıza.

merhaba arkadaşlar;
yorumlarınızı okudum ve gerçekten çok şaşkınım ...
neden bu kadar çok kurcalıyorsunuz bu hastalığı ? Bunun tedavisi moral ve düzenli kontrol ...
böylesine strese sokan , moral bozan didik didik incelemeler yüzünden siğillerin geçeceği varsa bile geçmeyecektir.
Lütfen bu konuda gerçekten daha sakin ve morali yüksek tutmak zorundasınız.
belki cümlelerim biraz sert ama üzülüyorum bu şekilde sürekli beyninizde bu siğilleri tekrarlamanıza.

moralli olmak tedbirsiz olmayi gerektirmez

Son düzenleyen: Moderatör:
sanırım bazı arkadaşlar benim kurduğum cümleyi yanlış anladılar....

DÜZENLı KONTROL demek : doktorun belirlemiş olduğu zaman aralıklarında gerekli olan test,tahlil,aşı,ilaç gibi tedavileri uygulamaktır.

Tedbirsizlik farklı birseydir ...

teşekkürler....

sanırım bazı arkadaşlar benim kurduğum cümleyi yanlış anladılar....

DÜZENLİ KONTROL demek : doktorun belirlemiş olduğu zaman aralıklarında gerekli olan test,tahlil,aşı,ilaç gibi tedavileri uygulamaktır.

Tedbirsizlik farklı birseydir ...

teşekkürler....

Tamam işte güzelim. Bu testlerde doktorun bizden istemiş olduğu testlerdi. Yaptırıp yaptırmamayı doktorda size bırakıyor zaten. Üstelik hpvli bir hastada illaki başka hastalıklar olacak diye birşey dediğimizi sanmıyorum bu bizim haddimiz değil zaten. Sadece burası bir paylaşım yeri olduğu için herkes elinden gelen yardımı yaşadıkları ile tedavi süreci ile birlikte yazmaya çalışıyor.

Arkadaşlar burada yaşadığınız olumsuzlukları bile paylaşsanız veya paylaşsak bu kimseye moral bozukluğu olmasın. Bu hastalığın tedavisinde en yüksek payın moralde gizli olduğunu her seferinde söyledik zaten. Her ne olursa olsun bu hastalığın tedavisi var mı var. Gerek testleriyle gerek tedavisiyle hepimiz bu hastalıkla başa çıkmaya çalışıyoruz değil mi? O halde gerçekten olan şeyler yazılsa paylaşılsa bile bu bizim başımıza illaki gelecek diye birşey düşünüp strese kapılmak yersiz. Kalın sağlıcakla Öpüyorum sizi en kocamanından a.s.

X