• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhaba,
Bende 2 aydır siğil var. doktora 2 adet varken gittim. yanlış teşhisten dolayı çoğaldılar. netten araştırıp kondilom olduğumu öğrendim. Makatta başlamıştı şimdi vajinaya kadar ilerledi. Tüm yöntemleri araştrdım. Özel bir muayenehane buldm. lazerle tedavi ediyorlar. sadece iğneyi hissettim o kadar. hatta operasyon sonrası gezdim dolaştım bile. 19 mayısta operasyon oldu. bu hafta c.tesi kontrole gidicem. doktor bu konuda gerçekten uzman. eğer bir problem yaşamazsam size de tavsiye edebilirim.

Daha önce buraya yazan bir arkadaş bu durumun 1 yıla kadar uzadığını söylemişti. Bunun böle olduğunu kabullenin demişti. Kendine çok dikkat etmiş ve uzun zamandır siğillerinin olmadığını yazmıştı. O da zannedersem yaktırarak tedavi olmuş. Benimde makatta kadar ilerlemişti aama şimdi makat etrafında çok şükür birşey yok. 4 tane falan var şimdi.3 ünden eminim siğil olduğuna. Bende kendi doktoruma gidemeyeceğim bu defa. Başka bşr doktor buldum. Perşembe yaktırıcam hayırlısıyla.

merhaba arkadaslar....
dün kontrolüm vardı.doktorum siğillerin küçüldüğünü ve azaldıgını söyledi oldukcda yogun siğillerim vardı.ptrlerim var ama enazından küçüldüler.doktorum podofilm ilacıma devam etmemi söyledi.ama ben bekarım içlere atarmı dedim yok öyle bi durumn yok senin hiç bi teste gerek yok dedi smear falan yapmadı anlıycagınız ee herkeze siddetle tawsiye edilen test bana yapılmıyr doktrm gercekten uzman ama bu aklımı karıstrıyo smear yaptramıyorum ya sonradan içlerde allah korusun hastalık baslarsa :(

Kendin de yazmışsın herkesin şiddetle tavsiye ettiği smear. Hayat kurtarır!!! Ya doktorunu değiştir ya da başka bir yerde smear yaptır derim. Benim ilk başıma geldiğinde doktorun söylediği ilk şey smear di.

ne yazıkki bazı drlar önemsemiyor bazıları ise çok ddikkate alıyor...benim sigiller çıkmadan önce o bölgede şiddetli yanma ve hafif kaşıntı vardı wc pecetesiyle kuruladigim zaman çok az kan geliyordu aynayla baktigimda oranin kızarmış ve catladigini güordum dokundugumda küçücük bir kabarti ben mantar diye düşündüm spiral taktika için gittiğimde drek smir aldı krem losyon ve fitil verdi spiral için 1 ay sonra gel dedi belkide ilk ozaman koterle yapsaydı şimdi bukadar cogalmayacakti dr verdiği ilaçları kullandigini 3.günü hemen cogaldilar tlfnla randevu aldığımda 45 gün sonraya randevu verdiler ben hemen sağlık ocağına gittim spiralimi taktırmak için orda direk bu condilom denildi beni sağlık o dr dermatologa yolla cokta ilgilendi smir kültür testi temiz çıktı..smir çok önemli herkes yaptırmali

ilk dermatologdan memnun kalmadım 2.bulduğum dermatolog ilgiliydi ilk seferde gecmisti ufak bir tane kalmıştı üst dudaktata 2 tane yenisi çıktı onlarida koterle yaktı spiralim için sağlık ocağına gittim kontrole görünün sigil yoktu zamanda regl donemimdi anlattim ordaki dr regldan sonra tekrarlıyor her tekrarladiginda yaktiracakmiyim diye sordum evet dedi bende her randevuyu 1 aydan önce alamıyorum her gittiğimde ücret oduyorum bu nezamana kadar sürecek peki madem öyleyse bana asid gibi birşey verin evde kendim uygulayalım bu asidi uzman dr yazması gerekirmiş bana bir adres verdi git oraya bütün tedavilerini ücretsiz yapacaklar dedi bugün o numaralı.aradim persembe gününe randevu verdiler şaşırdım erken randevuya bakalım gidecem orda nasıl tedavi uygulayacaklar benim istediğim asid sigil tekrarlamadan çaresine bakayım çok can sıkıcı dr gitmek defasinda anlatmak onların yanında soyunmak clinikteki drlar yabancı düşmanı hiçbir hastalığı onemsemiyorlar gidersem bile herşeyi kademe kademe yapıyorlar sorularıma bile cvp alamıyorum sağlık ocağından çok memnunum sonuçta devlet drundan size tavsiyem özel hastanelerde paranizi dokmeyin guvenebileceginize gidin persembe gununun sonuçlarını yazarım

2,5 yıl süren bi ilişkim oldu beraber olmaya başladıktan 6 ay sonra erkek arkadaşımda siğiller çıktı ve ilişkimiz bitene kadarda sürekli devam etti...
fakat bende şimdiye kadar herhangi bi siğil oluşumu olmadı 2 yıl önce ve 3 ay önce smear testi yaptırdım herhangi bi problem yok....
hpv olmama olasılığım var mıdır....
yada siğili çıkan arkadaşlar sizde ne zaman çıkmaya başladı...

2,5 yıl süren bi ilişkim oldu beraber olmaya başladıktan 6 ay sonra erkek arkadaşımda siğiller çıktı ve ilişkimiz bitene kadarda sürekli devam etti...
fakat bende şimdiye kadar herhangi bi siğil oluşumu olmadı 2 yıl önce ve 3 ay önce smear testi yaptırdım herhangi bi problem yok....

ben 6 yıldır evliyim daha önce iliskim olmadı hiç esimde 1 tane sigil vardı ne o nede ben bunun sigil olduğunu bilmiyorduk benim smir anormal çıktı sonra hpv dna yapıldı negatif çıktı kanser taraması yapıldı odabu negatif çıktı bu testlerden 2 ay sonra bende sigil çıktı eşimin sigil çok uzun yıllardır varmış gel gorki bana 5,5 yıl sonra bulaştı benimde kafam karışık bu konularda....

Daha önce buraya yazan bir arkadaş bu durumun 1 yıla kadar uzadığını söylemişti. Bunun böle olduğunu kabullenin demişti. Kendine çok dikkat etmiş ve uzun zamandır siğillerinin olmadığını yazmıştı. O da zannedersem yaktırarak tedavi olmuş. Benimde makatta kadar ilerlemişti aama şimdi makat etrafında çok şükür birşey yok. 4 tane falan var şimdi.3 ünden eminim siğil olduğuna. Bende kendi doktoruma gidemeyeceğim bu defa. Başka bşr doktor buldum. Perşembe yaktırıcam hayırlısıyla.

benm doktorum da 6 ay içinde tekrarlayabilir dedi. bağışıklığımın ii olması için rejim yapmamamı ve spor yaparak terleyip vücuttan toksinleri atmam gerktiğini söyledi. ben yaktırmaddım lazerle tedavi uygulandı. çok zahmetsiz fiyat olarak da, yaktırm için aldığım fiyatta daha az ödedim. tavsiye ederim

doktor bana siğilin bulaştığı tarihten 10 yıl içinde vücutta çıkma olasılığı vardır dedi. sanırım zayıf düştüğün anı yakalayıp çıkıyor. bana 17 gün sonra faln aşı yapılcak. eğer siğilden koruyucu bişeyse burda yazarım

benm makat cevremde de var cok ufak oldukgu için kolay anlaşılmıyor genel cerrahiye gittim bugün bi kez daha böyle bi rahatsızlıktan bahsetmem ragmen özellkle rektuma sıcrama ihtmalini kendi agzımla söyleyp isteğinde bulunmama ragmen yapılmadı adam akıllı muayne bile yapılmadı yaaa bana resmen ölün diolar yaaa anlatamıyorum derdimi kimseye vajnal siğillerim zaten yogun üstelik makatımada sıcramış vee istediğim tedaviyi yaptıramıyorum bile yaaaa napıcam ben yaaaaaaa aglamaktan helak oldum artık:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

kızlar selam, sırf bu konu için dün üye oldum.

nişanlıyım ve cinsel hayatım var. 1 hafta kadar önce taksim alman hst ne gittim. simir ve kültür testi yapıldı. doktorum mustafa ziya günenc hpv virüsünün olduğunu yakılması gerektiğini söyledi. aslında ilk gidişimde ilaç fitil falan verdi 2. hafta gidince kesinlikle yakmamız gerekior dedi.

bu yakma işlemi için 400 tl istediler. güvenemedim devlet hstnesine gittim evvelsi gün ordaki kadın doktorda evet siğillerin var ve yakılması gerekir diyince doktoruma güvendim.cuma günü operasyona giriyorum.

bu hpv virüsü eğer kansere yönelik değilse siğil olarak kendini dışa vururmuş. benim moralim cok bozuldu, psikolojim altüst.buradakileri okuyunca tek olmadığımı anladımda biraz rahatladım.

benm makat cevremde de var cok ufak oldukgu için kolay anlaşılmıyor genel cerrahiye gittim bugün bi kez daha böyle bi rahatsızlıktan bahsetmem ragmen özellkle rektuma sıcrama ihtmalini kendi agzımla söyleyp isteğinde bulunmama ragmen yapılmadı adam akıllı muayne bile yapılmadı yaaa bana resmen ölün diolar yaaa anlatamıyorum derdimi kimseye vajnal siğillerim zaten yogun üstelik makatımada sıcramış vee istediğim tedaviyi yaptıramıyorum bile yaaaa napıcam ben yaaaaaaa aglamaktan helak oldum artık:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

benm de makat çevresinde başladı, yanlış teşhis yüzünden vajinaya dopru ilerlerdi. 19.05de lazerle op. yapıldı. geçen hafta kontole gittim. yeni çıkan yok. 3 hafta sonra tekrar ücretsiz kontrolüm var. aynı zamanda aşı yapılcak. istersen doktoru tavsiye edebilirm. bu doktora kadar 2 kadın doum, 2 genel cerraha gittim. hem de ist daki sayılı özel hastanelerde. yanlış teşhis konuldu. oyaladılar. teşhisi ben koyunca da koteri önerdiler. cok can yakıomuş. lazer yaptırdım ben.

benm de makat çevresinde başladı, yanlış teşhis yüzünden vajinaya dopru ilerlerdi. 19.05de lazerle op. yapıldı. geçen hafta kontole gittim. yeni çıkan yok. 3 hafta sonra tekrar ücretsiz kontrolüm var. aynı zamanda aşı yapılcak. istersen doktoru tavsiye edebilirm. bu doktora kadar 2 kadın doum, 2 genel cerraha gittim. hem de ist daki sayılı özel hastanelerde. yanlış teşhis konuldu. oyaladılar. teşhisi ben koyunca da koteri önerdiler. cok can yakıomuş. lazer yaptırdım ben.

benim tam bir bucuk yıldır yanlış teshis yüzünden hem tüm vajina iç dudak vulvamda doldu üstelik makatımıda yeni farkettim orda da saysı oldukca fazla sizdeki siğillerde cok ufakmıydı bnmkiler okadar mnkki oyzden hep dogal genital yapısı dediler bnm istanbula gtme imkanım yok bulundugum sehrde gtmediğim hastane kalmadı oyzden kendimi cok caresz hssdiyorum ailemn bu durmumdan haberi var fakat imkanımz yok burda lazer tedawisi yaptrcagım bi yer olsa belki kıt kanaat bişeyler yapablrm kendimi cok caresz hssediyorum ama ben yinede mümkünse doktorun adını varsa telini alıyım en azından telefonla ulaşmayı deneyim bu iyiliği yaprsanız minnetr olurum...

kızlar selam, sırf bu konu için dün üye oldum.

nişanlıyım ve cinsel hayatım var. 1 hafta kadar önce taksim alman hst ne gittim. simir ve kültür testi yapıldı. doktorum mustafa ziya günenc hpv virüsünün olduğunu yakılması gerektiğini söyledi. aslında ilk gidişimde ilaç fitil falan verdi 2. hafta gidince kesinlikle yakmamız gerekior dedi.

bu yakma işlemi için 400 tl istediler. güvenemedim devlet hstnesine gittim evvelsi gün ordaki kadın doktorda evet siğillerin var ve yakılması gerekir diyince doktoruma güvendim.cuma günü operasyona giriyorum.

bu hpv virüsü eğer kansere yönelik değilse siğil olarak kendini dışa vururmuş. benim moralim cok bozuldu, psikolojim altüst.buradakileri okuyunca tek olmadığımı anladımda biraz rahatladım.

mutlaka tip testi yaptır.

doktor bana siğilin bulaştığı tarihten 10 yıl içinde vücutta çıkma olasılığı vardır dedi. sanırım zayıf düştüğün anı yakalayıp çıkıyor. bana 17 gün sonra faln aşı yapılcak. eğer siğilden koruyucu bişeyse burda yazarım[hpv dna testi yaptırıyorum bende en geç salı belli olacak allahın izniyle olurda negatif çıkarsa bende aşı vurulacağım hemen bakalım artık hayırlısı pozitif çıkarsa doktor bilgi verir ne yapılması gerektiğini bende yazarım...

arkadaşlar hpv forum diye bi site var orda dr.medusa rumuzlu bi doktor bey var istanbulda bi hastanede çalışıyormuş...
ben ordan buldum telefon numarası da var forumda allah razı olsun bıkmadan usanmadan sorulara cevap veriyor kaç kere aradım bi bakın isterseniz...
biçok hastaya yardımcı olmuş...

tekrardan slm kızlar bugün dr yönlendirmesiyle başka dr gittim orda sigillerin yakilmiyacagini sadece ilişki enfeksiyonlariyla ilgilendiklerini söyledi ben durumumu herşeyi anlattim...onlar önce 3 sise kan aldılar sonra smir aldılar ben tipleme testi istedim onlarda önce bütün testleri yapacaklarını problemin neyden kaynaklandığını arastiracaklarmis haftaya perşembeye randevu verdiler sonuçlara bakilacakmis esimdende kan istediler ama eşim olmadığı için mümkün olmadı sizdede hiç kan aldilarmi acaba birde hpvyle normal doğum olurmu diye sordum onlarda sigil az ise olur ama çok sayıda olur ama çok sayıda olursa sezeryanla olur dedi....

birde merak ettiğim birşey var ben colkoskopi biopsi yaptım hpv dna hepsi negatif çıktı tam 2 ay sonra bende sigil çıktı bu yapılan testler boş yeremiydi şimdi bende hpv pozitifmi yoksa sadece çıkan sigillermi ....esimde bir tane sigil vardı 6 yıllık evlilikten 4 ay önce bulaştı tabi sigil çıkan yerde önce çatlama sonrada sigil smir test anormal davasına biopsi dağa sonra hpv dna bu süre içinde 18 gün vajinal ovul kullandım bütün testler negatif sonradan yapılan smir temiz hemen 2 3 ay sonrada sigil kafam karisti sebep ne.....

benim tam bir bucuk yıldır yanlış teshis yüzünden hem tüm vajina iç dudak vulvamda doldu üstelik makatımıda yeni farkettim orda da saysı oldukca fazla sizdeki siğillerde cok ufakmıydı bnmkiler okadar mnkki oyzden hep dogal genital yapısı dediler bnm istanbula gtme imkanım yok bulundugum sehrde gtmediğim hastane kalmadı oyzden kendimi cok caresz hssdiyorum ailemn bu durmumdan haberi var fakat imkanımz yok burda lazer tedawisi yaptrcagım bi yer olsa belki kıt kanaat bişeyler yapablrm kendimi cok caresz hssediyorum ama ben yinede mümkünse doktorun adını varsa telini alıyım en azından telefonla ulaşmayı deneyim bu iyiliği yaprsanız minnetr olurum...

Hafta İçi saat 12.00 – 19.00,
Cumartesi saat 10.00 – 17.00 arası
0212 – 233 46 47
0212 – 224 37 85
0212 – 224 54 75
0539 8288152

Ben Hakan Bey'e muayene oldm. Şehir dışından da hastaları olumuş. hani ist'a gelemesen bile belki sana doktor tavsiye edebilir.

çok geçmiş olsun. benm minik böle kabarcık gibiydi. ama makat kenarında bi tane büyük vardı. büyük olana genel cerrahlar çatlak demişti. kremler faln verdiler, o kremler de siğillerimi daha da artırdı :/

Back