• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

hayır eşimde yoktu..bende oldu sadece..1 tane çocuğum var ama doğumdan baya bir sonra oldu bu olay o esnada yoktu

eşimde halen yok.birde bildiğim kadarıyla bağışılık düşünce hastalığı daha kolay kapıyormuşsun.bu olay benim kilo vermem zamanında oldu..bağışıklık dün tekrarlama riskide varmış ..benim şuanki kilom o dönemle aynı ama tekrarlamadı

mrb bendede aynı durum vardı.cinsel yolla daha kolay bulaşıyoruş.ancak hemen şüphe etmemeli..toplu kullanlan havuz,hamama,güzellik salonu ve wc den dahi gçme riski çok fazla..neyse tedavime geleyim.dr gittim bir krem verdi (aladara) 130 tl falan krem onu kullandım geçti 2 kutu kullandım..daha sonra biryerde bi yazı okudum kükürt sabunu diye devamlı onla yıkadım ve 1senedir hiç birşey yok...umarım faydalı olmuşumdur.ancak dr a gitmekte herzaman faydavardır diyede düşünüyorum.

Canım merhaba, sormak istediğim bir şey var. bende siğil tadavisi oldum lazerle yaktık daha kolay ve nüx etme şansı çok düşük. Şu anda siğillerim yok ve jinekologum aldara krem kullan tekrar nüx etmesin ve bağışıklık istemini aktive edelim dedi ama bugünde dermatologa gittim siğil yoksa neden kullancaksın aldarayı çok tahriş eder sadece siğillere sürülür o dedi.Almadıysan hiç alma dedi.Jinekolog başka birşey diyor dermatolog başka birşey diyor arada kaldım.Bence de deri mukozası sağlıklıysa neden aldara süreceğim ki o bölgeyi mahvedio yan etkileri çok fazla. araştırmadan da kullanmak istemiyorum

ben 3 defa koter oldum hiçbiri bana aldara krem vermedi ilk dr antibiyotik içeren krem verdi pekte faydasını görmedim 2.dr cicabio diye bir krem verdi bundan memnun kaldım doğal bir kremin bir çok is için kullanılacağı yazıyor sadece cilt için naturel krem yani ben hpv aşısını sordum oda bu sigiller çıkmadan önce yapman gerekliydi dedi bu aşının tam olarak ismi nedir rahim kanseri asisimi yoksa hpv asisimi ona göre diğer dr sorucam insallah hepimiz tamamiyle kurtuluruz..

gunesun sen demiştin degilmi ağzımda var diye dr gittin mı bida ağız için ne dedi sana hala varmi

evet ağzımda da bişey var ama onu ordan almadan siğil oluğ olmadığını bilemiyorlar. özel hastane 900 tl istedi.devlete gittim. 1 ay takip edelim dedi. şimdi tekrar kontrolum var. Ya geride ama kendim de görebiliyorum.ışıkla bakıyorum. Büyümüyor aynı şekilde orda duruyor.belki de hpv ye bağlı bişey değil. Alttakileri yaktırıyoruz mesela en fazla 1 ay sonra tekrarlıyor çoğalıyor falan ama bu tek bi tane. Bu sefer ne diyecek bakalım. 15 gün sonra gidicem tekrardan.

evet ağzımda da bişey var ama onu ordan almadan siğil oluğ olmadığını bilemiyorlar. özel hastane 900 tl istedi.devlete gittim. 1 ay takip edelim dedi. şimdi tekrar kontrolum var. Ya geride ama kendim de görebiliyorum.ışıkla bakıyorum. Büyümüyor aynı şekilde orda duruyor.belki de hpv ye bağlı bişey değil. Alttakileri yaktırıyoruz mesela en fazla 1 ay sonra tekrarlıyor çoğalıyor falan ama bu tek bi tane. Bu sefer ne diyecek bakalım. 15 gün sonra gidicem tekrardan.

Dr gittikten sonra buraya yazarmisin ne dediğini ? Bende merak ediyorum. Bence devlet hastanesine gittiğinde aldir ne olduğunu öğrenmiş olursun

prematurem, hakli olarak fazla panik halindesin, inan bana bu kadar kafaya takilcak bisey degil. boyle soyleyince ikna edici olmuyo biliyorum hepimiz ayni yollardan geciyoruz. ilk iki ay panik, korku, skinti, stres, tekrarlayan sigillerle geciyo. sonra yavas yavas takmamayi ogreniyosun. eger bi an once gecmesini istiyosan ilk olarak bu kadar dusunmeyi birak, benim en buyuk tavsiyem bu.

benim ilk sigilim cikali nerdeyse bir sene oldu. bes- alti ay krio, asit, koter, aldara surekli ugrastim. masallah o besinci aydan itibaren cikmadi. hala kontrol ediyorum, dikkat ediyorum uykuma, yedigime ictigime.. ben koter ve asiyi ayni gun oldum. koter yaralarim gecince de aldaraya basladim. iki ay duzenli aldara kullandim. uc doz asiyi da oldum. suan bi skinti yok cok sukur. eger sabredip duzenli beslenmeye, uyumaya, stresten uzak kalmaya dikkat edersen, cok kisa surede atarsin. sadece vucuduna zaman ver. en azindan bu isin bi yil, bi bucuk yil uzayabilecegini kabullenki, yenileri ciktiginda surekli surekli uzuntu yasama. cunku bu sigillerin surekli tekrar edip, en tepe yaptigi noktadan sonra yavas yavas azalan bir seyri var. bi sure arka arkaya cikan sigilleri yaktirmak zorunda kalabilirsin, ama o yavaslayarak azalicak, ve en son biticek.

koterden sonra benim de sigillerin oldugu yerlerde kabariklar vardi. ben de doktorun iyi yakamadigini falan dusunmustum. ama dogal oyle kabariklar olmasi, deriyi yakiyolar nihayetinde. ama oranin dokusu kendini cok kisa surede toparliyo, ben de hic iz kalmadi.

benim de regl donemlerimde atak yapiyodu, cunku bagisikligin dustugu bi donem. regl donemleri ekstra iyi bak kendine, bence sk sk ped degistir ama tampon kullanma. bununla ilgili bi bilgim yok tamamen kendi fikrim ama, cok kolay bulasabilen bi virus oldugundan, iceri bulasma riskinden dolayi tampon kullanma dedim, tabiki senin tercihin.

aldarayı koter yaraların geçince sürmüşsün deriye zarar verdi mi tahriş edip kabuk izleri kalıyormuş. Kararsız kaldım görnürde bir şey yok aldara kullansam mı kullanmasam mı karar veremiyorum.Jinekolog kullan diyor dermatolog kullanma

ben 3 defa koter oldum hiçbiri bana aldara krem vermedi ilk dr antibiyotik içeren krem verdi pekte faydasını görmedim 2.dr cicabio diye bir krem verdi bundan memnun kaldım doğal bir kremin bir çok is için kullanılacağı yazıyor sadece cilt için naturel krem yani ben hpv aşısını sordum oda bu sigiller çıkmadan önce yapman gerekliydi dedi bu aşının tam olarak ismi nedir rahim kanseri asisimi yoksa hpv asisimi ona göre diğer dr sorucam insallah hepimiz tamamiyle kurtuluruz..

İkisi aynı şey canım hpv aşısı

Canım merhaba, sormak istediğim bir şey var. bende siğil tadavisi oldum lazerle yaktık daha kolay ve nüx etme şansı çok düşük. Şu anda siğillerim yok ve jinekologum aldara krem kullan tekrar nüx etmesin ve bağışıklık istemini aktive edelim dedi ama bugünde dermatologa gittim siğil yoksa neden kullancaksın aldarayı çok tahriş eder sadece siğillere sürülür o dedi.Almadıysan hiç alma dedi.Jinekolog başka birşey diyor dermatolog başka birşey diyor arada kaldım.Bence de deri mukozası sağlıklıysa neden aldara süreceğim ki o bölgeyi mahvedio yan etkileri çok fazla. araştırmadan da kullanmak istemiyorum

ben koterden sonra aldara kullandim. olumlu sonuc aldim, o yuzden soruna cevap vermek istedim. ben de aldara kullanmamak icin cok direnmistim. ama koterden sonra yakilamicak kadar kucuk boyutta sigiller tekrar ediyodu. doktor aldaraya baslayalim dedi. zaten o durumda cok fazla secenek olmadigi icin doktor ne derse, hadi bunu da deneyelim diye kabul ettim. ben o cok kucuk sigilleri asit olan ilacla yakip, sigiller dusunce aldaraya basladim. aldaranin soyle bir etkisi var, o bolgedeki bagisikligi artiriyor. deri altinda cikmayi bekleyen sigilleri cikmadan yok ediyor. tahris ettigi dogru, ama mahvetmiyo. duzgun kullanilirsa, yani sekiz saatten fazla orda tutmamak, nemli bolgeye surmemek, sekiz saatten sonra bol su ve genital temizleyici ile yikamak gibi, cok buyuk bir zarari olmuyor. ben iki ay kullandim, cok sukur bi daha tekrar etmedi. sonuc olarak ben kullan derim.

aldarayı koter yaraların geçince sürmüşsün deriye zarar verdi mi tahriş edip kabuk izleri kalıyormuş. Kararsız kaldım görnürde bir şey yok aldara kullansam mı kullanmasam mı karar veremiyorum.Jinekolog kullan diyor dermatolog kullanma

bende hicbir iz yok. ama yanlis yonlendirmek istemem. internette iz kaldigini soyleyenleri gordum. herkesin bunyesi farkli, sigilleri farkli. bunla bi ilgilisi olabilir mi bilmiyorum ama, benim sigillerim buyuk sigiller degildi. veya birlesik buyuk bir alana yayilmis degildi. oyle birlesik halde tek bir yerde vardi. o da kucuk bi alandi.o yuzden iz kalmamis olabilir.

bir de daha once de yazdigim gibi, vajina mukozasi kendi kendini cok hizli bi sekilde yenileyebilen bir yer. dolayisiyla cok ciddi bir boyutta degilse sigiller, o kadar iz kalicagini sanmiyorum. acikcasi ben o zaman bu tekrarlardan o kadar skilmistim ki, izi de kalsa umrumda olmicakti, sigiller tamamen gectikten sonra baska bisey istemem :)

bende hicbir iz yok. ama yanlis yonlendirmek istemem. internette iz kaldigini soyleyenleri gordum. herkesin bunyesi farkli, sigilleri farkli. bunla bi ilgilisi olabilir mi bilmiyorum ama, benim sigillerim buyuk sigiller degildi. veya birlesik buyuk bir alana yayilmis degildi. oyle birlesik halde tek bir yerde vardi. o da kucuk bi alandi.o yuzden iz kalmamis olabilir.

bir de daha once de yazdigim gibi, vajina mukozasi kendi kendini cok hizli bi sekilde yenileyebilen bir yer. dolayisiyla cok ciddi bir boyutta degilse sigiller, o kadar iz kalicagini sanmiyorum. acikcasi ben o zaman bu tekrarlardan o kadar skilmistim ki, izi de kalsa umrumda olmicakti, sigiller tamamen gectikten sonra baska bisey istemem :)

Canım teşekkür ederim ama bugün 2 farklı jinekologa mail attım.Siğil yoksa kullanma aldaranın tekrar nüx etmeme gibi bir garantisi yok dedi.İyice kafam karıştı ve benim jinekologum uzmanlığı infertilite.Jinekolog onkolog arıyorum çünkü diğer jinekologlar pek vagen içini göremiyormuş.İyice korktum. Şu anda benim hiç siğilim yok ben yine de aldarayı derime ve anüs çevresine sürücem değil mi?

Laserle yaktıyorum ben çünkü koter anestezi yapsa bile inanılmaz canım yanıyor. Laserde hiç bir acı ve iz duymuyorum ve derinin altına kadar virüsü öldürebiliyor %95. Artık çok sık gitmeye de başladım aldarayı o yüzden mi önerdi diye de düşünüyorum

Peki o küçücük siğilleri nasıl gördün? Ben bakıyorum göremedim heryerine mi süreyim anogenital bölgenin?

merhabalr...öncelikle hepinize gecmiş olsun.22yasındayım ve bekarım. yaklaşık 1 bucuk yıldır iç dudaklarımda sürekli cogalan pütürler oldugunu farkettim.bir bucuk yıl içinde 8kez kadın doktrlarına ve biçok kez cildiyeye gittiysemde bana bunların siğil olabileceği konusunda bişey söyleyeN olmadı.hiç birmiz böyle bi virüsle ugrasmak istmez tabiki ama henüz bekarım bunların siğil oldugunu henüz bi hafta önce ögrendim.yazılardan okudugum kadarıyla bendeki oluşumlar bazılarınızdakiyle aynı nokta nokta pütürler kıl köküne cok benzio bana hep doğal oldugu söylendi derdimi anlatamadım ben sürekli cogaldıgının farkındaydım batma ve kasıntım vardı.şimdi üye arkadaslar hepinizden yardım diliyorum podofilm ilaç kullanıyorum ne kadar etkili bilmiyorum yaktırp kurtulmak istiyorum ve bunu devlet hastaneleri karsılıyormu bilmiyorum cnkü aldara kremi alacak durumum bile yok lütfen allah rızası için yardımcı olun cok endişeliyim yorumlarınıza bakıp cörekotu yesil cay kullanmaya başladım ama bende siğilleri cok yayılma yaptı ve gözle görülemicek kadar ufaklar ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun....

merhabalr...öncelikle hepinize gecmiş olsun.22yasındayım ve bekarım. yaklaşık 1 bucuk yıldır iç dudaklarımda sürekli cogalan pütürler oldugunu farkettim.bir bucuk yıl içinde 8kez kadın doktrlarına ve biçok kez cildiyeye gittiysemde bana bunların siğil olabileceği konusunda bişey söyleyeN olmadı.hiç birmiz böyle bi virüsle ugrasmak istmez tabiki ama henüz bekarım bunların siğil oldugunu henüz bi hafta önce ögrendim.yazılardan okudugum kadarıyla bendeki oluşumlar bazılarınızdakiyle aynı nokta nokta pütürler kıl köküne cok benzio bana hep doğal oldugu söylendi derdimi anlatamadım ben sürekli cogaldıgının farkındaydım batma ve kasıntım vardı.şimdi üye arkadaslar hepinizden yardım diliyorum podofilm ilaç kullanıyorum ne kadar etkili bilmiyorum yaktırp kurtulmak istiyorum ve bunu devlet hastaneleri karsılıyormu bilmiyorum cnkü aldara kremi alacak durumum bile yok lütfen allah rızası için yardımcı olun cok endişeliyim yorumlarınıza bakıp cörekotu yesil cay kullanmaya başladım ama bende siğilleri cok yayılma yaptı ve gözle görülemicek kadar ufaklar ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun....

bi hafta once kesin olarak doktordan mi ogrendin sigil oldugunu?

evet özel bi hastaneye gittim son umut olarak ve oluşumların tek tek yakılması için bi ilaç yazıcagını söyledi doktor bende siğilmi bu olşumlar die sorunca kondilomo yani siğil oldugunu ögrendim.ve bulundugum sehirde yakma yöntemiyle tedavi sanırım yok.henüz bekarım ve iç kısımlara atmışsa diede cok korkuyorum cünkü iç dudaklarım tmamen ptürlerle kaplı

evet özel bi hastaneye gittim son umut olarak ve oluşumların tek tek yakılması için bi ilaç yazıcagını söyledi doktor bende siğilmi bu olşumlar die sorunca kondilomo yani siğil oldugunu ögrendim.ve bulundugum sehirde yakma yöntemiyle tedavi sanırım yok.henüz bekarım ve iç kısımlara atmışsa diede cok korkuyorum cünkü iç dudaklarım tmamen ptürlerle kaplı

öncelikle geçmiş olsun,ne yazıkki bu lanet olası şeyler çok hızla yayılıyor...biran önce yaktirsan iyi olur devlet hastanesinde tedavi olunuyormu bilmiyorum arkadaşlar umarım bilgi verirler muhakkak yaşadığın yerde yakma yöntemini uygulayan biryer vardır netten arastir bir istersen benimki 3 kere yakıldı ilk drdan olumlu sonuç alamadım daha sonraki drum çok memnun kaldım biran önce yaktir kremle zaman kaybetme bu benim düşüncem tabiki...

almontree allah razı olsun herkesin sorusuna mümkün olduğunca cvp yazıyorsun....bildigin gibi 3 defa koter oldum ılk drdan hiç memnun kalmadım hiç yapilmamisti sanki 2 tanesi sadece düştü yerine yeniden 2 tane çıktı.... bende tek tek sigil birde yanında serit gibi vardı küçük yanyanda sıra sıra olusumlar 2.koterden sonra hepsi 3 günde soyulup gitti o serit gibi yerde gitti ama hemen o yerde değişik bir çok küçük kabarti olustu oraya baktigimda ise beya yassı gbi duruyordu orayı biraz siktigimda sanki braz içi aktı gibi 2hafta sonra kontrol için dr tekrar gittim dr bile sasirdi geçmiş olmasına sonra bahse ttiğim yeri yeniden yaktı eve geldim iki gün boyunca alt tarafta küçük bir kabartı var gibiydi acaba dr iyimi yakmadi diye üdüm bbiraz biraz oynadım cikintiyla birden oranin yakilanyeri k omple elime geldi

orası tamamiyle soyuldu çok zorlandım agridan çok şükür agri geçti ama orda yine kabariklik var nasıl diyim sigil gibi değil bu sigil sadece deri üstünde olur diye biliyorum bu deri içinde siktigimda sert birşey var gibi acaba zamanla geçermiş birde sendede koterden sonra böyle birşey oldumu merak ettimde .....

öncelikle geçmiş olsun,ne yazıkki bu lanet olası şeyler çok hızla yayılıyor...biran önce yaktirsan iyi olur devlet hastanesinde tedavi olunuyormu bilmiyorum arkadaşlar umarım bilgi verirler muhakkak yaşadığın yerde yakma yöntemini uygulayan biryer vardır netten arastir bir istersen benimki 3 kere yakıldı ilk drdan olumlu sonuç alamadım daha sonraki drum çok memnun kaldım biran önce yaktir kremle zaman kaybetme bu benim düşüncem tabiki...

cok tesekkür ederim cevaplarınız için.bende hemen yakıp kurttulmak istiyorum ama bendeki siğiller nokta gibi cok fazla yayılma yaptı ve ben kendim ilacı sürerken bile görmekte zorlanıyorum.kesinlikle yakmaktan yanayım ama umarım devlet hastaneleri bu yöntemi yapıyordur.size bi sorum olucak ben henz bekarım bu siğiller tam iç ksımlarada yayılma yapıyrmu o kunudada cok endişeliyim tekrar tsekkürler

Back