Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

bambamcım eşimde hiç bir belirti yok siğil falan ama aldara krem o da kullansın demişsin.bu krem dr ların dediğine göre sadece siğilin üzerine sürülüyor siğil olmadığı zaman kullanılması sakıncalı olabilir mi acaba

canım aldara siğilsiz bölgeye sürülmez ki. muhtemelen eşinde de virüs vardır ama siğil yoksa bulaştırıcılığı meni veya diğer cinsel sıvılardan olabilir. prezervatif kullanabilirsiniz :eek:
yanlış anlama olur mu canım, yardım etmek için söylüyorum, yoksa tabi ki sizin seçiminiz a.s

eşinde de kesin olup olmadığını anlamanın bir yolu var mı bilmiyorum ama eşin bir ürologla bu sorunu görüşürse, daha iyi olur =)

canım aldara siğilsiz bölgeye sürülmez ki. muhtemelen eşinde de virüs vardır ama siğil yoksa bulaştırıcılığı meni veya diğer cinsel sıvılardan olabilir. prezervatif kullanabilirsiniz :eek:
yanlış anlama olur mu canım, yardım etmek için söylüyorum, yoksa tabi ki sizin seçiminiz a.s

eşinde de kesin olup olmadığını anlamanın bir yolu var mı bilmiyorum ama eşin bir ürologla bu sorunu görüşürse, daha iyi olur =)[/QUO

sağol nisancım prezervatif kullanmak ta istemiyorum çünkü hamile kalmak istiyorum.acaba benim gibi olan var mı çok merak ediyorum.umarım bi problem çıkmadan hamile kalır ve bebek doğururum.eşimde üroloğa gidecek zaten.bugün bende dr gittim ve dr bununla ilgili sorular sordum hamile kalmamın bi sakıncası olup olmadığını sordum oda olmadığını hamilelik süresince kontrol altında bulunmam gerektiğini söyledi.varmı bu durumda hamile kalan lütfen bana cevap verirmisiniz yada eşinde siğil olmayan kendisinde olanlar nasıl bi tedavi yolu izlediniz söylermisiniz.

eşinde de kesin olup olmadığını anlamanın bir yolu var mı bilmiyorum ama eşin bir ürologla bu sorunu görüşürse, daha iyi olur =)

Aldara siğile sürülüyor ama erkeklerde gözle görülemeyecek küçüklüktede olabiliyormuş. Benim eşimde 3 buçuk ay kullandı dr tavsiyesiyle ondaki virüsü bu şekilde yendik sanıyoruz. Bende cumartesi günü kontrole gideceğim umarım bişi çıkmaz. Ayrıca prezervatif dışında kalan bölgelerdende bulaşabiliyormuş. Tabiki bir nebze koruma sağlıyor olabilir ama yeterli değil. erkelerde virüsün kalıp kalmadığını öğrenmek için cildiyecilerde bir kür yapılıyormuş bize öyle bilgi verildi. bu hafta yaptıracağız nasıl yapıldığını bilmiyorum. :1no2:yaptırdıktan sonra buradan bilgi veririm.

benim eşimdede suana kadar siğil çıkmadı belki bağışıklık sistemi kuvvetli inş.da cıkmaz....siğil yokken bulaştırıcılığı çok fazla yok dedi doktorum.. benim bi arkadasımda hamileyken siğil vardı doktor doğumdan sonra yakarız demiş sezeryanla doğum yaptı ve sonra kendiliğinden siğili kayboldu.zaten doktorunda sana bi sakıncası olmadığını söylemiş bence için rahat olsun o sekilde hamile kalan ve doğum yapan çok kadın var kontrol altında olucan zaten

teşekkür ederim kızlar dolunay nisan bambam heğinize teşekkürler burası çok güzel birbirine destek olan bi sürü insan,morali düzelip sorularına cevap bulabiliyor insan burda hepimize sağlıklı günler inşallahh:)

firdevs öncelikle hoş geldin ve çok geçmiş olsun..benimde iç kısımlarda çıkmıştı hatta tam idrar deliğinin üzerinde çıktı en son.urolog da muayene etti ilk etapda aldara kullandım ama işe yaramadı hepsini yaktı doktor. idrar deliğinin orda çıkan idrar yaparken sorun yasarım diye biraz endişelendirdi doktorumu ama mecburen yaktık. allahıma sukur hiç bi sorun yasamadım yaralım çok cabuk iyileşiyo.aldara kremle olmassa mecbur yakıcak yada dondurucak..herkes benden sanslı demişsin bazen bende aynı seyi sölüyorum:)ben üçüncü defa yaktırdım yaktırdıklarım iyileşmeden yenileri çıkıyo inş. bu sefer son olur son seferinde okadar kendimi kasmısım kı nerdeyse iki gun zar zor yurudum allahın ziniyle hepimiz yenicez bunu...hoşçakalın

Evet erkeklerde de siğil çıkıyor ama kadınlardaki kadar büyük olmayabiliyor hatta gözle görülmesi zor olabiliyormuş. Firdevst arkadaşım çok güzel maddelemişsin. öncelikle şunu söyleyim banada 14 hafta bir gün arayla kullanmam söylendi ama 1 buçuk ay geçmeden siğillerde çok fazla artış ve büyüme oldu aynı senin dediğin gibi uzun şekilde. Dayanamayıp önce bir cildiye uzmanına sonrada jinekoloğa gittim. Smear testi yapılmamış sanırım sana bunu kesinlikle yaptırmadan siğilini ne cins olduğunu bilemez doktorun. Eşine bulaştırma konusunda da eşin taşıyıcı bile olsa tedavi olması lazım çünkü senin tedavin bitince sana bulaştırmış olacak. Bu böyle sürer gider. bu yüzden ikinizinde tedavi olması lazım. biz eşimle ikimizde tedavi oluyoruz. Birde vajina iç kısmına krem sürmek tahrişe neden olur ben çok acısını çektim hatta bi süre kreme ara vermek zorunda kaldım çok kötü yanma yaptı. Bence mutlaka daha deneyimli bir doktora ve özellikle jinekoloğa gitmelisin. benim yakma işlemimi yapanda jinekoloktu. Bu arada yarın kontrole gidecektim eşimede hastalığını bitip bitmediğine dair kür yapılacaktı ama ben regl olunca ertelemek zorunda kaldık. Herkese tekrar geçmiş olsun.

bizde seni çok seviyoruz nisan...senin pozitif enerjin inan bizede yansıyo bunun için sana çok tşkler..firdevs bence sne doktorunu değiştir..ben daha öncede dediğim gibi yaklaşık 3 ay önce doktora gittim ilk devlet hastanesine gittim doktor bana siğil olduğunu söyledi ondna acıklama istediğimde bana internette bak öğrenirsin dedi aldara krem verdi ne tekrar kontrole istedi nede en ufak bi bilgi verdi.hemen doktorumu değiştirdim.ve aklıma takılan ne varsa hepsini sordum.her hafta kontrole gidiyorum.doktor çok önemli araştırıp iyi bi doktor bul canım. siğillerin en büyük bulaşma sebebi cinsel ilişki ama nadir de olsa baska faktörlerde var tuvaletle ağda salonları sauna falan gibi...siğilin en etkili çözümü yakma ve dondurma aldara çok küçük siğillerde etkili olabiliyo oda kesin değil diğer yöntemlerdede tekralamıcanın garantisi yok bağışıklık sistemini güçlü tutmak en önemlisi....yaktırma işleminde bi süre akıntı oluyo ama sonra geçiyo bakteri olayına gelince zaten mikrop kapmaması için sabah akşam biokadın yada benzri bi soluyonla yıkıyosun.smear testini sakın ihmal etme .ayrıcada eşinle iligili kendini suçlama ben üç aydır uzağım:))eşimde herhangi bişey yok ama siğiller tamamen kaybolana kadar doktor ilişkinin olmaması doğru olur dedi.iyi haberlerini bekliyoruz inş.aşı konusuna gelincede ben yaptırmadım dokotrum kesin bi etkisi olup olmadığı konuusnda yeterli bilgi yok ama istersen yaparız dedi belki yaptırırım .aşı çıkan siğillere etkili değil virüs vücuda girdikten sonra kalıyo zaten, aşı kansere karşı bi önlem siğillerin bi kaç cesidi kanser yapıyo.yas olarakda almanyada jinekolog olan kuzenimle konuştuğumda bana 45 yasına kadar yapılabildiğini söyledi.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba 2 gündür bu sayfayı bulamadım ve kapatıldı diye çok üzüldüm. Bende bu konu ile ilgili yeniden sayfa açayımda sizlerle orda tekrar buluşalım dedim konuyu açtım. Sayfa başına geçeyim derken bir baktım duruyor çok sevindim sayemde yeni bir sayfa açılmış oldu.

Arkadaşlar herkese merhaba. Bir haftadır ağızda dudağımın iç kışmında ara ara ve kısa kısa uyuşma hissi oluşuyordu. Dün akşam bir baktım dudağıma toplu iğne başı kadar küçücük bir kırmızı kabarcık oluşmuş. Acaba bu genital siğilden ağzımdadamı çıkacak diye sabaha kadar kendimi sıktım. Sizin fikrinize ihtiyacım var böle bir olasılık yaşayabilirmiyim. Daha önceleri netten oral seks yapanlarda ağızda dil üzerinde ve dişetleri diplerinde çıktığını okumuştum. ama benimki dudağımın iç kısmında sizlerde böle sorun yaşayan oldumu acaba olduysa da ne gibi bir tedavi uygulandı bana bilgi verirseniz çok mutlu olacağım.CADIARZU:çok üzgünüm:

Lütfen bana bilgi yada fikir verirmisiniz. Kendimi çok yalnız hissediyorum bugün.

merhaba arkadaşlar iyi haftalar herkese...öncelikler celo öle bi ihtimal var ama sen nette yazılan herşeye bakma canını boşuna sıkıyosun bence gecenlerde benimde öyle bişiler çıktı ama geçti sonra. insanın psikolojisini cok kotu etkılıyo bu hastalık herseyden insan süpheleniyo.ıcını ferah tut sen oyle bısey oldugunu sanmıyorum kendini sakın yalnız hıssetme elimizden geldiğince yanındayız .bu arada evet siğillerin yakılmasından sonra bi sure akıntı oluyo ama yaralar ıyılestıkce akıntıda kesılıyo

Canım dolunaycığım çok teşekkür ederim ilgine. Umarım geçici birşeydir. Allah korusun hepimizi korktuğumuza uğratmasın. Ben şu an bekarım ve kısmet olursa yaza kadar evlenme ihtimalim var. Evleneceğim kişi yurt dışında yaşıyor ve bunları onunla hala paylaşamadım. Kendimi bazen virüslü bir yaratık gibi düşünüyor ve asla kimseyle evlenme kimseye bulaştırma diye durdurmaya çalışıyorum. Bir yandan da söylediğimde beni belki bu şekilde de kabul edebilir ben büyütüyorum diye kendime kızıyorum. Bir yandan farklı düşünür banada bulaşır bulaşıcı hastalığı var derse benden uzaklaşır bölede olursa en azından böle bir terk etmasi olacaksa evlenmeden başta yaşamış olurum beni ne kadar sevdiği ortaya çıkar diyorum. Bir yandan bende evlenip çocuğum olsun istiyorum her bayanın hayali gibi ama bu sorular beynimi kemirip duruyor. Gün geliyor olumlu düşünüyorum bazende olumsuz. Bu ruh halinden nasıl kurtulacağım acaba.

selam arkadaşlar ,eşinde siğil olmayan ama yinede eşi için de tedavi uygulayan biri varmı aranızda yada nasıl bir tedavi uygulanıyor bunun için bilgisi olan dr a sormuş olan varsa yardımcı olabilirmi acaba cevap bekliyorum lütfennn

celo canımi kötü düşünüp kendini sıkıntıya sokma :) ağızda çıkan yaralar (aft-gingivit gibi) zaten genelde stresten çıkar...ağızda siğil oluşumu mümkün ama ben sanmıyorum öyle bişey ileri vakalarda görülür bence, kendini ferah tut cnm =)

kızlar, pek sık okuyamıyorum ama kalbim sizinle...a.s.

celo canımi kötü düşünüp kendini sıkıntıya sokma :) ağızda çıkan yaralar (aft-gingivit gibi) zaten genelde stresten çıkar...ağızda siğil oluşumu mümkün ama ben sanmıyorum öyle bişey ileri vakalarda görülür bence, kendini ferah tut cnm =)

kızlar, pek sık okuyamıyorum ama kalbim sizinle...a.s.

selam nisancığım inşallah dediğin gibi ağız içinde çıkan sadece sıkıntı aftlarıdır. İlgin ve yorumun için çok teşekkür ederim.

yeniden selaaammm.bi süredir yazamadım.ama bu olaydan kurtulunca buraya yazmak aklımdaydı.nisancığımın ve pinkminkynin destekleri ve önerileriyle şimdilik kurtuldum:)ben baştan anlatmak istiyorum hikayemi.eğer takip edenler varsa yaklaşık 1 ay önce berbat bir moral bozukluğuyla bu hastalığı araştırırken bu siteyi buldum ve baştan aşağı herşeyi okudum.korkudan gözüme uyku girmiyodu ve böle korkunç bişey beni nasıl buldu diye inanamıyodum.ama gördümki burda yüzlerce bayan var ve aynı derdi paylaşıyor.çok yaygın bir rahatsızlık ama asla korkunç değilmiş.özellikle benim gibi bekar genç kızlar için dünya karartıcı bi durummuş gibi geliyor en başta.bana aynen öyle gelmişti.sonra burada bahsettiğim arkadaşlarla konuştum ve önerdikleri doktorun yolunu tuttum.bu arada hep gittiğim adacı da siğillerimi fark etti ve bunlar kondiloma benziyor bendede var buraya gelen birsuru musterimdede görüyorum korkma sakın demişti.ne kadar yaygın anlayın diye sölüyorum.neyse doktora gittim ve gördüğüm en tatlı insanlardan biriydi bana cok yardımcı oldu.sonuç olarak yakıldılar lokal anestezi ile ve şuan kurtuldum.yakılalı 10 gün oldu malesef daha iyileşme aşamasındalar ama sıkıntım yok.herkese geçmiş olsun diyorum ve hemen doktora gidip kurtulmanızı öneriyorum.sora hayat eskisi gibi oluyo.....:)

jizemuu çok geçmiş olsun inş. tekrarlamaz..dediğin gibi bubu yasayan o kadara çok bayan var ilk baslarda insan kafayı yicek hale geliyo ama zamanla unutuyosun bile varlığını ...doktor çok önemli.
celo bence bunu evlenicen insana sölemelisin eger onda boyle bı durum olsa sen ondan vazgecermıydın eger oda senı gercekten sevıyosa bunu dert etmıcektır kaldıkı bu destekle yenılebılıcek bısey sakın kendını uzme olur mu hersey ınan zamanla cok guzel olucak....bide first evet o akıntı ole fazla kı sankı bi bardak su dokmussun gıbı :))) ama ıcın rahat olsun yaralar ıyılesmeye basladıkca azalıyo ve kesılıyo.yakılan yerleri ıslak tutmamaya calıs ben her seferınde sac kurutma makıneyle kurutuyorum.bende bugun kontrol ıcın doktora gıdıcem ıns.tekrar cıkmaz bişey değil yaka yaka bişi kalmıcak:))))hepinizi kocaman öpüyorum

jizemuu çok geçmiş olsun inş. tekrarlamaz..dediğin gibi bubu yasayan o kadara çok bayan var ilk baslarda insan kafayı yicek hale geliyo ama zamanla unutuyosun bile varlığını ...doktor çok önemli.
celo bence bunu evlenicen insana sölemelisin eger onda boyle bı durum olsa sen ondan vazgecermıydın eger oda senı gercekten sevıyosa bunu dert etmıcektır kaldıkı bu destekle yenılebılıcek bısey sakın kendını uzme olur mu hersey ınan zamanla cok guzel olucak....bide first evet o akıntı ole fazla kı sankı bi bardak su dokmussun gıbı :))) ama ıcın rahat olsun yaralar ıyılesmeye basladıkca azalıyo ve kesılıyo.yakılan yerleri ıslak tutmamaya calıs ben her seferınde sac kurutma makıneyle kurutuyorum.bende bugun kontrol ıcın doktora gıdıcem ıns.tekrar cıkmaz bişey değil yaka yaka bişi kalmıcak:))))hepinizi kocaman öpüyorum

Doktordan iyi haberlerini bekliyoruz canıma.s. benimde yaralarım kapandı ama nedense siyah leke kaldı. ben gibi simsiyah sizlerdede böyle şeyler oldumu. umarım onlarda geçer. Nefret ettim artık bu hastalıktan. eski görünümümü unuttum neredeyse senağlama

yeniden selaaammm.bi süredir yazamadım.ama bu olaydan kurtulunca buraya yazmak aklımdaydı.nisancığımın ve pinkminkynin destekleri ve önerileriyle şimdilik kurtuldum:)ben baştan anlatmak istiyorum hikayemi.eğer takip edenler varsa yaklaşık 1 ay önce berbat bir moral bozukluğuyla bu hastalığı araştırırken bu siteyi buldum ve baştan aşağı herşeyi okudum.korkudan gözüme uyku girmiyodu ve böle korkunç bişey beni nasıl buldu diye inanamıyodum.ama gördümki burda yüzlerce bayan var ve aynı derdi paylaşıyor.çok yaygın bir rahatsızlık ama asla korkunç değilmiş.özellikle benim gibi bekar genç kızlar için dünya karartıcı bi durummuş gibi geliyor en başta.bana aynen öyle gelmişti.sonra burada bahsettiğim arkadaşlarla konuştum ve önerdikleri doktorun yolunu tuttum.bu arada hep gittiğim adacı da siğillerimi fark etti ve bunlar kondiloma benziyor bendede var buraya gelen birsuru musterimdede görüyorum korkma sakın demişti.ne kadar yaygın anlayın diye sölüyorum.neyse doktora gittim ve gördüğüm en tatlı insanlardan biriydi bana cok yardımcı oldu.sonuç olarak yakıldılar lokal anestezi ile ve şuan kurtuldum.yakılalı 10 gün oldu malesef daha iyileşme aşamasındalar ama sıkıntım yok.herkese geçmiş olsun diyorum ve hemen doktora gidip kurtulmanızı öneriyorum.sora hayat eskisi gibi oluyo.....:)

canımmmm Şeniz:1hug:
çok çok sevindim, darısı buradaki herkesin başına canım, doktor moral verince zaten insanın içi rahatlıyor değil mi, yakılma işleminden sonra falan, ne olursa olsun, düşüneceğimiz şey şu olmalı: şuanda siğil yok, hasta değilim, çok mutluyum ve bir daha tekrarlamayacak...
ama eğer, ''ya yine çıkarsa'' diye kendimizi yersek, o zaman tekrarlıyor meret...:çok üzgünüm:

birbirimize destek olarak bu hastalığın Türkiye ortalamasını düşürelim, kampanyaya var mısınız :roflol:

a.s.

X