Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Sen tavsiye ettikten sonra bende araştırdım orayı.. Galiba bende orda yaktırıcam, peki yaktırdıktan sonra tekrar çıktı mı sende ? iz falan kalıyormu ? bir de tekrar çıkması durumunda yeniden yaktırma ücreti alıyorlar mı bir bilgin var mı acaba,

herkese merhaba. bnm de bir sorunum var ama sizinkilerle aynı mı bilmiyorum, yani siğil gibi de değil gibide. daha önceler 2 veya 3 tane aynı anda çıkıodu, şimdi bir tane var. siğil dediğiniz acaba sivilce gibi içi dolu ama hem acıyor, hem ağrıyor bunun gibi mi?

ara ara tekrar ediyor ama 3 gün önce çıktı ve canımı çok acıtıyor. danışma ihtiyacı duydum. rahim ağzında değil tam olarak, girişin yan tarafında dışarıda önce sivilce gibi bir şey çıkıyor. sonra çamaşır yapışıyor üstüne. ben de unutup çamaşırı çıkarırken çok canım acıyor. 3 gün önce çıktı ve şu an yürüyemeceğim kadar acıtıyor. arada bir oluyor bu. şimdiye kadar gitmedim ama artık doktora gitmem lazım sanırım.hijyen ve kıl konusunda da çok dikkat ederim. iki konuda da her zaman temizim. ama neden oluyor bu?sivilce mi siğil mi, aradaki farkı nasıl anlayacağım? rahim ağzı tehlikesi sebebiyle de korktum açıkcası.

cok teşekkür ederim...azönce aradım kendisini cok ciddi bi konu oldugunu telefonla yardım edebileceği bişeyinin olmadıgını söyledi türkiyede bu konuyla ilgilenen cok az kişi var dedi napıcagımı hiç bilemiyorum

anladigim kadarıyla seninki sigile benzemiyor sigil acı yapmaz iç camasira yapismaz seninki molloskumda olabilir sivilce onun ayirtica edebilirsin

benden doktor kan almadı zaten ilgilenmemişti randevu aldım başka bir yere gitcem, mail atmıştım lazerle yakılcak sanırım, ama smear yaptırmıştım temiz çıktı fakat ufak siğiller var bende de, zaten başlangçtayım anladığım kadarıyla, 15 aydr falan ilişkim oldu zaten. Erkek arkadaşım dünyanın kanını verdim falan demişti, ama kendisi beni bu halde terkettiği için, haberim yok nasıl bir tedavi sürecinden geçtiğinden

Sivilce olabilir. HSV yani herpes virüsü, yani bildiğimiz uçuk da olabilir. O da bulaşıcıdır. En iyisi vücudunda çıktığı zaman bir dr a görünmek.

ufak değildi. Tip testi+smir ilk yaptırdığım testler oldu. smir sonucu lsil, tip testi hpv 11 gelmişti. aslında tam bir ay önce rutin kontrole gitmiştim, o zaman ne smirde, ne de görünürde bir problem yoktu. 11 düşük riskli normalde smiri etkilemez diye beklenir ama bende bozuk çıkınca bir sonraki kontrole kadar acaba bende yüksek riskli hpv tipi de var da testte mi çıkmadı diye çok üzülmüştüm. neyse ki düzgün çıktı bir sonraki smir. esasında siğil çıkması görsel ve bulaştırıcılık anlamında sorun. vücudun da bağışıklığının düştüğüne dair bir gösterge. mühim olan rahim ağzının hücre yapısının bozulmaması. habis hastalık bu şekilde başlıyor çünkü. Allah bu durumda olanların hepsine sabır ve şifa versin inşallah.

o gittiğin dr lar yakamıyorsa yakabilecek veya başka bir tedavi verebilecek birine git bence. kan testini genel kontrol ve/veya diğer cinsel yolla bulaşan hastalıkların kontrolü için istemişlerdir. hpv tipleme testi kandan bakılamaz. ya smir gibi bir testle bulunur ya da doğrudan aldırılan siğil tahlile gider. hamile bir kadında siğil varsa çocuğun solunum yollarına siğil bulaşma riski olduğunu okumuştum. siğil sayısı az olsun veya çok olsun, kim daha dünyaya gözlerini yeni açan yavrusunu böyle bir riske atabilir ki...

ben normalde 3 defa koter oldum dermatolijide en son yaptirdigim smir vajinal kultur testi temiz cikti.....3 defa koter oldugumu felan anlattim saglik ocagindaki dr ben yurt disinda yasadigim icin en erken randevu 1 ayda veriyorlar....bunu anlattim oda bir adres verdi buraya git butun tastlerin tedavin ucretsiz olacak dedi...orayi aradim 2 gun sonra gel dedi gittim koteri once bahsettim biz yakmiyoruz sadece iliski enfeksiyonlariyla ilgileniyoruz dedi bende 3 defa koter oldugumu ama her regldan sonra atak yaptigini anlattim....onlarda once butun testlerini yapalim ona gore problemi arastiralim dedi 3 sise kan aldilar hatta esimdende istedi sonra smir testi yapildi ben hpv tiplemesini istedim onlarda bakacagiz persembe gunu yine randevuya gidecem sonuclar icin eger yakma yontemi olmazsa beni biryere muhakkak yonlendirirler yada kendi dermatologumdan zorlada olsa erken randevu almaya calisacam....ben hamile degilim sordum eger olursa hamilelikte nasil olur diye onlarda eger cok az sayidaysa normal dogumla etkilenmez cok sayida kaplayacak kadarsa sezeryanla mecburen burda cok mecbur kalinmadikca sezeryan yapilmiyor mesela hamileyken ben vajinit oldum turk sitelerinden arastirdim cok kotu seyler yaziyordu bebek olumune kadar ben normal dogum yaptim drlar butun tedbiri aldilar dogumdan sonra bile antibiyotik yaptilar bebegime dr sordugumda boyle boyle oluyormus diye dr guldu hic oyle sey olurmu diye anlayacaginiz internet siteleri bazende olsa yaniltiyorlar cokta korkutuyorlar.....

ben normalde clinikteki uzman dr gidiyordum dogumlarim her 6 ay icin kontrollerime oraya gidiyorum n,ormalde....ama dr ilgisiz soru soramazsin adam akilli sadece birsey gerekirse kendisi yapar randevu en az 1 ayda alabiliyorsun her orda beklemem 2 3 saat muayenesi suyu buyu enfazla 20 dk clinik yahudilerin tam yabanci dusmanlari en ufak sey icin bakiyor o islemi yapmiyor 1 ay sonra gel diyor beklemek zaten sikici....allahtan kadin saglik ocaklari var ordaki kadin okadar ilgiliki 1 saat bile ilgileniyorlar zaten butun testleri o yapiyor koter icinde dermatologa yonlendiriyor bu son gittigim yerde oraya bagliymis randevular cok erken veriyorlar ilgililer devlet drlari olduklari icin bu gittigim yer sadece enfeksiyonla ilgileniyor onun tedavisiyle ilgileniyorlar haftaya yine gidecem sonuclar cikacak en azindan bu testler icin ne clinikte aylarca gidip geliyorum ne salonda saatlerce bekliyorum nede para harciyorum ama persembeyi sabirsizlikla bekliyorum.....

bendeki siğiller cok miink doktorum tip testine gerek duymadı kontrele gttiğim zmanda uaflıyo cok iyi demişti zaten cok minik ben resmen allahım korusun ama makat rahm kanseri olmuşcasına hayata küstüm memurluk sınavına hazırlanıyordum tamamen koptum hayttan isyan etmek asla istemiyorum. ama bana smearde yapamıyolar bugün devlet hastanesinde bi doktru aradım bana rapor karslığı smear yapılabileceği söylendi düşünebiliyomusuz evlenmeden rapor karsılığı smear ama içimde bi umut ne olursa olsun tip testini yaptrmak istiyrm hpv 6 die düşünyorum inş.... cnkü hepinizden kötü durumdaym koter yaptıramıyorum makatımda da var belki içinde de var vajen tamamen dolu allahım herkeze şifa versin bazen içim umut doluyo bazen dibe vuruyorum kurtulmayı cok istiyorum bu dertten tabiki hepiniz gibi allahım yardımız olsun herkeze bol şifalar....

hpv dna testi yaptırdın mı peki.

yaa arkadaşlar kafam çok karıştı benim erkek arkadaşımda siğiller varken ilişkiye girdik 1 yada 2 ay bilmiyoduk o zaman hpv olduğunu sonra kondom kullandık ama bulaşmasına engel değil o biliyorum...3 ay önce ayrıldık ilişkimizde 2,5 yıl sürdü... diyolar ki en geç 8 ayda siğil çıkıyomuş bende çıkmadı hiç...evleneceğiz diye önemsemedik ne o nede ben...
hpv dna testi yaptırdım pazartesi sonucu öğreneceğim allahın izniyle...
bu siğil yapan tipler düşük tiplermiş acaba bende tehlikeli olan tip mi var...
günler geçmek bilmiyor..
o kadar korkuyorum ki....

ogsa erkek arkadasında var die sanırım sende de mutlaka cıkıcak die bişey yok sen smear sonucu bekle umarım yoktur.cünkü okuduğm yorumlarda evli olup eşine cok gec bulaştıranlar olmuş

almondtree online grmüşken hemen sormak istedim benm siğillerim seninkilerle benzerdi sanırım aklıma cok takılıyor sendeki siğiller cok minikti değilmi günlük yasantında batma gibi his veriyormuydu

hemen aklina en kotusunu getirme. illa bulasti diye hemen sigil cikicak diye bisey yok. cogu kadinda virus bagisiklik sistemi tarafindan baskilaniyo. belki de bunyen cok saglam, kendi kendine yok etti. ya da illa virus alinir alinmaz cikicak diye bisey de yok. kac sene sonra bile cikabiliyo, ya da cikmiyo. sen sakin sakin sonuclarini bekle. insallah kotu bi sonuc gelmez ama, sonuc nolursa olsun, hepsinin de caresi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…