• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

tesekkurler canim cvp verdigin icin;ben bugun dra gittim asiyi sordum evet asisi var ama senin icin olmaz dedi bu asi hic ilkiskiye girmeden once yapilmasi gerekiyormus yada en fazla 23 yasina kadarmis sana olmaz dedi;asidi sordugumda bunun uzman bir dr tarafindan yazilmasi gerekir benim yazmam mumkun degil dedi:bende dedimki sigilleri yaktirdim 3 defa ama sanki adet doneminde yenileri cikiyor gibi ve bende spiralden dolayi duzensiz adet goruyorumm adetim icin ilac yazdi dedimki her ciktiginda yaktirmammi gerekiyor evet dedi bende dedimki benim bunu herdafasinda odemem mumkun degil kimbilir tedavi ne zamana kadar surecek ilk dr muayenesi 28 euroydu fazla bir para degil o dr memnun kalmayinca baska bir dermatooga gittim onunda her bir muayenesi 45 euro tamam bunun yuzde 70 sigorta oduyor sonucta ben dr pesin oduyorum sigorta hesabima gonderiyor inan odemek fazla onemli degil ama nezamana kadar surecek belkide defalarca gidecem zaten bunu gozden cikardim giderimde artik ne bilim saolsun dr bir dermatologun adresi tlf numarasini verdi oraya gittiginde hicbir odeme yapmicaksin bedava tedavi olacaksin her gittiginde dedi....birdaha cikarsa oçraya gidecem insallahta cimaz tabi....simdi ben pmi'ye gidiyorum oda trde saglik ocagi deniliyor ordaki dr butun kontrollerimi smear testimi ucretsiz yapiyor imkani olmadigi seylerdede seni baska seylere yonlerdirme yapiyor....mesela 6 aylik hamilelige kadar ucretsiz 2 defa ayrintili ultrason kan tahlilleri her ay receteye yazip disardan yaptiriyorsun bu testlerede hicbir ucret odemiyorsun sonuclari pmiye gosteriyorsun,onlar devletle calisiyorlar bu dermatologuda onlar ayarladi ucretsiz onumuzdeki ay yine kontrole gidecem smear yapacakmis belki tiplemeyide yaptirabilirim saolsun kadin cok ilgili biri kendi clinikteki ozel druma soru bile soramiyorum ustunede ilgisiz hersey soru cvp bakalim birdaha sigil cikarsa dermatologtan asit isticem...

ben henüz kontrole gitmediğim için podofilm adlı ilacı kulanıyorum dün siğillerin oldugu yere sürdüm ve dünden bu yana cok fena kasıntım ve aniden sızlama var bunlar normalmi anlamadım :(

siğil ilacını kullandım siğillere kullandıgımdan bu yana hiç böyle olmamıştım aniden beni otrdugum yerden hoplatcak sekilde sızlama oldu bugün hep doktrmu aradım bepantne ilaç önerdi aldım fayda etmedi sıcak suyla yıkadım fayda etmedi sarımsak sürdüm cok rahatlattı acaba bu sızlama yeni cıkan siğiller olablrmi ama ilacı sürüp yıkadıktan sonra cok oldu sikayetim kafayı yemek üzereyim yardımcı olun içimin rahatlamasına cok ihtyacım var :(

siğil ilacını kullandım siğillere kullandıgımdan bu yana hiç böyle olmamıştım aniden beni otrdugum yerden hoplatcak sekilde sızlama oldu bugün hep doktrmu aradım bepantne ilaç önerdi aldım fayda etmedi sıcak suyla yıkadım fayda etmedi sarımsak sürdüm cok rahatlattı acaba bu sızlama yeni cıkan siğiller olablrmi ama ilacı sürüp yıkadıktan sonra cok oldu sikayetim kafayı yemek üzereyim yardımcı olun içimin rahatlamasına cok ihtyacım var :(

canım sen hangi ilacı kullandın ve herhangi bir tedavi gördünmü

canım sen hangi ilacı kullandın ve herhangi bir tedavi gördünmü

benim şikayetim bir bucuk yıldır var ve siğil oldugunu yeni ögrendim bendeki sğillerde nokta kadar ve cogalmasına ragmen hiç büyüme yapmadı doktorm bana podoflm isimli ilacı verdi iki hftadır kullanıyorum kaybolan bi sğil görmedim koter yöntemini danıştım doktrma ve oldugum sehrde yok sanıyodum koter varmış ve doktrum duruma göre bakıcaz dedi sayısını tahmn bile edemiyrm siğillerin cok ufak ve cok fazlalar defalarca kadın doktrlarına gitmiştim 3 kez cildiyeciye görndüm hep dogal dendi bunlar siğil değil kıl kökü dendi ve buyzden tedavıye cok ama cok gec başlamış oldum (makat içine idrar yollarının içine falan atıyomuş bendeki oluşmlar cok oldugu için bu konudada cok endişeleniyorum bekarım henz bu yzden de içlerde varmı onunda sıkıntısnı cekiyorum :( )

benim şikayetim bir bucuk yıldır var ve siğil oldugunu yeni ögrendim bendeki sğillerde nokta kadar ve cogalmasına ragmen hiç büyüme yapmadı doktorm bana podoflm isimli ilacı verdi iki hftadır kullanıyorum kaybolan bi sğil görmedim koter yöntemini danıştım doktrma ve oldugum sehrde yok sanıyodum koter varmış ve doktrum duruma göre bakıcaz dedi sayısını tahmn bile edemiyrm siğillerin cok ufak ve cok fazlalar defalarca kadın doktrlarına gitmiştim 3 kez cildiyeciye görndüm hep dogal dendi bunlar siğil değil kıl kökü dendi ve buyzden tedavıye cok ama cok gec başlamış oldum (makat içine idrar yollarının içine falan atıyomuş bendeki oluşmlar cok oldugu için bu konudada cok endişeleniyorum bekarım henz bu yzden de içlerde varmı onunda sıkıntısnı cekiyorum :( )

podofilm kuvvetli bir ilaç. sürünce çok tutulmaz benim bildiğim. sen sürüp bırakıyor musun öylece? benim bildiğim 6-8 saat ilaç etkilesin diye bırakılıyor sonra bölge yıkanıyor. çok yaygın bir alana da sürülmez vs vs. sende etkisi olmadıysa çok seyreltilmiş bir çözelti olabilir. hammaddesi bitki olduğu için her bitkiden alınan madde aynı şiddette olmayabiliyor diye okumuştum. dr una bir sor istersen. sğillere biyopsi-tip testi yaptırdın mı? eğer düşük riskli hpv varsa sende kafaya çok takmana gerek yok. eğer yüksek riskli hpv varsa smir yaptırman gerekir. ilişki yaşamamış kişiler için de bu testin yapılabildiğini yazmıştı burada birileri. testi yaptırıp duruma bakarsınız. geçmiş olsun

podofilm kuvvetli bir ilaç. sürünce çok tutulmaz benim bildiğim. sen sürüp bırakıyor musun öylece? benim bildiğim 6-8 saat ilaç etkilesin diye bırakılıyor sonra bölge yıkanıyor. çok yaygın bir alana da sürülmez vs vs. sende etkisi olmadıysa çok seyreltilmiş bir çözelti olabilir. hammaddesi bitki olduğu için her bitkiden alınan madde aynı şiddette olmayabiliyor diye okumuştum. dr una bir sor istersen. sğillere biyopsi-tip testi yaptırdın mı? eğer düşük riskli hpv varsa sende kafaya çok takmana gerek yok. eğer yüksek riskli hpv varsa smir yaptırman gerekir. ilişki yaşamamış kişiler için de bu testin yapılabildiğini yazmıştı burada birileri. testi yaptırıp duruma bakarsınız. geçmiş olsun

siğillerim iç dudak ve vulvamı noktacık sekilde yogun bi sekilde tutmuş podofilmi bütün noktalarn üstüne tek tek sürmemi söyledi doktor bendeki oluşumlar yogun oldugu içinde tamamen yüzeyi kaplıcak sekilde sürüyorum cnkü cok ufacıklar.podpflmi sürdüğüm zman 2 saat bekletip yıkıyorum yıkadıktan sonra hafif kaşıntım oluyrdu fakat son sürdüğümde cok fazla sızım ve kasıntım oldu. hpv tiplemesi yaptrmadım kntrle gttiğim zman bu konuda smir kosunda danışcam doktorma umarım düşük tiplisi vardır bukadar yaygın olması cok muztsuz ediyor en azndan atlatmam için düşük tiplisidr verdiğiniz cevap içinde cok tesekkür ederim.

siğillerim iç dudak ve vulvamı noktacık sekilde yogun bi sekilde tutmuş podofilmi bütün noktalarn üstüne tek tek sürmemi söyledi doktor bendeki oluşumlar yogun oldugu içinde tamamen yüzeyi kaplıcak sekilde sürüyorum cnkü cok ufacıklar.podpflmi sürdüğüm zman 2 saat bekletip yıkıyorum yıkadıktan sonra hafif kaşıntım oluyrdu fakat son sürdüğümde cok fazla sızım ve kasıntım oldu. hpv tiplemesi yaptrmadım kntrle gttiğim zman bu konuda smir kosunda danışcam doktorma umarım düşük tiplisi vardır bukadar yaygın olması cok muztsuz ediyor en azndan atlatmam için düşük tiplisidr verdiğiniz cevap içinde cok tesekkür ederim.

never dr koteri onermiyormu,,,hic sordunmu bu ilacin etkisi nekadardir diye yada nette arastirsaydin bir...bendeki sigil cok fazla buyuk degildi ama dokundugum zaman hissedebiliyordum....ben tedavimi dermatologda oldum 3 defa koter yapildi hatta en son gittigim kontrolde dis dudakta sivilce cikmisti dr onu bile yakti sigil zannederek gulmekten koptum dr tercihi herseyden cok onemli en sonki drumdan cok memnun kaldim gercekten en ufak ayrintiya bile dikkat ediyor...sendekiler sigilmi degilmi tam anlayamadim cunku normaldede vajinanin ic dudak kisimlarda nokta nokta gibi kabarciklar bulunur bu dogal bir yapidir...eger gercekten sigilse biran once en etkili yontem koterdir seninki kucuk kucuk oldugu icin genel anesteziyle yaptir orayi komple yaksinlar bir sure sonra daglanan yerler eski haline geliyor zaten....

never dr koteri onermiyormu,,,hic sordunmu bu ilacin etkisi nekadardir diye yada nette arastirsaydin bir...bendeki sigil cok fazla buyuk degildi ama dokundugum zaman hissedebiliyordum....ben tedavimi dermatologda oldum 3 defa koter yapildi hatta en son gittigim kontrolde dis dudakta sivilce cikmisti dr onu bile yakti sigil zannederek gulmekten koptum dr tercihi herseyden cok onemli en sonki drumdan cok memnun kaldim gercekten en ufak ayrintiya bile dikkat ediyor...sendekiler sigilmi degilmi tam anlayamadim cunku normaldede vajinanin ic dudak kisimlarda nokta nokta gibi kabarciklar bulunur bu dogal bir yapidir...eger gercekten sigilse biran once en etkili yontem koterdir seninki kucuk kucuk oldugu icin genel anesteziyle yaptir orayi komple yaksinlar bir sure sonra daglanan yerler eski haline geliyor zaten....

prematurem acıkcası biran önce yaktrp kurtulmak istiyorum ilaçlarla ugrasmak istemiyorum.ama koter yöntemini oldugum sehrde yapılmıyor sanıyordum fakat doktruma bunu sordum dün cok sızım vardı doktrumu aradım koter yöntemi varmı hastanenizde die sordum ilacı kullan ona göre bakıcaz kotere dedi aslında doktra güveniyorum ben henüz dogmadan annemn sürekli gittiği cok iyi bi doktrmuş.vajinanın iç dudak kısmındaki normal kabarcıkları farketmemiştim daha önce afakat bendeki noktalar sonradan oluştu klitors üstü iç dudak ve dış dudaga yakın deri mnik mink noktalarla kaplı sonradan olması ve hep cogalması bi sorunun oldugunu farkettrdi.hep gittim kadın doktrlarına dogal yapısı dendi cok minik oldugu için hemen farkedilmyor gnlük hayatımda da sürekli bi batma hissi vardı genitalimde özellkle adet öncesi cok batma kasıntı yapıyrdu cildiyeci bana kıl kökü bünyevi oluşum dedi bi başka cildiyeci zararsız olşumlar tedavisi yok bunların dedi kadın dogumcular ise mantar için kullanılan ilaçlar yazdı hiç fayda görmedim

canım bende 2 kere koter oldum ve doktor sonrasında 1 ay kullanmam şartı ile aldara krem verdi oda çok iyi geliyor doktoruna sor istersen.. ve anlamadığım doktorlar nasıl farketmemiş siğil olduğunu hemen anlıyorlar şaşırdım açıkcası.. çok geçmiş olsun çok fazla kafana takma taktıkca daha kötü oluyor kendine iyi bak sağlığına yemene dikkat et... dr bana ağdayı yasaklamıştı tek kullanımlık permatik demişti.. çünkü ağda siğilleri koparıp kanatabiliyor ve o kanlar bulaştığı yerlerde siğillere sebep oluyor.. ayrıca iç çamaşırların mümkün oldukca ütüle çok fazla kullanma ben günlük çamaşır kullandım mesela 1 gün giyip çöpe attım bulaşıcı bu meret havlularına kendine hijyene dikkat etmen gerekiyor günlük ped kullanıyorsan vazgeç bakteri ürettiğinden doktorum kullanma sağlıklı değil demişti bana üzme kendini sen sıkılıp üzüldükce onlar pörtler:17: vücut direnci çok önemli...

canım bende 2 kere koter oldum ve doktor sonrasında 1 ay kullanmam şartı ile aldara krem verdi oda çok iyi geliyor doktoruna sor istersen.. ve anlamadığım doktorlar nasıl farketmemiş siğil olduğunu hemen anlıyorlar şaşırdım açıkcası.. çok geçmiş olsun çok fazla kafana takma taktıkca daha kötü oluyor kendine iyi bak sağlığına yemene dikkat et... dr bana ağdayı yasaklamıştı tek kullanımlık permatik demişti.. çünkü ağda siğilleri koparıp kanatabiliyor ve o kanlar bulaştığı yerlerde siğillere sebep oluyor.. ayrıca iç çamaşırların mümkün oldukca ütüle çok fazla kullanma ben günlük çamaşır kullandım mesela 1 gün giyip çöpe attım bulaşıcı bu meret havlularına kendine hijyene dikkat etmen gerekiyor günlük ped kullanıyorsan vazgeç bakteri ürettiğinden doktorum kullanma sağlıklı değil demişti bana üzme kendini sen sıkılıp üzüldükce onlar pörtler:17: vücut direnci çok önemli...

ben özellikle siğil olabilecegi konusunda süpheyi son bi kaç ay önce yasamaya basladım bu yzden özellkle ünw. hastanesine cildiyeye gidip siğil konusunda endişeli oldugumu söyledim ama içimin rahat olmasını siğil değil kıl kökü dendi gercekten de okadar miniklerki deri içinde mink beyz noktalıklar deriyi gerdiğim zman ancak anlayabiliyorum cok ufaklar hatta ben henüz siğilin nasıl bi hastalık oldugunu hiç bilmezken bu şikayetim için özel bi hstaneye gitmiştim bunlar dogal siğil değil die doktr kendiliğinden yorum yapmıştı bunların byüklerini biz yakıyoruz falan demişti bie koter yöntemi cok iyi ve etkili bi yöntem ama kendme baktıgımda bu ufacık noktaların nasıl yakılabileceğini bile anlamıyorum cok ufacıklar :S

rica ederim :) Siğil tarifin Fordyce granülleri denen minik yağ bezlerini de çağrıştırıyor aslında. Ağız içi, vulva gibi hassas cilt tabakalarında görülüyor. Siğille ilk karşılaştığım dönemde yaptığım araştırmalarda rastlamıştım buna. Dr um da endişe edilecek birşey olmadığını söylemişti. Podofilm, asit, aldara, koter, krio.. bütün bu tedavilerin temelinde siğilli dokuyu aşındırma, tahrip etme var. Bu yüzden ilacı bol bol sürmemelisin yoksa tahriş oranı artar, sızlama da ondan olmuştur. Ben kendi tedavimde suyla temizlikten başka birşey kullanmamıştım iyileşme döneminde ama çok canın yanıyorsa dr a sorup bepanten filan gibi bir krem kullanman belki iyi olabilir.

rica ederim :) Siğil tarifin Fordyce granülleri denen minik yağ bezlerini de çağrıştırıyor aslında. Ağız içi, vulva gibi hassas cilt tabakalarında görülüyor. Siğille ilk karşılaştığım dönemde yaptığım araştırmalarda rastlamıştım buna. Dr um da endişe edilecek birşey olmadığını söylemişti. Podofilm, asit, aldara, koter, krio.. bütün bu tedavilerin temelinde siğilli dokuyu aşındırma, tahrip etme var. Bu yüzden ilacı bol bol sürmemelisin yoksa tahriş oranı artar, sızlama da ondan olmuştur. Ben kendi tedavimde suyla temizlikten başka birşey kullanmamıştım iyileşme döneminde ama çok canın yanıyorsa dr a sorup bepanten filan gibi bir krem kullanman belki iyi olabilir.

evet aslında fordyce olabileceğimi bende düşündüm ama resimlerden baktıgımda tam olarak benzetemedim.bi yılda kilo verişim batma kasıntı sürekli cogalmasıda siğilin olabilecegini daha cok düşündürdü.bir bucuk yıldır hiç müdahale yapılmadıgı için idrar yollarına rektuma kadar yayılma yapmasından cok endişelndim sızlama ilaç sürdkten sonra arttı özellkle klitiors cevresindeki deride de cok mnk pütrler var özellikle o ksımda ve üst hizasında cok sızlama kasıntı oldu oyzden tedrgin oldum aynen dediğiniz gibi doktorum bana bepanten önerdi bir hafta sonra kontrlüm var aklımdaki tüm soruları sorucam ben muayneye gittğimde doktorum bana rahatsızlıgımı basta dillendrmedi bi ilaç yazıcam ve tek tek yakıcaksın dedi bende siğil mi die sordum evet demişti ve tabi okudugum bilgilerden cok ama cok endişelndim o an hemen doktorma bu hastalık tekrar ediyormuş vücuttan atılmıyormuş falan dedim yok yok tekrarlamz dedi inş. öle olucak...

merhaba hpvzede arkadaşlarım. Bugün moralim çok bozuk. Tam bir hafta önce koter yaptırdım. Bugün sabah yıkanırken farkettim ki gene yenilemiş. Bir daha yaktırırsam eğer bu 4.seans olacak. Temizliğimi yaparken 2 tane siğilin kafasını yanlışlıkla çok dikkat etmeme rağmen kopardım. Doktorum sakın yapma dedi. Kanayınca bulaşıcılığı artıyormuş.Zannedersem temizlik yaparken dahi kıl köklerini kanatmamak lazım. Bunun içinde ya makas kullanıcaz ya da ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum tüy dökücü krem kullanıcaz. Bunu hiç düşünmemiştim. Sizlerle de paylaşmak istedim. Biliyorum bir gün geçecek ama ne zaman kaç defa daha yaktırmak zorundayım. Ben iki tane var diye düşünürken bir gitim 6 tane yaktı doktorum. Krem istiyorum onu da vermiyor. Tahriş edersin daha büük sorunlara yol açarsın diyor. Bugün çok umutsuzum kızlar. İç dudakta da kabartılar var ama doktorum onlardan olmayabilir dedi. Onlar için bekleyelim dedi. Hepimize acil acil şifalar diliyorum arkadaşlar. Umarım kurtuluruz.

:emir_bebek:
merhaba hpvzede arkadaşlarım. Bugün moralim çok bozuk. Tam bir hafta önce koter yaptırdım. Bugün sabah yıkanırken farkettim ki gene yenilemiş. Bir daha yaktırırsam eğer bu 4.seans olacak. Temizliğimi yaparken 2 tane siğilin kafasını yanlışlıkla çok dikkat etmeme rağmen kopardım. Doktorum sakın yapma dedi. Kanayınca bulaşıcılığı artıyormuş.Zannedersem temizlik yaparken dahi kıl köklerini kanatmamak lazım. Bunun içinde ya makas kullanıcaz ya da ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum tüy dökücü krem kullanıcaz. Bunu hiç düşünmemiştim. Sizlerle de paylaşmak istedim. Biliyorum bir gün geçecek ama ne zaman kaç defa daha yaktırmak zorundayım. Ben iki tane var diye düşünürken bir gitim 6 tane yaktı doktorum. Krem istiyorum onu da vermiyor. Tahriş edersin daha büük sorunlara yol açarsın diyor. Bugün çok umutsuzum kızlar. İç dudakta da kabartılar var ama doktorum onlardan olmayabilir dedi. Onlar için bekleyelim dedi. Hepimize acil acil şifalar diliyorum arkadaşlar. Umarım kurtuluruz.

Gecmis olsun canım gercekten çok zor,ben 3 defa koter oldum ilk drdan hiç memnun kalmadım sadece 2 tane sigil düştü digerlerde aynen kaldı sonraki dr çok ilgiliydi hemen sonuc aldım 2 hafta sonra tekrardan kontrole gittim yine supelendigini yerlere koter uyguladı.....yalnız bendede kabarikliklar oluştu koterden 1 hafta sonra kontrolümde onuda tedavi etti orası gecti 1 hafta boyunca deri icinde kabarık duruyordu hiç dokunmadım tam 1 hafta sonra kendiliğinden kayboldu belki seninkide öyle birşeydir biraz bekle geçmezse yine koter gecmis olsun umarım bu sefer son olur

bu yaktırma işlemi için ne kadar ücret ödeniyor acaba :( bende yeni başladı bu hastalık çok moralim bozuk hepimize geçmiş olsun :(
Ücret konusunda yardımcı olmak isterdim ama benimde bilgim yok ben Dr muayene ücreti kadar oduyorum exradan ücret ödemiyorum her dr muayene ücretine bağlı yani mesela ilk gittiğim drun ücreti 28 euro değiştirdiğim Dr 45 euro ama bu sefer ücretsiz Dr buldum tabikide insallahhhh ihtiyacım kalmaz gitmeye koter olmak icin.....Umarım size yardımcı olan arkadaslar çıkacaktır ve Birbirimize destek olalım ancak bizbizi anlarız.......

Ya kızlar birşey soracağım sizlere benim adet dönemlerinde ped kullanırken kalça arasında peşin degdigi yerde çok yanma sizlama oluyor kaynar su dökülmüş gibi bu ped kullanınca oluyor pedi çıkarınca olmuyor.....acaba âlerjimi yapıyor ped bu iki aydır adet dönemlerinde oluyor tahris olan yerde sigil çıkmasından korkuyorum.....

Ücret konusunda yardımcı olmak isterdim ama benimde bilgim yok ben Dr muayene ücreti kadar oduyorum exradan ücret ödemiyorum her dr muayene ücretine bağlı yani mesela ilk gittiğim drun ücreti 28 euro değiştirdiğim Dr 45 euro ama bu sefer ücretsiz Dr buldum tabikide insallahhhh ihtiyacım kalmaz gitmeye koter olmak icin.....Umarım size yardımcı olan arkadaslar çıkacaktır ve Birbirimize destek olalım ancak bizbizi anlarız.......

Maddi yönden çok sıkıntı yaşıyorum, öğrenciyim 1 ay sonra üniversiteden mezun olcam bi yandan tez yetiştirmeye çalışırken bir yandan bunun şokunu yaşıyorum, makul bi ücretle muayene olabileceğim bir çözüme çok ihtiyacım var sigortam yok maddi yönü bir yana, manevi yönünü ise hiç saymıyorum bile, anlatabilceğim pek kimsem olduğu da söylenemez, kaç yıllık erkek arkadaşım hayatımda tek sevdiğim adam da ömür boyu bunla yaşayamam diyerek terk etti beni, hastalığı da terketmesini de telefonda bi anda öğrendm yaşadıklarımı bile sindiremedim hala, şimdi yapayalnız neye üzülceğmi bilemeden bunların altından nasıl kalkıcağmı düşünüyrm :( 1 ayda hayatım tepe taklak oldu..

Back