Merhaba;
Ben de doktora çıkan 1 tane büyük siğil için gittim. 1 tane büyük ve biraz uzağında 3-4 tane küçük vardı. İlk ankarada gittim doktora. Bunlar hpv başka tipleri de olabilir. Hemen testler yapmamız lazım dedi. Fakat maddi nedenlerden dolayı orda bişey yaptıramadım. Daha sonra başka bir doktora gittim bunlar hpv falan değil bu testleri yapmaya bile gerek yok diyerek bir ilaç verdi yolladı beni. Hangisine inanacağımı şaşırdım. Bu arada Eskişehir'den Muhsin Tatoğlu'na daha önce gitmiş olan var mı?
aburcuburr oncelikle cok gecmis olsun. Ayni hastaliga yakalandigimi 2 hafta once de ben ogrendim bu hastaligin rahim agzi kanseriyle ne kdr baglantili oldugunu biliyor musun? Ben daha doktora gidemedim ve meraklaniyorum, netten okuduklarima da inanasim gelmiyor sanirim o yuzden birilerinden guzel seyler duymak istiyorum. Bana bu konuda bildiklarini soylersen cok sevinirim.
Var var da benim ssk yok çalışmıyorum.
Bir de birşey soracağım. Bu siğiller için cildiyeyede gidilebilir mi acaba?
cildiyeye de gidenler var
benim de 2 yıl önce genital siğillerim oldu başta 1 taneydi sonra 2 sonra 4 oldu bir tıp fakültesine cildiyeye gittim hpv teşhisi kondu yakma işlemi yapıldı hemen geriledi ve 15 gün sonra tekrar gel gemişlerdi ama ozamana kadar geçmişti. bana kadın doğuma da muayene ol semear ver dediler smear temiz çıktı 6 ay sonra birdaha yaptırdım gene temiz çıktı bir 6 ay sonra gene yaptırdım gene temizdi ve bir daha da siğillerim çıkmadı.
2 yıl boyunca çok araştırdım hpv virüsünü... bir kere kesinlikle cinsel temasla geçiyor ama tenin tene değmesi bile yeterli bu virüsün bulaşması için yani tam anlamıyla cinsel ilişki olmasa bile sürtünme,vs. gibi şeylerle de bulaşıyor. 50 den fazla tipi var tehliklei olanları 6,11,18 tipleri. bazı tipleri sadece siğile sebep oluyor bazı tipleri hem siğile hem kansere sebep oluyor bazı tipleri ise hiç siğil bile yapmadan kansere sebep oluyor. mesela kişi cinsel yol ile hem tip 6,11,28 gibi tehlikli olanını hem de sadece siğile sebep olan diğer tipleri de kapmş olabilir. ya da sadece siğil yapanını kapmış olabilir. umarım bizler sadece siğil yapanını kapmışızdır.
her neyse... arkadaşlar bundan sonra yapacağımız işlem şudur ilk 6 ay aralıklarla yapılan 3 smear testi temiz çıktıktan sonra her yıl bir kez smear yapıcaz ve eğer hücrelerde değişim varsa tedavi yoluna gidicez. rahim ağzı kanserine yakalanma riiskimiz hpv kapmamış kişilere oranla daha fazla bizim. ama üzülmeyin smear testi ile önceden farkedersek rahim ağzı kanserine yakalandığımızı hemen müdahale ile kurtulabiliriz. eğer ihmal edilirse işte ozaman kötü...
benim tek endişem şu arkadaşlar... benim siğllerim yakıldıktan sonra doktor rahim azğında yaralar var onları da yakalım dedi yakıldı akıntı sorunum ortadan kalktı. endişem şu ki bebek olmasına etki eder mi bu işlemler...şuan bebek sahibi olmak istiyorum ve korkuyorum bi sıkıntı olacak diye...
herkese çok ama çok geçmiş olsun...
almondtree haklısın ben karıştırdım birden... yaa evet aslında bağışıklık sistemi vücuttan atabiliyormuş virüsü ama işte atmıştır diye de güvenmemek lazım bence takibini yapmak lazım sürekli smear ile. bide hamileyken eğer genital siğil varsa bebeğe geçme riski oluyor bildiğim kadarıyla ama siğil yoksa bebeğe geçmeyebilir...
kızlar bugün başkentte bi doktora gittim 1 yıl içinde vücuttan atılır bu virüs dedi. vücutta kalan bişi değil dedi. hamileyim ve bu sebeple sezeryan dedim oda gerek yok hpv her insanda olur ama kimi fark eder kimi fark etmez ve gider kendiliğinden dedi. artı bebeğe geçme olasılıgı 1000 1 dedikafam çorba oldu.
Arkadaşim öncelikle gecmis olsun.ben hamile olmadan önce hiç sigilim yoktu.hatta böyle bir rahatsızlıktan haberim yoktu.hamile kaldıktan sonra çıktı.bir kez koter oldum.doğumuma az kaldı ve 2 tane daha sigilim çıktı.aktif Hpv taşınıyorsa kesinlikle Sezeryan dogum yapılmalı.1000 de 1 de bir ihtimal sonuçta.bebeğini riske atmaya değmez.Allah gönlüne göre versin İnsallah.kızlar bugün başkentte bi doktora gittim 1 yıl içinde vücuttan atılır bu virüs dedi. vücutta kalan bişi değil dedi. hamileyim ve bu sebeple sezeryan dedim oda gerek yok hpv her insanda olur ama kimi fark eder kimi fark etmez ve gider kendiliğinden dedi. artı bebeğe geçme olasılıgı 1000 1 dedikafam çorba oldu.
kızlar bugün başkentte bi doktora gittim 1 yıl içinde vücuttan atılır bu virüs dedi. vücutta kalan bişi değil dedi. hamileyim ve bu sebeple sezeryan dedim oda gerek yok hpv her insanda olur ama kimi fark eder kimi fark etmez ve gider kendiliğinden dedi. artı bebeğe geçme olasılıgı 1000 1 dedikafam çorba oldu.
Canım gecmis olsun. Hamile olmadan önce rahimdaki yaraları dondurmak ya da yaktirmak bebek olmasına zarar vermez.hatta herhangi bir sorun olmazsa daha çabuk bebeğin olur.Allah gönlüne göre versin İnsallah...almondtree haklısın ben karıştırdım birden... yaa evet aslında bağışıklık sistemi vücuttan atabiliyormuş virüsü ama işte atmıştır diye de güvenmemek lazım bence takibini yapmak lazım sürekli smear ile. bide hamileyken eğer genital siğil varsa bebeğe geçme riski oluyor bildiğim kadarıyla ama siğil yoksa bebeğe geçmeyebilir...
doktorların bile çeliştiği hepsinin başka başka şeyler söylediği kimsenin net bşey söyleyemediği bi hastalık bu.ister geçmez desin bebeğe ister demesin riske atmamak en iyisi.tamam geçmeyebilir bebeğe ama ya geçerse????kim vericek hesabını bunun???o yüzden en temizi,sezercik,ısrarla sezeryan yaptır doktor kalkıpta senin rızan dışından zaten seni zorla normal doğurtamaz değil mi,hiç strese sokma kendini bebeğine geçiyor tüm stresin çok ağlayan bi bebek olur sonra
Arkadaşim öncelikle gecmis olsun.ben hamile olmadan önce hiç sigilim yoktu.hatta böyle bir rahatsızlıktan haberim yoktu.hamile kaldıktan sonra çıktı.bir kez koter oldum.doğumuma az kaldı ve 2 tane daha sigilim çıktı.aktif Hpv taşınıyorsa kesinlikle Sezeryan dogum yapılmalı.1000 de 1 de bir ihtimal sonuçta.bebeğini riske atmaya değmez.Allah gönlüne göre versin İnsallah.
Canım gecmis olsun. Hamile olmadan önce rahimdaki yaraları dondurmak ya da yaktirmak bebek olmasına zarar vermez.hatta herhangi bir sorun olmazsa daha çabuk bebeğin olur.Allah gönlüne göre versin İnsallah...
doktorların bile çeliştiği hepsinin başka başka şeyler söylediği kimsenin net bşey söyleyemediği bi hastalık bu.ister geçmez desin bebeğe ister demesin riske atmamak en iyisi.tamam geçmeyebilir bebeğe ama ya geçerse????kim vericek hesabını bunun???o yüzden en temizi,sezercik,ısrarla sezeryan yaptır doktor kalkıpta senin rızan dışından zaten seni zorla normal doğurtamaz değil mi,hiç strese sokma kendini bebeğine geçiyor tüm stresin çok ağlayan bi bebek olur sonra
Arkadaşim öncelikle gecmis olsun.ben hamile olmadan önce hiç sigilim yoktu.hatta böyle bir rahatsızlıktan haberim yoktu.hamile kaldıktan sonra çıktı.bir kez koter oldum.doğumuma az kaldı ve 2 tane daha sigilim çıktı.aktif Hpv taşınıyorsa kesinlikle Sezeryan dogum yapılmalı.1000 de 1 de bir ihtimal sonuçta.bebeğini riske atmaya değmez.Allah gönlüne göre versin İnsallah.
Canım gecmis olsun. Hamile olmadan önce rahimdaki yaraları dondurmak ya da yaktirmak bebek olmasına zarar vermez.hatta herhangi bir sorun olmazsa daha çabuk bebeğin olur.Allah gönlüne göre versin İnsallah...
Merhaba canım,eşimde de vardı ancak tedavi oldu onda çıkmadı bir daha.Dogumum cok yakın zaten o sebeple bu ihtimal soz konusu degil.bağışıklık sistemi ile alakalı.merhaba arkadasım cok merak ediyorum eşin ne durumda sende varsa onda da var demektir onda yok gibi görünüp ilişkinize devam ediyosanız sendeki tekrarlama nedenlerinden biri bu da olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?