Ben tekrar cervalıx onermıstı doktorum gardesıl yerıne demistiGumruk kurallari geregi ulkeye ilac ithal izin belgesiyle yada ilaci getiren kisinin dr ye yazdirdigi receteyle getirilebiliyor.yani gumrukte ilaci kendinin kullanacagini beyan ediyor.siz bu ilacin risklerini goze alip illa vurdurmak isterseniz benim esim size rusyadan getirtitir.
bu aşının rusyada çok yaygın olarak kullanıldığını duydum. Ve yan etkisinin olmadığını söylüyorlar. Hatta bu aşının sadece hpv değil hsv ve vajina kanserine dahi çok etkili olduğu söyleniyor. Bizimkide bir ümit inanası geliyor insanın. Sağlık bakanlığına topluca mesaj göndersek acaba bi faydası olurmu getirtebilirmiyiz türkiyeye.Biz allokin alfayi getirtecektik ama soguk zincirle gelmesi gerekiyor(2-8 derece) .buz kalibinin icine koysak bile ilacin bozulmasindan korktuk.hem ilacin yapimi biraz farkli.6 tupu 3 er doz halde deri altina 45 derece aciyla yapiyorlar.ilacin prospektusunu anlayabilecek bir dr yada hemsire bulamazdik.yani ilacii getirtmek kolay ama recetesiz vurdurmak daha zor.bir de yan etkilerini bilende yok.o yuzden biz onu rusyaya yada ukraynaya gidip yaptirmayi dusunuyoruz.
Ikimizde 16 oldugumuz icin seni dikkatle takip ediyorum ilerleme olmus olmasin nolur ama ben bu sonucu gerileme olarak biliyorum kizimi doyuruyorum arastirip hemen yazicamsld ..ne diyonnn ..gercekten mii...sevineyim miii.