Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhaba herkese

Smear sonucum böyle çıkmış. Sizce hpv var mı rahim ağzında yoksa hpv testini mi beklemem gerekli?
3 hafta sonra çıkacakmış hpv için alınan testim.

Değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler hepinize şimdiden.

Eklentiler

• IMG_9181.JPG
    54,1 KB · Görüntüleme: 115
Ya arkadaslar rahim agzindanda pturcukler var sanki bu yapisi mi yoksa sigil falan var anlayamadim siz hic kontrol ettinizmi

Cnm lezyon yok diyor ama bendede lezyon yok cıkmıştı hpv testinde cıkıp kolposkopiye bakınca lezyon görüldü smear çok önemli degil digerinin sonucu önemli
Smearde lezyon olan bölgeden almaz ise negatif cıkabiliyor hpv dna yı takip et belki erken cıkar 3 hafta çok uzun olmuş benim 10 günde cıkmıştı

Merhaba canım dün araştırdım bayağı eve gelince. Evet malesef çok sağlıklı değilmiş bu test diye yazıyor nettede.
Dün sordum gidip çıkmışmı diye yok dediler.
Haftaya gidip tekrar sorarım çıkmış mı diye. 2 hafta daha beklemem gerekli 3 hafta dolması için.
Yeni kaptım ben virüsü bakalım hemen çıkacak mı testte
Çıkmazsa 3 ayda bir gidip yaptırıcam yinede.

Canım sen hpv testini nerde yaptır mıştın?
Ben aile hekimine gittim.

Cnm
Cnm temiz cıkarsa yapmazlar tekrar devlette
Zaten temizse temizdir ama 5 yılda bir tekrarlatmak lazım temizse bile

Aile hekimi yaptı banada

Canım doktor dediki
Aaa çok erken 3 haftada ancak geliyor ama ben bu hafta yine gidicem.

Mesela şimdi bende pozitif çıktı o zaman mı yaparlar sadece kontrol?
Negatif çıkarsa mı 5 yıl bekliyorlar?

Ketem açılmış bir dahakine orada yaptıracağım.

Merhaba arkadaşlar.Çapa da 18 gün önce yaptırdığım smear hala sonuçlanmadı.Sizce de çok uzun bir süre değil mi?Özel hastaneye hiç güvenim yok.Adam akıllı takip yapan bir devlet hastanesi yok mu koca İstanbul da.hpv 16 var.Doktor sonuç çıkınca kolposkopiye yönlendirecekti.Ama 18 gündür alamadım sonucu.

Geçmiş olsun.Ben de aile hekiminde yaptırmıştım.2 yıl önce. Bana bir protokol numarası vermişti.Netten, halk sağlığı hpv sonuç yazınca bir yer çıkıyordu oradan o numarayla sonucu kendim görmüştüm,doktora gitmeden.2 haftada çıkmıştı.Pozitif çıkınca zaten jinekoloğa git diyor,kontrolü onlar yapmıyor,yani bana öyle dediler.İnşallah seninki negatif çıkar.

Teşekkürler bilgi için.Acaba neden burada satılmıyor.Acaba bu firmalara mail falan yazsak burada da satılmaz mı?Yani sonuçta bir sürü takviye satılıyor ülkemizde belki yoğun talep olursa niye satılmasın.Güvenilir bir marka varsa bildiğiniz yazar mısınız.

Sizede çok geçmiş olsun.
Zeynep kamilde yaptırdım smear çıktı. Ama smearde net sonuç değilmiş. Burdaki smear normal zamanda çıktı.

Ben aile hekimine sordum hpv için numara vermedi. Kan testi için veriyoruz dedi.
Bakalım hayırlısı artık.
Ne isteyeceğimi şaşırdım. Negatif çıksada sonradan pozitif olabilir yeni enfekte oldum ben.
5 yıl süre varmış filan. Özel laboratuvara bende güvenmiyorum.
Ben tabi tipinide bilmiyorum. Negatif çıkarsa öğrenme şansım yok galiba tipini. Pozitif çıksada oda ayrı dert. Ne bilim hayırlısı ile inş atarız şu virüsü bedenimizden. Rahatlarız inş. Allah hepimize yardım etsin inş.

Kaç yıl oldu siz öğreneli?
Düzenli smear ne kadar zamanla yaptırıyorsunuz?
Rahim ağzı için size hiç işlem leep gibi yapıldı mı?
Daha önceki smear sonucunuz nasıldı?

Kaç yıl oldu siz öğreneli?
Düzenli smear ne kadar zamanla yaptırıyorsunuz?
Rahim ağzı için size hiç işlem leep gibi yapıldı mı?
Daha önceki smear sonucunuz nasıldı?
Tam 2 yıl oldu.6 ayda bir smear yaptırdım.Normal çıktı.Benim prof. başka bir şey yapmadı bana 1 ay önce kontrole gittim ama emekli olmuş.Normal polikliniğe girdim.Smear aldı sonuç ne çıkarsa çıksın kolposkopiye göndericem dedi.

Enfekte olduğunu nereden anladın siğil mi var?Ve sanırım aile hekiminin yaptığı testte kanser yapmayan tiplere bakılmıyordu.Sordun mu bumu?Negatif çıkarsa kanser olma riskin olmayacak.Zeynep kamilde mi devam edeceksin kontrollere.Doktorları nasıl?

Merhaba
Evet makatta ve vajina girişinde siğiller vardı. Ben anlamadan hemoroid kremleri iyice kötü yaptım. Dermatolog siğil dedi. Benim özelde gittiğim doktor smearde bişi çıkmaz yeni enfektesin dedi. Eylül ekim gibi en doğru sonuç alırız smearden dedi.
Zeynep kamile gittim ben ama doktordan memnun kaldım veya kalmadım diyemem tam. Klasik devlet hastanesi yani. 2 dk sürmedi muayene mesela.

Hpv yi aile hekiminde yaptırdım. Yok ben tip va sormadım. İnan buradan öğreniyorum herşeyi.
Hiç aklıma gelmedi sormak.
Şimdi yazdım hepsini gidnce aonuç aldığımda sorucam. smearim de birşeyler çıkmamış.
Bakalım smeari farklı devlet hastanelerine gidip zaman zaman tekrarlatıcam.

Birde ben enfekte olalı daha bir yıl olmadı tahminim temmuz ayında oldum. En erken nisan filan olabilir. Daha önce değil eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…