Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

teşekkürederim. tavsiyelerine uymaya çalışıcam canm çok sağol.yokmuş gibi davranamıyorum çünkü kaşınıyor ve batıyo gibi oluyor.

teşekkürederim. tavsiyelerine uymaya çalışıcam canm çok sağol.yokmuş gibi davranamıyorum çünkü kaşınıyor ve batıyo gibi oluyor.

canım çok geçmiş olsun.hepimiz aynı dertten muzdaribiz....senin durumunu görünce kendimin ilk hali aklıma geldi.ben sendende daha kötüydüm...ve şuanda da ciddi problemler yaşıyorum.ben tip 16 ,11 ,6 üçüde var ve tip 16 en tehlikelisi....rahim ağzında ciddi problem var ve ameliyat olucam cin 3 yüksek displazi.....sana tavsiyelerim.......öncelikle moralini yüksek tut,muhakkak tipleme testini yaptır...(doktorlar bunu es geçiyorlar siğil olduğu için 6,11 diyorlar ama bak benim tip 16 da varmış..)kilo alsanda muhakkak (ben 7,5 kilo aldım) iyi beslen....yeşil çay iç, çörek otunu muhakkak yap ,sebze,meyve ye....çinko tableti muhakkak al(gece al çünkü en iyi o saatlerde yararlı oluyormuş)elma sirkesini muhakkak yap çok faydasını görücen....(ben pamuğa döküp koyuyorum işlerimi yaparken orada bekletiyorum sonra duşumu alıyorum....)eğerki helede tip 6,11 çıkarsa hiiiiiçççççç korkma eğer vücut direncini yüksek tutarsan bağışıklık sistemin bunu alt edicek emin ol...ama kendine iyi bakarsan tabiki bu gerçekleşicek....üzme kendini canım geçici bu diye düşün ve gerekeni yap bu kadar basit...bak beterin beteri var..ben çok daha kötü durumdayım.ve hala umudum var tedavi edici aşıyı dört gözle bekliyorum... aşı son aşamasında,biran evvel çıkarda bu pis illet hastalıktan kurtuluruz...herkese acil şifalar....

arkadaşlar bende de makat kısmında tek bir siğil var...hamileligimden 2-3 ay once çıktı ve yaklaşik 1 yildir orada...2 doktora gittim biri yakalim dedi tiplemeye gerek duymadi digeri ilk once tipleme yapalim sonra yakalım dedi..smear testim temiz çıkti...şimdi kararsizim ne yapayim diye ortalama 250 tl yakması birde muayene 100 tl birde tipleme en ucuz yer 350 tl 800 çıkıyo...((

ayrıca bir sorum ve korkum...evdekilere bulaşirmı..havludan çarşaftan falan...cocugum 4 aylık ve onun sürekli iç içeyim..ellerimi sürekli yıkıyorum ama kendimi bu illet çıktı çıkali temiz hissedemiyorum...

sizce ne yapayım ben*

tipleme nasıl yapılıyo smearda çıkıyomu çok uzağım böyle şeylere. bide doktor bakınca hemen anlarmı ne olduğunu. sirkeyi nasıl kullanacam vazinanın iç kısmında değil ama hemen yanında bi zararı olmasın yani siter istemez değecek orayada.

tipleme PCR testi ile belli oluyor .alınan siğilden belirleniyor...tipleme testini muhakkak iste bu çok illet bi hastalık benim rahim ağzına ciddi zarar verdi...benim vajende falan siğil yoktu tip 16 siğil yapmıyor ama hücreleri bozuyor...benim siğiller anüste vardı ilk...sirkeyi pamuğa bolca dök komple her yerine değicek şekilde koy bekleyebiildiğin kadar bekle ve duş al....sirkenin hiç bir zararı yok aksine çok faydalı ben sürekli yapıyorum ve burada birçok arkadaş ta yapıyor.....nereye değerse değsin zaraı yok... ben uzunca bir pamuk hazırlıyorum üstüne bolca sirke, komple her yerime değecek şekilde yerleştiriyorum ve işlerimi yapıyorum işim bitincede pamuğu atıp yıkıyorum...

canım hiç özellerde uğraşıp paranı ziyan etme...üniversite hastanelerinde hepsi yapılıyor.....hemen yayılmadan yaktır ve muhakkak tipleme testini iste....geçmiş olsun....

çok teşekkürederim canım ya hemen gidim elma sirkesi alim. üzüm sirkesi var evde dün bi yerde kaşıntı hissettim hemen üzüm sirkesi sürdüm elma olmadığı için. bu günde baktım çok şükür bişey yok. paranoyak oldum sanırım. her yerimde çıkacakmış gibi hissediyorum durmadan. ama o belirginlik kayboldu tek bi yerde çok küçük kızartıklık kaldı birde yanma batma hissi kayboldu önceden tuvalette çok zorlanıyordum şu anda rahatıom çok şükür. geçiyor sanırım.

Ben dr uma sormuştum evdekilere tuvaletten vs bulaşır mı diye bulaşmayacağını söylemişti. Bizde herkesin el havlusu ayrıdır uzun zamandır gerçi. Çocuğunu sezeryanla mı aldılar normal doğum mu yaptın? Eğer normal doğum yaptıysan bebeğin solunum yollarında bir ihtimal bu papillomalardan oluşabiliyormuş, kontrol ettirirsen iyi olur. Zaten edildiyse problem yok.
Smirin temizse şu an için dert edeceğin birşey yok demektir. Hamile iken mevcut siğilin geçmemiş olması normal, çoğalmaması çok iyi bir işaret. Genellikle hamilelikte bağışıklık sistemi gerilediğinden siğil çıkma olasılığı artarmış çünkü. Üniversite hastanesinde parasız ise tipleme+koter yaptır derim. Eğer üni. hastanesinde olmuyorsa ve bu konuyu kafaya çok takmayacaksan şu an değil de smirin normal dışı çıkarsa (inşallah hiç çıkmaz) o zaman tipleme testi isteyebilirsin. geçmiş olsun.

b
bebegimi sezeryanla aldilarr...saniiyorum risk yok bundann dolayı...hamilelikten onnce cok kücüktü zaten bağğiiklik azalinca hamilelikte büyüdü daha cok fark ettim ozaman...dogumuu yaptiran dokktorum direkt yakalim tiplemeye gerek yok dedi buu durumda onun dediğinimi yapayim...diğer doktor çok sinirleriimi bozdu ztten smear ali,rken benii cokk gerdi,tipleme şart dedi smaeriin cin1 de çıkabilir bilemiyoruz dedi..bir doktor kanserr gibi bir kavramii boşbogazlık yapip sonuç gelmeden nasil telafuz edebilir anlamiyorum...tipleme içinde dişardan bi lab. fiyatt aldim o doktorum yapptigindan daha ucuz yapiyor banaa ben guveemem diişarda yaptirdiggin sonuca dedi...bbiraz paragöz gibi geldi bbanna

of kafam cok karişik,bide iç çamaşirlarimizi haaliyle kirliye atiyoruz yıkama zamani gelince yıkıyoruz yaa o beekleme süreecin 1 kaç günde virüsün etrafa bulaşma olasılıgı varmi..( paranoyak oldum ya..

merhaba
benim kasık bölgemde küçük siğiller çıktı dra gittiğimde bunların Molluskum Kontagiosum olduğunu söyledi. dezenfektan ve verrutol verdi. bu solisyonu sür ve sık dedi. şimdi pek emin olamıyorum sıkma ve bunun sıklığı ile ilgili. aranızda bunu daha önce kullanmış ve denemiş olanlar, deneyimlerinizden yararlanmak isterim.teşekkürler. bu arada konuyla ilgili yazıları okumaya çalıştım ama tamamını okuyamadım maalesef e malum 674 sayfa:)

molluskum kontagiozum siğill değildirrr

tip yükselmesi nedir? misal hpv 18 var diyelim. aşı olunca hpv 33 ten mi koruyacak? böyle değil ki. gardasil sadece 6,11,16 ve 18den cervarix de sadece 16 ve 18den korur.

sonuc olaraak onemli olan tipiin dahada yukselmemesi asi zaten sigil cikmasini engellemiyor tipin yukselmesini engeller.

molluskum sigil degil sevgili arkasim o yuzden korkma tedavi olunca o bolgenin tmizlemesi sigile gore daha rahat we kolay ama isin ilginc tarafi doktor nden werlutoll soloisyon werdi werlutol sigil ilaci cunku yanlis hatirlamiuosam bi arastir yada bi baska doktora danis

Arkadaşlar bugün tesadüfen bir haber okudum aids için aşı geliştirilmiş...2-3 yıl içinde çıkıcakmış.....allahım şu hpv tedavi edici aşıda bir çıksaaaa.....tgrt haber aids yazın çıkıyor haber...

şu rahim ağzı kanseri aşısını kızlarımada evlenmeden önce düşünüyorum, fakat bu aşı ömür boyumu koruyor?bileniniz varsa bilgilendirsin...

şu rahim ağzı kanseri aşısını kızlarımada evlenmeden önce düşünüyorum, fakat bu aşı ömür boyumu koruyor?bileniniz varsa bilgilendirsin...

evet canım ömür boyu koruyor....bende vurdurucam kızlarıma....

Koruyuculuk süresi ile ilgili kesin bir sonuç yok çünkü aşılar zaten çok yeni, o kadar süre denenmiş değiller. Ama ilk 5 sene sanırım ikisi de resmi olarak koruyor.

biliyorum tatlım tam olarak siğil değil ama tedavisi siğilinkine benzer bir rahatsızlık. sormak istediğim bu teşhiste bu tedaviyi daha önce kullanan varsa sonuçları hakkındaydı. ama cevap yazdığın için çok teşekkür ederim canım

asinin koruyuculugu 5yildir bence cervalix ve gardesilde oylee cunku bi tip asilar genelde yil omurlu oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…