Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

LAGİRMA LÜTFEN YARDIM ET ..ben daha yeni üye oldum 2 aydır hayatım zindan oldu.eşimde genital siğil vardı yaktırdık 1 aydır yok şükür benim görünürde siğil filan yok jinokologa gittim siğil yok sende dedi simir testim temiz çıktı yaptıralı 1 ay oldu ve o bir ay öncede 8 ay öncesinde yaptırdım o da temiz çıkmıştı. ama akıntın çok dedi dr yaran var enfeksiyonun var dedi. ben ıgdırdayım burda tipleme testi filan yapılmıyo ve 30 martta izmire gideceğim dr hpv dna tipleme için. sen bu hastalıktan nasıl kurtuldun eşinde çıktımı nasıl tedavi oldunuz ilişkiye girdiniz mi bu dönem içinde biz 2 aydır ilişkiye falan girmiyoruz . lütfen yardım et bir kızım var 4 yaşında çok korkuyorum. ne yedin ne içtin aşı oldun mu bu hastalık ne zaman başladı ve nazaman bitti hpv dna testtini eşinde yaptırdı mı biliyorum çok soru sordum sana ama ne olur yardım et eger cvplarsan yazdıklarımı çok mutlu olacagım.

Eskiden daha çok şey yazılıyormuş burda şimdi bu konuda kimse kalmamış. Dr Teksen bey le birde Süleyman Akhan la tel. Görüştüm 2 sinin de söylediği ası yaptırmam ve vücut eğer güçlü ise bu virüsü atabiliyormusuz ben evliyim esimle ikimizde tedavi olup ası yaptırdıktan sonra virüsü attıktan sonra hayatımız normale donecek. Rahim ağzı kanseri olup ölenler ise bu hastalıktan habersiz hiç simir testi yaptırmamış Kisilermis insan hemen kanser olmazmış bu aşamaya gelinceye kadar tedavi olursan rahim ağzındaki o kanserli kısmı tamamen temizlediklerinde kanser olma riskin tamamen sifirlanirmis ve hpv sana güle güle yani bu asamayada gelmeden inşallah vücut bunu atar. Sonuçta aşıda kullandıkları madde de bağışıklığı artıran madde yani bağışıklığı güçlendirmek önemli. Yine izmirde bir Dr dediğine göre Türkiye'de her 10 kadından 8 hpv li yani çok yaygın. Bu hastalık bundan çok onceleride vardı ama hpv nin etkilediği yeni belli oldu bundan önceki kadınlarımızın bundan haberi bile yoktu ve bu yüzden bu hastalığın 10 kadından 3 kanser oluyor çünkü bağışıklık güçlü bunları bilmedikleri için stres yapmıyorlar ve vucutlarından atıyorlar geriye kalan 3kisi ise bağışıklığı zayıf olan kisiler. Ben bee propolis alıp kullanacağım çörek otuna başladım zaten her ihtimale karsı. Eşimde cikti ama bende görünürde birsey yok simir de temiz cikti ama 30 Mart'ta hpv DNA için izmire gideceğim Dr Süleyman akhanin dediğine göre eşimde var bende yoksa kadınların %40 lezyon cikarmazmiz esinde çıktıysa lezyon düşük tıpli olandir 6 yada 11 dedi. Peki ben de 16 yada 18 varsa dedim hpv DNA yaptir dedi ama bir bünyenin bütün zararlı tipleri alma ihtimali çok dusuktur dedi. 6 aya bı simir yaptir dedi asinida muhakkak ol dedi. Şimdi hpv DNA testinden 16 18 gelirse diye de korkuyorum yüce Rabbim yardım etsin hepimize.

Birde nasıl grip olduğumuzda ilaç kullanmayın bagisikliginizla yenın diyorlar sonuçta gripte virüs griptende ölenler var çünkü bağışıklıkları düşük. Aynı sekilde Buda virüs ve bagisiklikla alakalı Öyle değil mı ben mı yanlış düşünüyorum acaba ?

Slm dila82 benimde kafam çok karışık dusunmekten kafayı yicem ben yurt dısında yasıyorum doğumdan sonra saglık Ocağı'na gittim oda reçete alıp vajina siklastirmak için masaja gitmem gerekiyordu ordaki Dr bir muane edip smear alalım dedi doğumdan sonra kendi jinekologuma kontrole gitmemiştim bir süre sonra kontrol oldugum yerden tlfn geldi ve hemen gittik esimle smear sonucumun anormal çıktığını tahminice bir çeşit vurus olduğunu kendi jinekologuma gidip colposkopi biyopsi yapılması gerektiğini söyledi bir süre sonra kendi dr biyopsiyi yapıp alınan parçayı laboratuvara gönderdi parçayı iyice emin olmak için çok derin yerden aldı 1 ay sonra kontrole gittiğimde kanser taraması yaptığını ve kanserden supelendigini ama sonuc temiz olduğunu söyledi esim sordu peki sorun nedir oda ne olduğunu bilmediğini kanserden korktuğunu ama sonucun öyle olmadıgını bir daha test yapacaklarını sonuca göre ya yakarız ya lazerle alırız yada dondururuz anormal bilgeyi yine biyopsi yaptı ve vajinal ovul verdi 18 gün kullanıp 3 ay sonra tekrar gel dedi 3 ay sonra gittim hpv DNA sonuclarım smear sonuclarımı alıp Dr götürdüm sinuclar postayla gelmişti hpv dna tertemizdi hiçbir tiplemeye rastlanmadı smear sonucumda normale donmuştu. Yani hersey normaldi sonucları aldıktan 10 gün sonra turkiyeye tatile geldim kaynanaların yaşadığı kucuk bir koydu her wcye gittiğimde vajinami yıkadıktan sonra kurutamiyordum wc pecetesi olmadıgı için alışık olmadığım için vajinam tahris oldu çok kötü yanmaya başladı çok kötü yanma buraya döndükten sonrada wcye gittikten sonra yanma oluyordu peceteyle kuruttuktuktan sonra ağrı yapan yerden nokta nokta kan geliyordu peceteye aynadan baktığımda oranın catladigini ve kizardigini gördüm çok hafifte kaşıntı spiral için kendi Dr gittim oranın çok hafif kasintigini yıkadıktan sonra peceteyle sildiğimde çok az kanadigini ve rahim girişinin altında çok kucuk nokta kadar bir kabarti olduğunu söyledim oda vajinal ovul krem ve yıkama losyonunu verdi kullandıktan sonra bütün şikayetlerim bitti o arada reglda oldum bittikten sonra vajinamin sol alt dudağında serit seklinde puturtu rengi beyaz ve o nokta kadar kabarti olan yer biraz daha büyüdü ve 2 tane oldu smear testim yine temiz çıktı hemen saglık Ocağı'na gittim dermatologa yönlendirdi raporda kucuk kondilom yazıyordu eşimde sigil olmadıgını biliyordum ona sordum oda bir tane kabarcığın penis bölgesinin kenerinda altında olduğunu oda ya kıl dönmesinden yada Nisan olduğunu düşündüğünü çok uzun zaman yıllardır olduğunu söyledi ben baktığımda kucuk gri renginde olduğunu gördüm herseyin üstüne yemin ettirerek sordum cilsel birlikteliğin oldumu diye evlendiğimden beri hicbirzaman olmadıgını bundan sonrada olmayacağını söyledi bu kabarikta yıllardır olduğunu hatta taaasa turkiyeden gelmeden bile var olduğunu söyledi bekarken cinsel birliktelik yaşadığını biliyordum merak ettigim 6 yıldır evliyim 2 oğlum var neden 6 yıl sonra yeni bulaşıyor bana oda bu sorunun cevabını merak ediyor birde bir kaç ay önce bütün testleri hpv dna hep temiz çıktı bu 1 Aydın'da bu kabartilar çıktı özellikle Dr verdigi ilaçtan sonra kendini gösterdi tecrübesi olanlar Allah rızası için yardım etsin hafta sonu dermatologa gidiyorum bendeki kondilomsa en iyi tedavi yontemi hangisidir tamamen nasil kurtulurum birde vajinal kültür yaptırdım sonuclar yarın çıkacak sonuc temizse enfeksiyon yoksa spiral taktiracam lütfen yorumlarınızı bekliyorum

Benim anladığım su esindeki büyük ihtimal sigil ve tedavi olmadıgı için Dr senden parça almış sanırsam temizlemiş orayı ve hpv negatif çıkmış tabi esinle tekrar iliskiye girdiğinde esın tedavi olmadıgı için sana tekrar bulaştı bence bir jinekologa git dermitologa değil ve esinde urolojiye gitmeli tedavi olun ikinizde. Bu genital sigili olan birinin klozete oturmasından sonra senin gidip oturmanla bile bulasirmis 72 saat yasayabilen bir virusmus. Dr kontrolünde tedavini yaptir bu zaman icinde esinde tedavi olsun ve iliskiye girmeyin yada prezarvatif kullanın. Kelin ilacı olsa basına sürermiş ama:)) bide eskiler yok burda demek oluyor ki kurtulmuşlar gelmiyorlar yoksa hala yazıyor olurdu herkes. Bizde birgun yazmicaz buraya çünkü kurtulacağız.

Seninki molloskumda olabilir ici sıvı dolu kabarcıklar sivilce gibi yani sıktığında icinden beyaz sıvı cikar ama cikan sıvı etrafa değerse ordada cikar bulaşıcı ama hpv kadar kötü değil kanser içermez oda yakılıyor ve bulaşıcı birsey bir kac defa tekrar eder sonra bida çıkmaz.

Dr benden parça almasının sebebi hpv için değil smear anormol çıktığı için sadece bu alınan parçayı araştırmak için Dr demesine göre bende 2 şey araştırılmış önce rahim kanseri taraması sonrada hpv dna ikiside temiz çıkmış ve sonra dediki sana verdigim ovul ise yaradı rahminde hiçbir anormallik yok sonucların hepsi temiz 6 ay sonra kontrolünde görüşürüz dedi hiçbir ilaç bile vermedi sonradan şikayetlerim tr tatilinden sonra başladı o serit seklinde puturtu dediğim serit seklinde Tantan'a sıralanmış kucuk sivilce gibi rengi beyaz ici sıvı var sanki ama çok kucuk oldukları için sıkılması imkansız ve sertler kendi jinekologuma artık güvenmiyorum en erken randevuyu 1 ayda veriyorlar saglık ocağı daha iyi herseyi daha iyi anlatıyor ve ingileniyor zaten o dermatologa yönlendirdi merak ettigim esimin demesi bu sigil onda çok uzun yıllardır varmış taaaa evlenmeden önce neden bana yeni bulaştı birde iliski esnasında korunsak bile önemi yok çünkü ondaki sigil karnının alt bölgesinde yani penisin üst tarafında yani ozurdilerek soylim penisle sigil arasında 2. 3 parmak arası kadar mesafe var dediğin gibi insss hepimiz kurtuluruz bir daha hiçbirimiz buraya yazmak zorunda kalmayız cevap verdigin için çok teşekkürler sen ne zamandır bu illetle uğraşıyorsun

Dr eşimde sigil olduğunu bilmiyordu ben bile bir kaç gündür öğrendim şimdiye kaadar hiç dikkat etmedim dr ben istemeden kendisi araştırdı emin olmak için smear anormal çıktığı icin

Dr eşimde sigil olduğunu bilmiyordu ben bile bir kaç gündür öğrendim şimdiye kaadar hiç dikkat etmedim dr ben istemeden kendisi araştırdı emin olmak için smear anormal çıktığı icin

Dila arkadasım öncelikle gecmis olsun.Aşı yaptırmayı düşünüyorsun ama Hpv bulaştıktan sonra bir faydası olmaz deniliyor.yani ası tedavi edici degil sanırım.sen doktora mi danıştın?hangi asiyi olacaksın?bende birkaç hafta icinde dogum yapacagım Sezeryan esnasında sigillere koter yapacak doktor.bende artık doğumdan sonra bu hastalığa veda etmek istiyorum.

aşı kapmış olduğun yani halihazırdaki tip kaç bilemiyorum virüse karşı koruma sağlamıyor fakat diğer tiplere karşı koruyor. bende yaptırdım

hpv tiplemelerinden brin vücutta bulunması durumunda normal doğum şansıda olmuyor yani bebeği riske atmak istemiyorlar

arkadaşlar bağışıklık sistemini güçlendirici neler kullaniyorsunuz ve yararini gördünüzmü?

bitkisel-vitamin-tablet-besinler varmi uzmanına danişip kullanan

sevgiler

Öncelikle bende var mı yok mü bilmiyorum 1 ay önce yaptırdığım simir temizdi eşimde çıktığı için korkuyorum bendede olma ihtimali büyük. Gelelim konuştuğum Dr lara ikiside Prof ve gercekten iyi Dr lar bu virüsün vücuttan 2 yil gibi bir zamanla atıldığından bahsettiler tabi bu bağışıklığa bağlı vücuttan atamayanlarda olurmuş erkekler daha çabuk atarlarmış vücuttan. Şimdi bu virüs vücuda girdiğinde aktif lezyon durumunda ası yaptırsanda senin kaptığın hpv ye karsili etkili olmuyormuş ama ası %30-40 gibi bağışıklığı guclendiriyormys savaşmana yardım ediyor diğer taraftan kalmadığın diğer tiplerine karşıda koruyo bu ası 6-11-16-18 tipine karsı koruyor ve çapraz etki ile 31-35-45 gibi diğer tiplerede olumlu etki ediyormuş yine bağışıklığının güçlü olması ile vücudundan bu vurusu attıgında ası yaptırdığında seni kouyacak eşinin de olması gerekli yine bu vurus uykuda oldugunda bu asının kouyuculugu oluyormuş aktif durumda olmadıgından dolayı yine bu virüsü vücudundan atamasanda önemli birsey değil dedi Dr biz korkmuyoruz dedi çünkü 20 senedir Dr yüzü görmeyen simit yaptırmayan kadınların korkması gereken bir konu düzenli muayene ile bu durum bastan temizleniyor zaten dedi büyütmeyin dedi. Beslenmeye dikkat spor çörek otu ben bide bee propolis almak istiyorum bakalım. Öyle iste ben çok pimpirikli biriyimdir ama Dr bu sekilde konuşması beni rahatlatti yani kesinlikle ası yapılacak ve düzenli simir

Zaten bu vurus vücuttan atılmasa dünyada kadın kalmazdı değil mı sonuçta yeni birsey değil bu yıllardır olan birsey erkeklerin cogu zaten belli evlenmeden önce evlendikten sonra ki capkinliklari coguda öyledir eee o zaman kadın kalmazdı tabi başka yollarlada bulasiyormus tuvalet gibi tırnakların arasında bile oluyormuş bide bu ciltte cikan sigilin genital bölgede cikaniymis bazıları vücudun diğer yerlerinde çıkartırlar okuturlar falan gecer gider bazıları daha kolay çıkartır bazilarida çıkartmaz yani BAGiSiKLiK

Dila82 yorum yapmak istedim ben daha çocukken 7 8 yaslarindayken ellerimde kabarcıklar vardı ve çok serti 6 7 tane vardı bir tanede avucumun içindeydi bizim evin asasında yeşillik bir alan vardı bazı yerlerinde kurbağa vardı cahillik iste elimizdeki cubukla yeşilliklere vurup kurbağaları öldürüldük ozamanlar derlerdi kim kurbağa öldürürse onun elinde çıkar diye bende çıkmıştı sonra bir adamın evine gitmiştik annemle adam elime baktı dediki elindeki kabarcıkları say kactanesye okadar incir yaprağı getir dedi hemen incir yapraklarını götürdüm adam üzerine okudu o yaprakları sakladı bu yapraklar kuruyunca elimdekilerde çok kısa bir sürede yok oldu bir dahada çıkmadı ellerdeki sert kabarikta vajinal sigil aynimi bilmiyorum

Bende bugün nahayet spiralimi taktirdim kendi jinekologuma smir yaptırmıştı baktimki dr oyalıyor hemen sonucumla beraber pmi ye gittim saglık ocağı yani hemen kontrol etti smir testime baktı sonra vajinal kültür yaptir sonucu alır almaz takarız sonuclar iyi çıkarsa dedi bütün enfeksiyon çeşitlerini araştırdı sonucu bugün aldım sukurki smear kültür hepsi temiz çıktı sigile baktı çok kucuk dedi tedaviyi anlattı önce tek tek yakilacagini sonrada kremi sürmemi söyledi sagolsun kadın herseyle çok ilgileniyor 2 hafta sonrasına yine randevu verdi spiral kontrolü için şimdi kendi Dr kalsa ooooo kimbilir nezaman takacaktı randevu üstüne randevu en erken 1 ayda veriyorlar gittiğimde en az 1 saatten fazla bekletiyorlar her muane ucreti 50 euro yaptığın test ucretide tam kazık saglık ocağı en iyisi 1 haftada 2 kere gittim hiçbir ücret ödemedim sadece labaratuara ödedim kültür için birde spiralimi aldım kadın tek tek bütün problemlerimle ayrı ayrı ilgileniyor kendi druma gittiğimde ise her defasında tanımıyor beni sözde kaç yıldır ona giderim ama artık hiç gitmicem saglık ocağı bin kat daha iyi ayrıntılı testler yaptırıyor imkanları olmadıgı birşey olursa mektup yazım başka yerlere yönlendiriyor yinede iletişimi koparmıyor sigilim icinde dermatologa yonlendirdi 17 Mart'a randevu aldık bakalım nasil bir tedavi uygulayacaklar

merhaba arkadslar.
bu siteyle karşılaşmak ve yanlız olmadığımı bilmek beni biraz olsun rahatlattı. ben bekarım ve bu hastalığın bni nasıl bulduğu hakkında hiçbi fikrim yok. bi hafta önce genital bölgemdeki siğillerin çoğaldığını ve anormal bişeylerin geliştiğini hisssettim ve kadın hastalıkları uzmanından randevu oldum. zaten kaç aydır mantar sorunum vardı. mantarla mücadele ederken birden daha tehlikeli bişeyin içinde buldum kendimi. (
dün gttim hastaneye ve doktorum bi virüs kaptığımı o yüzden bu siğillerin oluştuğunu söyledi.
sabah saat 10 da muayene oldum öğle arasında gel yakalım bunları dedi. yakmassa çoğalırmış.
doktr kızlık zarına kesinlikkle bi zararı olmadığını işlemin dışardaki bölgeye uygulandığını söyledi. bende doktoruma güvendm ve hemen o öğlen doğumhanede koter yöntemiyle yaktı. canım yandı ama şimdi pek acımıyr.çok acele mi karar verdim diye düşünüyrm şimdi. sizlerin fikri nedir koter hakkında. başka yöntemler mi deneseydim acaba? birde sizde koterden bir gün sonra hafif kanama olmusmuydu o bölgede?

Sevgisonic yaptırdığın yöntem iyi bir yöntem ama sigilden bir yada bı kaçını patolojiye gonderdirip tipini öğrenseydin. Yanlış anlama sakın ama bir özel sorum olacak hiç sevgilin oldumu onunla sürtün me yoluyla iliski yasadın mı ben bunun bulaşma seklini anlamaya çalışıyorum o yüzden sordum sakın yanlış anlama özel hayatın kimseyi ilgilendirmez ama şimdi benim 4 yasında bir kızım var korkuyorum onada bulaşacak diye o yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…