Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

slm kızlar.. nasılsınız ..ben bugun yine doktordaydım bi yakma operasyonu daha geçirdim :)))şüpheli ne varsa yaktık gülüyorum halime:))))bazen acaba diyorum rüyamı görüyorum artık tiye almaya basladım yoksa sinirlerimi aldırmak zorunda kalıcam:)))hepinizi öpüyorum

canım geçmiştir artık işallah...
bir daha tekrarlarsa dondurmayı dene tatlım, bazı arkadaşlar ondan memnun kalmıştı...=)

genital siğil derdi benimde basımda, bu rahatsızlığı yasayıpta kurtulan varmı, lütfen cevap verirseniz memnun olurum. hoşçakalın saglıkla kalın.

Bu gıcık şey bende de çıkmıştı, 2 tane..
Şişiyor, kaşınıyor ve acıyordu..Fakat şimdi kayboldu, yaklaşık 1,5 senedir çıkmıyor..
Araştırdığıma göre vücut bazen yenebiliyormuş bu virüsü ya da şu anda uyku döneminde.
İnşallah vücudum yenmiştir de bir daha çıkmaz..

genital siğil derdi benimde basımda, bu rahatsızlığı yasayıpta kurtulan varmı, lütfen cevap verirseniz memnun olurum. hoşçakalın saglıkla kalın.

canım bende 9 aydır yok siğil, yendim galiba :))
umudunuzu yitirmeyin canım, iyi düşünün, kafaya takmayın :)

arkadaşlar slm:KK43: ya benim 2 ay önce siğilim sadece 2 taneydi bunlar sürekli artıyor ya şiimdi oldu 7 tane napacam ben kaşık kaşık çörek otu da yiyorum çörek otu sadece kaşınmasını önledi çok kaşıyorlardı böle tatlı tatlı kaşıntı sizinkilerde kaşınıyormu?bide doktor ne kadar sürede yakıyor bir siğili ve yaraları belli oluyormu nisancım sen operasyon geçirdin biraz bilgilendirirmisin şimdiden teşekkür ederim ha bide bir siğili yakmanın fiyatı ne kadar ki?ha bi soru da çok sordum ama:KK43: siğillerden bi kaçı da iç dudaklarda çıkmış yani hassas ince deride o nasıl yakılacak bi taneside rahim girişinde bakireliğe zararı olmazmı yakarken:KK43: şimdiden teşekkür ederim herkese geçmiş olsun :KK43:senağlama

canan bende iki kere yaktırdım .. çok uzun sürmüyo benimde cildim çok hassas ve senin gibi iç kısımlarda ve rahim ağzındaydı önce iğne yapıp uyuşturuyo iğne yapılırken biraz canın yanıyo sonrasında duymuyosun allahtan benim yakma sonrası öyle yara falan olmadı çabuk iyileşti bekaretine zarar vericeni sanmam doktorun zaten seni bilgilşendirir....fiyatına gelince deiğim gibi iki kere yaktırdım ilkinde 130 verdim biraz fazla ve büyüktüler sonrasında 65 ytl ye yaktırdım.çörek otu bağışıklık sistemini güçlendirir ama direk siğillere bi etkisi olduğunu sanmıyorum en kısa zamanda doktora git sakın ihmal etme şimdiden çok geçmiş olsun moralini yuksek tutmaya calış..

arkadaşlar merhaba;LÜTFEN OKUYUN....
aranıza bu siil mevzusunu araştırıken katıldım:KK70:
bende bu rahatsızlıkla 3 aydır uğraşıyorum.ilk başta mantar zannedip kendim eczaneden krem aldım ve 1 hafta sonra geçmediğini farkedince doktora gittim.ama benim sıkıntım makat bölgesinde...çok ilginçtir ne cinsel ilişkiden nede havuzdan hamamdan bulaştı sadece doktorumun dedği alışveriş merkezlerinde girdiim tuvaletlerden oluyo..ve uyutularak siiller lazer ile yakıldı fakat 1 ay geçmeden
yeniden nüksetti..ve şimdi haftada bir doktora gidiyorum süreekli kontrol bir gecede çıktığı oluyor.ve ben şimdi çıkanları hemen fazla gün ve saat bile geçmeden doktoruma gidip elektro ile krtn yaktırıyorum zaten oraya uyuşturması için iğne yapıyo ve çok az acı hissi duyuyosunuz. bu hastalıkta kesinlikle MORALİNİZİN SAĞLAM OLMASI LAZIM BENDE YAŞIYORUM BAZEN SABAHLARA KADAR UYUMUYORUM AMA İNANIN KENDİNİZİ BU HASTALIĞA YENMEK LE İLGİLİ ANT İÇMENİZ GEREKİYOR...bağışıklık sisteminizin güçlü olması için eczanelerden ilaç alabilirsiniz.immuneks.30tl
ve sürekli sağlam beslenmeniz gerek
UNUTMAYIN SAKIN CANINIZI SIKMAYIN BEN YAŞIYORUM BİR GECEDE ÇIKIYOLAR.DİRENÇÖLİ OLMAK ÇOK ÖNEMLİ...
bu hastalığın tek sebebi kafaya takmak ve moral bozukluğu yoksa inanın yaktırmadan sonra geçiyor.

kızlar benim yaktırma tecrübem olmadı ama yaktıran ve aldara kullanan arkadaşlarım var. onları da takip ediyorum devamlı. bende 8 ay bitti siğilsiz (benmkiler kendisi kopmuştu)
arkadaşımın da 6 aydır yok =)

moral çook önemliiiiiii

hanımlar muhakkak vardır aranızda bu sikayetle ank da dr a giden birileri, önerebileceğiniz bir isim var mı ben HRS yi dusunuyorum (netten buldum) aranızda HRS ye gitmiş olan varsa tecrubelerini paylassın lutfen.. ben de siğil yok ama eşimde var, netten yaptıgım arastırmalar beni cıldırmanın esiğine getirdi, rahim agzı kanserine bu virus sebep oluyomus, akıntıdan baska da sikayetim yok, ama cok korkuyorum uyku falan kalmadı bende. eşimde varsa bu virus bende de kesin var mı demek, bi bilen varsa cvp lutfen

canım korunmasız ilişki yaşıyorsanız muhtemelen sende de vardr ama korkma, kanser konusu öyle hemen olacak bişi değil, telaş yapma sakın. bak ben virüsü yenenlerdenim. hayatı kendine zindan edersen kurtulamazsın, bağışıklık sistemiyle alakalı.

ben istanbuldayım, ankarayla ilgili bilgim yok canım =(

sen de içinin rahat etmesi için jinekologa git ve smear testi yaptır. sonuç iyi çıkacaktır korkma! sevgiler =)a.s.

Öncelikle herkese geçmiş olsun. Aynı sorunu bende yaklaşık 3 aydır yaşıyorum. İlk önce tanıdık bir doktor arkadaşımızın tavsiyesiyle aldara kullanmaya başladım ve yaklaşık 2 ay aralıksız çok sıkı bir şekilde tedaviye devam ettim ama maalesef sonuç alamadığım gibi siğillerde çok fazla artış oldu saysını saymakta zorlanıyordum çünkü yassı şekilde büyüyorlardı. Neyse baktık bu böyle olmayacak Bodrumda bir hastaneye gittik Orada doktorlar çok iyi ilgilendi (daha önce gitmediğimize çok pişman olduk) bana yakma işlemini önerdiler hemen kabul ettim siğiller çok sayıda olduğu için ve büyüklüğüde fazla olduğu için lokal anesteziyile daha çok acı çekeceğimi söyledi ve genel anesteziyle yakma işlemini uyguladılar. Tabi bunun oncesine smear testide yapıldı. Yaklaşık bir hafta oluyor ve hala yarası geçmedi. Geniş bir bölgede olduğu için iyileşmeside zaman alıyor. Çok kötü sızlıyor. Günde 3 - 4 defa baticon ile temizleyip Ağrı kesici krem sürüyorum. En kısa zamanda geçmesini umut ediyorum. Allah kimseye bu hastalığı yaşatmasın. Eski sağlıklı görünümüme kavuşmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Allah daha beterinden korusun inşallah. Herkese tekrar geçmiş olsun

merhaba.. bambam sanada çok geçmiş olsun .pek yazmıyorum bu aralar ama sizleri takip ediyorum.daha öncede belirtmiştim bende iki kere yaktırdım.yaktırmadan önce aldara krem kullandım ama bende ne yazıkkı faydasını görmedim doktorum çok etkili olmıcanı sölemişti ama ben yaktırmaktan korktuğum için kullanmak istedim tabi o arada arttı ve iki haftada iki kere yaktırdım Allahtan taktırdıktan sonra yara yada ağrım hiç olmaıd ve çok çabuk düzeldi sanırım küçük olduğu için .şuanda yine üç dört tane çıktı tekrar yaktırıcam .bazen merak ediyorum ömür boyu böylemi devam edicek diye:)) Allah beterinden korusun bu hastalığın en kötü tarafı psikolojik yönü yeni çıkan her siğili farkettikçe resmsn çöküyo insan alışmak çok zor ama yapıcak bişeyde yok alışıcaz.hepimiz inş. bu virüsü yeneriz

Öncelikle herkese geçmiş olsun. Aynı sorunu bende yaklaşık 3 aydır yaşıyorum. İlk önce tanıdık bir doktor arkadaşımızın tavsiyesiyle aldara kullanmaya başladım ve yaklaşık 2 ay aralıksız çok sıkı bir şekilde tedaviye devam ettim ama maalesef sonuç alamadığım gibi siğillerde çok fazla artış oldu saysını saymakta zorlanıyordum çünkü yassı şekilde büyüyorlardı. Neyse baktık bu böyle olmayacak Bodrumda bir hastaneye gittik Orada doktorlar çok iyi ilgilendi (daha önce gitmediğimize çok pişman olduk) bana yakma işlemini önerdiler hemen kabul ettim siğiller çok sayıda olduğu için ve büyüklüğüde fazla olduğu için lokal anesteziyile daha çok acı çekeceğimi söyledi ve genel anesteziyle yakma işlemini uyguladılar. Tabi bunun oncesine smear testide yapıldı. Yaklaşık bir hafta oluyor ve hala yarası geçmedi. Geniş bir bölgede olduğu için iyileşmeside zaman alıyor. Çok kötü sızlıyor. Günde 3 - 4 defa baticon ile temizleyip Ağrı kesici krem sürüyorum. En kısa zamanda geçmesini umut ediyorum. Allah kimseye bu hastalığı yaşatmasın. Eski sağlıklı görünümüme kavuşmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Allah daha beterinden korusun inşallah. Herkese tekrar geçmiş olsun

canım geçmiş olsun, üzülme olur mu ? yalnız değilsin...=))

yaraların da mutlaka geçecek, vajina bölgesi kendini en iyi ve hızlı yenileyen dokudur. ilk zamanlar biraz acı verir ama zaten gereken ilaçları uyguluyorsan sorun olmaz a.s

bir de ben, günlük ped kullanmamanı öneriyorum. sürtünmeyi artırıp canını yakabilir ki zaten doğru bişey değil günlük ped. tam pamuklu çamaşır kullan canım,

iyi şanslar, iyi haberlerini bekliyoruz :1hug:

merhaba.. bambam sanada çok geçmiş olsun .pek yazmıyorum bu aralar ama sizleri takip ediyorum.daha öncede belirtmiştim bende iki kere yaktırdım.yaktırmadan önce aldara krem kullandım ama bende ne yazıkkı faydasını görmedim doktorum çok etkili olmıcanı sölemişti ama ben yaktırmaktan korktuğum için kullanmak istedim tabi o arada arttı ve iki haftada iki kere yaktırdım Allahtan taktırdıktan sonra yara yada ağrım hiç olmaıd ve çok çabuk düzeldi sanırım küçük olduğu için .şuanda yine üç dört tane çıktı tekrar yaktırıcam .bazen merak ediyorum ömür boyu böylemi devam edicek diye:)) Allah beterinden korusun bu hastalığın en kötü tarafı psikolojik yönü yeni çıkan her siğili farkettikçe resmsn çöküyo insan alışmak çok zor ama yapıcak bişeyde yok alışıcaz.hepimiz inş. bu virüsü yeneriz

canım, senin de direncine hayranım öpüyorum seni :1hug:

canım geçmiş olsun, üzülme olur mu ? yalnız değilsin...=))

yaraların da mutlaka geçecek, vajina bölgesi kendini en iyi ve hızlı yenileyen dokudur. ilk zamanlar biraz acı verir ama zaten gereken ilaçları uyguluyorsan sorun olmaz a.s

bir de ben, günlük ped kullanmamanı öneriyorum. sürtünmeyi artırıp canını yakabilir ki zaten doğru bişey değil günlük ped. tam pamuklu çamaşır kullan canım,

iyi şanslar, iyi haberlerini bekliyoruz :1hug:

Çok sağol kadınlar kulübünde gerçekten benim gibi bayanların olduğunu bilmek beni rahatlattı. Geçici bir şey olduğuna inandırdım kendimi. yarın 2 hafta olacak işlem yapılalı ama yaram hala tam kapanmadı. Bir hafta sonra kontrolüm var bir an önce iyileşip motora binmek istiyorum.:smiley-cool:

ben 16 aylık evliyim arkadaşlar benimde başıma 2 aylık evliyken geldi ve bende çok uğraştım popumun uç kısmında ve kenarlarda vardı dr gittim umarım içine doğru ilerlemiştir dedi human papilloma virus adı bu dedi ve bunlar baya fazla çeşitlilikte imiş umarım kötüsü değildir dedi çok kötü günler geçirdim ve lokal anestezi ile 2-3 tane aldılar inecelmeye götürdüler fakat dr herşeye hazırlıklı ol kanser bile olabilri dedi ve inanın 2 aylık evliyken bunları yaşadım ağlaıyarak geçti hep günlerim bu arada bu virüs mantarı tetiklemiş ve mantarda başladı düşünün neler çektiğimi beklemeye başladık ve sonuçu almaya giitttiğimizde eşimle çok kötüydüm dr girdim ve ben bunun aslında çok basit ve bizim dilimizle sivilce olduğunu öğrendim yani kötüsü değilmiş bende ilaç kullandım kullandığım ilaç sayesinde tek tek dökülerek yok oldular allah tekrar yaşatmasın ömrümden ömür gitti resmen sağlık çok öenmli heleki bayansak ve sorunummuz jınekoloji ise dahada zor umarım herkes için bu sonuç olur bunu sizinle paylaşmak istedim mantarda geçti bu ilaçlar sayesinde zaten mantaı bu virüs tetiklemeiş sonra hepsi geçti tabii eşimde bir sürü tahlillerden geçti bir iki tane ondada çıkmaya başlamıştı aynı ilaçı oda kullancı geçti çok şükür

nisan direnmeye calışıyorum saol canım...gambito ve senin gibi inş. bizde bunlardan biran önce kurtluruz .benim en buyuk korkum gambito gibi popomda cıkanlar ve içeriye yayılması diğerini o kadar takmıyorum inş. öyle bişey olmaz olursa nasıl belirti vericek nasıl anlıcam bilmiyorum ama kendi kendime söz verdim bunu yenicem bundan kurtulucam....iyiki varsınız hepinizi öpüyorum.

merhaba bayanlar ben 17yasında bekar bir kızım..benimde vajina siğili sorunum vardı 3gün önce yakıldı..siğiller cok fazla miktarda var..siğillerimin birini aldılar ve patolojide inceleniyor..suan krem kullanıyorum...acaba ne zaman gecer bu siğiller yaklaşık olarak? ve adet görmem gerekiyordu adetim 5-7gün gecikti...siğil durumunda adet gecikmesi olabiliyormu başına gelen var mı?
ve kullandığınız kremin adı nedir ? ve bana iç çamaşırı giymemem söylendi böyle birşey varmı ve ne kadar sürmeli?
bunları yaşayan veya bilen varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim

Son düzenleme:
merhaba bayanlar ben 17yasında bekar bir kızım..benimde vajina siğili sorunum vardı 3gün önce yakıldı..siğiller cok fazla miktarda var..siğillerimin birini aldılar ve patolojide inceleniyor..suan krem kullanıyorum...acaba ne zaman gecer bu siğiller yaklaşık olarak? ve adet görmem gerekiyordu adetim 5-7gün gecikti...siğil durumunda adet gecikmesi olabiliyormu başına gelen var mı?
ve kullandığınız kremin adı nedir ? ve bana iç çamaşırı giymemem söylendi böyle birşey varmı ve ne kadar sürmeli?
bunları yaşayan veya bilen varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim

geçmiş olsun canım...
canım yakma işleminin ardından yanık kremi mi sürüyorsun ?
şuan görünürde siğilin kaldı mı ?
adet gecikmesi, siğil hastalığıyla alakalı bişey değil tatlım ama belki siğillere üzüldüğün veya stres yaptığın için olabilir. :sm_confused:
çok siğil yakıldıysa, tahriş olmaması açısından çamaşır giymemeni istemiş olabilir doktorun, normal.=)

canım bu topikte hepimiz bu sorunları yaşadık veya yaşıyoruz.
ben hiç yaktırmadım, kendiliğinden kurumuşlardı ama yaktıran veya donduran bir çok arkadaşımız var, aramıza hoşgeldin...geçmiş olsun =) a.s.

teşekkür ederim nisan.

evet doktorun verdiği yanık kremini sürüyorum
3gün önce yakılmasına rağmen hızlı bir şekilde geçiyorlar çok şükür..kimileri cok içte diye yakılmadı ben bayıltılarak yakıldı...alınan parcamın sonucuna göre tedavi uygulanacakmıs..evet cok fazla stres icindeyim korkuyorum sonuctan ve adet göremiyorum :KK43:

teşekkür ederim nisan.

evet doktorun verdiği yanık kremini sürüyorum
3gün önce yakılmasına rağmen hızlı bir şekilde geçiyorlar çok şükür..kimileri cok içte diye yakılmadı ben bayıltılarak yakıldı...alınan parcamın sonucuna göre tedavi uygulanacakmıs..evet cok fazla stres icindeyim korkuyorum sonuctan ve adet göremiyorum :KK43:

canım sonuçtan korkmana gerek yok, biopsi ile alınan parçanın genital siğil olup olmadığına bakılacak. başka bir sonuç çıkmayacak zaten korkma a.s

hızlı iyileşmesi çok iyi canım, kremini aksatma.
temel hijyen kurallarına dikkat et.
bu virüs biraz inatçıdır malesef, tekrarlama riski var ama stres yapmazsan, olumlu düşünürsen, bağışıklık sistemine dikkat edersen, atlatırsın. bak bende 8 ayı geçti siğil çıkmadı. yenebilirsin, senin elinde canım. şimdiden bu kadar stres yapmışsın ki adetin gecikmiş, yapma böyle...

cinsel temas veya ilişki oldu mu bilemiyorum sende, belirtmediğin için yorum yapamicam, dilerim stresten gecikiyordur adetin cnm...

X