Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

İyi etmişsiniz bende cesaret edemedim cok fazla dozu korkuyorum ben
Siz kullanında 6 ay geçsin sonucları yazarsınız
Can'ım inşallah olumlu olur ama hertürlüü yazarım hatta bu illetten kurtulayım yine arada derede girip yön gösterririm vb diye kuruyom kafamda.. Bakalım insallah 24 ağıstosta olumlu çıkar ve tedavi sürecim iyi geçer...

Demek ki hpv negatif demek latent demek. ! Yani uykuda demek. Daha once pozitif olanlar zamnla negatif olsalar bile bir gün tekrar pozitif olabilirler.
Ben ona inanmıyorum okuduugm makaleler dna nın bile degişebildigini gösteriyor
Eger hücren bunu basarabiliyorsa tüm hücrelerin 7 yılda tamamen degisiyor

Kızlar merhaba, öncelikle hepinize geçmiş olsun. Ben forumda dolanırken bu başlığa rastladım. Bir hayli sayfa okudum, nedir ne değildir diye netten görsellere baktım. Çünkü ben hayatımda hiç siğil görmedim, nasıl bir şey bilmiyorum bile. Böyle okuyup, gördükçe vajinamın iç dudaklarında olan kendi yapısı sandığım şeylerin siğil olabileceğini düşündüm. Dediğim gibi daha önce siğil nedir görmediğim için tereddütteyim. İç dudaklarım büyük olduğu için sürtünme, temas vs den dolayı kırtıklı bir yapı olduğunu düşünüyordum ben ama burada okuduklarımdan sonra tereddüte düştüm. Kaşıntı, akıntı, kızarıklık, sertlik vs hiçbir problemim yok. Doktora da görünmeyi düşünüyorum ama size de danışmak istedim. Sizce yapısal bir şey midir? Siğil tam olarak nasıl görünüyor ve anlaşılıyor? Tanımlayarak yardımcı olur musunuz lütfen?

N
Niye durduk yere kendinizden suphe edip arastirdiniz. Bence hic bir seyiniz yok. Arastirdikca psikoljin bozulur. Smear ve hpv yaptirp rahatlayabilirsiniz

Bunu söylemeye çalışmıştım ama topa tutuldum
Iste bunu soyleyenlerde var aksini soyleyende. Bazisi 2 bazisi 3 bazisi 5 yilda yok olur diyor. Bazisida latent kalir. Kisiye gorede degisiyor bence. Birinde onlarca sigil cikiyo yaktirmakla bitmiyo digerinde 1 tane cikip yillarca cikmiyo. O yuzden cok bilgi farkliliklari var

Kesinlikle bilgi farklılığı var doktorlarda bile
Kendi doktoruma göre her an herşeyin olabileceği esnek davranmak istemediği yönde bazı doktorlara göre de vücuttan tamamen atılabildiği

Siğili internette görsellerde nasıl görüyorsan aynısı bazen tek bazen karnabahar şeklinde
Net aslında anlaşılmayacak bişey değil ben ilk hamileliğimde karşılaştım siğille temizlenirken bişey geldi elime minicik kaşıntı ağrı sızı vs yok dikkatimi çekti ama pek önemsemedim ertesi gün bi tane daha derken 3-4 oldular aynayla kontrol ettim sonra internetten baktım aynısı derken uzun bi süreçin içerisine girmiş oldum

Bunu söylemeye çalışmıştım ama topa tutuldum
Kesinlikle bilgi farklılığı var doktorlarda bile
Kendi doktoruma göre her an herşeyin olabileceği esnek davranmak istemediği yönde bazı doktorlara göre de vücuttan tamamen atılabildiği

Ben çok doktora gittim, kimi geçmez dedi, kimi geçmiş işte bak rahatla atmış vücudun dedi. Uzun süre çıkmayınca geçti kabul ediyor bir kısmı. Bir de bende olduğu gibi test negatif çıkınca geçti sanıyorsun işte. Ama yine bende olduğu gibi birden hortlayabiliyormuş demek ki. Böyle olunca da geçmez diyenler haklı. Ama şu var, ben çok kötü günler geçirdim, farklı hastalıklar geçirdim. Moralimin çok bozuk olduğu günler, hastalıktan vücudumun çok düştüğü zamanlar.. o zamanlarda çıkmadı, çok normal bir zamanda çıkıverdi. Bunu da anlamak mümkün değil

Hpv den korkmayın arkadaşlar düzenli kontrollerle hastalık büyümeden engelleniyor yeterki
benim 7 yıl önce çıktı siğilim bir daha olmadı ama doktorum sürekli kontrol ediyor smear alırken rahim ağzını da kontrol ediyor
Siğilim yokken hpv den dolayı cin1 oldu bi anda hemen aşılarımı yaptırmamı istedi doktorum
Leep yapıldı 4-5 yıl oldu hala 6 ayda bir smear ile komtrollere devam ediyorum ohh bitti gitti demek bi lüksümüz Yok bu konuda her an olabilir gibi yaşamak lazım

Ama sizde sonradan cin1 yapan başka tip bir hpv idi sanırım değil mi? Çünkü siğil yapan tip sadece siğil yapıyor. Zaten hpv taşısın taşımasın her kadın düzenli kontrollerini yaptırmalı dediğiniz gibi. Tıbbın bu hastalıkla ilgili yeterince geliştiğini düşünmüyorum. Nasıl bulaştığı konusunda bile hemfikir değiller. Elbette korkulacak bir sey degil Allah beterinden saklasin. Ama insan diyor keske olmasaydi diye.. bugunumuze sukur.

Kizlar beni eskilerden biliyosunuzdur belki tekrar yazna gereksinimi duydum cunku cok kizdim gecmisi hic mi okumuyosunuz hep ayni sorular yanlis yonlendirmeler
Son yapilan calismalarda Gardasil asinin hpv kaptiktan sonrada ozellikle sigil yapan hpv tiplerine karsi tedavi edici etki gosterdigi gorulmus sigil varsa Gardasil olun gardasil asi sigilin temizlenmesine yardim ediyor zaten 3.dozdan sonra sigil atagini bitiriyor nerdeyse.2-3 yil sonra sigil gormek istemiyorsaniz asi vurulun ! Defalarca yazdim pes artik su asiyi niye vurulmuyosunuz yahu kac kez soylucez ilk asinizi olun oyle diger yollara basvurun asiyi tedavi edici olaraj vurulucaginiz icin yasiniz kac oldugu farketmiyor .
2.si Ahcc konusu tekrar yaziyorum yurtdisinda hpv tedavisinde kullanilan Ahccnin markasi Quality Of Life dir gunde 3 gram ac karnina.kullandirtiyolar . Turkiyede yok ama doktorunuza receteyle yazdirip getirebilirsiniz siparisi cok kolay bitkisel vitamin olarak gectigi icin ; Turkiyeye gonderim yapan buyuk vitamin siteleri var iherb.com gibi uye olup odemesini yapiyosunuz kartla (sanal kartta kabul ediyo ,kredi kartida ) 2-3 haftaya kapiniza getiriyolar recetenizi gosterip teslim aliyosunuz bu kadar basit . Turkiyede time health diye bi marka satiliyo ingiltereden geliyo diyolar ben guvenmiyorum sahsen ingiltereden cat diye getirmek elden satmak kolay degil.
Ahcc fiyati gramina gore degisiyo 50-70 dolar arasi degisiyo kutusu yani kutu basi 150-200 tl oduyosunuz siteye.Bi uye olmayi deneseniz 5 dakikalik bi islem oldugunu goruceksiniz .
3. Makat ici sigili cikan arkadasimiza bi doktor 4000 tl fiyat cikarmis arkadaslar panik yapmayin bu doktoru Allah bildigi gibi yapsin insanlarin zor durumundan faydalanmaya calisan saglik tuccarlari bu kisiler ya 4000 tl nerde gorulmus ! Sigil yakicak alti ustu beyin ameliyatina mi giriyo.En iyi doktor dahi olsa tas catlasa 1500-2000 tl ki bunda da sana 1-2 kontrol ucretsiz yakilma verilir.
4.Aldara konusu ilk cikan sigilleri sakin aldarayla sirkeyle falan dusurmeyin koter veya lazerle yaktirib ilk cikanin koku iceri de kalirsa cogalir.Aldarayi da sigil varkeb degil sigil ataklari iyice bittikteb sonra sigil yokken butun bolgeye surerek kullanin sigile degil 3-4 ay haftanin 3 gunu kullanin.
Jiletten falan uzak durun ve orayi hep kuru tutun pamuk koyun
Wc sonrasi temizliginizi sirke ve batikonla yapin pamuga dokerek
Gece yatmadan once kendinizi ac birakmayin gece o bolgenizi yikayip kurutun sirke surun her tarafina ic camasirinizi degistiril kurulayib oyle yatin

Canım ilk siğil çıktığında hangi tip olduğuna bakılmıştı tehlikeli değil dedi bende hatırlamıyorum ne olduğunu ondan sonraki smear da cin1 çıkmıştı
Aşı konusunda arkadaşa katılıyorum ben cervarix yaptırmıştım doktorum bunu önermişti tehlikeli tiplere karşı koruyuculuğu var demişti zaman kaybetmeden hemen yaptırdım aşılarımı 3 doz şeklinde oluyor birinci ikinci doz arası 1 ay 2. 3. Doz arası 2 ay yanlış hatırlamıyorsam

Benimde öyle bir dönemde cıktı ama vücut savasıyor son gücü kalmadıgındada hersey cıkabiliyor iste

Sizde leep yaptırınca gebelikte dikiş atmak istedilermi tedbir amaçlı?

Buarada kızlar sigil için istanbulda devlette önerebileceginiz bir doktor varmı?

Sizde leep yaptırınca gebelikte dikiş atmak istedilermi tedbir amaçlı?

Buarada kızlar sigil için istanbulda devlette önerebileceginiz bir doktor varmı?
Bende dikiş olur diye düşünmüştüm ama leepte gerek Yok hücreler kendini çoktan yenilemiştir dedi serviks ölçümü yapılıyor zaten gayet normal çıktı

Merhaba.... İyiki yazmışşınız çünkü orayı oku burayı oku ... İnsan karmakarışık oluyor... Ama ben bu forumu sayfa sayfa okumuştum ama demekki moral bozukluğu vb derken o siteye üye ol getirt vb yazan mesajınızı kaçırmılım... Bugün başladım ben ahcc ye inşallah olumlu çıkar.. Eşimde eylülde Almanya'ya gidecek.. Başka bi proje vb kapsamında oradan da ona aldırtmayı düşünüyorum.. Ama alıp kendisi Türkiye ye girerken sorun çıkarmı vb bilmiyorum.. Yani bunu kullanmak yanında bulunması ona girip çıkarken sorun yaşatırmı bilmiyorum... Almanyada yaşayıpta bu ilaçla Türkiye ye havayoluyla giriş çıkış yapan varsa aslında bi yazıverse bizde bilgi sahibi olurız.... DediğiniZ vitamin sitesi aracılığıyla daha önce alışveriş yapanlar yorum yazabilirmi.. Çünkü 1. Benim biyopsi yaptırdığım doktor daha ilk andan itibaren keseriz alırız vb dedi.... Yani bu vitamini nasıl reçete ettireceğiz... Çünkü parasını ödeyip elim göğsümde gözüm kapıda beklemek beni çok yorar... Bilgiler için tesekkurler sisi:)

Anladim canim, tekrar tekrar gecmis olsun. Umarim asi ise yaramistir ve bir daha karsilasmazsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…