Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Doktordan iyi haberlerini bekliyoruz canıma.s. benimde yaralarım kapandı ama nedense siyah leke kaldı. ben gibi simsiyah sizlerdede böyle şeyler oldumu. umarım onlarda geçer. Nefret ettim artık bu hastalıktan. eski görünümümü unuttum neredeyse senağlama

bambam'cım, hiç dert etme canım, çünkü geçecek...=)
vulva bölgesi kendini her daim yeniler, merak etme canım...a.s.

jizemuu çok geçmiş olsun inş. tekrarlamaz..dediğin gibi bubu yasayan o kadara çok bayan var ilk baslarda insan kafayı yicek hale geliyo ama zamanla unutuyosun bile varlığını ...doktor çok önemli.
celo bence bunu evlenicen insana sölemelisin eger onda boyle bı durum olsa sen ondan vazgecermıydın eger oda senı gercekten sevıyosa bunu dert etmıcektır kaldıkı bu destekle yenılebılıcek bısey sakın kendını uzme olur mu hersey ınan zamanla cok guzel olucak....bide first evet o akıntı ole fazla kı sankı bi bardak su dokmussun gıbı :))) ama ıcın rahat olsun yaralar ıyılesmeye basladıkca azalıyo ve kesılıyo.yakılan yerleri ıslak tutmamaya calıs ben her seferınde sac kurutma makıneyle kurutuyorum.bende bugun kontrol ıcın doktora gıdıcem ıns.tekrar cıkmaz bişey değil yaka yaka bişi kalmıcak:))))hepinizi kocaman öpüyorum

dolunayım çok haklısın...eşin tedaviye desteği çok ama çok önemli. hem bu virütik bir şey, grip vürüsü de buna benzer, gribi eşine geçirirsen (ki mutlaka geçer a.s) bu kadar kahrolur muyduk ? hayır... bu siğiller de kanser yapmayan tür olduğu için, büyütmeye gerek yok değil mi ?
zaten rutin kontrollerimizi her koşulla yapıyoruz...eşlere de destek olmak kalıyor. benim erkek arkadaşım, ilk bu siğiller için doktora gittiğimizde, ben de saçma sapan duygular içerisindeydim...bana şöyle dedi: nisan, bunu bir diş ağrısı olarak kabul edelim. ağrıdıkça mecbur doktora gideceğiz. tedavi olacağız ama bu her zaman tekrar olabilir, biz de tekrar tekrar gideceğiz :)) :asigim:

bir de ben demiştim ki, vajinanın şekli bozulursa veya iz kalırsa (ki kalmıyor) bana:
yenisini yaptırırız, demişti :roflol:

çok kömik :roflol:

yaani böyle komik tarafından yaklaşınca bakınız ben, geçiyor gidiyor canlarım...a.s.

Son düzenleme:
nisancım harikasın okadar güldüm ki...bu arada erkek arkadasını kutlarım yaklaşımından ve sana olan desteğinden dolayı....benimkide yaktırmaktan değilde kurutmaktan mahvoldu:))) ilk yaktırdığımda doktor bide ben var elimiz değmişken onuda yakalım esteteikde önemli demişti ozamanda çok gülmüştüm:KK70:o siyah lekeler falan geçiyo izi bile kalmıyo korkmayın ben şimdi doktora gidiyorum inş. iyi haberlerle gelirim ha bu arada kampanyana gönülden destekle katılıyorum nisan:KK70:sizi seviyorum öpüldünüz sekerler

iyi haberlerinizi aldığıma sevindimm allah hepimizi bu illetten kurtarsın sağlık versin inşallah.ama ben bide soruma cevap bekliyorum eşinde siğil olmayan ama onada tedavi uygulayan biri varmı aranızda yada bu konuda bilgisi olan yani eşime nasıl bir tedavi uygulanabilir onda hiç siğil yok şu an lütfen cevap bekliyorumm:))

iyi haberlerinizi aldığıma sevindimm allah hepimizi bu illetten kurtarsın sağlık versin inşallah.ama ben bide soruma cevap bekliyorum eşinde siğil olmayan ama onada tedavi uygulayan biri varmı aranızda yada bu konuda bilgisi olan yani eşime nasıl bir tedavi uygulanabilir onda hiç siğil yok şu an lütfen cevap bekliyorumm:))

Nisan dolunay çok sağolun içimi rahatlattınız. Dolunay umarım doktor iyi haberler vermiştir. bende önümüzdeki hafta gidebilicem. Ekep erkeklerde virüs olsa bile siğile dönüşmeyebiliyormuş ama taşıyıcı olduğu için mutlaka tedavi olması gerekiyor yoksa sen iyileşirsin sonra eşinden tekrar bulaşır ve hiç bir anlamı kalmaz onca tedavinin biz hem jinekoloğa hemde cildiye uzmanına gidiyoruz. yaklaşım 3 aydır eşime aldara krem kullandırdı. virüsün kalıp kalmadığını anlamak için erkeklere özel bir kür yapılıyormuş ve onun sonucunda virüs olup olmadığı ortaya çıkıyor. Unutma erkeklerin bazılarında siğil çıkıyor bazılarında hiç çıkmayabiliyormuş yani siğil olmaması sizi yanıltmasın. a.s.

Arkadaşlar merhaba. Benim hikayemi uzun bir şekilde yazmıştım okumuşsunuzdur. Bu siğillerle ilgili en son İmmunoloji servisine gönderilerek bağışıklık sistemimin testini istemişti ki dr um. Buna göre bu virüse göre vücudun bağışıklığını yükseltemek için yol bulalım diye. Derken bugün İmmunoloji servisinden sonuçlarımı aldım ve dr uma gittim. Bir bakayım benim dr görev yeri değişmiş ve başka bir dr var. Neyse girdim artık 1 yıl önceden hastaneye ilk giriş tarihimden başlayarak hasta giriş kartımı okudu. Daha sonra şimdiye kadar yapılanları dinledi. Patoloji sonuçlarıma baktı ve en son olarak ta İmmunoloji teslerime baktı. Ve Yoruma başladı sizdeki bu virüs kesinlikle hpv virüsü değil. Tamam vüvutta bir virüs var bu siğillerin oluşması için ama bu insanların ellerinde çıkan siğiller gibi düşünün ve cinsel yolla bulaşan hpv değil dedi. Ben bir an kaldım 1 yıldır çektiğim sıkıntıya, strese ve göz yaşlarıma mı yanayım. Yoksa 1 yıl öle yada böle geçti sonucamı sevineyim. Derken dr dedim ki peki bu bir yıldır benim çektiğim sıkıntılar neydi. Sabahlara kadar net başlarında human popiluma virüs yazılarını okuyup ağladıklarım, evlenme aşamasında iken başka bir insana bulaştırma riskini göze alamayıp evlilikten vazgeçtiğimemi, bebekleri çok sevmeme rağmen ya doğum anında bir anlık gözden kaçan bir siğile olabilirde bebek doğarken onada bulaşırmı ki diyerek çocuk özlemimi bile gözden çıkarmamamı yanayım, 1 haftadır dudağımda uyuşma var diye heryerimden siğilmi çıkacak diyerek kabuslar gördüğüme mi yanayım dedim. Dr haklısınız ama sizde çok araştırmış ve ister istemez etkilenmişsiniz ve bu nette okuduklarının bu hastalığın son ve ileri aşamasında olanlardır bunlarla kendinizi eşlememelisiniz dedi. Ve ben ısrar ediyorum sizi dermatolojiye yollayım bir de ora baksın ve oranın sonuncunuda nerde olursam olayım beni bularak banada göstermenizi rica ediyorum bende çok merak ettim dedi. Konsültasyon kağıdımı yazdı ve pzt sabah dermatolojide randevum var ve bakalım burdan ne çıkacak. Şimdi ben ne yapayım. 1 yıldır izleyen ve aldara kremi uygulatan, pedofili uygulatan ve en son olarak koterlerimi yaptırıp, parçalar aldırıp patolojilere, smir testleri yaptıran ve bütün bunların sonucunada bakan ilk dr funda hanıma mı güveneyim Hpv dediği için. Yoksa 1 yıldır yapılanları kağıtlar üzerinden sonuna kadar okuyarak ve benim anlattıklarımı dinleyerek patolojilere, smirlere ve immunoloji testlerine bakarak 1 kerede karar verip sizinki hpv değil sizin sorununuz dermatolojik ne normal olarak ellerde çıkan siğiller gibi basit diyen dr mı inanmak ve sevinmekmi en doğal olanı. Kafam çok karıştı ve pzt dermatolojiye gidip orda istenilenleri yaptırıp snucu bugün dr a getireceğim. 1 Yılda 2 dr oldu beni inceleyen. Birisi hpv dedi 1 yıldır bunun üzerinde durduk, ama bugün ki hpv değil dermatolojik dedi ve sonuç şu anda 1-1 berabere. Dermatolojide bitince bu ikisinin dışında 3.cü bir jinekolog bulup bütün tahlilleri onada göstereceğim ve onunda kararına bakacağım 2-1 olan ne ise ona güveneceğim en azından 2 dr aynı şeyi dedi diyerek. en son kararım bu bakalım şimdilik. Biraz uzun oldu ama sizlerle paylaşmak istedim. Dolunaycığım sana ve benim yazdıklarımı okuyarak bilgilerini, fikirlerini ve iyi temennilerini sunan bütün insanlara gönülden tşk ediyorum. Hepimize acil şifalar diliyorum.

Arkadaşlar merhaba. Benim hikayemi uzun bir şekilde yazmıştım okumuşsunuzdur. Bu siğillerle ilgili en son İmmunoloji servisine gönderilerek bağışıklık sistemimin testini istemişti ki dr um. Buna göre bu virüse göre vücudun bağışıklığını yükseltemek için yol bulalım diye. Derken bugün İmmunoloji servisinden sonuçlarımı aldım ve dr uma gittim. Bir bakayım benim dr görev yeri değişmiş ve başka bir dr var. Neyse girdim artık 1 yıl önceden hastaneye ilk giriş tarihimden başlayarak hasta giriş kartımı okudu. Daha sonra şimdiye kadar yapılanları dinledi. Patoloji sonuçlarıma baktı ve en son olarak ta İmmunoloji teslerime baktı. Ve Yoruma başladı sizdeki bu virüs kesinlikle hpv virüsü değil. Tamam vüvutta bir virüs var bu siğillerin oluşması için ama bu insanların ellerinde çıkan siğiller gibi düşünün ve cinsel yolla bulaşan hpv değil dedi. Ben bir an kaldım 1 yıldır çektiğim sıkıntıya, strese ve göz yaşlarıma mı yanayım. Yoksa 1 yıl öle yada böle geçti sonucamı sevineyim. Derken dr dedim ki peki bu bir yıldır benim çektiğim sıkıntılar neydi. Sabahlara kadar net başlarında human popiluma virüs yazılarını okuyup ağladıklarım, evlenme aşamasında iken başka bir insana bulaştırma riskini göze alamayıp evlilikten vazgeçtiğimemi, bebekleri çok sevmeme rağmen ya doğum anında bir anlık gözden kaçan bir siğile olabilirde bebek doğarken onada bulaşırmı ki diyerek çocuk özlemimi bile gözden çıkarmamamı yanayım, 1 haftadır dudağımda uyuşma var diye heryerimden siğilmi çıkacak diyerek kabuslar gördüğüme mi yanayım dedim. Dr haklısınız ama sizde çok araştırmış ve ister istemez etkilenmişsiniz ve bu nette okuduklarının bu hastalığın son ve ileri aşamasında olanlardır bunlarla kendinizi eşlememelisiniz dedi. Ve ben ısrar ediyorum sizi dermatolojiye yollayım bir de ora baksın ve oranın sonuncunuda nerde olursam olayım beni bularak banada göstermenizi rica ediyorum bende çok merak ettim dedi. Konsültasyon kağıdımı yazdı ve pzt sabah dermatolojide randevum var ve bakalım burdan ne çıkacak. Şimdi ben ne yapayım. 1 yıldır izleyen ve aldara kremi uygulatan, pedofili uygulatan ve en son olarak koterlerimi yaptırıp, parçalar aldırıp patolojilere, smir testleri yaptıran ve bütün bunların sonucunada bakan ilk dr funda hanıma mı güveneyim Hpv dediği için. Yoksa 1 yıldır yapılanları kağıtlar üzerinden sonuna kadar okuyarak ve benim anlattıklarımı dinleyerek patolojilere, smirlere ve immunoloji testlerine bakarak 1 kerede karar verip sizinki hpv değil sizin sorununuz dermatolojik ne normal olarak ellerde çıkan siğiller gibi basit diyen dr mı inanmak ve sevinmekmi en doğal olanı. Kafam çok karıştı ve pzt dermatolojiye gidip orda istenilenleri yaptırıp snucu bugün dr a getireceğim. 1 Yılda 2 dr oldu beni inceleyen. Birisi hpv dedi 1 yıldır bunun üzerinde durduk, ama bugün ki hpv değil dermatolojik dedi ve sonuç şu anda 1-1 berabere. Dermatolojide bitince bu ikisinin dışında 3.cü bir jinekolog bulup bütün tahlilleri onada göstereceğim ve onunda kararına bakacağım 2-1 olan ne ise ona güveneceğim en azından 2 dr aynı şeyi dedi diyerek. en son kararım bu bakalım şimdilik. Biraz uzun oldu ama sizlerle paylaşmak istedim. Dolunaycığım sana ve benim yazdıklarımı okuyarak bilgilerini, fikirlerini ve iyi temennilerini sunan bütün insanlara gönülden tşk ediyorum. Hepimize acil şifalar diliyorum.

canım, bunu anlamanın yolu kolay aslında, hiç başka çekinceye olanak tanımaz. siğillere yapılan Biopsiler! yakılarak alınan bir siğil patolojiye gider, HPV taraması yapılır. sonuç nedir %100 anlaşılır. eğer sende varsa siğil, bunu yapmadılar mı ?
yapmadılarsa, yanlış yapmışlar kuzum.

dilerim HPV değilsindir...bu haberi alırsam çok ama çok sevineceğim ama yanlış yönlenmeni de istemiyorum canım benim, olmadı bir üçüncü doktora git olur mu ?

sevgiler! =)):1hug:

Nisancığım sen tam okumamışsın sanırım. Bana aldara, podofil ve sonra koterler yapıldı. En son smirler ve parçalar alınarak patolojiye gitti 2 ay test edildi.

mrb ...celo yazdıklarını okurken sevınım mı uzulım mı bende senın gıbı sasırdım .eger sahıden sıgıl degılse kı ıns öyledır senın adıan cok sevınıcem hernekadar 1 senedır cok sıkıntı cekmıssende senı cok ıyı anlıyorum bende ılk zamanlar ole kotuydum kı ınan ellerımı hıc bıyerıme dokunduramıyodum senın gıbı sankı heryerımde sıgıl cıkıcakmıs gıbı gelıyo hıssettıgım her kabarıklıktan suphelnıyodum cok sukur artık alıstım hatta varlıgını bıle unuttum....ama senın olayında doktorların ıkısınede sasırdım aranızda belkı en sık doktora gıdenlerden bırıyım 3 aydır her hafta kontrole gıttım uc kere yaktırdım ama bu arada suan kı doktoruma kadar cildiyede dahil üç doktorada daha göründüm...benim anlayamadığım sğiller okadar bariz kendini belli ederki gözle bile uzman bi jinekologun bunu anlaması lazım yanlış bilgi vermim ama bildiğim kadarıyla patoloji hpv nin türünü belirlemek için..siğiller gözle çok kolay teshid ediliyo zaten...suan siğilleirn varmı bilmiyorum.2. doktor seni muayene etmedimi..yalnız doktorun dediği bişeye katılıyorum nette gördüklerine yazanlara çok takılma onlar gerçekten cok ılerı vakalr sadece senı ıyıce endısenlendırır bende cok okudum arastırdım ama baktım kı ıyıce sınırlerım bozuluyo artık adını bıle anmıyorum ...senın yapıcan once cilidye uzmanına görün sonrada araştıtıp ıyı bı doktor bul canım ama bastada dediğim gibi inş. siğil değildir...ama ne olursa olsun sakın sakın moralini bozma tamam mı öpüyorum seni....bu arada bende salı gunu kontrole gittim ama ne yazıkkı sıze ıyı haberler veremıcem bır hafta once 3. kere yaktırmıstım benımkıler hıc hız kesmeden cogalmaya devam edıyolar:)))) doktorum benı cok set ve yaygın bı tıpının tuttugunu soyledı buda benım sansıma ama cok sık sık yaktıgımız ıcın bu sefer yakmak ıstemedı tekrar aldara denıcez ıns bu sefer ıse yarar bana sakın canını sıkıp dert etme bi bakarız kendılıgınden bıle gecer dedı bende alıştım zaten artık.. dedim ya varlıklarını blıe unuttum herkese allahtan acıl sıfalar diliyorum...celo bize doktor sonrası gelişmelri bildirmeyi unutma hersey güzel olucak...

Mrb Dolunayım. En son ki dr kontrolünde geçen hafta siğiller yakıldığı için göreceği bir siğil o an yoktu. Bu dr sadece şimdiye kadar yapılan işlemleri smir testini, alınan parça patoloji raporlarını filan inceledi ona göre bu karara vardı. Bakalım pzt cildiyeye gidince neler olacak. Senin yaşadıklarınıda çok iyi anlıyorum. Herşey güzel olacak hepimiz için diye düşünüyorum. Bir düşüncemdeki sebep yaradan sevdiği kulunun sabrını denermiş sıkıntılar vererek. Bence bizlerde denenen kullardanız. Yaradanın haznesi geniştir ve elbet dermanımızıda verecektir. Kucak dolusu sevgiler. kaydirigubbakcemile5a.s.:1hug::içelim::Saruboceq:

merhaba kızlar çoktandır yazmıyordum bıraz aklımdan çıkarmak istedim bu olayı.aramıza yeni arkadaşlar katılmış hepsine acil şifalar ve bizlerede.bende su anda hala yakıldıktan sonra siğil çıkmadı 2 küçük beyaz nokta vardı siil zannetmiştim hatta sizinle paylaşmıştım.siil olup olmadığını bilmiyorum ama onlarda geçtiler kendiliğinden eğer siilseler çörekotuna bağladım çünkü o sıra hiç ara vermeden tukettım.şimdi bende siil yok sormak istediğim önemli bi sorum var sizlere.Bana biyopsi kolposkopi smir testi yaptılar 3 ayrı parça aldılar gerçi onlar siille ilgili deil de rahım ağzı yarasıyla ilgili parçalardı.sonuçlarım hep temiz çıktı siiler bi güzel yakıldı ama hiç bi doktor bana bu siilleri yakmadan onlardan bı parça alıp hpv virusu mü eğer öyleysede hangi cinsi dıye bakalım demediler.rahımdede yara ve kötü huylu bişey yok dediler ama benım ne akıntım geçiyo nede ağrılarım dınıyo tanıdık doktorlara da gösterdım sonuçlarımı ve baska doktorada gıttım bana rahım agzında kızalıklık ve bıraz damarlasma oldugunu bunun yara olup olmadıgını en iyi bu yapılan testler sonucu öğrenıleceğini soylediler ve hepside temız çıktı çok sukur ama bendeki herneyse bı çözüm göstermediler bana.neyse asıl sormak istediğim bu deildi.benden siil örneği almadan siillerim yakıldığı için ne çeşit bi virüse sahip olduğumu bilmiyorum.eşim hala doktora gıtmedi ve siileri var.evet kızlar en son gitmeyi kabul etti demiştım sizlere ama hala kendini yenıp gıtme cesaretınde bulunamadı kendısı.neyse eger doktora gıttıgınde ondan bir siil örneği alsalar ve bu siil örneğini inceleseler ne tur bı virus taşıdığımızı söylerlermi yoksa bendeki ve ondakı farklı mı yada bende tekrar allah korusun çıkması halınde benım kendımden mı siil örneği vermem lazım.bilgisi olan bana cvp yazsın lütfen hepinizi öpüyorum acil şifalar canlarım.:enbuyukkk:

merhaba kızlar çoktandır yazmıyordum bıraz aklımdan çıkarmak istedim bu olayı.aramıza yeni arkadaşlar katılmış hepsine acil şifalar ve bizlerede.bende su anda hala yakıldıktan sonra siğil çıkmadı 2 küçük beyaz nokta vardı siil zannetmiştim hatta sizinle paylaşmıştım.siil olup olmadığını bilmiyorum ama onlarda geçtiler kendiliğinden eğer siilseler çörekotuna bağladım çünkü o sıra hiç ara vermeden tukettım.şimdi bende siil yok sormak istediğim önemli bi sorum var sizlere.Bana biyopsi kolposkopi smir testi yaptılar 3 ayrı parça aldılar gerçi onlar siille ilgili deil de rahım ağzı yarasıyla ilgili parçalardı.sonuçlarım hep temiz çıktı siiler bi güzel yakıldı ama hiç bi doktor bana bu siilleri yakmadan onlardan bı parça alıp hpv virusu mü eğer öyleysede hangi cinsi dıye bakalım demediler.rahımdede yara ve kötü huylu bişey yok dediler ama benım ne akıntım geçiyo nede ağrılarım dınıyo tanıdık doktorlara da gösterdım sonuçlarımı ve baska doktorada gıttım bana rahım agzında kızalıklık ve bıraz damarlasma oldugunu bunun yara olup olmadıgını en iyi bu yapılan testler sonucu öğrenıleceğini soylediler ve hepside temız çıktı çok sukur ama bendeki herneyse bı çözüm göstermediler bana.neyse asıl sormak istediğim bu deildi.benden siil örneği almadan siillerim yakıldığı için ne çeşit bi virüse sahip olduğumu bilmiyorum.eşim hala doktora gıtmedi ve siileri var.evet kızlar en son gitmeyi kabul etti demiştım sizlere ama hala kendini yenıp gıtme cesaretınde bulunamadı kendısı.neyse eger doktora gıttıgınde ondan bir siil örneği alsalar ve bu siil örneğini inceleseler ne tur bı virus taşıdığımızı söylerlermi yoksa bendeki ve ondakı farklı mı yada bende tekrar allah korusun çıkması halınde benım kendımden mı siil örneği vermem lazım.bilgisi olan bana cvp yazsın lütfen hepinizi öpüyorum acil şifalar canlarım.:enbuyukkk:

canım eşin yaktırırsa mutlaka biopsi ile yakılan siğillerden biri patalojide incelensin canım. bu inceleme ile net olarak HPV olup olmadığını anlayabilirsiniz.

HPV'nin hangi tipi olduğunu tayin etmek için, yine aynı siğile DNA tiplemesi yapılması lazım. onun için ek ücret alırlar. ama zaten tehlikeli türler siğil yapmıyor, o nedenle gerek yok canım. öpüyorum! =)

canım eşin yaktırırsa mutlaka biopsi ile yakılan siğillerden biri patalojide incelensin canım. bu inceleme ile net olarak HPV olup olmadığını anlayabilirsiniz.

HPV'nin hangi tipi olduğunu tayin etmek için, yine aynı siğile DNA tiplemesi yapılması lazım. onun için ek ücret alırlar. ama zaten tehlikeli türler siğil yapmıyor, o nedenle gerek yok canım. öpüyorum! =)

canım nisanım çok saol.içimi rahatlattın.bu işlemi bildiğim kadarıyla büyük hastaneler çapa falan yapıyomus doktor öyle demişti bana.bu rarda sen nasılın herşey yolundamı inşallah öyledir kocaman öpüyorum senia.s.

canım nisanım çok saol.içimi rahatlattın.bu işlemi bildiğim kadarıyla büyük hastaneler çapa falan yapıyomus doktor öyle demişti bana.bu rarda sen nasılın herşey yolundamı inşallah öyledir kocaman öpüyorum senia.s.

bitanem iyiyim çok şükür, koşturuyorum işte...siğil yok ikimizde de =) 10 ay oldu =) ha gayret 1 yılı dolduracağız ve sonra aşıyı da olabileceğim inş..para biriktiriyorum aşı için cnm =)

tanrı hepimizi kurtaracak bu hastalıktan =):1rolleyes:

1 yılı dolduracağız ve sonra aşıyı da olabileceğim inş..para biriktiriyorum aşı için cnm =)

tanrı hepimizi kurtaracak bu hastalıktan =)

nisan,

ben de 2002 yılında siğillerimi yaktırdım ancak aşı olabileceğimi bilmiyordum. 1 yıl içinde siğil tekrarlarmazsa aşı olunabiliyor mu?

nisan,

ben de 2002 yılında siğillerimi yaktırdım ancak aşı olabileceğimi bilmiyordum. 1 yıl içinde siğil tekrarlarmazsa aşı olunabiliyor mu?

canım aşıyı her zaman olabilirsin =))
imkanın varsa hemen ol zaten.

benim parayı biriktirmem gerek idi, o yüzden. bir de 1 yılın dolmasını kendim istedim, 10 aydır tekrarlamıyor siğil, virüsü yenme ihtimalim güçlensin ki, bi daha aynı virüsü de kapmayayım diye düşündüm canım.

2002'den beri siğil çıkmıyorsa sende, yenmişsindir muhtemelen canım =))a.s.

öncelikle tüm forum daki arkadaşlara merhaba.daha iki gündür üyeyim benimde siğil sorunum var ama vajinada değil sol kasığımla vajina arasında biyerde tam olarak çamaşırımın değdiği yerde.önce sivilce gibiydi ama gün geçtikçe büyüdü ve şimdi dört tane oldu dört aydır falan ama şöyle bi durum var benim sağ elimin baş parmağında çıkmıştı elektrokorterle yakıldı doktor başka yerde çıkabileceğini de söylemişti ama burdada çıkarmı ya bunun hpv virüsüyle bi ilgisi varmıdır sizce?benneyaptımki

canım aşıyı her zaman olabilirsin =))
imkanın varsa hemen ol zaten.

benim parayı biriktirmem gerek idi, o yüzden. bir de 1 yılın dolmasını kendim istedim, 10 aydır tekrarlamıyor siğil, virüsü yenme ihtimalim güçlensin ki, bi daha aynı virüsü de kapmayayım diye düşündüm canım.

2002'den beri siğil çıkmıyorsa sende, yenmişsindir muhtemelen canım =))a.s.

oh süpersin, bugünlerde duyduğum en harika haber :) doktora danışacağım hemen :)
:teytey:

Arkadaşlar merhaba. Daha önce de yazdığım gibi en son beni dermatolojiye yollamışlardı pazartesi gittim ve dermatoloji en son olan siğil yakıldığı için görüntüde yeni siğil yoktu ve göremediği için bişey yapamadı. Bir daha çıkarsa koter yaptırmadan gelin görelim ona göre karar verelim dedi. İnşallah bir daha çıkmaz. Gelişmeler olursa haber veririm. Hepimize acil şifalar.

öncelikle tüm forum daki arkadaşlara merhaba.daha iki gündür üyeyim benimde siğil sorunum var ama vajinada değil sol kasığımla vajina arasında biyerde tam olarak çamaşırımın değdiği yerde.önce sivilce gibiydi ama gün geçtikçe büyüdü ve şimdi dört tane oldu dört aydır falan ama şöyle bi durum var benim sağ elimin baş parmağında çıkmıştı elektrokorterle yakıldı doktor başka yerde çıkabileceğini de söylemişti ama burdada çıkarmı ya bunun hpv virüsüyle bi ilgisi varmıdır sizce?benneyaptımki

canım bunu bilebilmenin tek yolu, doktora (jinekologa) görünmen =) doktora da mutlaka elinde çıktığını da söyle canım.

X