Özellikle vit d , b12,demirini yüksek tut hiç düşürmeHerkese mrb.arkadaslar ahcc nin yanina almam gerekn vitamin gida takviyeleri ne varsa hepsini yazabilir misiniz tekrar acaba
Parça alindi o zaman degil mi? Bana da doktor sen de mikrop var, kansersin demiyorum ama kamerayla bakicaz demisti. Yani cahil birine anlatir gibi gecistirmisti. Ben her seyi arastirip ogrenene kadar yani direk kanser olmayacagimi anlayana kadar aglamistim. Bu gecici bir surec farkina vardik ve kanser olmayacagiz iyi dusunun iyi olsunBugun kolposkopi yapıldı canım çok acıdı
Dr ve hemşirenin sizde kanser virüsü var demesi bir tuhaf hissettirdi :/ kanser ve ben aynı cümlede olmamalıyız
Hpv 16 pozitif
Servikal normal sonucu çıkmıştı şimdi sonuç nasıl gelecek acaba
Çünkü onlar bizim kadar bile okuyup öğrenmiyorBugun kolposkopi yapıldı canım çok acıdı
Dr ve hemşirenin sizde kanser virüsü var demesi bir tuhaf hissettirdi :/ kanser ve ben aynı cümlede olmamalıyız
Hpv 16 pozitif
Ayy cahil cahil konusmuslar ya... uzulmeyin lutfen. Mutluyum'un dedigi gibi cunku onlar bizim kadar okuyup arastirip ogrenmiyo.Bugun kolposkopi yapıldı canım çok acıdı
Hpv 16 pozitif
Ilk defa kendimle ayni sikayetleri tasiyan bi hpv li buldum. Ama o da suan aktif bi kullanici degil.. Bu yaziyi okuyup ayni lezyonlari tasiyan varsa lutfen yazsin. Bu arada herpes negatif cikti tahlil yaptirdim. Cunku kabarcik diyince ucuk zannediliyor. Doktora sor diyebilirsiniz ama sirke surunce ortada bi sey kalmadi. Sadce yerleri sirke surunce beyazliyor.sigil karnabahr goruntusunde midir daima?ici bos yumsk acik renk kabarcik ve dis genital bolgedeki puruzler yani kabarcik kumesi sigil kapsaminda mi?
Sirke sürünce beyazladıgını sandıgın şey mantar olabilirIlk defa kendimle ayni sikayetleri tasiyan bi hpv li buldum. Ama o da suan aktif bi kullanici degil.. Bu yaziyi okuyup ayni lezyonlari tasiyan varsa lutfen yazsin. Bu arada herpes negatif cikti tahlil yaptirdim. Cunku kabarcik diyince ucuk zannediliyor. Doktora sor diyebilirsiniz ama sirke surunce ortada bi sey kalmadi. Sadce yerleri sirke surunce beyazliyor.
Cevapladigin icin tesekkur ederim. Ama kaşıntı yok. Benim psikolojim hic iyi degil bi iyi oluyorum bi kotu. sali gunu baska bi hastaneye gidicem. Vulva ve vajinanin da kolposkopiyle incelenmesini istiycem.Sirke sürünce beyazladıgını sandıgın şey mantar olabilir
Sirke bazılarında mantar yaptı
mrhaba neden o bölgelerinde incelenmesini isteyeceksin ki? buarada kucuk kabarcıkla et beni seklindeyse siğil olaabilir ama vajinanın yapısı da olabilir bahsettiğin kabarcıklar. doktorun gördümü ne dedi kabarcıklar için ?Cevapladigin icin tesekkur ederim. Ama kaşıntı yok. Benim psikolojim hic iyi degil bi iyi oluyorum bi kotu. sali gunu baska bi hastaneye gidicem. Vulva ve vajinanin da kolposkopiyle incelenmesini istiycem.
Kabarciklar ve puturler diş dudakta ve dis dudakla ic dudak arasinda birden bire regl bitiminde ani bi kasintiyla fark ettigim lezyonlar. Ben onlari onemsemedim ped alerji yapti sandim ama gecmediler. Neyse bi sonraki reglimde bi tane sigil olustu. O zaman anladim hpv oldugumu. Doktora sadece sigil cikti dedim o da bakti. Jinekoloji onkolojiye gonderdi. Ordaki doktor hic muayene etmedi direk smear ve hpv dna istedi. Ne sigili yakti ne kontrol etti. Bende eve gelince netten okuduklarimla 3 gun sirke surdum hem sigil hem diger lezyonlar yok oldu. Kolposkopide disarida bi sey goze carpmadigi icin rahim agzina bakildi parca alindi. Gecnlerde tekrar sirke sureyim dedim. O olusumlarin oldugu yerler beyazliyo, aslinda gorunuste hic bi sey yok. Hatta beyazlayan alanlar daha da yayilmis. Sirke o yuzden suremiyorum. Yayiliyo gibi geliyo. Aslinda hpv de vulva ninda incelenmesi gerekiyormus. Ama bicok doktor kolposkopide bakmiyormrhaba neden o bölgelerinde incelenmesini isteyeceksin ki? buarada kucuk kabarcıkla et beni seklindeyse siğil olaabilir ama vajinanın yapısı da olabilir bahsettiğin kabarcıklar. doktorun gördümü ne dedi kabarcıklar için ?
jinekologunun yakması lazımdı siğili . yanii bilemedim ki türkiyede doktorlar cok farklı cidden...Kabarciklar ve puturler diş dudakta ve dis dudakla ic dudak arasinda birden bire regl bitiminde ani bi kasintiyla fark ettigim lezyonlar. Ben onlari onemsemedim ped alerji yapti sandim ama gecmediler. Neyse bi sonraki reglimde bi tane sigil olustu. O zaman anladim hpv oldugumu. Doktora sadece sigil cikti dedim o da bakti. Jinekoloji onkolojiye gonderdi. Ordaki doktor hic muayene etmedi direk smear ve hpv dna istedi. Ne sigili yakti ne kontrol etti. Bende eve gelince netten okuduklarimla 3 gun sirke surdum hem sigil hem diger lezyonlar yok oldu. Kolposkopide disarida bi sey goze carpmadigi icin rahim agzina bakildi parca alindi. Gecnlerde tekrar sirke sureyim dedim. O olusumlarin oldugu yerler beyazliyo, aslinda gorunuste hic bi sey yok. Hatta beyazlayan alanlar daha da yayilmis. Sirke o yuzden suremiyorum. Yayiliyo gibi geliyo. Aslinda hpv de vulva ninda incelenmesi gerekiyormus. Ama bicok doktor kolposkopide bakmiyor
vulvayı ve vajinayı kolposkopi incelemez o rahim agzı için bir cihaz, vulvoskopi var vulva için ama belirli bir lezyon yoksa incelemeyebilir . tabi yinede insan merak ediyor. bende takmıştım bi ara .ama takıntı böyle birşey işte. zamanla yön değiştiricek bugün onlara takıcaksın onları hallettikten sonra başka şeylere.sonra hepsi bitince şüphe duymaya başlıcaksın. önce bu duygudan kurtulmalısın. gereklii olan testleri kan testi ve kültürler dahil hepsini birkerede yaptır ve bu duygudan kurtulmaya bak.çünkü benim doktorum mikro boyutta milim milim inceleyip biyopsi yapamayız her organına evet içeri ilerlemiş ve belirti vermiş yada vermemiş olabilir.Bunu milim milim tespit edemez hiçkimse.Cevapladigin icin tesekkur ederim. Ama kaşıntı yok. Benim psikolojim hic iyi degil bi iyi oluyorum bi kotu. sali gunu baska bi hastaneye gidicem. Vulva ve vajinanin da kolposkopiyle incelenmesini istiycem.
Psikolojim iyi degil biliyorum. Doktora gitmeyi sevmeyen ve zorda kalmadikca doktora gitmeyen biriydim ne hale geldim. Evham mi yapiyorum bilmiyorum ama okuduklarim beni mahvetti. Sali gunu gidip doktora anlaticam halimi. Inceleniyorsa yaptircam. Bu halde olmamin sebebi burda iyi bi onkolog olmamasi. Cok dogru demissin ya kurtulucaz yada ne olmasi gerekiyorsa o olacak. Kaptik bi kere..vulvayı ve vajinayı kolposkopi incelemez o rahim agzı için bir cihaz, vulvoskopi var vulva için ama belirli bir lezyon yoksa incelemeyebilir . tabi yinede insan merak ediyor. bende takmıştım bi ara .ama takıntı böyle birşey işte. zamanla yön değiştiricek bugün onlara takıcaksın onları hallettikten sonra başka şeylere.sonra hepsi bitince şüphe duymaya başlıcaksın. önce bu duygudan kurtulmalısın. gereklii olan testleri kan testi ve kültürler dahil hepsini birkerede yaptır ve bu duygudan kurtulmaya bak.çünkü benim doktorum mikro boyutta milim milim inceleyip biyopsi yapamayız her organına evet içeri ilerlemiş ve belirti vermiş yada vermemiş olabilir.Bunu milim milim tespit edemez hiçkimse.
nitekimki bazılarının biyopsileri temiz çıksa bile başka bir noktada ilerleme yapmış olabiliyor yada daha sonra siğil çıkabiliyor.yani güvenmek ve dua etmek zorundayız sadece.
her hastalık için bu böyle sadece bizle alakalı br durum degil
Yıllarca halsizim deyip grip diye geçiştirilen ve son dakikada farkedilen kanserler var daha geçen tv de kadın babasının durumunu anlattı.yani güven duymak zorundayız.zaten birşey olucaksa olucak kurtulucaksak kurtulacagız.
o yüzden psikolojini düzeltmelisin en kısa zamanda buda senin elinde
bazen bazı kadın dogumcular onkologlardan iyi olabiliyor.Ama tavsiyem Süleyman engin akhan bu konuda.Ama benimde ameliyatımı Ateş KArateke yaptı.Bende çok memnunum ama zor kelime alıyorsun ondan. Hamileligimi çok rahat geçirdim başarılı ameliyatı sayesinde.Bir şekilde azda olsa yakın illerdeysen istanbulda takibini yaptırmanı tavsiye ederim. Hem hızlı hem detaylı çözüm üreterek bir kerede sorularına cevap bulabilirsin.Çünkü tecrübesiz doktorlar insanı kanser eder ben 4 tane doktor gezim gereksiz yere bilgisizlikleri sebebiyle.Teşhis koyamadılar.halbuki çok basit çözümü olan bir iş.en sonunda kendi teşhisimi kendim koyup bu konuda uzman doktor bulup biyopsimi yaptırınca çözüldü konu.ama bu arada 4-5 ay psikolojim bitti.Psikolojim iyi degil biliyorum. Doktora gitmeyi sevmeyen ve zorda kalmadikca doktora gitmeyen biriydim ne hale geldim. Evham mi yapiyorum bilmiyorum ama okuduklarim beni mahvetti. Sali gunu gidip doktora anlaticam halimi. Inceleniyorsa yaptircam. Bu halde olmamin sebebi burda iyi bi onkolog olmamasi. Cok dogru demissin ya kurtulucaz yada ne olmasi gerekiyorsa o olacak. Kaptik bi kere..
böyle giderse sıra onlarada gelir merak etme birgünde oluşmuyor takıntılar.Ama ben ne idrar yollarini incelettim ne bogazimi. Demek ki tam takmiyorum :) zaten gidip bi doktora bende hpv var demek yerin dibine girmk gibi bi se benim icin
Aynen boyle giderse sıra onlara gelir :) yalniz kendi kafanda cozmeye calismak inanin cok zor. Siz yine esinizle paylasiyosunuz. Beni bu hale getiren kisinin tesadufen yeni bi fotosunu gordum arkadaslariyla nasilda mutluluk pozlari vermis. Ama Ilahi adalet sasmaz sasmasin da zaten..benden sonra kimi yakacak bakalim. O kadina acirim sadeceböyle giderse sıra onlarada gelir merak etme birgünde oluşmuyor takıntılar.
ama sen rahat ol çözülücek bir konu ne olursa olsun. inşallah en kısa sürede hepimiz negatif yazısını alacagız
cnm bu hastalık her 10 kadından 5 inde var .4 ü iki yıl içerisinde kendiliginden negatif alabiliyor. ve herkes istedigi ile beraberlik yasamakta serbest.Birilerini yada kendini suçlama .Bu grip gibi düşün gribi bulaştıran biride başka öpüştügü birinden bunu kapmış olabilir.Onun içinde suçluyacakmıyız. daha önce beraber oldukları birindende kapmış olabilirler.buda çok normal hepimiz insanız.ben eşimimi boşamalıyım tabiki onunda benimde bir hayatım vardı öncesinde. Beraber olmazsam çocugu nasıl yapıcaktık :) yani bunlara takılma .sen evet sadece o kişinin mutlu olmasına öfkeleniyorsun ama seninde mutlu olmaman için bir sebep yok. O kişide 10 sene sonra bi kanserle karşılaşabilir bunun için önceki beraber oldugu kişilerimi suçlayacak.yani sende keyif almaya bak. Bu bir tür grip ve geçicek ara ara nüksedicek bu böyle gidip gelicek. sen sadece bagısıklıgını yüksek tut. ahmet rasim küçükusta tv de demiştiki "şimdi bana bi kaç test yapsanız bende bile kanser hücreleri çıkar ama napıyorum bana bir zararı yoksa bırakıyorum akışa"Aynen boyle giderse sıra onlara gelir :) yalniz kendi kafanda cozmeye calismak inanin cok zor. Siz yine esinizle paylasiyosunuz. Beni bu hale getiren kisinin tesadufen yeni bi fotosunu gordum arkadaslariyla nasilda mutluluk pozlari vermis. Ama Ilahi adalet sasmaz sasmasin da zaten..benden sonra kimi yakacak bakalim. O kadina acirim sadece
Ben bu virusun bu kadar yaygin olduguna inanamiyorum nedense. Bu yasima kadar kimseden duymadim..ona nasil kizmayayim bi iliski iki tarafli yasaniyo ama izi bende kaldi hem maddi hem manevi. Ona hic bi sey olmadi lay lay lom.. Neyse..Ben artik kimseyi hayatima alip evlilik yoluna cikamam ki. Karsimdakine nasil yapayim bunu. Benim icin evlilik konusu kapandi. Hpv negatifi bikac defa goreyim ki ancak oyle. Ictigimiz ilaclar insallah işe yarar. Bu hastaligi unuturuz.cnm bu hastalık her 10 kadından 5 inde var .4 ü iki yıl içerisinde kendiliginden negatif alabiliyor. ve herkes istedigi ile beraberlik yasamakta serbest.Birilerini yada kendini suçlama .Bu grip gibi düşün gribi bulaştıran biride başka öpüştügü birinden bunu kapmış olabilir.Onun içinde suçluyacakmıyız. daha önce beraber oldukları birindende kapmış olabilirler.buda çok normal hepimiz insanız.ben eşimimi boşamalıyım tabiki onunda benimde bir hayatım vardı öncesinde. Beraber olmazsam çocugu nasıl yapıcaktık :) yani bunlara takılma .sen evet sadece o kişinin mutlu olmasına öfkeleniyorsun ama seninde mutlu olmaman için bir sebep yok. O kişide 10 sene sonra bi kanserle karşılaşabilir bunun için önceki beraber oldugu kişilerimi suçlayacak.yani sende keyif almaya bak. Bu bir tür grip ve geçicek ara ara nüksedicek bu böyle gidip gelicek. sen sadece bagısıklıgını yüksek tut. ahmet rasim küçükusta tv de demiştiki "şimdi bana bi kaç test yapsanız bende bile kanser hücreleri çıkar ama napıyorum bana bir zararı yoksa bırakıyorum akışa"
o yüzden keyif almaya bak hayattan.