Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

geçmiş olsun inşallah test sonuçları da iyi gelir. o dil altındakilere takılma hiç bende de varlar ve aynı senin gibi stres yapmıştım ilk farkettiğimde. emin olmak için göster tabi ama için şimdiden rahat olsun %99.9999 birşey yoktur. bu virüs sayesinde vücudumuzun neresinde kabarcık, nokta, ben ıvır zıvır varsa hepsini öğrenicez sanırım :)

:)yarın gidicem.bakalım öğrenicez,ya rahatlıycaz ya da strese devam:)çörekotu aldım dün.yememe içmeme dikkat ediyorum daha çok ama.ne yersem yiyeyim yeterli beslenemiyorum gibi hissediyorum.şu yaralarım geçsin gerçi pek geçicek gibi durmuyolar ama.sirke olaylarınada bi gireyim diyorum.
dün gece düşündüm de neden üzülüyorum diye.sonra kendi kendime.bunu saklaması çok ağır dedim.paylaşamamak aileden saklamak bulaştırmaktan korkmak.belki kötü bi hastalık değil.sonuçta neler yaşayanlar var ölümle burun buruna bile bile.ama adı kötü,yaşaması ağır psikolojik açıdan.
saklamak bana çok ağır geliyor.bi ev arkadaşım bide erkek arkadaşım biliyor.onun dışında polyanna bile yoruldu valla bişey yokmuş gibi yaşamaktan:)iş yerimdekiler cok durgunsun diyorlar.hiç eskisi gibi gülüp konuşmuyorsun diyorlar.çok şükür yok bi derdim iyiyim diyorum.ve gerçektende her gece her an şükretmeye çalışıyorum.beni tek rahatlatan cümle bu şükürler olsun.karşı koysanda iyi olmaya çalışsanda değişiyo yinede insanın gözündeki ışık.
burada olmakta beni rahatlatıyor paylaşmak yalnız olmadığımı hissettiriyor.öle işte yine içimi dökesim gelmiş farketmedim:)

Merhabalar öncelikle,
Sizlere sormak,danışmak istediğim bir konu var. Genital sigil başlangıç dönemlerinde bu sigilin icinden kil çıkabilirmi?? Vede smear testi temiz ciksada sigil oluşabilir mı ? Simdiden cok tesekkur ederim..

Öncelikle çok geçmiş olsun. Test sonucu ne çıktı umarım içini rahatlatacak bir sonuçtur. Senin yazını okuduktan sonra Kadınlar Kulubüne üye olup sana cevap yazma ihtiyacı hissettim. Bugüne kadar hep okurdum ama hiç yorum yapmamıştım.
Senin bir önceki iletinde yazdığın aynı duyguları pazartesiden beri yaşıyorum. Doktora esasen bir sene önce gitmiştim ama korkudan hiçbirşey yaptıramamıştım bir senedir. Bu pazartesi artık şunları yakalım dedi ve genel anestezi ile bu işlemi gerçekleştireceğini söyledi. İşte o an bütün hayatım değişmeye başladı. Önce kendim gitmeye karar verdim ama bir arkadaşım anesteziden tek başına uyanma dedi. Ee zaten aileme söyleyemem. Arkadaşım ben geleyim dedi ama o günden beri konuşmadık. İnsan kendini o kadar yanlız ve ilgiye muhtaç hissediyor ki inan önümüzdeki pazartesi şu operasyonu atlatayım haberi olup yanımda olmayan hiçbir arkadaşımla muhatap olmayacağım. Seni o kadar iyi anlıyorum ki çok şükür daha kötü bir hastalığım yok diyor insan ama resmen dediğin gibi hayat neşesi gözündeki ışık gidiyor. Bütün pazartesi ağladım hiç durmadan hatta bu satırları yazarken de ağlıyorum sonra düşündüm ki bu kadar üzüntü beni daha çok hasta yapacak sakin olmaya çalışıyorum şimdi. Beni şu aşamada en çok korkutan genel anestezi. Muhtemelen tek başıma gidicem ya birşey olursa ya başıma birşey gelirse ailem çok üzülür diye daha da çok üzülüyorum. O kadar çıkmazdayım ki. Doktorsa hiçbir cevap vermiyor. Büyük siğil olduğu için bir de 5 adet filan var diye genel anestezi diyor. İşine geliyor muhtemelen. Ama hiç içimi rahatlatmıyor. Öyle sendeki gibi dna incelemesi filan hiçbirşey söylemedi. Ben patolojiye gönderecek misiniz dedim ee bakarız filan diyor. İnan ne yapacak hiçbir fikrim yok tek bildiğim hastaneye yatış yapıp baya bir para ödeyeceğim. Umarım korktuğum gibi olmaz. Pazartesiye kadar korkudan ölmem umarım. Bu olay ortaya çıkınca ne kadar ölümden korktuğumu fark ettim ve 17 senedir içtiğim sigarayı bıraktım resmen. 3 gündür ağzıma koymadım. Her işte bir hayır vardır demek en rahatlatıcısı sanırım. İçimi döktüm rahatladım. Umarım test sonuçlarında seni rahatlatmıştır. İyi haberlerini bekliyorum.

Arkadaslarr ankarada bu dertten anlayan iyi bi dr var mı? Ben üni. Hastanesine gittim ankarada ve hiç memnun kalmadımm burda okuduklarımla bilgilendim...bi gram faydası olmadı hastaneye gitmemin..sadece koter oldu ve başka bişey yok yani moral bozmaktan baska bi faydası olmadı saolsun doktorun..simdi tekrar siğil cıktı yakılan yerden benm acil iyi bi doktora gitmem lazım... Ankara olanlar varsa nolurr yardım...

arkadsım ben ankarada tedavı oldum ama ozel bı klınıkte acıkcası hanı doktr ılgılıydı smear testım felan asılarım da yapıldı ama acıkcası bıraz pahalıya mal oldu..hanı burda okursan devlet yada unıversıte hastanesınde de yapıyorlarmıs ustelık ucretsız ...ama ekonomık durumum ıyı gderım dersen gııttıgım doktoru tavsıye ederım...

cnm bende hctepeye gittim ama resmen basında savar gibii cok ilgisiz ve alakasızlardı ve gittiğim dr da oranın en iyi kadın doğumcusu die gittim prof olmasına hiç memnun kalmadımm.. bana bu hastalığın ne olduğunu bilee acıkalmadı ben kendim arastırırken araştırırken ne olduğunu gördüm sok gecirdim resmen... işte koter olmustum genel anestezi ile ama simdi yinee yakılan yerden minik bitane siğil cıkıyo galiba onun için iyi biyere gitmek istiyorum... deneme tahtası gibi acıp acıp göstermek istemiyorum zaten zor bi durum bide bölee ilgisiiz alaksız davranıp başından savınca iyice moralim bozuldu anlayacağın.... sen bana gittiğin yerin adını adresinii özelden msj atarsan cok sevinirim cnm ...

yalnız değilsin bunu sakın unutma.bunu birtek yaşayanlar anlıyor malesef.anesteziden hiç ama hiç korkma :)hatta tavsiye ederim süper bişey:)aynı korkuları cok yasadım.ama bu işlemde verdikleri anestezinin dozu zaten az.öyle ağır ameliyatlarda ki gibi değil.ve süper bi kafası var:)insanın tekrar alası geliyor valla.yalnız uyanma kısmını kafana takma.ben uyandıgımda o kadar sinirliydim ki.eşinizi çağıralım dediler.o benim eşim değil(erkek arkadasım) görmek istemiyorum onu gelmesin dedim ve yarım saat yalnız yattım odada.ondan bulaştı bana ve gerçekten gormek ıstemedım kımseyi.ama istanbuldaysan eger inan gercekten gelebilirim seninle.uyanınca 2 dakka uyuyakalmısım gıbı hıssedıodum ben baslamadılar sanmıstım ama baktım ki bitmiş.cok kısa sürüyo hemen uyanıyosun.uyandıgımda hani ağda sonrası tahriş olan bölge nasıl yanar öyle düşük dozlu bir yanma oldu o kadar.eve yürüyerek geldim.hastanede de kalmadım. meger yatış dedikleri beni yarım saat yatırmakmış:)yakmaya 300 hpv testine de 300 verdim.smear temız cıktıysa gerek yok dıolar genelde ama hem ben hem doktorum istedik bunu.bu arada maddı durum cok ii değil aslında çapadan randevu alıp ücretsiz orada yaptıracaktım herseyı.ama hem bazı sebeplerden zamanım kalmamıstı.hemde 3 yıldır beni takip eden şeker mi şeker olan doktorum benı cok rahatlattıgı için yabancı bi yerde yabancı insanlarla daha fazla stres yapmamak adına bayıldım paraları.ama tekrar çıkarsa çapaya giderim. öğrendim çünkü neyin nasıl oldugunu ve artık korkmuyorum.sende korkma sakın öncesinde de boşuna üzmüşüm korkutmuşum kendimi.bu arada istersen eger kendi doktorumu şiddetle tavsiye ederim.cok şeker bi kadın.her sorunu itinayla cevaplıyor.eger kendı doktorunda yaptıracaksan testi iste mutlaka.hpv testimin negatif veya pozitif sonucuna göre tipleme yaptırıcam yada yaptırmıycam.duruma görede siğilsiz geçecek döneme göre aşı programına alıcak beni.umarım yazdıklarım biraz olsun seni rahatlatmıştır.süreci daha iyi görebilmişsindir.uzun lafın kısası herkesin iyi kötü bir hikayesi var işte bizimde buymuş.ve birsürü insanla yollarımızı burada kesiştirmiş....

çok ama çok teşekkür ederim. o kadar rahatlattın ki içimi anlatamam. yaraların iyileşme süreci kafamı karıştırdığından bayramdan sonraya bırakmaya karar verdim. o yüzden şimdi biraz daha huzurluyum:)) doktorumun ilgisizliğinden pek umurunda olacağını da sanmıyorum. pazartesi smear sonucunu alıcam bakalım. doktorunun ismini verirsen çok sevinirim. ben de üniversite hastanesini denicem ama benimkine göre daha makulmuş senin doktorun. hem insanlık olarak hem de ücret olarak. güzel haberler alırsın umarım ve temelli kurtulursun. gerçekten kadınların kabusu olan bu hastalığa bir çözüm bulsalar keşke ve hepimiz kurtulsak.

aynı msjı bir daha göndermişim yanlışlıkla. nasıl silineceğini bulamadığımdan sayfayı doldurmasın diye bu satırları yazıyorum. kusura bakmayın. herkese tekrardan çok geçmiş olsun.

Son düzenleme:

keşke beni de işlemden önce rahatlatıcak biri olsaydıtam 1 hafta oldu koter olalı ve içerisi hariç dışarıdakiler iyileşti gibi.gerçi içerisi de baya ii artık.biraz akıntım var kuru tutmaya çalışıyorum.çamaşır değiştirmekten içim çıktı:)onun dışında gunde 2 -3 kez krem suruyorum.ameliyat eldivenleriyle.çabuk iyileşiyor yani.ilk 2 gun dışında da pek sınırlamıyor hareketlerini.ilk iki günde biraz oturup kalkarken dikkat etmek gerekiyor.3.gun falan wc de çok hafif kanama yapmıştı bi iki damla benim zorlamam yuzunden.şimdi olsan aslında bayrama kadar toparlarsın.kafan rahat olur temiz hissedersin kendini.ama bu kadar beklemişsin 1-2 hafta daha beklemekten de bişey çıkmaz.benım koter olacagım belliydi onceden.tam o arada da tatıl planlarım vardı.doktorum gıt bı guzel tatılını yap donunce hallederiz demişti.ama tabi tatilimde dönüşte olacakları bildiğimden oldukça stresli geçmişti:)bu arada bu yakma fiyatı benimkiler az oldugu için boyle çok olanlarda değişiyomuş.ama seninde az vardı hatırladıgım kadarıyla.özel mesaj olarak yazarım doktoru ve hastaneyi.ve hatta bence pazartesi gunu git mutlaka en azından muayene etsin smear de gösterirsin.tatil dönüşü yakma işini bile şimdiden konuşur halledersin.kafan rahat olur.

özel mesaj atamadım.atmam için burada 100 mesaj yazmam gerekliymiş.burdan yazıyorum.hastane koşuyolunda medipol hastanesi.doktor cevahir hanım.sgk ile anlaşmalı.muayene 40 l falandı sanırım.bu yaptırdıgım testte normalde daha pahalıymıs sgk indirimi oldu.bu arada kendı randevum ıcın aradım.ancak persembeye alabıldım doluymus:)çok popüler doktorum var:)0216 544 66 66 randevu telefonu.

çok teşekkür ederim canım. umarım en kısa zamanda iyileşirsin. darısı benim başıma. şimdi bayramdan sonra bırakma fikrim biraz olsun içimi rahatlattı stres ve üzüntüyü biraz daha erteleyeceğim sanırım. tekrar teşekkür ederim.

aburcuburr ne iyi olmus koterle ilgili ayrintilari yazman. ben de bu hafta tatile gidicem tatil donusu ozel bi hastanede genel anesteziyle koter olucam. ben de korkuyorum. eminim olduktan sonra bu muymus dicem korktuguma deymicek ama diyosunuz ya ilk iki gun otururken kalkarken dikkat etmek gerekiyo diye. zaten bu lanet hastaligin acisi macisi bisey degil de dedigin gibi aileden saklamak, onlara da bulastirir miyim diye dusunmek kotu. surekli kendi kendimi motive ediyorum erkek arkadasim da destek oluyo ama ayni evin icinde onlardan gizli biseyler yapmak cok zor geliyo. odamin cesitli yerlerinde sacma sapan seyler gizli. bi yerde ameliyat eldiveni kutusu, bi yerde kremler, bi yerde asitli ilac. corekotum, caylarim, imunekslerim, macunlarim hepsi odanin muhtelif yerlerinde gizli. gun icinde devamli bunlari uygulamak zorundayim. bulunanlara biseyler uydurmak zorundayim. cok zor cok. allahtan kullandigimiz tuvaletler farkli, camasir sepetim farkli ama eninde sonunda ayni makinada yikaniyo. bulasir mi diye dusunmekten kafayi yicem. ben bu zamana kadar capada krio oldum. krio iyi uygulandiginda etkili bi yontem ama, malesef capadaki doktorlardan hic memnun degilim. randevu sisteminden memnun degilim. doktorlar derinlemesine incelemiyolar gozlerinden kacan sigiller oluyo. ben gosteriyorum onlar hii evet bu sigil diye onayliyolar. yaktirmak icin bi bucuk ay sonraya randevu verdi. ya bu o kadar beklicek bi hastalik degil ki. ya bi ayda cogalirsa yayilirsa. dayanamadim ozel hastaneye gittim. kadin cok ilgili cok tatli. ben koter oneriyorum ama istersen bi asitle deniyelim yeniden cikarsa koter yapalim dedi. asitle denedik yeniden cikti. bastan donup dolasip kotere gelicegimi bilseydim hic bu kadar sey denemezdim. buraya yeni gelicek arkadaslara da soyliyim hic vakit kaybetmeden koterle yaktirip gitsinler. valla allah baska dert vermesin ama bu da zor yaa. erkek arkadasim yanimda olmada ben bu hastaligi ne maddi olarak kaldirabilirdim ne manevi olarak. hala ona ragmen zar zor dayaniyorum. ben yikiliyorum o topluyo ben yikiliyorum o topluyo. herkesinki en kisa zamanda cekip gitsin insallah. herkes kurtulsun su illetten baska bisey istemiyorum.

hiç korkma o iki günden de.ben bulaşığımıda yıkadım evide topladım hiç bi işini kısıtlamıyor ki.yumuşak çamaşır ve eşofman giyersin.kot giymedim ben 1 hafta.sıkıştırıp acıtıyodu.doktor da giyme demişti zaten.evdekiler hiç bişey anlamaz meraketme.(ama ne bilim böle mesela işlemi cuma falan yapsan haftasonuna denk gelse kalmaya falan gidebilme durumun olur mu bi arkadasına falan haftasonu gezme muhabbetine arada kaynar)ama haklısın işin gerçekten zor aile ile.ama ortaya çıkarsa da söylenicek şey belli.ağdacıdan yada nerden bilmiyoruz:)sonucta aramızda cinsel yollar dışı bulaşanlar da vardı.:)ama herşeye bir kılıf uydurulur ya hatta uydurdugun seylere kendın de inan mutlaka:).hiçbirşeyini gizleme.mesela bak ameliyat eldivenleriyle çok güzel ağda yapılıyor.çörekotu imunexler falan ee kışa hazırlık bağışıklıgı güçlendirmek için.kremler de kabızlık çektiğinden hemoroid olmuşsundur mesela arada sürünce iyi geliyodur.asitli ilacı direk at zaten hiç kimsede hiçbişeye yaramıyor:)bak gizlenicek bişey kalmadı:)yemene içmene dikkat etmende kendini sağlıklı yaşama adadığından olabilir benim gbi:)çamaşırlardan bişey olacağını sanmıyorum ama için rahat olacaksa evdekılere fırsat vermeden kendin hallet.çok birikti hemen yıkamam lazım acil falan gibilerinden.havlunu senden başka kimse kullanmasın.çamaşırını zaten giyecek halleri yok.bir de sana önerim
bende ev arkadaşımla yaşıyorum.ve biliyor durumumu banyoda çamaşırsuyu içerikli fıs fıs banyo temızleyicilerinden aldım.wc kullanımından sonra bikaç fıs sıkıyorum içine falan,oturma yerini silip öyle çıkıyorum.içim daha rahat ediyor.
bu arada zarar vermezsen falan öle hemen çoğalmazlar.zaten çoğalma evresi de 6-9 ay sonrası oluyomus genelde.çoğalmayanlarda var tabii.benim erkek arkadasım kesmisti yanlışlıkla ve inanamayacagın kadar çoğaldı.krio falan fayda etmedi yaktırdı ama cok olunca ancak yarısını yakabildiler.eger erkek arkadasında da varsa.sakın kesmesin kazımalı şeyler riskliymiş.makasla kısaltsın öle dediler.
ben şu an rahatım gerçekten.perşembe kontrolum var.ama sadece benim farkedebildiğim bi bölge var yakılmamış orası.muhtemelen tekrar yaşıycam bu durumu.ama hiç korkmuyorum artık.olacakları ve sonrasını biliyorum.sende korkma sakın inan ağda bile daha acı verici:)insan yakma falan deyince korkuyor:)ama cok basit bişey.
psikolojik boyutu zaten dediğin gibi daha ağır benım kabullenmem ve bunalımımı atlatmam1 buck 2 ayı buldu.su an yıne arada üzülüyorum ama artık boşverdim.düşünmemeye çalışıyorum.hatta düşünmüyorum.beslenmeme dikkat etmek dışında bişey yapmıyorum.stresten uzak kalmaya çalışıyorum.öle imunex falan da kullanmıyorum.herkes kendine göre yapıyor işte birşeyler.allah beterinden korusun diyorum herzaman.kanserle savaşan yakınlarım var.onları düşününce benim derdim o kadar küçük kalıyorki.

valla moral oldu yazdiklarin. ben tatilimi yapiyim. stresimi, yorgunlugumu atiyim. gelince de artik pasa pasa koter yaptiricam. bi daha da cikmicak. senin de insallah son kalan da biter gider. oh mis..

arkadslar ben daha onceden yazmıstım durumumu..koterle yakıldı benmkıler makat bolgesındeydı...cok sukur bır daha da cıkmadılar asımı da oldum son bır tanesı kaldı...bu arada ımuneks kullandım ama malum kendıme cok nbakamadım acıkcası zor gunler gecırıyoum stres fazlasıyla var..arada bakıp kontrol edıyorum bır sey yok ama olursa dıye de dusunmeden edemıyorım..umarım bır daha cımaz..

kızlar bendede cıktı siğil ve ben bı kac kez sıktım acaba sorun olurmu kı ve neden cıkıyor bunlar bilgisi olan varmı acaba

duman ben ozelden msj atamıyormusum...:S ben ankarada gttım ama ozel bı klınık oldugu ıcın bıraz pahalıya mal oldu ama yıne ıstersen doktorun adını verebılırm burdan sakıncası olur mu bılmıorum ama..:S

eğer memnunsan bu dertten anlayan iyi bi yersee artık parasıınıı gectim biran önce kurtulmak istiyorum bende bilmiyorum burdan söylemenin sakıncası var mı:S peki ankarada hiç devlet hastasine gitnmi yoksa ilk bu dediğin kliniğemi gittin cnm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…