Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Aynı sorun bendede vardı, bir kaç tane uzun süre piskolojimi bozdu bayan dr bulup özel bir hastaneye gittim,adını hatırlamıyorum ama fiyatı asla unutmucam bir ilaç yazdı bana..140 tl kullandım fakat hiç bir faydasını görmedim, dr bir arkadaşla paylaştım bunu branşı değildi.. ama bana nasır ilaçı olan damladan kullanmamı söyledi yakıcaktır, dedi kullandım bir kaç haftada kurtuldum...

sen hpv olarak düşün ve çaresine bak.ben gerizekalı bi doktorun erkek arkadaşıma yanlış teşhis koyması sonucu bu haldeyim.

çok başındasın herşeyin ,iyiside var bunun kötüsüde .git testlerini yaptır,siğillerinden kurtul,sonrasında sadece takip.illa kanser olacaksın diye bişey yok.ama buna sebep olabilen yüksek riskli tipleri taşıyor olabilirsin.forum çok geniş yaşadıklarını paylaşıyor arkadaşlar okuyarak buradan faydalanabilirsin.

benim de 2 yıl önce genital siğillerim oldu başta 1 taneydi sonra 2 sonra 4 oldu bir tıp fakültesine cildiyeye gittim hpv teşhisi kondu yakma işlemi yapıldı hemen geriledi ve 15 gün sonra tekrar gel gemişlerdi ama ozamana kadar geçmişti. bana kadın doğuma da muayene ol semear ver dediler smear temiz çıktı 6 ay sonra birdaha yaptırdım gene temiz çıktı bir 6 ay sonra gene yaptırdım gene temizdi ve bir daha da siğillerim çıkmadı.

2 yıl boyunca çok araştırdım hpv virüsünü... bir kere kesinlikle cinsel temasla geçiyor ama tenin tene değmesi bile yeterli bu virüsün bulaşması için yani tam anlamıyla cinsel ilişki olmasa bile sürtünme,vs. gibi şeylerle de bulaşıyor. 50 den fazla tipi var tehliklei olanları 6,11,18 tipleri. bazı tipleri sadece siğile sebep oluyor bazı tipleri hem siğile hem kansere sebep oluyor bazı tipleri ise hiç siğil bile yapmadan kansere sebep oluyor. mesela kişi cinsel yol ile hem tip 6,11,28 gibi tehlikli olanını hem de sadece siğile sebep olan diğer tipleri de kapmş olabilir. ya da sadece siğil yapanını kapmış olabilir. umarım bizler sadece siğil yapanını kapmışızdır.

her neyse... arkadaşlar bundan sonra yapacağımız işlem şudur ilk 6 ay aralıklarla yapılan 3 smear testi temiz çıktıktan sonra her yıl bir kez smear yapıcaz ve eğer hücrelerde değişim varsa tedavi yoluna gidicez. rahim ağzı kanserine yakalanma riiskimiz hpv kapmamış kişilere oranla daha fazla bizim. ama üzülmeyin smear testi ile önceden farkedersek rahim ağzı kanserine yakalandığımızı hemen müdahale ile kurtulabiliriz. eğer ihmal edilirse işte ozaman kötü...

benim tek endişem şu arkadaşlar... benim siğllerim yakıldıktan sonra doktor rahim azğında yaralar var onları da yakalım dedi yakıldı akıntı sorunum ortadan kalktı. endişem şu ki bebek olmasına etki eder mi bu işlemler... şuan bebek sahibi olmak istiyorum ve korkuyorum bi sıkıntı olacak diye...

herkese çok ama çok geçmiş olsun...

kızlar bugün başkentte bi doktora gittim 1 yıl içinde vücuttan atılır bu virüs dedi. vücutta kalan bişi değil dedi. hamileyim ve bu sebeple sezeryan dedim oda gerek yok hpv her insanda olur ama kimi fark eder kimi fark etmez ve gider kendiliğinden dedi. artı bebeğe geçme olasılıgı 1000 1 dedi kafam çorba oldu.

6 ve 11 tehlikeli tipler degil, sigil yapan tiplerdir 6 ve 11. kanser riski en yuksek olanlar 16 ve 18.

almondtree haklısın ben karıştırdım birden... yaa evet aslında bağışıklık sistemi vücuttan atabiliyormuş virüsü ama işte atmıştır diye de güvenmemek lazım bence takibini yapmak lazım sürekli smear ile. bide hamileyken eğer genital siğil varsa bebeğe geçme riski oluyor bildiğim kadarıyla ama siğil yoksa bebeğe geçmeyebilir...

bende siğil falan yok 2008 di tedavi oldum tekrar cıkmadı ama genede riske atmak istemiyorum ama doktor beni deli etti.

doktorların bile çeliştiği hepsinin başka başka şeyler söylediği kimsenin net bşey söyleyemediği bi hastalık bu.ister geçmez desin bebeğe ister demesin riske atmamak en iyisi.tamam geçmeyebilir bebeğe ama ya geçerse????kim vericek hesabını bunun???o yüzden en temizi,sezercik,ısrarla sezeryan yaptır doktor kalkıpta senin rızan dışından zaten seni zorla normal doğurtamaz değil mi,hiç strese sokma kendini bebeğine geçiyor tüm stresin çok ağlayan bi bebek olur sonra

Arkadaşim öncelikle gecmis olsun.ben hamile olmadan önce hiç sigilim yoktu.hatta böyle bir rahatsızlıktan haberim yoktu.hamile kaldıktan sonra çıktı.bir kez koter oldum.doğumuma az kaldı ve 2 tane daha sigilim çıktı.aktif Hpv taşınıyorsa kesinlikle Sezeryan dogum yapılmalı.1000 de 1 de bir ihtimal sonuçta.bebeğini riske atmaya değmez.Allah gönlüne göre versin İnsallah.

Canım gecmis olsun. Hamile olmadan önce rahimdaki yaraları dondurmak ya da yaktirmak bebek olmasına zarar vermez.hatta herhangi bir sorun olmazsa daha çabuk bebeğin olur.Allah gönlüne göre versin İnsallah...

bana görede riske atmamak en iyisi ama doktorlar bu durumda az risk oldugundan normal diyor. artı sezeryan yasak oldugundan büyük bir risk olmadıgında yapmıyorlar. devletede gittim özelede. mecbur normal anca doğum anında gelişebilecek komplikasyonalr hayati tehlike yaratıra sezeryana alıyorlar. hıı özelde istersen yapabilriiz diyorlar ama 4000 tl. ağlamasın oo kıyamamm

bende diyorum da doktorlarrr yapmıyorrrr..o risk risk değil onalara göree. 35 haftalıgım hala yok şükür siğilim falan.

ben zaten hamileyim cnm 35 hafta.
Canım gecmis olsun. Hamile olmadan önce rahimdaki yaraları dondurmak ya da yaktirmak bebek olmasına zarar vermez.hatta herhangi bir sorun olmazsa daha çabuk bebeğin olur.Allah gönlüne göre versin İnsallah...

bana görede riske atmamak en iyisi ama doktorlar bu durumda az risk oldugundan normal diyor. artı sezeryan yasak oldugundan büyük bir risk olmadıgında yapmıyorlar. devletede gittim özelede. mecbur normal anca doğum anında gelişebilecek komplikasyonalr hayati tehlike yaratıra sezeryana alıyorlar. hıı özelde istersen yapabilriiz diyorlar ama 4000 tl. ağlamasın oo kıyamamm

bende diyorum da doktorlarrr yapmıyorrrr..o risk risk değil onalara göree. 35 haftalıgım hala yok şükür siğilim falan.

ben zaten hamileyim cnm 35 hafta.

merhaba arkadasım cok merak ediyorum eşin ne durumda sende varsa onda da var demektir onda yok gibi görünüp ilişkinize devam ediyosanız sendeki tekrarlama nedenlerinden biri bu da olabilir.

merhaba arkadasım cok merak ediyorum eşin ne durumda sende varsa onda da var demektir onda yok gibi görünüp ilişkinize devam ediyosanız sendeki tekrarlama nedenlerinden biri bu da olabilir.
Merhaba canım,eşimde de vardı ancak tedavi oldu onda çıkmadı bir daha.Dogumum cok yakın zaten o sebeple bu ihtimal soz konusu degil.bağışıklık sistemi ile alakalı.

Bende basımdan geçenleri anlatayım bundan 10 ay önce smear testi yaptırdım sonuc anormal çıktı sonra kolposkopi altında biyopsi yapıldı 1 ay sonra gittiğimde Dr kanser taraması yapıldığını sonuc riskim olmadıgını söyledi sonra alttan tekrar test yapıldı ve vajinal ovul verildi 18 gün kullandım 3 ay sonra gittim yine smear testi yaptırdım hpv test tipleme dnasi temiz çıktı hiçbir tiplemeye rastlanmadı smear sonucumda geldi oda normal çıktı Dr hiçbir sorun olmadıgını bütün testlerin temiz olduğunu söyledi bir süre önce vajinamin alt kısmında idrarımı yaparken yanma olduğunu hissettim peceteyle sildikte o yerden noktalar seklinde pecetede kan görüyordum ve arada çok olmasada kaşıntı oluyordu aynadan alt bölgeme baktım kizariklik ve catlama olmuştu ve küçücük sivilce gibi birşey vardı sadece dokundugumda hissediyordum spiral için dr gittiğimde anlattım ve muane etti smear testi yaptırdı ve vajinal ovul krem ve yıkamak için sıvı sabun verdi vajinamdaki kaşıntı ve kizariklik hemen yok oldu ama sivilce gibi kabarti kremi kullandıktan sonra biraz büyüdü ve sol vajina dudağının altında şerit seklinde kucuk kucuk kabarti oluştu ama çok kucuk smear testimin sonucu temiz çıktı bu seferde sizlere sorum bu çıkanlar sigilmi yoksa başka. Birseymi korkmaya başladım sizce bu nedir bilgisi olan varsa lütfen yardım edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…