• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

önce bılmıyrdum bıle ne oldugunu devlete gttım doktrlar felan hıc ılgılenmedı,bır de evlı olmayınca resmen asagıladılar..cok sınırım bozuldu bız de nısanlımla ankarada klınıkte yaptrdık...

aynen cnm hiç bi bilgileri yok nasıl dr olmuslar anlam vermiyorum... bide ilgisiz alakasız dedğin gibi aşalamalarıda cabasıı

sağol canım.bi ilaç var asit şeklinde kulak pamuğuyla siğil üzerine uyguluyosun.o siğilleri yakıyor yani yok ediyor.bazen uyuyup bi daha tekrarlamıyomuş ama bazen de tekrar edebiliyomuş.benim tekrar ediyo malesef.bi de lazerle yakma yöntemi varmış bursaya dönünce onu denemeyi düşünüyorum.benden size tavsiye aşısı var rahim ağzı kanseri için.onu mutlaka vurdurun.26 yaşına kadar diye biliyorum.ben çok pişmanım vurdurmadığım için.

geçmiş olsun , o dediğin ilacı ben kullandım. asetik asit. yaktı yıktı kavurdu beni, kullanması cok zor ustelik 1 ay kullandım ben o nu ama banamısın demedi. bende bi işe yaramadı. doktorlarda pek onermiyor zaten. 3 kez koter uygulandı aldara kulandım gene var gene var :( bayramdan sonra tekrar uygun gorulurse koter uygulatıcam. en etkili yontem o gibi.

biri kasımda çıkmış diğeri 4 ay sonra çok ufak çıktı ama benimkiler koyu kahve ve kabarık dr belki değildir dedi ama bende siğil doku gönderelim dedi buda bana 400 tl tutarmış bende bişey yaptırmadım duruyorlar hala kaç aydır o parayı vermemki oldukı tiplemesi yapıldı adam yakalım dicek onada 300 ister hiç veremem özel dışında nerde siğile uygun tipleme yapılıyor özelden yazarsanız maddi durum yok sirke kullanılmış bide bana cildiyeci padofilm yazdı hasekide meğer onu doktor çok çok dikkatli kendi sürmeliymış hasta değil başka dr dedi bende kullanmadım baştans savmak için sen sür dedi ilacın içinde de yazıyor yan etki dolu solusyon ne yapmalıyım bunlar için kaşıntıda var üstte tam her an değil ama 1 ay rahatım diğer ay 10 gun suruyor kaşıntı yanma falan başka siğimim yok şu an gördüğüm yani

arkadaşlar merhaba ben 2 sene önce 10 12 tane siğil i koterle yaktırdım. baya acı çektim, yaktırma işleminde ayrı sonrasında takip eden 2 haftada ayrı ağrılar. yaralar 1 ayda ancak iyileşti.bu arada okadar illet birşey ki maksimum 3 haftada yayılıp çoğalmış o sayıya gelmiş baya bulaşıcı yani. sonrasında hem bağışıklık sistemime, hem genital bölge temizliğine, hemde korunmaya çok dikkat ettim ama aynı özenle gitmedi tabi 2 sene boyunca ve dün yine farkettim ki tekrarlamış. aynı acıyı tekrar yaşıcamı, evli olmadığım içinde ne yazık ki doktorların aşağılamalarına maruz kalacağımı ama yaptırmaya da mecbur olduğumu düşündükçe çıldırıyorum. ama bu hastalığı geçirip yine koterle yaktıran bazı arkadaşlarımda hiç tekrarlamadı bünyeden bünyeye değişiyor tabi. ben baya umutsuzum bütün ömrüm boyunca bununla uğraşacak olmam moralimi çok bozuyor. keşke virüsü vücuduma almadan önce aşı olsaymışım en azından siğillere karşı önlem olurdu. ama o kadar kapalı bir toplumda yaşıyoruz ki bu kadar ciddi ve kansere yol açabilen bir hastalık bile gizli kapaklı konuşuluyor hatta doktor kalkıp aşağılayabiliyor avrupada ise aşısı bedavaya ve zorunlu olarak yapılıyormuş. haftaya gidip tekrar yaktırıcam koterle, devam eden süreçte olanları yazarım umarım son olur ve bir daha uğraşmam.

arkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...

korunmasız cinsel ilişkiye mi girdiniz?
siğillerin çapı ne kadar? doktorunuz hpv teşhisinde mi bulundu? önerdiği ilaçlar nelerdir.

işte bu gibi soruların cevabı siğillerin niteliğini belirler.

Son düzenleme:
ayserose32 ne yaptın bi ses ver.ben şimdilik iyileştim tamamen.hpv dna pozitif çıkınca tip testi yaptırdım.düşük riskli çıktı.tip 6.aşılama programına baslıcam ama sımdılık bı 2 ay kadar beklemem lazım maddi olarak göçmüş durumdayım hemen yaptıramıcam yani:)o az kalan yeride doktor değişik bişeyler yaparak halletti.su an görünürde tertemizim.:)ve kendımı ıyı hıssedıyorum.ama erkek arkadasım acısından durum o kadar iç açıcı değil.100lerce var onda:(tek seferde hepsi yakılamıyor düşün. bu arada kendimi saglıklı yasama daha cok adadım.:)2 haftaoldu sigara içmiyorum.duzgun beslenmeye calısıyorum.işallah tekrar cıkmaz diyorum.nerdeyse 1 ay olucak.şimdilik bişey yok.yaz tamam mı neler oldugunu

emekli sandığına bağlıyım bende 1 tane var aralıktan beri ama siğilmiş param yok aldıramadım dr 350 istedi sırf tiplemesi için yakılsa oda 200 falan tutar şu an veremem ki duydum ki devlet hastaneleri ssk hast mesela bedava yakıyormuş doğru mu samatya ssk ya gitsem olur mu ben özele gitmiştim toplam 600 falan dendi tek siğile bazısıda 250 ye yaktırmış az tutmuş yani her hastane farklı demek ki çok pahalı tiplemesi falan nerde uygun tedavi yaptırabilirim istanbulda yım alınsınki yayılmasın panik yapıyorum çok ya

Son düzenleme:
Selam ben yaklasık 1 yıldır tedavi oluyorum. 3 kez koter uygulandı Astik asit Aldara hepsi tedavi yontemi olarak denendi. su anda ise podofilm kullanıyorum. geçmdi maalesef. Her kontrole gittiimde yenilerinin olması artık psikolojimi tamamen cokertti. çok sıkıldım çok uzuluyorum neden gecmio nedennn.Bu illete yakalanıpta kurtulan arkadaslar nolurr nasıl gectiini nerde tedavi gorduunuzu bizlerede anlatın. Devlet hastanesini merak eden arkadas çapa ve cerrahpasa da yakma işlemi yapılıyor

1 tane şeyımın sağ alt kısmında kasımda çıktı koyu kahve pütürlü ve 4 ay sonra ona benzeyen çok ufak gelişti cildiyeciye teki varken gittim pek siğile benzemiyor ama vajinadaysa öyeldir dedi onalr pembe ve kırmızı olurmuş benim ki kahve nedense acaba benmi diye düşündüm siğilmiş de sanırım başka cinsi donduralım dedi 400 tl istediler yaptırmadım işin garibi erkekte varsa bazen orasında çıkmıyormuş yani görmeden yatarsan yıne geçiyor yok sanmayın yani virus kandada dolaşıyor benim o tarafım çok kaşınıyor bide kafama göre asiviral diye bir krem aldım viral hast içinmiş ona başladım doprumu yaptım bilmiyorum bu hafta ist eğitim araştırma cildiyeye gidicem haftayada gidip burdaki özel polikinlilren simir aldırıcam baktırmam lazım eğer ist hastanesinde tipleme yapılıyorsa yaptırıcam umarım 300-500 değildir o da emekli sandığı karşılamıyor hep nedense direk yakılırsa cinsi belirlenemzmiş önce cinsine bakılmalıymış dna tipleme yani burda özel polikinliteki akdın doğumcu hem tipine bakalım hemde yakıyım dedi ama cildiye daha guvenilir oda 350 demişti ta kasımda böyle şeylerde para lazım yani tipleme özelde 300 bide yakıcak yada dondurucak oda 400-450 bu 750 civarı kadar veremem ben şu an sadece özel de tipleme yaptırsam onu veririm 250 falan peki nerde uygun fiyata yaktırabilirim yada başka seçenek varmı sirke denmiş verutol padofilm falan bana padofilm verdi hasekinin cildiyesi sür dedi nete bir baktım yalnızca dr sürebilir yazıyor ve bir dr a sordum sakın surme sen yapamazsın dedi yan etkisi çokmuş komaya kadar yani onu dr sürücekmiş sana bende kullanmadım evde duruyor hala ne yapıyım sizce uygun bir hastane varmı siğil mi seboraik kritozmu onu da bilmiyorum neyse ne de umarım tedavısı olan bişeydır siğil sede zamanla azalır belki bağışıklığımı güçlendiririm ben de

Son düzenleme:
geçen hafta doktor kontrolünde bende de HPV tespit edildi. dün doktorum genital bölgedeki bu siğilleri yaktı. şimdi krem kullanıyorum. 20 gün sonra kontrole çağardı. bende 1 haftadır internette araştırıyorum nedir neler olur diye. gördüklerim karşısında dehşete düştüm. kendimi inanılmaz kötü hissediyoru. bi çok sitede yıllarca düzelmediği yazıyor. iş yerine olmasam oturup ağlıcam. daha evleneli 2 ay oldu :43: :43: :43:

1 tane şeyımın sağ alt kısmında kasımda çıktı koyu kahve pütürlü ve 4 ay sonra ona benzeyen çok ufak gelişti cildiyeciye teki varken gittim pek siğile benzemiyor ama vajinadaysa öyeldir dedi onalr pembe ve kırmızı olurmuş benim ki kahve nedense acaba benmi diye düşündüm siğilmiş de sanırım başka cinsi donduralım dedi 400 tl istediler yaptırmadım işin garibi erkekte varsa bazen orasında çıkmıyormuş yani görmeden yatarsan yıne geçiyor yok sanmayın yani virus kandada dolaşıyor benim o tarafım çok kaşınıyor bide kafama göre asiviral diye bir krem aldım viral hast içinmiş ona başladım doprumu yaptım bilmiyorum bu hafta ist eğitim araştırma cildiyeye gidicem haftayada gidip burdaki özel polikinlilren simir aldırıcam baktırmam lazım eğer ist hastanesinde tipleme yapılıyorsa yaptırıcam umarım 300-500 değildir o da emekli sandığı karşılamıyor hep nedense direk yakılırsa cinsi belirlenemzmiş önce cinsine bakılmalıymış dna tipleme yani burda özel polikinliteki akdın doğumcu hem tipine bakalım hemde yakıyım dedi ama cildiye daha guvenilir oda 350 demişti ta kasımda böyle şeylerde para lazım yani tipleme özelde 300 bide yakıcak yada dondurucak oda 400-450 bu 750 civarı kadar veremem ben şu an sadece özel de tipleme yaptırsam onu veririm 250 falan peki nerde uygun fiyata yaktırabilirim yada başka seçenek varmı sirke denmiş verutol padofilm falan bana padofilm verdi hasekinin cildiyesi sür dedi nete bir baktım yalnızca dr sürebilir yazıyor ve bir dr a sordum sakın surme sen yapamazsın dedi yan etkisi çokmuş komaya kadar yani onu dr sürücekmiş sana bende kullanmadım evde duruyor hala ne yapıyım sizce uygun bir hastane varmı siğil mi seboraik kritozmu onu da bilmiyorum neyse ne de umarım tedavısı olan bişeydır siğil sede zamanla azalır belki bağışıklığımı güçlendiririm ben de

virus kanda dolasmiyor. bu yanlisi duzeltiyim ne siz ne de baskalari kana gectigini zannedip panik yapmayin. yakilinca cinsinin belirlenip belirlenmemesiyle ilgili de sunu soyliyim. ben gecen hafta ozel bi hastanede koter oldum. doktora baslamadan once parca verip veremicegini sordum. devlet hastanesinde tip testi yaptirmak icin. koterden sonra kucuk bi kapta parcayi verdi. yani parca alinabiliyo. ben de bu hastalikla ugrasmaya yeni basladigim zamanlar sirkeyi denedim. hatta burda da tavsiye etmistim. ama simdi geri aliyorum bu soyledigimi. buyuk ve yaygin sigilleriniz varsa sirke sadece zaman kaybi olur. sigiller kucukse bile sirkeyle gecmesi kucuk bi ihtimal. belki destek olarak bi yarari vardir ama kesinlikle tamamen tedavi etmez. zaman kaybetmeden koter olun. imkaniniz varsa ozel hastanede yoksa capa veya cerrahpasada. devlet hastanelerinden de sikayetciyim aslinda ama imkani olmayanlar icin baska sans yok. bi sekilde tedavinizi olun. zaten koterden sonra ya cikmiyo ya da cikanlar cok cok ufak cikiyo ve basa cikmaniz daha kolay oluyo.

yani 10 kadından 2 sinde nette okudum kimse fark etmezmiş orayı temizleyıp bakmak lazımmış ve erkekte varsa siğil çıkmazmış bazen sende temiz sanıyrosun tabi virusun tamamen atılması 8 sene kadarmış benim 1 tane kasımdan beri bide hiç ona benzemeyen çok ufak bişey çıktı 4 ay sonra 2-3 aydır araştırıyorum ben çapa ya gidicem cildiyeyemi gideyım yoksa kadın doğumam mı acaba k doğum pek bilememişti tiplemeyı hangisi yapıyor parca alımı cildiye midir çapa da bu yapılır mı bu arada kondom da kullanılsa yıne bulaşıyor bu pislik illet yani onlada alakası yok bağışıklıkla ilgili geçmesi tam olarakmış yıılar sonra vucut belki atarmış bunu ama gebelikte sakıncalıymış uffffffffffffffffffffffff bebek için bu önemsenmeli partnere anlatılmaı bu olay ki onada geçmesin diye

Son düzenleme:
arkadaşlar herkese selam.günlerdir formu okuyorum aynı durum bende de var.2 ay önce yaktırdım yaralarım neredeyse 1 ayda geçti ve bu illet şey tekrar çıktı.testlerim temiz bi sorun yok fakat tekrar çıkması çok canımı sıktı.acaba dedim kendi kendime doktor bikaçtanesini görmemdide bunlar yine çoğaldı.bu kadar kısa süredde çıkmasıı tuhafıma gitti.ben izmirde yaşıyorum burda özel ilgi tıp merkezine yaptırdım bu işlemi.ve şimdi doktorumu değiştirmek istiyorum.izmirde bana bu konuda uzamanlaşmış bi doktor önerebilirseniz gerçekten çok mutlu olucam özelden de mesaj atabilirsiniz.yardımcı olursanız çok sewinirimm gerçekten kendimi çok kötühissediyorum çünkü allah hepimize şifalar versin

benimde doktorum cumartesi günü yakma işlemi uyguladı. o günden beri ilaç sürerek tedavi uyguluyorum. dün gece ilaç sürereken kocaman beyaz bi leke gördüm. tabii o satten beri uyku yok, moral sıfır durumdayım. hem çok ağrım var hem de küçük de olsa kanama yapıyor. tam kurtuldum derken başıma gelene bakun. çok moralim kızlar :18:

Tabi yıne cildiyeye gidicem ama hangisine gidiyim bilmiyorum hastane olarak yani çoğu bişey bilmiyorlar siğilden korkum yok da siğil rahim k. Bu şeyin adını yazmak istemiyorum siz anlarsınız) yapıyormuş korkum bundan her yıl simir aldırmak lazımmış ben geçen yıl eylulde aldırmışım tertemizdi enfeksiyon bile çıkmamıştı kadın dr bana bu siğile benzemiyor bekleyelım demişti o dra gidicem yıne içime dışıma bir baksın rahime falanda ışıkla sizde simir aldırın derim tabi kadınsanız alınıyor bu belki kızdanda alınır ucundan onu sormak lazım tabi doktora ama simirde rahimin ta içine çubuk sokmuştu en yakın yerden alınıyormuş rahimden öyle aldı dikkat etmeli yani bir pislik varsa zaten simir de çıkıyor hemen böylece erken tedavi başlıyor anında hücereler çoğalmadan rahimi dr temizliyor ilaçlarla hastalık ilerlemiyor bide rahim k. Erken yaşta ilişkiye girenlerde oluyormuş(18-25) ne kadar geç girersen(30-35) o kadar zormuş bu pis hastalığa tutulman yani mutlaka simir aldırın bayanlar hemen 2 gunde çıkıyor sonuç hemen ne var ne yoksa mantar ,klamidya ,bel soğukluğu, iltihap ,sistit, hpv ,genital herpes, rahim k., hücresel değişiklikler belli oluyor bu akıntı testınde simir aldırmak istiyorum diyin alırlar bana dr teklif ettı bunu

Herkese selam. Bende teşhis edilen düşük riskli tipteydi ama rahimağzı hücre bozukluğu da vardı. Tüm bunlar rutin kontrolümü yaptırdıktan sonraki 1 aylık sürede oluşmuştu üstelik. Bir ay içinde birsürü siğil ve hafif dereceli rahimağzı hücre değişimi olmuştu. Podofilm tedavisi yapıldı ve ben de önceki mesajlarımda yazdığım beslenme şekli, uyuma düzeni vb takip ettim. En önemli gördüğüm şeylerden birincisi:ağzıma şeker sürmedim (her türlü tatlı, beyaz şeker, esmer şeker vsvs) ikincisi: aldığım takviye tablette çinko da vardı-üçüncüsü: siğil farkeder etmez tedaviye gittim. Bunlara rağmen bu süreçte sık sık mantara da yakalandım. Bir yıl önce yapılan hpv ve smir testi problemli iken 1. yılın sonunda yapılan smir ve hpv testlerinin sonucu temiz çıktı. :nazar::66::66::66::66: İnşallah böyle de devam eder.

Araştırmalara göre bir yıl içinde bu hastalığı atlatma ihtimaliniz %70. İki yıl içinde de %90a kadar çıkıyormuş. Yıllarca bunu çekeceksiniz diye birşey yok yani. Moralli olmak mühim. Alınmasında fayda olan önlemler var bunları daha önceki sayfalarda benim ve diğer arkadaşların yazdıklarından bulabilirsiniz. Bunları uygulayın. Neyle savaştığınızı bilmek için dna testi yaptırın. Buna göre daha agresif veya daha hafif tedaviye yönelebilirsiniz.

Back