Erkekler genelde tasıyıcıEsim bu virusu cok onceden kaptiysa neden bu zamana kadar vucudu atamadi peki?(evliyken aldattigini dusunmuyorum).
Canım arkadasım forumu en azından bi 50 60 sayfa okuyuverBiz esimle iliskiye girdikce nasil yok olcak bu illet.ondan bana benden ona geccek.normal dogumda muhakkak bebegime geciyo mu? Bebegime gecmis olsa bu zamana kadar anlasilmaz miydi? Nolur sabirla cevap verin bana. Ben canakkaledeyim burasi küçük yer hangi doktora gidecegim bilemiyorum: (
Hpv ile genital sigil ayni sey degil mi?Genital sigilden korkmayin.kanser yapma riski yok en azindan.hpv ile bir tutmayin.
Tmm canim simdi sira bekliyorum ilce hastanesiya insallah yakarlarCanım forumu okumamışsın sen.Konu başlıgında bile yazıyor 140dan fazla tipi var hpv ve siğil aynı şey evet siğil yapan tipleri düşük riskli zararsız tipler oluyor iyi huylu tip 6 veya 11 yapar genelde siğili .Eşin dondurmuş spreyle.Yaktırmak için lazer veya koter kullanılır ısıyla yakılır yaktırma daha iyidir dondurmaya göre.
Sana diyoruz ki siğil yapan tip de bulundugu için sizde Gardasil aşı tedavi edici olarak kullanılabilir siğil nükslerini azaltıyor normalde koruyucu ama siğil yapan tipleri tedavi etmeye de yarıyor .Hpvnin başka türleride var onlar siğil yapmıyor bi belirtisi yok yüksek riskli olanlar ilişkiyle senin rahminin içine taşınıyor orada uzun yıllar tedavi olmazsan kansere çeviriyor.Gardasil aşıyı 9yaşından sonra her yaşta olabilirsin.Aşının koruyucu etkinligi düşüyor 26 yaşından sonra ama siğil yapan düşük riskli hpv tiplerini tedavi edici etkisi 9yaşından sonra her yaşta var yani her yaşta vurulabilirsin siğilleri temizliyor aynı zamanda.Şimdi sende hem düşük riskli siğil yapan hpv türü hem de rahminde riskli bir tip olabilir bunun için Smear aldırıcaksın üniversite hastanesine git Smear aldırırken +Hpv DNA PCR tiplendirilmesi isticeksin rahim içine giren smead cubugundan böylelikle rahminde riskli bir tip var ı diye bakıcaksın.(rahim içinde hpv olması üçin cinsel sürtünme değil direk cinsel ilişki olması lazım)
Siğilden parça aldırıp sakın tiplendirme yapmayın siğili zaten düşük riskli tip yapıyor önemli olan senin rahmine giren smear cubugunun rahminden aldıgı örnekte riskli bir tip var mı o önemli bunun içinde ek olarak Hpv DNa tiplendirimesi istiyorum tipini ögrenmek istiyorum diceksin
Ne yalan soyliyeyim Yazdiklarini gorunce bi yanimda bu panik durumuna guler hale geldi. Bu hastalik boyle yapiyo sanirim.ilk ogrendigim zamanlar geliyoda aklima bende boyle paniktim.eşimi damgalamistim hemen (hala oyle) ondan gecti cunku.ben anlamiyorum bu kadar guveni.sen kendinden eminsen sana baska kimden gelir ki.. sonra diyosun ki benim ustume kalacak kesin. Neden senin ustune kalsin guzel arkadasim o bilir ne yapip yapmadigini sende bilirsin.yapmadiysan niye ustune boyle bisey kalsin. Sende cikan cogalmamis bile bu genital sigil oyle cikip uslu uslu beklicek bisey degil. Bence sigilde degil o. Sana nasil anlatayim burdan bilmiyorum ama hersey birbirine vesile.bizim durumumuzda hala bosanamadigim adamda cikti bastan ben farkedince vardi onlar dedi gecistirdi.ama ben dr a gittim tabi smear temizdi şükür. Sonra oda yayildigini gorunce gitti ve genital sigil dendi. Biz sigile odaklandik verrutol kullandik sirke kullandik. Bu arada bendede bi tane sivilce gibi bisey cikti.aha dedim bulasti banada hemen drlara..Ama ne çoğaldı ne bisey sadece kanadi ve verrutol surdukce dahada tahris oldu.dr larda net bisey demedi. Biz baska dr lara gidip rahimagzinada bulasmis mi diye test istedik.sonuc malesef ki tip 16 yani en tehlikelilerinden geldi.ve sonrasinda Dermatologa gidince ogrendim ki sigil degil molloscum mus.diyecegim o ki bende tek molloscum cikmasa ben belkide tedavi olmayip yillar sonra kanser olunca anlayacaktim.molloscum tip 16 yi ogrenmeme vesile oldu. Esimin molloscumlari hala devam ediyo bende cikmadi bitaneden sonra.agzindada tip 16 cikti bu arada. Velhasil burayi okuyan evli erkek fln varsa gözünü ona gore dışarı diksin boyle buluyolarbbelalarini.isin kotusu bizede olan oluyo. Yinede şükür kadin aids olsa aids tasicakti bana. Korunmasiz iliskiye girmis zevkine duskun beyim.buraya yazdikca dahada sinirim zipliyo neyse kendinize iyi bakin cok dusunmemeye calisin dusundukce icinden cikamazsiniz.sevgiler :)Esim bu virusu cok onceden kaptiysa neden bu zamana kadar vucudu atamadi peki?(evliyken aldattigini dusunmuyorum).
Onceliklle gecmis olsun. Dun bendekiler yakildi. Patolojiye gonderildi. Tip 16 nin falan tedavisi varmi yani illa kanser mi bunun sonuNe yalan soyliyeyim Yazdiklarini gorunce bi yanimda bu panik durumuna guler hale geldi. Bu hastalik boyle yapiyo sanirim.ilk ogrendigim zamanlar geliyoda aklima bende boyle paniktim.eşimi damgalamistim hemen (hala oyle) ondan gecti cunku.ben anlamiyorum bu kadar guveni.sen kendinden eminsen sana baska kimden gelir ki.. sonra diyosun ki benim ustume kalacak kesin. Neden senin ustune kalsin guzel arkadasim o bilir ne yapip yapmadigini sende bilirsin.yapmadiysan niye ustune boyle bisey kalsin. Sende cikan cogalmamis bile bu genital sigil oyle cikip uslu uslu beklicek bisey degil. Bence sigilde degil o. Sana nasil anlatayim burdan bilmiyorum ama hersey birbirine vesile.bizim durumumuzda hala bosanamadigim adamda cikti bastan ben farkedince vardi onlar dedi gecistirdi.ama ben dr a gittim tabi smear temizdi şükür. Sonra oda yayildigini gorunce gitti ve genital sigil dendi. Biz sigile odaklandik verrutol kullandik sirke kullandik. Bu arada bendede bi tane sivilce gibi bisey cikti.aha dedim bulasti banada hemen drlara..Ama ne çoğaldı ne bisey sadece kanadi ve verrutol surdukce dahada tahris oldu.dr larda net bisey demedi. Biz baska dr lara gidip rahimagzinada bulasmis mi diye test istedik.sonuc malesef ki tip 16 yani en tehlikelilerinden geldi.ve sonrasinda Dermatologa gidince ogrendim ki sigil degil molloscum mus.diyecegim o ki bende tek molloscum cikmasa ben belkide tedavi olmayip yillar sonra kanser olunca anlayacaktim.molloscum tip 16 yi ogrenmeme vesile oldu. Esimin molloscumlari hala devam ediyo bende cikmadi bitaneden sonra.agzindada tip 16 cikti bu arada. Velhasil burayi okuyan evli erkek fln varsa gözünü ona gore dışarı diksin boyle buluyolarbbelalarini.isin kotusu bizede olan oluyo. Yinede şükür kadin aids olsa aids tasicakti bana. Korunmasiz iliskiye girmis zevkine duskun beyim.buraya yazdikca dahada sinirim zipliyo neyse kendinize iyi bakin cok dusunmemeye calisin dusundukce icinden cikamazsiniz.sevgiler :)
Sendekiler derken bi tane degil miydi ben oyle okudum sanki.tip 16 tasiyicisi olarak bana niye bunu sorupta kanser olcakmisim hissine kaptiriyosun beni sen he :) saka bi yana olmayacagiz insallah sende korkma.ben senden once yakalandim buna kanser olursam o zmn sende korkabilirsinOnceliklle gecmis olsun. Dun bendekiler yakildi. Patolojiye gonderildi. Tip 16 nin falan tedavisi varmi yani illa kanser mi bunun sonuvucuttan atilmaz mi?
Zararli tip olmama ihtimalide var demi sisi. İlla sigil var diye yuksek risklide olacak diye bi kaide yoktur umarimBi de gönderdiginiz patolojide sadece hpv olup olmadıgı anlasılıcak parçaların siğili zaten zararsız tipleri yapıyor.Onlarla birlikte zararlı tiplerinde rahme bulasma olasılıgı var önemli olan rahmin içine giren Smear cubugunda hücresel değişiklik araştırılırken ek olarak Hpv Dna tiplendirilmesinin yapılmasını da istemek üniversite hastanelerinde ücretsiz