Merhaba bende sizden sonra bogazımdaki birkaç minik şişlik için bakmak istedim ama anlayamadım siğilmi yoksa hep varmıydı faranjitten dolayımı kaldı?Arkadaşlar benim hamilelikte çoğaldı et beni görünümünde olanlar da var bi tanesi sadece beni korkuttu. Panik oldum kbb ye dilimdekiler için gidecektim izin alamadığım için henüz gidemedim. Cildiyeye de aynı gün gideceğim. Doktoru aradığımda tat tomurcukları olma ihtimali çok daha yüksek yine de bi görelim için rahat etsin deyince sakinledim. Ama yine de korkuyrm. Bu kez de göğüstekilere taktım. Ya çocuğumu emziremezsem die. İnşallah değildir. Sanırım kimse karşılaşmadı göğüste bu hpv.ye
doktr bana hamileyken yaktirabilirz dedi ama benim gerek kalmadi kendiliginden düştu canim simdi tekrar cikar mi bilmiyorum suan kafamda bi tek dogumumla ilgili sorular var eger o virus hala bendeyse sezeryan olucam insallh tamamen kurtulmuşumdr gercekten allah kimseye bu sorunu yaşatmasin butun psikolajin bozuluyo düsünmeden edemiyosunmerhaba
bende hamileyim daha önce cin 3 sebebi ile leep oldum leepten sonra hamile kalabildim.ama siğil sadece makat girişinde ameliyattan sonra çıkmıştı doktor ameliyatta akıntılarla makat çatlagından bulaşmıştır dedi.sigili koterle aldırdım.sorun yoktu ama bugun yine minik birşey var gibi hissettim.
büyük dudaklardada 2-3 tane kıl kökü şişmesi gibi birşey var siğil olabilirmi acaba?
Buarada ben 4 aya yakın propolis ve arısütü kullandım o esnada bu kabartılar geçmişti hiç olmadı.Sanırım hamilelikte bagısıklıgın düşer demişerdi ondan yine cıktı .rahim agzında tekrar lezyon olmasından korkuyorum
haftaya kadın doguma ve genel cerraha gidicem yine bakalım ne dicekler.ama müdahale edebiliceklerini sanmıyorum
siz hamileyken nasıl yaktırıcaksınız?
Cnm bana doktor senden ömür boyu gitmicek tedavisi yok sadece bagısıklıgın yüksekken belirti vermez demişti cidden takviyeler alırken hersey düzelmişti ama hamilelikte tekrar belirtiler cıkmaya basladı bende sezeryan yaptırıcam hiç strese giremem bebegimin sagligi içindoktr bana hamileyken yaktirabilirz dedi ama benim gerek kalmadi kendiliginden düştu canim simdi tekrar cikar mi bilmiyorum suan kafamda bi tek dogumumla ilgili sorular var eger o virus hala bendeyse sezeryan olucam insallh tamamen kurtulmuşumdr gercekten allah kimseye bu sorunu yaşatmasin butun psikolajin bozuluyo düsünmeden edemiyosun
Ben propolis ve arısütü kullandım suandada hamileyim kuzenimde kullanoyor fayda gördük ama yanında arısütü,c, b12,d vit ,omega3 de kullandım. Bendede söndü hamileyim suanda biraz cıkar gibi oldu yine vitamin kullanıyorum geçtiler gibi tektükMerhaba arkadaşlar
Bende topiğinizi okuyordum sürekli. Üye olup sizlere danışmak istedim.
Bende de 3 ay kadar önce hpv çıktı. İlk başta siğil olduğunu anlamayıp kortizonlu hemoroid ilaçlarını kullandım. Kortizonla daha da beter oldular. Çoğaldı ve yayıldılar. Benim gördüğüm kadarı ile makat bölgesinde var. Koter yaptırdım bir defa öyle kötüydüki anlatamam. Doktor vakina girişinde de olduğunu söyledi. Orada olanları da yaktı.
Koter öncesi dondurma işlemi yaptırdım çok ve büyüktü hiç faydası olmadı.
Kadın Doğum doktorum hiç önemli değil diyor. Herkeste oluyor dedi ve koteri bile ısrarım üzerine yaptı.
Smear yeni almıştı ve birşey çıkmamıştı bu nedenle ağustos ayında en erken smear yapabileceğimizi söyledi.
Bu arada koter sonrası daha yaralarım iyileşmeden yine çıktılar. İnt üzerinde araştırıp propolis kullanamaya başladım. 2 ay oldu başlayalı. İlk ay hiç faydası olmadı.
Ama 2. Ay çok hızlı şekilde cevap verdiler ve geçtiler. Düşme şeklinde olmadı ama çıkanlar sönünlenip geçtiler.
Aranızda propolis kullanıp kesin sonuç alan var Mı?
Gebelikte istiyorum ama çokta korkuyorum. Hep normal doğum yapmak istemiştim ama siğil olunca sezeryan oluyormuş sanırım hayırlısı.
Kaşıntı evet oluyor ama birşey kullanmıyorum bazen sıcak su işe yarıyor ama kaşımamak gerekli yayılmaya sebep olurBirde kaşıntım çok fazla benim. Siz de kaşıntı var mı?
Varsa kaşıntı için rahatlatıcı birşey kullanıyor musunuz?
Kaşıntı için elma sirkesi sık üzerine (tendürdiyot şu yara temizlemede kullanılan) batikon sür pamukla fön makinasıyla kurut özellikle gece batmalı karınca ısırır gibi kaşıntıların artıyorsa bil ki nüks dönemindesin gece kaşıntılar arttıgı için kendini enerjisiz bırakmaman gerek beta glukandan faydalanabilirsinKaşıntı evet oluyor ama birşey kullanmıyorum bazen sıcak su işe yarıyor ama kaşımamak gerekli yayılmaya sebep olur
Saol sisicim bütün yazılarını okudum ama hamileyim simdi mantar filan olur diye idare ediyorumKaşıntı için elma sirkesi sık üzerine (tendürdiyot şu yara temizlemede kullanılan) batikon sür pamukla fön makinasıyla kurut özellikle gece batmalı karınca ısırır gibi kaşıntıların artıyorsa bil ki nüks dönemindesin gece kaşıntılar arttıgı için kendini enerjisiz bırakmaman gerek beta glukandan faydalanabilirsin
Teşekkür ederim.Kaşıntı evet oluyor ama birşey kullanmıyorum bazen sıcak su işe yarıyor ama kaşımamak gerekli yayılmaya sebep olur
benim doktorum ne sorsam kullanma dedigi için propolisi soramadım ama kullanılır diyede duydum yinede tedbir amaçlı kullanmıyorum.Teşekkür ederim.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Ben çıkan yerlere propolis de damlatıyorum. Oda cildimi kuruttu. Hemoroid ve fissur de var. Çok zorluyor beni.
Gebelikte propolis kullanılır demişlerdi bana ama doktor mu kullanmayın dedi acaba?
Bende anemi vardı folik asit, b12 ve demir de alıyorum.
Ama folik asit 6 ay olacak o yüzden elimdeki bitince kesicem. Şimdilik vitaminlere devam edicem ama nereye kadar vitaminle gidecek bilmiyorum.
@sisi
Sirke beni mahvetti daha evvel. O yüzden kullanamıyorum. Fissur var zaten su bile acıtıyor. Sürekli bepanthene sürüyorum.
En büyük sıkıntım kaşıntı şuan. Bazen uyuyamıyorum
Çok sağol denicem dediklerini.benim doktorum ne sorsam kullanma dedigi için propolisi soramadım ama kullanılır diyede duydum yinede tedbir amaçlı kullanmıyorum.
bendede fissür vardı sıcak su ve kantaron yagı ile geçirdim ama zaman aldı tabi.arasıra tekrarlıyor gibi kabız olmamak lazım.
kaşıntı içinde ilaçlar varmış ama doktor bana vermedi vazelin sür dedi her tuvalette suyla temizlen kagıt kullanma kuruluktan olur dedi. birsüre yaptım fayda gördüm sonra az oluyor kaşıntı idare ediyorum
Madecasol bana hiç fayda etmedi. Onu da denedim. 3 aydır denemediğim kalmadı. Bakalım ne zaman son bulacak bu siğiller.Kızlar kaşıntıyı şıp diye kesmek istiyosanız Madecassol krem doktorum vermişti cok ünlüdür kaşıntıyı anında alır.Kaşımayın sakın bi de makattaysa özellikle kirli tutunca ve geceleri kaşıntı artıyor enerjisiz kalmayın iyi beslenin dikkat edin
cnm hiçbirşeye moral bozmak yok hepimizin kandili mübarek olsunKızlar bugün kandil moralim son zamanlarda çok kötü okuyup fayda görenler benim içinde dua edebilir mi
cnm geçen duydum bu bebek için arastırırken bende . içinde gümüş içeren kremler varmış sanıırım silverdin gibi bunlar yaraları hızlıca tamir edip kanamayı durduruyormuş kantaron gibi aslında ama sana kantaron yaramadıysa belki bu yarar denemekte fayda var.birde kaşımamaya çalış çünkü kaşıdıkça tahriş arttıkça dayanılmaz hal alıyorMadecasol bana hiç fayda etmedi. Onu da denedim. 3 aydır denemediğim kalmadı. Bakalım ne zaman son bulacak bu siğiller.
Yok canım kantoran denemedim.cnm geçen duydum bu bebek için arastırırken bende . içinde gümüş içeren kremler varmış sanıırım silverdin gibi bunlar yaraları hızlıca tamir edip kanamayı durduruyormuş kantaron gibi aslında ama sana kantaron yaramadıysa belki bu yarar denemekte fayda var.birde kaşımamaya çalış çünkü kaşıdıkça tahriş arttıkça dayanılmaz hal alıyor
Yok canım kantoran denemedim.
Sıcak suya da dermatolog olan doktorum oturma. Siğillere sıcak yaramaz dedi.
Ama oturmayıncada fissürler beni mahvediyor. Kaşımamaya çalışıyorum. Bepanthene yada propolis sürüyorum kaşınınca rahatlatıyor ama anlık.
Allah yardım etsin çok zor bu siğil filan fissür hemoroid.
Beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum. Sebze yeşillik vs yiyorum bağışıklık için ama olmadı. Propolis toparladı bence.
İmmunace
Folik asit
Benaxol
Ferro demir hapı alıyorum.
Ona rağmen biraz sakinlediler ama bitmediler.
Çok sağol canım
Kandilin mübarek olsun.
Allah sağlıkla evladını kucağına almayı nasip etsin inş.
Sende ne kadar süresir hpv var canım?
saol cnm bende bir yıldır var .cin 3 cıktı leep oldum sonrada hamile kalabildim.ama ömür boyu dikkat ediceksin dedi doktor yani ikinci leep şansı pek yok tavsiye etmiyorlar içeride ilerleyebilir diyorlar.Benim bayadır varmış ama hiç belirti vermedi testlerdede çıkmadı son iki yıldırda ben smear yaptırmamışım unutmuşum kontrolede gitmemiştim. bigün kanamam oldu durup dururken bir gittim bu çıktı. ilerlemiş vaziyette bu sebeple bu seviyedeyken çok iyi korunun ben bilsem zamanında bakardım kendime.hiç bakmadım kendime 1 yıl öncesine kadar.
buarada siğil yaktırma ve fissür için istanbulda yasir gözü ye gittim çok uzman bu konuda.tavsiye ederim.fissürü ilerlememişse tedaviye gerek yok deyip dokunmadı cidden kantaron ve sıcak suyla geçti.dogumdan sonra yine kontrole gidicem siğil varsa benim göremedigim diye.biraz pahalı ama değer devlet hastaneleri kuzenimi mahvetti.