• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

doktor nevra benim ilk doktorum...burada oralarda o kadar parayı harcıycak insan olduğunu sanmıyorum......

merhaba bende genital siğiller çıktı smear soncuumu bekliyorum bir an önce yaktırmak istiyorum internetten arastırdım doktor nevra yı buldum ve cuma gününe randevu aldım..sen daha önce doktor nevraya gttinmi nasıl konsuunda siğiller geçiyomu bilgi veirrmsiinn bide ücretleri hakkında bılgın varmı?ben bi tek muayene ücretini öğrendim 140 tl

Arkadaşlar birde şunu söylemek istiyorum. Eğer ki doktor araştırıyorsanız, Medikal Park Fatih te Dermatoloji uzmanı Fatmana Gündüz ü tavsiye ederim. Sgk güvenceniz var ise fark ödüyorsunuz sadece... Tabi genital siğiller dışta ise bu doktoru tavsiye ediyorum. İç taraflarda da siğil var ise Kadın doğum uzmanına gitmenizi tavsiye ederim... Acil şifalar hepinize....

Arkadaşlar birde şunu söylemek istiyorum. Eğer ki doktor araştırıyorsanız, Medikal Park Fatih te Dermatoloji uzmanı Fatmana Gündüz ü tavsiye ederim. Sgk güvenceniz var ise fark ödüyorsunuz sadece... Tabi genital siğiller dışta ise bu doktoru tavsiye ediyorum. İç taraflarda da siğil var ise Kadın doğum uzmanına gitmenizi tavsiye ederim... Acil şifalar hepinize....

merhaaba bişey sorucam ayıp olucak ama benim siğillerim dudakların iç kısmında dudakları ayırınca görülüyoo....hngi doktoru öneriyosun medical parkmı yoksa kadın dogum mu

Benim dışarıdaysa dememdeki maksat yani herneşekilde olursa olsun dışarıdan baktıgında elinle yada gözle görülüyor ise dermatologa gidin derim. Geçen ay bir arkadaşım da da çıktı bu meret. Kendi doktoruma yönlendirdim hemen. Doktorun dediği buydu. Dışarıda ise gelsin, içeride ise kadın doğum uzmanına gitsin vakit kaybetmeyelim boşuna dedi. Muayene de zaten eger ihtiyaç var ise krio yapılıyor. Çok büyük ise siğil koteri, küçük küçük ise krio yu öneriyor. Benim ilk gittiğimde kendim 5-6 tane zannediyordum ama 25-30 tane varmış. O zaman ilgi hastanesindeydi doktorum. Daha sonra medical park a geçti. Çok ilgili bilgili bir doktor. Cidden tavsiye ederim. Geçmiş olsun tekrar....

Benim dışarıdaysa dememdeki maksat yani herneşekilde olursa olsun dışarıdan baktıgında elinle yada gözle görülüyor ise dermatologa gidin derim. Geçen ay bir arkadaşım da da çıktı bu meret. Kendi doktoruma yönlendirdim hemen. Doktorun dediği buydu. Dışarıda ise gelsin, içeride ise kadın doğum uzmanına gitsin vakit kaybetmeyelim boşuna dedi. Muayene de zaten eger ihtiyaç var ise krio yapılıyor. Çok büyük ise siğil koteri, küçük küçük ise krio yu öneriyor. Benim ilk gittiğimde kendim 5-6 tane zannediyordum ama 25-30 tane varmış. O zaman ilgi hastanesindeydi doktorum. Daha sonra medical park a geçti. Çok ilgili bilgili bir doktor. Cidden tavsiye ederim. Geçmiş olsun tekrar....

sidelya:çok teşekkür ederimmmm....umarım bir an önce geçer..

hanımlarr bugün fox tv haberde rahim ağzı kanserinden bahseettii kadın kansere yakalanmış amleiyatla iyileşmiş ve çocuk sahibi olmuş zeynep kamil hastanesnde netten videoyu bulup izleyin derimm türkiyede az yerde uygulanan bir ameliyat yöntemiymişş

Selam kızlar, bugun çapaya gittim ben muayene için. siğiller buyumus. koter yapılacak yeniden. daha once 2 defa koter uygulanmıstı bana ozel bi muayenehanede 1 ayda asit tedavisi uyguladım. maalesef gene var gene var buyumusler hemde.tipleme testide yapılacak ama tipleme için bi alet gerekiyomus o hastanede kalmamıs, takibini yapıcam ne zaman gelirse o zaman gidicem yakıcaklar. Allah yardımcımız olsun kızlar kendimi çok kotu lanetlenmis gibi hissediyorum. Aldara almıstım dr.um asit bitince alabilirsin demişti. Aldım ama birde devlet hastanesine muayene olmadan baslamayım dedim,allahtan baslamamısım. çapa aldara bunlara bi şey yapmaz daha kucukler için dedi. Doktorumun bana vrdiği sırada henuz buyumemişlerdi. Aldara da kaldı mı elimde :( belki koterden sonra lazım olur.Rabbim daha buyuk dert vermez insallah ama artık kutulmak istiyorum yaaaa

Arkadaşlar merhabalar, uzun zamandır yazmıyorum sanırım, ama okuyorum sizleri genelde... Ben eskilerdenim :) Tip 31... Riskli tip taşıyorum, halen taşıyormuyum bilmiyorum inanın, ben onları unuttum onlarda beni unuttu sanırım. 3 sene oldumu acaba???? inanın bilmiyorum.. epeydir yoklar bende siğil felan... Evet riskli tipti ama siğilde vardı. Bu virüsü kaptıktan sonra aşı oldum ben... Sizlere de tavsiyem budur... Virüs olsun olmasın aşınızı olun... Evet biraz pahalı ama sağlık için yapacak birşey yok sanırım. Hep söyledim bu hastalık moralle ilintili bir hastalık. Stres altın sürekli bunu düşünürseniz çoğalıyor inanın. Çünki üzüntü bağışıklığı düşürür hastalığa zemin hazırlar. Kendinize iyi bakın sağlıklı beslenin düzenli uyuyun, kısacası sağlıklı yaşayın yeter. Unutun onları, bir süre sonra allahın izniyle onlarda sizi unutur inş. Kontrollerinizi ihmal etmeyin asla, özellikle riskli tip taşıyanlar... Ben bundan kurtuldum da 1,5 senedir mantarla uğraşıyorum... Geçiyor başlıyor geçiyor başlıyor... Ne doktorun verdiği ilçalar ne kendi kullandıklarım nede bitkisel şeyler yok yok yok fayda etmedi... Ben size dua ediyorum bir an önce kurtulun diye, sizde bana dua edin olurmu? Kalın sağlıcakla....

Ben daha önceden başlığı okurken senin mesajlarını da görmüştüm. Şimdi üzerinden zaman geçip de iyi haberlerini okumak çok güzel. Mantar konusu bende de problem. Özellikle adet döneminde sorun oluyor. İlaç düzeltir gibi oluyor ama sonra yine aynısı. Çözüm bulursan haberdar et bizi. bir de bir sorum var: son siğil-lezyon tedavisi bittikten ve siğil veya lezyonsuz bir süre geçtikten sonra hpv dna testini kontrol için tekrarlattın mı? yoksa sadece smir sonucunu yeterli gördü mü dr?

merhaba bende genital siğiller çıktı smear soncuumu bekliyorum bir an önce yaktırmak istiyorum internetten arastırdım doktor nevra yı buldum ve cuma gününe randevu aldım..sen daha önce doktor nevraya gttinmi nasıl konsuunda siğiller geçiyomu bilgi veirrmsiinn bide ücretleri hakkında bılgın varmı?ben bi tek muayene ücretini öğrendim 140 tl

ah canım ahhhh kendimin ilk halini görür gibi oldum....suya düşen yılana sarılır misali.....defalarca burada yazdım.gitmeyin arkadaşım özele falan bir dünya paranız gidicek ....ben ilk bu hastalığı öğrendiğim de çıldırdım ne yapacağımı şaşırdım araştırdım soluğu nevrada aldım.boşu boşuna canım...hastanede ücretsiz yapılıyor ve hiç bir fark yok bir dünya parada vermeniz cabası.....ben üniv. hastanesinde bütün testlerimi beş kuruş vermeden yaptırdım....hemde en iyi şekilde....çokta iyler ben çok memnun kaldım.ameliyatımıda orada çok iyi bir hoca yaptı....tipleme tasti siğilden yapılıyor PCR...eğer siğilin varsa muhakkak yaptır siğil var diye doktorlar önemsemiyor ve ayrıca türkiyede hpv konusunda pek bilgili değiller....o zaman ben sadece muayene ve smear testine 400tl vermiştim....smear testi devlet hastanesinde bile yapılıyor...üç kuruşluk testten bi dünya para alıyorlar . sonra yok bunuda yapalım yok şunuda derken bi dünya paran gider.sen bilirsin canım tercih senin ...param çok var diyosan nevra şişlide.....sevgiler....

ah canım ahhhh kendimin ilk halini görür gibi oldum....suya düşen yılana sarılır misali.....defalarca burada yazdım.gitmeyin arkadaşım özele falan bir dünya paranız gidicek ....ben ilk bu hastalığı öğrendiğim de çıldırdım ne yapacağımı şaşırdım araştırdım soluğu nevrada aldım.boşu boşuna canım...hastanede ücretsiz yapılıyor ve hiç bir fark yok bir dünya parada vermeniz cabası.....ben üniv. hastanesinde bütün testlerimi beş kuruş vermeden yaptırdım....hemde en iyi şekilde....çokta iyler ben çok memnun kaldım.ameliyatımıda orada çok iyi bir hoca yaptı....tipleme tasti siğilden yapılıyor PCR...eğer siğilin varsa muhakkak yaptır siğil var diye doktorlar önemsemiyor ve ayrıca türkiyede hpv konusunda pek bilgili değiller....o zaman ben sadece muayene ve smear testine 400tl vermiştim....smear testi devlet hastanesinde bile yapılıyor...üç kuruşluk testten bi dünya para alıyorlar . sonra yok bunuda yapalım yok şunuda derken bi dünya paran gider.sen bilirsin canım tercih senin ...param çok var diyosan nevra şişlide.....sevgiler....
O kadar guzel ifade etmişsin ki runya uzerine diyecek tek kelime bulamıyorum, Çook ama cok doğru hepimiz ilk zamanlar aynı seyleri yasamısız maalesef. Bu sözlerine herkes kulak verip dinlemeli. Hem unutmayın arkadaşlar iyi ve uzman bir doktor asla bu kadar reklam vermez.

Ben daha önceden başlığı okurken senin mesajlarını da görmüştüm. Şimdi üzerinden zaman geçip de iyi haberlerini okumak çok güzel. Mantar konusu bende de problem. Özellikle adet döneminde sorun oluyor. İlaç düzeltir gibi oluyor ama sonra yine aynısı. Çözüm bulursan haberdar et bizi. bir de bir sorum var: son siğil-lezyon tedavisi bittikten ve siğil veya lezyonsuz bir süre geçtikten sonra hpv dna testini kontrol için tekrarlattın mı? yoksa sadece smir sonucunu yeterli gördü mü dr?

Canım günaydın, 3 senedir hemen hemen siğil yok bende canım. Ama smear testini 6 ayda bir tekrarlıyoruz. Hepsi temiz çıktı çok şükür. Riskli tip oldugu için bir kerede kolposkopi yaptırmıştım doktor isteğiyle oda temiz çıkmıştı. Hpv dna testini 2 senelik lezyonsuz dönemde doktorum yapalım istersen demişti. Bende ' ya pozitif çıkarsa ' demiştim. 'Pozitif çıkarsa benim yine moralim bozulur, kendimi biliyorum' dediğimde, o zaman kalsın boşver demişti. Şuan gayet iyiyim.Darısı herkesin başına inş.. Mantar konusu ise benimki ciddi boyutta bir tekrarlama oluyor tatlım, 1 senedir kesin olarak kesilmedi doğru dürüst, bu sebepten smear testine dahi güvenemiyorum. Çünki bir şekilde enfeksiyon var o bölgede, mantarlı iken smear testinin yanılma payı fazla oluyormuş. O yüzden şuan semar testi bile yaptıramıyorum. Bakalım tedavi bitince ne olacak... Hepinize çok geçmiş olsun...

Selam kızlar, bugun çapaya gittim ben muayene için. siğiller buyumus. koter yapılacak yeniden. daha once 2 defa koter uygulanmıstı bana ozel bi muayenehanede 1 ayda asit tedavisi uyguladım. maalesef gene var gene var buyumusler hemde.tipleme testide yapılacak ama tipleme için bi alet gerekiyomus o hastanede kalmamıs, takibini yapıcam ne zaman gelirse o zaman gidicem yakıcaklar. Allah yardımcımız olsun kızlar kendimi çok kotu lanetlenmis gibi hissediyorum. Aldara almıstım dr.um asit bitince alabilirsin demişti. Aldım ama birde devlet hastanesine muayene olmadan baslamayım dedim,allahtan baslamamısım. çapa aldara bunlara bi şey yapmaz daha kucukler için dedi. Doktorumun bana vrdiği sırada henuz buyumemişlerdi. Aldara da kaldı mı elimde :( belki koterden sonra lazım olur.Rabbim daha buyuk dert vermez insallah ama artık kutulmak istiyorum yaaaa

Merhaba arkadaşım, Aldarayı bence yine de küçükler için kullanabilirsin. Koter oldugun bölgeler daha çok tahriş olur diye korkuyorsan, sadece siğillere uygulayabilirsin.
Siğil etrafıona fito krem sür tenine değmesin diye. Siğillerin üstüne de aldarayı minik minik koy, parmagınla azcık azcık sürer gibi yap etrafına dagıtmadan, biraz dur sonra çamaşırını giy. Ben Krio yapılırken dahi aldara kullandım, hemde 4 kutu düzenli olarak. Son kutuda siğil felan yoktu ama ben yine de kullandım. Faydasını da gördüm canım. Aşını oldun mu bilmiyorum ama büyük faydası var emin ol. Acil şifalar inş.

Merhaba arkadaşım, Aldarayı bence yine de küçükler için kullanabilirsin. Koter oldugun bölgeler daha çok tahriş olur diye korkuyorsan, sadece siğillere uygulayabilirsin.
Siğil etrafıona fito krem sür tenine değmesin diye. Siğillerin üstüne de aldarayı minik minik koy, parmagınla azcık azcık sürer gibi yap etrafına dagıtmadan, biraz dur sonra çamaşırını giy. Ben Krio yapılırken dahi aldara kullandım, hemde 4 kutu düzenli olarak. Son kutuda siğil felan yoktu ama ben yine de kullandım. Faydasını da gördüm canım. Aşını oldun mu bilmiyorum ama büyük faydası var emin ol. Acil şifalar inş.
Sağol canım yaa, yok ası olmadım ben. tahriş olmasından korkmuyorumda ilacı ziyan etmek istemyorum. koterden sonra dr. da onerirse surucem. tahriş etmesi ne ki asit kullandım ne hale gelmişti bi bilsen. hepimiz kurtuluruz insallah

Son düzenleme:
bir yerlerde corekotu yaginin oraya surulmesinin iyi geldigini okudum. gittim aldim corekotu yagi ama emin olamadim sonradan, sursem mi surmesem mi. kullanan var mi icinizde corekotu yagini? ise yarar mi?

bir yerlerde corekotu yaginin oraya surulmesinin iyi geldigini okudum. gittim aldim corekotu yagi ama emin olamadim sonradan, sursem mi surmesem mi. kullanan var mi icinizde corekotu yagini? ise yarar mi?
bence kullanma. bende kantoron yağı duymustum ama denemedim. bu dikkat edilmesi gereken bi durum allah korusun belki kotu olur.

kılzar bende cuma günü 2. Dondurma işlemi için gittim hastaneye en son 13 gün önçe siğilerim olduğunu ilk öğrendiğim gün yapılmıştı doktorum cuma günü siğillerimin çoğunun kaybolduğunu tedavin iyi gittiğini söyledi ve çok az sıktı tüpten makat bölgeme sizler siğillerinin düştüğünü felan yazmışsınız kızlar ama benden hiç siğil felan düşmedi bunlar kendiliğinden kayboluyolarmı böyle kafam karıştı....
Birde doktoruma sizlerinin yaptırdığınız tipleme testini dedim bana ne desin o tipleme testi dış ülkede yapılıyor dedi anlamadım ya doktor bilmiyor yada benle kafa buluyor benden içimiizn rahat etmesi için tpha adında testi yaptırmamız istedi o testin maliyetide 92tl bulunduğpum yerden kanım ankaraya gidecek 20 gün sonra doktorum bu test sonuçumla gelmemi istedi sizler bu testi yaptırdınızmı yada doktorlarınız siden istedilermi tpha testini araştırdım netten sifiliz adında frengi diğer adı cinsel yolla buşan diğer hastalık türü i

rakdaşalr aranızda bu testi yaptıranalr varmı

ben çörek otu yağı kullanıyorum ama siğiller için değil suya damlatıp içiyorumm aradaa...siğillere sürüldüğünü hiçbiryerde okumadım...basura faydalı sadece bende basur için kullanıyorumm

Back