Bende basımdan geçenleri anlatayım bundan 10 ay önce smear testi yaptırdım sonuc anormal çıktı sonra kolposkopi altında biyopsi yapıldı 1 ay sonra gittiğimde Dr kanser taraması yapıldığını sonuc riskim olmadıgını söyledi sonra alttan tekrar test yapıldı ve vajinal ovul verildi 18 gün kullandım 3 ay sonra gittim yine smear testi yaptırdım hpv test tipleme dnasi temiz çıktı hiçbir tiplemeye rastlanmadı smear sonucumda geldi oda normal çıktı Dr hiçbir sorun olmadıgını bütün testlerin temiz olduğunu söyledi bir süre önce vajinamin alt kısmında idrarımı yaparken yanma olduğunu hissettim peceteyle sildikte o yerden noktalar seklinde pecetede kan görüyordum ve arada çok olmasada kaşıntı oluyordu aynadan alt bölgeme baktım kizariklik ve catlama olmuştu ve küçücük sivilce gibi birşey vardı sadece dokundugumda hissediyordum spiral için dr gittiğimde anlattım ve muane etti smear testi yaptırdı ve vajinal ovul krem ve yıkamak için sıvı sabun verdi vajinamdaki kaşıntı ve kizariklik hemen yok oldu ama sivilce gibi kabarti kremi kullandıktan sonra biraz büyüdü ve sol vajina dudağının altında şerit seklinde kucuk kucuk kabarti oluştu ama çok kucuk smear testimin sonucu temiz çıktı bu seferde sizlere sorum bu çıkanlar sigilmi yoksa başka. Birseymi korkmaya başladım sizce bu nedir bilgisi olan varsa lütfen yardım edin
Dr ovülleri neden verdiğini, kabartıların ne olduğunu söylemedi mi? Benim bildiğim mantar tedavisi için veriliyor onlar. Tarifin de siğile benzemiyor pek. Biyopsi ve smirin de temizmiş. Korkmana gerek yok bence. Kontrole çağırdı mı dr? Çağırmadıysa max 6 ay sonra tekrar gitmelisin. Sürekli kontrolde olmak lazım, herşey yolunda olsa bile.