Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ya ayrıca tedaviye cok gec kaldıgım için makat cevremede yayıldıgını düşünüyorum deriyi gerdiğim zman anlayabiliyorum pütürleri bu konudada ne yaparım bilemiyorum ayrt etmekte bile zorluk cekiyorum(((((

prematurem, sakin sigillerine dokunma. ne yakilmadan once nede yakildiktan sonra. ben bir yil oldu daha bi kere eldivensiz oraya elimle dokunmadim. banyoda falan surekli plastik doktor eldiveni kullaniyorum. koterden sonra ilaclarimi oyle surdum hep. benimki de biraz abarti boyle yap demiyorum ama. sigillerle oynamamak, koparmamak, tahris etmemek lazim. o yuzden mumkun oldugunca az dokun. biraz da cok kolay bulasabilen bi virus oldugu icin, baska yerlere yayma ihtimalinden dolayi bunu diyorum..benim de koterden sonra, koter yaralarim iyilestikten sonra orda kabartilar duruyodu hala. ama sigil gibi degildi. yakildigi icin sonucta deri deformasyonu oldugunu dusunmustum. daha once anlattigim gibi. koterden bi ay sonra ben kendim ilacla yeni cikan sigilleri, sigil gibi gorunenleri, koter sisliklerini, kisacasi onume cikan her turlu puturtuyu kendim asitle yaktim. uzerine aldara surdum. zaman icinde de yeni sigil cikmadi, var olan kucuk sigiller asitle dustu, kabarikliklarda gitti zamanla.
benim tavsiyem hic ellemeden, skmadan, dokunmadan bi sure incele o kabarikliklari. eger kasinti, igneli bi yanma varsa onlarda yine doktora gosterirsin. yoksa zaten yakilmistir, vucuduna zaman ver kendiliginden gider o kabarikliklar.

selam.. oradaki deride kendiliginden var olan dogal puturtuler var. yakindan incelersen gorursun. nokta noktadir zaten orasi. o yuzden sigillerinle o noktalari ayirt edemiyo olabilirsin suanda. bekarim dedigin icin cinsel iliski yasamamis olmandan bahsettigini dusunuyorum. ona gore yazicam. tuvalet, agda gibi yerlerden kapmissan iclere kadar yayilacagini sanmiyorum. bu noktalar elinle dokundugunda putur putur hissedilir sekilde mi? elinle biraz deriyi gerdirerek bak, hala ayni sekilde deri uzerinde duruyo mu? bi de emin olmak icin beyaz isik yardimiyla bak. beyaz isik altinda deriye dahil olmayan tum parcalar daha net gorunuyo. sanki oraya sonradan yapistirilmis gibi, kenarlari belirgin gorunuyo. mutlaka koter yaptirabilecegin bi yer bul, nerde yasadigini bilmiyorum ama yasadigin yerdeki devlet hastanesinde arastir. yakin zamanda, sigillerinin kokleri daha henuz zayifken yaktirirsan, cok daha cabuk atlatirsin..

Aslında artık dokunmamaya çalışıyorum benim kalça arasında çok yanma oluyor bir süre içindede kendiliğinden geçiyor....asit sürdüm demissin etkisini gördün herhalde bana ilacın adını yazabilirmisin Dr direk söylesem olmaz dicek bari adını bilsem direk yazdırırım inss burdada aynı ilaç ismiyledir ismini verde netten bakarım varmi diye birde aldarayi düşünüyorum haftaya spiral icin kontrolum var ozaman dr yazdırırım kullanımda birdaha hiç çıkmasın

I.L.33 diye bi ilac. umarim vardir. benim cok isime yaradi.

öncelikle allahım razı olsun verdiğinz cevaplar için.cok teşekkür ederim
evet aynen dediğiniz gibi yaparak noktalıkların doğal olmadığını farkettim yani deriyi gerdiğim zman cok ufak pütürlüler beyaz nokta gibi yüzeye cıkıo iç dudak kısmım tamamn noktalıklarla kaplı.sürekli coğalıyordu fakat hiç biri büyüme yapmıo.kesinlikle koter düşünüyorum ama umarım devlet hastanesi yapıyordur.verdiğiniz bilgiler için teşekkürler umarım cabuk atlatırım allahım kimseye vermesin verenede acil şifa versin.tam bir bucuk yıldır siğil olabilecegini düşünmedim bi cok kez gittim dogal dendi ama dogal olsa cogalmazdı ve suan makatımın cevresini gerdiğim zman orda bile oldugunun farkındayım.dilerim sizin gibi atlatırım size bi sorum olucak hastalık sürecinde nelere dikkat ettiniz yani vitaminler ne gibi seyler tükettiniz ben bir buçuk yılda farkında olmadan on kilo verdim bunun sebebinide şimdi daha iyi anlıyorum tekrar teşekkürler.

bir sure immuneks kullandim, biraktim. uzun sure propolis kapsul kullandim. en son da c vitamini ve immuzinc kullaniyodum, bir arada. bunlari bir yil icinde kullandim. onun disinda yedigime ictigime dikkat ettim. herkes gibi corekotu, polen, arisutu, bal oyle dogal seylere yoneldim. yaptiklarimin faydasi oldu mu bilmiyorum. bu hastalik ilk basladigi zamanlar, en cok adet donemlerimde sigil cikiyodu mesela. ama bu kisin basinda cok agir grip oldugum halde cikmadi. belki de uzun surede etki etti. ama sonucta bagisikligi yuksek tutmak onemli. bunun icinde sadece yeme icme degil, duzenli bi yasam gerekiyo. beslenmesinden, sporuna, uykusuna kadar..

tek endişem tedaviye gec kalmış olmam umarım gerekn faydayı görürüm verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaşmanız inanın cok dgerli.geçen haftalarda tamamen hayatım bitti gözüyle bakıyordum ama suan atlatılabilindigi için umutluyum kabullenip gerekeni yapıcam.hepimiz için dileğim bu virüs umarım tamamen vücudumuzdan atılır.

acaba sizdeki siğiller büyüme yapıyormuydu şimdi daha önceki arkadasların yorumlarına baktım tipleme yapmak gerekiyormuş ve düz siğiller daha tehlikeliymiş bndeki pütürler hiç büyüme yapmıo sadce cogalıo... ayrıca bekar oldugum için smear falan yaptrmam mümkünmü yada tipleme yapmam hiç bi fkrim yok. eski üye arkadaslar hepinizin fikrlerini önerilerinizi görmek istiyorum yardımcı olun

herkese merhaba,

3 hafta önce yaptırdırğım smear testinin sonucu cın3 h-sıl çıkınca dr um leep işlemini önerdi.hemen yaptırdım dr uma bunun neden olduğunu sorunca hpv virüsünün sebep olduğunu söyledi.şok oldum,çok iyi bildiğim bişeyde değildi.işin garip tarafı ben hep genital siğili olanların hpv virüsü taşıdığını düşünüyordum.bende tek bir tane bile siğil yok.meğer bu virüsün 100 den fazla tipi varmış.ve genital siğil yapmayan tipleri daha çok kansere neden olurmuş.35 yaşında olmama rağmen dr gardasil isimli aşıyı önerdi.ilk dozunu vurundum.bu aşı genital siğil oluşmasınıda engelliyormuş.tabi olmuşa çare yok.ağda salonlarından kaptığımı düşünüyorum.bu sorunun yaşayan herkese çok geçmiş olsun.

benim sigillerim daha da buyumedi ilk hallerine gore, ama buyuyup buyumedigini gorucek kadar da zaman gecmedi. hep bi islem uyguladim cunku. sen hic hangi tip sigil tehlikeli hangisi degil, boyle seylere girme. allah korusun insallah tehlikeli bi tip degildir ama zaten riskli virusu tasiyo bile olsak, yine duzenli kontrol ve smear olucak hayatimizda. smeari, kontrolu aksatmadigimiz surece, orda bi terslik olup olmadigindan zaten haberdar olucaz. ben bu hastalik icin zaten cok fazla para harcadim, dolayisiyla tipleme isine hic girmedim. gerci en son bi daha cikarsa tipleme yaptircam diye karar vermistim, cok sukur cikmadi..artik smear ve duzenli doktor kontrolu benim hayatimin bi parcasi olucak, en azindan yeterli sure gecip, artik cikmistir vucudumdan diyene kadar, o yuzden tipleme falan hikaye biraz.

en bastan siğil olabiliceğini düşünseydim bukadar cogalmadan cok daha kısa sürede atlatrdım die düşünüyorum.cok zor geciyor günlerim cnkü aynı olşumlar makatımdda var bugün genel cerrahye muayneye gittim sikyetlerimden bu rahatsızlıgımdan bahsettim önemsemedi bile bi krem yazıp dogru düzgün muayne yapmadı bile.lütfen kendinize ettiğiniz dualara benide katın.anneme söylemeye cekinmiştim yanlış anlar die ama anneme söylediğim zaman beni kendi doktoruna götrdü ve o bu rahatsızlıgmın oldugunu hemen anladı şimdi cok ama cok pişmanım keşkeeeee en basta söyleseydim bu kadar cogalmaz yayılmazdı annemin üzülmesine bile ayrıca üzülüyorum srf onun için iyi olmak istiyorum allah annelerimzi basımazdan eksik etmesin...

uzulme sakin. ben de cok uzuldum zamaninda. simdi takmiyorum. cikarsa da nasilsa gider yaktiririm, kendime iyi bakarim eninde sonunda kurtulurum. zaten herkes kurtuluyo. emin ol kimse hayatinin sonuna kadar ugrasmiyo bu illetle. o yuzden sen hic kafana takmadan, kendine iyi bak yeter..

zman zaman kendime cok eziyet ediyorum ama bazen de gececek die takmadıgım da oluyor, her seye kötü yönüyle bakma gibi sevmediğim bi yönüm var ama kurtulcam bende inşşşşşşşşşş

her gün verdiğiniz cevaplar ve mesajlarınız için de ayrıca tesekkür ediyorum cünkü gercekten forma girdiğim zman yazınızı grdüğüm zman moral buluyorum

almondtree il.33 baktim netten boyle bir ilac ismi gecmiyor giris yaptigimda direk turk sitesine giriliyor yada ingilizce sayfalar aciliyor oda sacma sapan seyler...gardasil asisina baktim netten rahim kanseri asisi diyor icerigine baktigimda ise hpv dende bahsediliyor fiyati 135 euro yuzde 65 sigorta karsiliyor 3 doz olarak yapiliyormus yarin gidecegim drdan soracam birde asit icin isim isticem bugun bir arkadasimla konustum onun demesi ilaci recetesiz alabiliyormusuz bir merhem turuymus sigilin ustune birkac kere surup sonra sigili kendin kaldiriyormussun en iyisi yarin dr bir sorayim dr yazmassa ecaneye bir sorayim...

demek ki yurt disinda yok o ilactan. ama cok daha iyileri vardir. cok ozellikli bisey degil zaten. ayni islevi goren bir suru ilac vardir. hpv rahim agzinda kansere neden olabiliyor, o yuzden icerikte hpvden bahsediliyo..

almondtree birsey daha soracam sana turk sitelerdeki yorumlara baktim il.33 kullananlarin bazilari sikayetci kimisi cok kotu yanma hissinden bahsediyor kimisi kenarlarinin morarmasindan kimiside genital sigil icin kullanilmamasi gerektiginden kiminin yorumuda olumlu,senin kullaninca herhangi bir sikayetin oldumu,,,,,,

yanma hissi var, hem de baya bi yaniyo. kenarlarinin morarmasi da var. ama ben bunu sikayet olarak gormedim. sigilleri iki gunde dusuruyo. onun disinda oraya nasil bir islem uygulanirsa uygulansin zaten aciyo. surdukten sonra kuruyana kadar maksimum iki dakika yaniyo, sonra geciyo. morarmasi icin de sunu soyliyim. benim bazi sigillerimi hic renk degistirmeden dusurmustu, bazilari da koyulasmisti dusmeden once. genelde yeni cikan kucuk sigiller renk degistirmiyodu, daha buyukler renk degistiriyodu. ama orda hicbir iz kalmiyo. ben krio, koter, asit tedavisi yaptim. hicbirinde iz kalmadi. benim artik tekrarlamasindan dolayi sabrimin kalmadigi bi donemdi, tekrarliyodu ama kucuklugunden oturu yakmiyolardi da. o yuzden uyguladiktan sonra hemen aldarayla birlikte bana cok yararli oldugunu dusunuyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…