Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Evet gerçekten buladar sık
Fakat türkiyede tetkiki çok yeni ve kimsenin hberi yok
Suanda benim haricimde çevremde bu testi yaptırmış kimse yok
Hepsi korkuyor yada gerek görmüyor
Hatta smear bile yılda bir yaptıran yok
Bunlrın hepsi avukat memur güya egitim düzeyleri yüksek
O yüzden duymuyoruz sık
Bu sebeple ileri vakalar Türkiyede ölüm sıralamasında 2. Sırada. Tedbirsizlikten
Biz önlemimizi aldık

evet bende bu hpv cikmasa doktorada gitmezdim. Tesekkurler mutluym, insan konusmasa çatlar herhalde :) senin olumlu olman bana da iyi geldi :)

2017de yapılan son calısmalardan biri hpv kapıldıktan sonra erkenden Gardasil aşısı yapılmanın kanser öncesi lezyonların ilerlemesini yavaşladığını göstermiş ve aşı aynı zamanda Oral hpvden de koruyor

Herkese merhaba ve geçmiş olsun.

Burayı okuyunca bu illet hastalıgın ne kadar yaygın oldugunu bir kez daha gördüm. Burda kimsenin kimseyi kınamayacağını düşünerek rahat bir şekilde başımdan gecenleri yazmak istiyorum. 33 yaşındayım ve bakireyim fakat tabi ki ilişkilerim oldu ve anal ilişkide yaşadım . Gecen sene haziran ayında makatımda pütürler hissettim ve dr a gittim siğil oldugundan şüphelendiler ve kolonoskopi yapmak istediler içerde de var mı yok mu bakıldı ve malesef fazlasıyla içerde yayılmış. Ayrıca bagırsagımdan da polip alındı siğil sayesinde polip kansere dönüşmeden alınmış oldu böylelikle tesadüf olarak. Amelyat olmam gerektiği söylendi. Daha sonra araştırdıgımda hpv diye birşeye rastladım ve korktum bi jinekologa gittim smear testi yapamayacağını(bakire oldugum için) ama hpv tiplemesi yapabileceğini söyledi. Hpv negatif cıktı ama sanırım düiük yüksek riskli tiplerin saptanmadıgı anlamına geliyormuş. Ben hemen gardasil aşısı oldum. Neyse sonrasında da hemenamelyat oldum cok acılıydı gerçekten. 3-4 ay sonra yine cıktı dışarda içeri bakıldı yoktu busefer yine oldum sonra 4-5 ay sonra yine3. Kez cıktı yine oldum amelyat ama içerde yoktu şükür. İçerde dediğim kolonoskopi ile bakılabilen bölge. Vajina bölgesinde hiç yoktu zaten. Bu durumu yaşayan kurtulan var mı? Bir de şuan gardasil aşısı olmama ragmen siğili olan ya da bu virüsü taşıyan bi erkekle dokunma temasla vajina bölgesine bulaştırabilir miyim ya da gardasil korur mu orda siğilin cıkmasını engeller mi. Bilgisi olanların aydınlatmasını rica ederim. Teşekkürler şimdiden.

Ben de 1 hafta once 6-7 kucuk sigil fark edip doktora geldim. Koterizasyon onerdi ancak once krem denemek istedim. Aldara kullandim. 1 haftada geriledi epey arkadaslar.
Bagisiklik sisteminin dusuk oldugu zamanlarda tekrar ortaya cikiyor anladigim kadariyla. Insallah tekrarlamaz...

Arkadaslar merhaba , smear testim temiz çıktı , patolojik sonucum Hpv negatif çok mutlu oldum , doktor aldara kremi önerdi istersen kullan çok küçükler dedi , Hpv yok sende dedi . Sizce ne yapayım bu aldara krem etkili mi ?

Hadi gözün aydın canım..inşallah biz bekleyenlerin de sonucu temiz çıkar

Arkadaşlar
Kolposkopi olalı nerdeyse 1 hafta oldu kanama yok ama koyu kıvamlı akıntı var sizde de oldu mu
Bende de oyle oldu. Kahverengi akinti seklinde gunluk ped takmam yeterli olmustu. Hatta 8gun kadar akintiyla devam ettim simdi reglyim. Hic bahsettikleri gibi ilk gunlerinde pihtilasmis kan da gelmedi. Yalniz ilk 2 gun cok yogun kanamam oldu reglimde.bakalim son gunlerimdeyim suan reglmn insallah akintimda regliyle bitmis olur. Tatile gitcem :)

tabiki bulaşabilir bu risk her zaman var bu sebeple korunmalısın devamlı.Ama bagısıklıgın güçlü oldukça baskılayacaktır belirtileri.Degilse baskılamaz ve ilerler

Düğünüm de olacak o ara kullanmam sıkıntıya girecek sanırım hiç ara vermemek gerekirmiş , ne yapacağımı bilemedim ya :/
bence koterizasyon yaptır tek seferde kurtul . aldara dikkat etmezsen bütün o kısmı zedeleyebiliyor.Bazıları sirke,çay ağacı yağı ve propolisle geçirdi forumda.almanı tavsiye etmem

Arkadaşlar aranızda yeniyim 24 yaşındaym. lütfen yazdığımı sonuna kadar okuyun yardımcı olun bana. 12 gün önce iç dudaklarımın içine bakarken pembe pembe yan yana noktalar gördüm. bakireyim gecmişte sürtünme olmuştu ama. görünce nete yazdım hemen siğil olduğunu detaylarını ve ileriki safhalarını görünce dehşete kapıldım. aglamaktan harap oldum cok pişmanım doktora gittim hemen siğil olmuş dedi bakireyim diye bana ters davrandı aldara verdi. ama aldarayı arastırdım dış genital bölgede kullanın yazıyodu sonra bu sefer cildiyeye gittim kadın evet bişe var dedi stafine bakteri ilacı verdi bayramdan sonra yine gel dedi yolladı. yine tatmin olmadı bi kadın doğumcuya daha gittim şansıma erkekti yine adama actım ama adam sanki işini zorla yaptırıyomsm gbi daha tam acamadan bakmadan yok bişe sen bakiresin sana fitil veremem dedi. ama arkadaşlar bugün yine baktım resmen siğil gibi olmuşlar. 12 gündür mahvoldum okumadığım form kalmadı. anneme anlattım sen kızsın bişe olmaz dedi halbuki olayın içeriğini anlatamıyorm. bi de bende doğuştan iç dudakların büyüklüğü de söz konusu kızlar iç dudaklar aşırı dışarda ve büyük tam onların içinde ıslak bölge yani ilk doktor aldarayı verdi ama iç genitale göre degilmiş aldara öyle okudum kızım smear testi de yapmazlar tipi zararlı mı onu da bilmiyorum napıcagmı da bilmiorm moralm o kadar bozukki nolur tecrübelerinizi paylaşın yakılsa bi de tam zarın orda zara zarar gelmez mi tekrar cıkar mı gitmick mi vücudumdan bu arada kaşıntım yanmam yok yalnız sarı beyaz akıntım arttı her dudakları actgmda var cok kötüyüm cokk

Canım panik yapma tipine bakılmasına gerek yok bakire oldugun için iç tarafta rahim ağzına gitmesi için 7-8 cm içeriye temas olması lazım .
Hemen Gardasil aşını vurul
Bakın yukarıda da yazılmış ilk çıkanları mutlaka koterle yaktırmanız lazım aldara sürmeyin ilk çıkanlar köklü ve dişi yani doğurgan siğil oluyor bundan dolayı onların çok iyi köküne kadar yakılması lazım Aldarayı siğili düşürmek için değil siğil olan bölge yakılıp , virüs zayıfladıktan sonra siğil yokken o bölgenin bagısıklıgını güclendirmek için kullanın.
Ayrıca artık hpvnin bissürü tedavi yöntemi cıktı Ahcc ve Coriolus mrl gibi

canım gardasil aşısını arastrdm köşe yazarlarından uzman doktorlara bir sürü yan etki okudum cok korktum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…