Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Ya arkadaşlar ben kötü bişey yaptım galiba:KK43: Gecenin bu saatinde artık nie bilmiyorum çok sinir oldum ele gelip sallanan siğilleri tek tek kopardım:KK43: sonradan çok korktum hele musluktan su akar gibi kan akınca ödüm koptu ama yapmış oldum offf hayır nası bi sivri zekalıysam kan kaybından bişe olmasın die de hemen arkasndan kaşık kaşık pekmez içtim allam ya gülimmi ağlymmi napimmm:):)

canım olan olmuş artık gül gitsinnn kaydirigubbakcemile3 sinirin geçmiştir umarım :ecrin_bebek:
ama şimdi orası açık ve mikroplara karşı güçsüz bi hale gelmiştir doktora gidip sana antibiyotik krem vermesini söyle ve hijyenine dikkat et mutlaka...
melekcim en güzelini yapıyosun hiç takmamak gerçekten rahatlatıcı yerimseniben
umursamıyorum yapılmasını gerekini yapıyorum bu kadar bu iş :lepi:
sonunda bi gün tamamen biticek sositososito

bu arada arkadaşlar kullandığınız ilaçları ve kullanma nedenlerinizi yazarmısınız lütfen :uhm:

kaydirigubbakcemile3 sinirin geçmiştir umarım :ecrin_bebek:
melekcim en güzelini yapıyosun hiç takmamak gerçekten rahatlatıcı yerimseniben
umursamıyorum yapılmasını gerekini yapıyorum bu kadar bu iş :lepi:
sonunda bi gün tamamen biticek sositososito

bu arada arkadaşlar kullandığınız ilaçları ve kullanma nedenlerinizi yazarmısınız lütfen :uhm:

tabi ki geçecek... Kötü düşünüp kendimizi üzmekle geçecek değil ya :)
Siğiller dr. un tavsiye ettiği ilaçlarla tedavi edilmeli bence,herkezin farklı bünyesi ve yapısı var diyorsak siğillerin boyutları şekilleri yapıları da farklıdır...
Doğru tedavi yöntemi ile sorundan daha kısa sürede kurtulabiliriz.

:sm_cool::sm_cool:

canım onu biliyorum tabikide herkesin bünyesi farklıdır bi ilaç herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir hatta etki göstermektende öte bünyeye zararıda dokunabilir =)
hepimizin bilinçli olduğunu düşünerek açıklama gereğini duymamıştım kaydirigubbakcemile2
uyardığın için tşk ederim :1hug:
doktorum dondurma işlemi sonrasında bölgenin enfeksiyon kapmasına meyilli olacağını söyleyerek krem şeklinde antibiyotik vermişti bana
başka bi yerdede antibiyotiğin yanında bölgedeki hücrelerin yenilenmesi için antibiyotik yanında hücre yenileyici ilacında alınması gerektiğini okumuştum bu bi yandan tedavimizi destekliyor..
bu nedenle sordum acaba bizler bunları uyguluyomuyuz :uhm:
eğer doktorumuz bize ilaç önermediyse doktorumuzu uyarıp kendisinden bize uygun olan ilaçları yazmasını rica edelim a.s.
umarım açıklayıcı ve faydalı olabilmişimdir...

tabi ki bilinçliyiz :)
ben bu sorunu olan arkadaşlarımızın yanlış ilaç ve tedavi yüzünden sorun yaşamaması için biraz daha altı çizgili yazıyorum belki de ,sakın kırılmayın:)

canım onu biliyorum tabikide herkesin bünyesi farklıdır bi ilaç herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir hatta etki göstermektende öte bünyeye zararıda dokunabilir =)
hepimizin bilinçli olduğunu düşünerek açıklama gereğini duymamıştım kaydirigubbakcemile2
uyardığın için tşk ederim :1hug:
doktorum dondurma işlemi sonrasında bölgenin enfeksiyon kapmasına meyilli olacağını söyleyerek krem şeklinde antibiyotik vermişti bana
başka bi yerdede antibiyotiğin yanında bölgedeki hücrelerin yenilenmesi için antibiyotik yanında hücre yenileyici ilacında alınması gerektiğini okumuştum bu bi yandan tedavimizi destekliyor..
bu nedenle sordum acaba bizler bunları uyguluyomuyuz :uhm:
eğer doktorumuz bize ilaç önermediyse doktorumuzu uyarıp kendisinden bize uygun olan ilaçları yazmasını rica edelim a.s.
umarım açıklayıcı ve faydalı olabilmişimdir...

Tatlım benim dondurulduktan sonra doktor sadece bactroban krem verdi. Onu sürdüm günde 3 kere. 1 hafta sonrada biokadin sür dedi. Ayrıca aldara kremide sürüyorum. Aldara krem tahriş etmesin diye fito krem vermişti aldaradan önce siğillerin etrafına önce fito kremi sür sonra siğillere aldarayı sür demişti ama ben zorlandım tabi bunda. Fitoyu kullanmadım ilk kez dışında. Şükür ki aldara hiçbir tahriş yapmadı normal sürüyorum şimdi. Donduralı 2,5 hafta oldu şuan sadece aldara ve biokadin kullanıyorum o kadar. Yeni siğilde yok diğerlerinin yeride iyileşti
:dance::dance:
Darısı hepimizin başına arkadaşlar. Tamamıyle geçmesi dileğiyle. a.s.

tşk ederim sidelyacım a.s.
inş. bi daha siğilin oluşmaz :1hug:
fito hücre yenilenmesi için kullanıyo bildiğim kadarıyla.. ama kullanmadanda yara yerinin iyileşmesine sevindim sositososito :dance:

melekcim sende haklısın bu siğilciklerden kurtulmak için bi anlık bi kararla bu ilaçları kullanabilcek kadar gözümüz kararabilir sengözlerimebaksanab alkisalkisalkis
bu sorunumuza yenilerini eklemek istemiyosak (zaten bu siğiller yüzünden yeterince canımız sıkıldı ve epeyce uğraşmak gerekiyo üstüne başka sorunlar çıkarmak bizi yıpratır) doktor kontrolünde kullanmalıyız ilaçları
zaten doktor bize uygun olanı verecektir ama bazen doktorların aklına gelmeyebiliyor bu nedenle biz hatırlatalım tedaviye ek olarak ilaç versin diye....
geçicek.. geçicek... bi gün hepimiz burada bitti kurtulduk diye çığlıklar atacağız... laelaelaelaelae :hooray:

Arkadaşlar siğillerimi koparttığım gece çok kötü olmuştum ama sabah kalktığımda neredeyse iyiki kopartmışım dedim:S çünkü koparttğm siğillerin yerinde ne bi yaraizi ne başka bişi yoktu normal tenimdi zaten koparttklarımda rengi gri gibiydi sanırım artık kopmak için bişey bekliyorlardı:) Zaten o gece batikonla fln iyice temizledim. Doktora yarın gidebilicem anca ve bana öyle geliyorki son kez dondurucam çünkü elime sadece birkaç tane sivilce gibi kabarıklık geliyor öle olanlar geçen seferlerde hemen iileşmişti umarım hissettiğim gibi olur. Buarada böyle diyorum ama kimse burdan siğillerinizi koparın kurtulun gibi birşey anlamasınlütfen olumsuz bi etkisi fln olucakmı onu henüz görmüş değilim çünkü. Böyle durumlar sizlerle paylaşym dedim inşallah bidahaki sefere o çığlıklardan atabilicem.. ben de hepimizde.. :):)

Arkadaşlar siğillerimi koparttığım gece çok kötü olmuştum ama sabah kalktığımda neredeyse iyiki kopartmışım dedim:S çünkü koparttğm siğillerin yerinde ne bi yaraizi ne başka bişi yoktu normal tenimdi zaten koparttklarımda rengi gri gibiydi sanırım artık kopmak için bişey bekliyorlardı:) Zaten o gece batikonla fln iyice temizledim. Doktora yarın gidebilicem anca ve bana öyle geliyorki son kez dondurucam çünkü elime sadece birkaç tane sivilce gibi kabarıklık geliyor öle olanlar geçen seferlerde hemen iileşmişti umarım hissettiğim gibi olur. Buarada böyle diyorum ama kimse burdan siğillerinizi koparın kurtulun gibi birşey anlamasınlütfen olumsuz bi etkisi fln olucakmı onu henüz görmüş değilim çünkü. Böyle durumlar sizlerle paylaşym dedim inşallah bidahaki sefere o çığlıklardan atabilicem.. ben de hepimizde.. :):)

Tatlım çok sevindim durumun iyi olduğuna. Çok şükür ya :1hug: Hadi bakalım doktora gidince bizede yazarsın son durumu :) Çok geçmiş olsun güzelim.a.s.

. sade_kahve direk yazınca kkorkutucu olmuşsun canım :nazar: aslında bulaşıcı testlerimizi check-up falan 2 yılda bir falan yaptırmamız gerek elbette. ayrıca demir eksikligi de sanırım hpv yi tetikliyor. doktorum demir eksikliği de var gibi sende demişti.

sade_kahve sende hpv yoktur diyor.

evet ben gercekleri yazdim korkutucu ya da degil, hiv belirtilerinden biri de hpv imis
bende demir eksikligi de cikti bu arada

bende hpv yoktur mu? anlamadım kim diyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım evet smear testi negatif, hpv dna testi ise pozitif çıktı. Yani hpv virüsü var bende de. Şuan ise tipleme yapılıyor önümüzdeki hafta sonuç çıkacak inş.

Tatlım benim et beni gibi kahverengi şekildeydi. Jiley kesiğinden sonra oluştu ve çoğaldı. 7-8 ay sonra büyüyünce farkettim ve gittim doktora. ılk doktor efudix diye yakıcı bir krem verdi ama uygulaması çok zor. 20 gün kullandım snra yara yaptı çok fena öyleki oturamıyordum bile. Daha sonra özel bir hastanenin cildiye uzmanına gittim. Byan dktor çok ilgilendi ve dondurucaz dedi. Ama aldara da kullanacaksın güzel sonuç alırız dedi beni çok rahatlattı. Tüm testler yapıldı hepatit b idi hiv idi daha başka testlerde. Negatif çıktı çok şükür sonuçlar. Hemen o gün donduruldu siğiller. Aldara krem, bactroban krem verdi. Temiz tut kuru tut dedi. Dondurulduktan sonra 3 gün aldara kullanma dedi sonra başla. Aldarayı gün aşırı sürdüm. O arada bactroban krem kullandım günde 3 kere. Ve temizlik içinde sebamed intim likit jel. Kıl konusunda ise sakın jilet ağda yapma dedi. Bırak büyüsün eldivenle çekersin dedi. Dondurulmadan kaynaklanan su kabarcıkları oluştu patladı. Yara olarak kaldı. Sonra biokadin sürdüm günde 3 kere yaralarda iyileşti artık. Ve tüm siğiller kabuk bağladı düştü. Donduralı yarın 3 hafta olacak. Ve olan siğiller gittiği gibi yenileride oluşmadı şükürler olsun. Ama tedaviye başladıktan sonra bana bir rahatlık geldi. Kafama takmadım hiç. Başladım artık tedaviye bu bitecek dedi. geçecek bunlar. Ayrıca kuşburnu ekinezya civanperçemi ısırgan çaylarını içiyorum düzenli olarak ben. Be çörek otu bal ile ısırgan tohumu bal karışımını yiyoroum sabah akşam aç karnına. Rejim yapmayı bıraktım artık ama kiloda almadım. Sabah akşam işe gidip gelirken düzenli olarak 15-20 dakika bir iki durak öncesinde iniyorum otobüsten ve yürüyorum. Buda benim günlük sporum oluyor. Perşembe günü kontrolüm var. Doktorumla önceki gün konuştum durumu anlattım çok güzel dedi belkide 2. seansa gerek bile kalmaz dedi. Sevindirici haberdi bu.

ıyiyim yani çok şükür. Bakalım artık. Tipleme bir çıksında ona göre aşı meselesini düşünücem. Tabi para biriktirip. Öpüyorum hepinizi. a.s.

Son düzenleme:
dun hiv, hepatit-b vs testleri yaptirmistim ben de
cok stresli bekleyisimden sonra cok sukur negatif cikmis hepsi
kabus gibiydi o bekleyis, allahima cok sukur

hic cinsel iliskisi olmayip ta bu virusu kapan var mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
sade_kahve gerçekleri falan yazmadın. çünkü yaklaşık 3 aydır ben hiv miyim korkusuyla yaşadım. testim neyse ki negatif çıktı . hpv yi hive bağlaman yalnıştır. hivin kesin belirtisi yoktur. aids olana kadar 3-5 yıl süre geçer ve bundan sonra her türlü hastalığı kaparsın hpv,hsv, grip , normal insanların yakalanacağı hastalıklar da dahildir buna. yani korkutucu oldun derken bunu kastediyorum. insanlar hiv testini olsun daha çabuk bulaşan hepatit-b testini de olsun. ama hivin belirtisi diyerek bir şeyler karalama ne olur, çünkü türkiyenin en büyük enfeksiyon uzmanları bile bunu yalanlar. sen insanların bilinçli olması noktasında uyarıda bulundun bu çok güzeldi, kesinlikle de oyle olmalı zaten. herkes testlerini olmalı bence de. demir eksikliğin için de geçmiş olsun canım. sanırım bende de var, ama daha test olmadım.

o demiş oldugum nisana "sen de HPV bile yokki. aldara bile kullanmamışsın" demene istinadendi. belki HPV değil belki hpv bunu zaten kendisine doktoru soyler. burada doktorculuk yapıp insanları yanlış yonlendirmemeliyiz. misyonumuz birbirimize destek olmak, teşhiste bulunmak değil. O yuzden herkes once doktoruna güvensin. biz de burada birbirimize destek olmaya devam edelim. :enbuyukkk:

evet ben gercekleri yazdim korkutucu ya da degil, hiv belirtilerinden biri de hpv imis
bende demir eksikligi de cikti bu arada

bende hpv yoktur mu? anlamadım kim diyor

canım herhalde benim dediklerim net ortamında biraz sert gibi gorundu galiba... dediklerine neredeyse tamamen katılıyorum. sadece hivin belirtisi yoktur diyorum. tek çözüm test olmaktır. çünkü senin de dedigin gibi hpv vs bulaşması için hiv+ hastalarda daha sık gorulur. ancak doktorlar hemen elisa testi falan istemezler. taaa ki yıllarca geçmeyen lezyonlar sonucunda doktorun aklına bu testler gelir. sadece demek istedigim burada birilerine teşhiste bulunmamamız. senin test olma önerilerine tamamen katılıyorum. ama dedigim gibi ben bu korkuyu yaşadıgım için ve o korkuyu kimsenin yaşamaması için korkutucu olmuşsun dedim. günler geceler boyunca gözlerim şişene kadar agladım, üzüldüm, mahvettim kendimi. aynı şeyi kimsenin yaşamasını istemem.:çok üzgünüm:

herkesin eşleriyle birlikte test olup tedavi olması konusunda da hemfikirim. parayla ve tek eşlilikten uzak yaşamda risk olduguna da hemfikirim. ama siğillerin geçmeyecegi konusunda katılmıyorum. ömrümüz boyunca risk altında kalacagız. ama biz kadınların hpv testi yaptırmaları daha kolay oldugundan 6 ayda bir kontroller ile zaten hpv yi atlatıp atlatmayacagımız cıkacaktır ortaya. genelde 2 senede insan vücudu bunu yeniyor ama bu testleri de bir kenara atıp herşey bitti oh be demek degildir, elbette. nisana sende sigil yoktu demene de katılmıyorum. bu bana teşhiste bulunmak gibi geldi, belki bana oyle geldi, bilemiyorum. hepsi bu.:nazar:

NOT: bu eleştiriyi kendime de yoneltiyorum. daha önce yazdıklarım araştırmalarımdan ve doktorlarımın cevaplarının derlemesinden ibaretti. not da düştüm doktor degilim diye. herkes doktoruna ve testlerine güvensin. ben yenecegimize inanıyorum. a.s.

dikkat edersen DREKT BELIRTISIDIR demedim, lutfen dogru anlayin
hiv kapmis kiside hpv vs gibi virusler daha kolay kendini gosteriyor bagisiklik sistemi coktugu icin

bence ozellikle evli olanlar eslerini de mutlaka bu tip testlerden gecmeleri konusunda uyarmalilar
evli ve tek esli bayanlar, bunu eslerinden kaptiklarina gore mutlaka eslerini uyarmali
ornegin hepatit - b turkiyede cok yayagindir ve bulasmasi icin 1 kere temas yeterli
hiv ise hemen bulasmasa dahi tekrarlayan temaslarda bulasir
sigil vardi gecti gitti diye dusunulurse cok yazik

MALESEF para karsiligi yapilan korunmasiz iliskiler ve cokeslilik oldugu surece bu hastaliklar olmaya devam edecek

X