Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Selam kızlar bende de aynı şikayet var doktor krem verdi ama kaşıntı çoğaldı yanmalarim da attı doktora tekrar mi gitsem ne dersiniz
Canım şimdi şöyle Aldara kremin adı aldarayı onları koterle yaktırıp temizlettikten sonra oranın bagısıklıgını güclendirmek için kullan.Doktora tekrar git çok daha önemlisi bakire değilsen SMEAR aldırman gerekiyor smear dedigimiz şey ; rahmin içine riskli başka tipte bir hpvnin bulaşıp oradaki hücreleri bozup bozmadıgına bakılıyor smeari mutlaka aldırman gerekiyor eğer rahmindeki hpv tipini de ögrenmek istersen rahmin içinden smear alınırken ek olarak hpv dna tiplendirilmesi yapılıp tipine baktırmak istiyorum diceksin

Bana üniversitede jinekolog onkolog siğiller için IL33 diye bi ilaç verdi. Sanırım asit gibi bisey, kendisi uyguladı. Bi de iki gün zorlukla izin alıp gitmiştim.Üstünden iki hafta geçti. Şu an kasintidan çıldırıyorum Baktım sigiller gitmek bi yana artmış. Hakklımı helal etmiyorum ya. Haftasonu özel dermatologa para verip gidicem.

Teşekkür ederim kızlar aynen yazdiklarinizi okuyunca doktorun şimdiden bu kremi vermesine bende şaşırmıştım çünkü bir haftadır surmene rağmen arttı sigirler

Teşekkür ederim kızlar aynen yazdiklarinizi okuyunca doktorun şimdiden bu kremi vermesine bende şaşırmıştım çünkü bir haftadır surmene rağmen arttı sigirler
O cok asidik bişeydir İl33 bildigin asit yakar ve dogal olarak yaktıgı yerler iyileşirken vs kaşınır bak şimdi dermatologa değil kadın dogumcuya git bi Smear aldır rahminde bişey var mı ona baksınlar önemli olan o.
Dermatologlar yakmıyor sadece donduruyorlar sprey gibi bişey var kriyo deniliyor onu sıkıyorlar orası donup düşüyo bikaç güne koter yani yaktırmak daha etkili tekrarlamaması için koter veya acısız olarak lazerle yaktırman lazım ve baıgıskllıgı güclendir elma sirkesiyle temizle kasıntı içinde batikon al eczaneden oraya sür kurut iyice .Madecassol krem cok iyi kaşıntı alır onu da tabsiye ederim eczaneden al reçeteye gerek yok bunlar için 20 tl falan tutar toplamda hemen git al rahatlatıcak seni sakın kaşıma yayılır

Sisi cim rahmime bakıldı. Kolposkopide cin1 çıktı , bir yıl sonra smear yapalım dedi. Pek önemsemedi açıkçası.

Kesinlikle size katılıyorum. Yalan yere sırf reklam için yapılan birsey ise bizi umitlendirmesin. Mesela ben taa Karstan gidecegim o doktora.
Hem parama hem vaktime hem zamanıma yazık.

Tesadüfen yazdıklarınızı gördüm konu ilgimi çekti okudum ..yorumlar derken ...üyenin profıle bende baktım...Zaten mesaj sayısı toplasan 9 galiba ve dediğiniz gibi bütün sorunlarda da Dr adı vermiş...
Yine de kimsenin günahını almak istemem tabi ama bana da inandırıcı gelmedi.

İyice araştırmadan sakın aldanmayın herkesin yazdığına.. Selamlar ...Dua ile... Allah sağlık versin herkese inşallah

Sahol canım. ♡
Ya insanların bu konuda hassas olduğunu bilip. Ordan vurmak ne kadar etik degıl mi
Burda bir arkadaş o doktora gitmis ve hiç memnun degilmis. Hem hareketlerinden hemde kendilerine yaklastıkları üsluptan tavırdan hiç hoşlanmamış üstune verdigi bin lira ve vajinasındaki yanıklar cabası.
Gercekten inanıp birisi gitse vay haline.
Reklam amaçlı üye olup mesaj atan gercekten cok insan var. Cok dikkatli olmak arastırmak çok önemli.

Sisi cim rahmime bakıldı. Kolposkopide cin1 çıktı , bir yıl sonra smear yapalım dedi. Pek önemsemedi açıkçası.

cnm bak ben aynı sey bende de var...

burayı okuyan tum kızlara ders olsun benim durumum diye bir kez daha ozet yapıyorum:

hamileyken sigiller cıktı, test sonucu hpv 11 oldugu anlasıldı....

teadvı oldum beslendim dogurdum,tamam dedim sigil migil de yok ,dr de atlatacaksın demisti..hah tamam ben atlattım dedim...

2.5 yıl sonra TESADUFEN ogrenildi ki 11 gitmis 16 GELMİS ustune bonus ilave cin1 olmus bende.

dr cin1 i gordu ,birsey yapılmaz 6 ay bekleyelim dedi..dun 6 ay doldu 2. smear yapıldı..su an sonuc bekliyorum..yani sen de uzulme gercekten yapılacak birsey yok ,sisinin dediklerini aynen UYGULAYACAGIZ.

ama 1 yıl cok olmus bence sen 6 ay bekle smear yaptır 6 ay sonra.

sevgiler kızlar kolay gelsin.

Sonuclarini bende senin gibi bekliyorum ogrenince yaz lutfen..umarim gerileme olmustur ya tip 16 deyince bile bi geriliyorum

Sonuclarini bende senin gibi bekliyorum ogrenince yaz lutfen..umarim gerileme olmustur ya tip 16 deyince bile bi geriliyorum
Canim tip 11 varken nasil 16 da cikiyo. Onceden mi varmis yani

Haklısınız : ( Anlamıyorum bende nasıl bu kadar vicdansız olabilirler...Sağlık bu ... kendileri yada en sevdiklerinein başına gelmesimi gerek anlayabilmeleri için..

Siğillerden örnek aldırmıs siğil yapan zaten tip 6 veya 11 siğil gitmiş sonra smear aldırıp baktırmıs cin 1 daha önce rahminin içinden hpv dna tiplendirilmesi yapılmamıs siğilden alınmış siğili zaten düşük riskli yapıyo cin1 cıkınca rahminin içinden tahlil yapılmıs

Benimde sonuclar cikmadi hala. Cikinca uni hastanesine gidip hpv tipleme isticem. Bide 2 hafta oldu hala iyilesmedi yakilan yerler

Siğil cıkan yerler için sürekli olarak sirke sıkıcam .Ben geçen bi forumda okudum bi erkek yazmıs aynısı bana da bizzat oldu hatta buraya da yazmıştım adam kurtulus yolunu yazmıs 7 yıldır siğilim hiçbişeyim yok demiş; doktora gitmemiş hiç ; siğilin cıktıgı yerleri verrutol asitin her damlasını bikac damla suyla seyrelterek siğili düşürüyor.Daha sonra sprey şişesine elma sirkesi koyuyor benim gibi.Elma sirkesi sıkıyor sürekli bazıları elma sirkesini biliyosun geceden koyuyor ama elma sirkesi çözüldüğü an etkinliğini kaybediyor bundan dolayı komple tüm bölgesine sıkıp sabunl yıkıyor böyle günde 10-15 kez sıkıyor sabunla yıkıyor üstüne dezenfekte için kolonya veya alkol döküyomuş bakmış ki siğilin cıktıgı alanların etrafı bembeyaz olmus bu işlemi yapa yapa 2 hafta sonunda o beyazlık küçülmüş en sonunda kaybolunca bırakmış ve 7 yıldr siğili cıkmıyomus

nurgulerdem, cevabi sisi yazmis,sagolsun forumun doktoru oldu ,herseyimizi biliyor cevapliyor doktor bile bu kadar bilip konusmuyor..

benim bu olaylardan anladıgım su:

siğil cıktı ...tedvi oldum yaktirdim ,test oldum bitti gitti...YOK.

EN AZİNDAN senede bir HİCBİR SİKAYET olmasa bile kontrol..kontrol....

bir de adamlardan geciyor, opüsmek bile riskli...mutlaka aids ister gibi temiz raporu istemek, evlenmek sart degil, ilişkiye girecez anladık sevgili olduk yatak gorundu....durun bir dakika temiz raporunu al gel oyle yatacam...bunu deyin isteyin talep edin ayıp degil..kendimiz icin dogacak bebeklerimiz icin bu MECBUR..alınan, agrına giden, yanlıs anlayan, yan cizen GULE GULE.

Ben randevu aldım ilk randevuda operasyon gerçekleşir mi yalnız gitsem birine ihtiyaç duyarmıyım sizce

Siğili olanlar için ;
2 haftalık elma sirkesi uygulaması (Not:Elma sirkesi çözüldükten sonra etkisini kaybeder bundan dolayı sirkeyi fısfıslı camsil şişesine koyup sürekli sıkmak lazım)
Siğiliniz varsa ve maddi durumunuz yetersizse eczaneden 10 tlye verrutol veya duoderm siğil asidi alın .
Asidi siğilli bölgeye sürmeden önce oradaki bütün kılları tüy dökücü kremle alın.(normalde asla tüy dökücü jilet agda kullanmayın ! Yayar sadece bu işlem için cünkü asit kıllarada yapısıyo)
Asiti bikaç damla suyla karıştırıp seyrelttikten sonra siğilin üzerine damlatın her işlemden sonra o deriyi çekip tekrar fırcasıyla sürün siğil düşene kadar.
Vajinanızdaysa bu işlemi önermem mantar olabilirsiniz .
Ondan sonra 2 haftalım sirke uygulamasına geçiyoruz ;
Fısfıslı camsil şişesini temizledikten sonra elma sirkesini (kemal kükrer) ne koyuyoruz.
6-7 kez sprey şişesine koydugumuz sirkeyi bütün bölgeye sıkıyoruz her sıkmadan sonra sabunla yıkayıp iyice kurutuyoruz
Sonra tekrar sirkeyi sıkıyoruz sonra sabunla nemi alıp ölü derisini atmasını sagladıktan sonra kurulayıp tekrar sıkıyoruz bu işleme 6-7 kez devam edin.
En son işlem kolonya döküyoruz veya spreyle kolonyayı sıkabilirsiniz.
Dayanabiliceginiz kadar dayanın canınız yanıcak sonra soguk su dökebilirsiniz
En son fönle kurutun.
Vajina hassas oldugu için mantar olabilir .Batikon mantara iyi geliyor.Pamukla sürün.
Özellikle makat(anüs) bölgesinde siğili olanlar o bölgenin beyazladıgını görüceksiniz o bembeyaz olan bölgeler hpv yuvası yavas yavas o beyazlıgın ilerleyen günlerde kayboldugunu görüceksiniz.İşte o beyaz olan yerler siğilin yuvası onlar gidene kadar uygulayın.
2günde 1 vs ara vererek de uygulayabilirsiniz.
En son siğiliniz kalmadıktan ve bu işlem bittikten sonra Aldara kullanılabilir dikkat ! Aldarayı bikaç hafta kullanıp fayda görmezseniz bırakmanız gerek.
En önemlisi AHCC ve Coriolus Mrl kullanın
Imutor(Beta Glukan)
Folik Asit
Solgar Zinc Picolinate (Çinko)
Gyno Ferro Sanol
D vitamini
C vitamini (Taze Portakal Suyu)
Ev yapımı yoğurt kefir (Probiyotik )
Multivitamin (Solgar Vm75 gibi)
Doktor kontrolü altında kullanın danışın mutlaka yoksa ağır gelir yan etki yapabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…