cnm zaten portakal suyu iç...ve aktardan macun al markası önemli değil benimki bitti pek hatırlamıyorum 28 çeşit vardı aktara sor...ve sıkıntı etme o yokmuş gibi davran kafana taktıkça daha çok çıkıyor ...bu nasıl bi illet bilmiyorum ama geçer umarım
teşekkürederim. tavsiyelerine uymaya çalışıcam canm çok sağol.yokmuş gibi davranamıyorum çünkü kaşınıyor ve batıyo gibi oluyor.
canım çok geçmiş olsun.hepimiz aynı dertten muzdaribiz....senin durumunu görünce kendimin ilk hali aklıma geldi.ben sendende daha kötüydüm...ve şuanda da ciddi problemler yaşıyorum.ben tip 16 ,11 ,6 üçüde var ve tip 16 en tehlikelisi....rahim ağzında ciddi problem var ve ameliyat olucam cin 3 yüksek displazi.....sana tavsiyelerim.......öncelikle moralini yüksek tut,muhakkak tipleme testini yaptır...(doktorlar bunu es geçiyorlar siğil olduğu için 6,11 diyorlar ama bak benim tip 16 da varmış..)kilo alsanda muhakkak (ben 7,5 kilo aldım) iyi beslen....yeşil çay iç, çörek otunu muhakkak yap ,sebze,meyve ye....çinko tableti muhakkak al(gece al çünkü en iyi o saatlerde yararlı oluyormuş)elma sirkesini muhakkak yap çok faydasını görücen....(ben pamuğa döküp koyuyorum işlerimi yaparken orada bekletiyorum sonra duşumu alıyorum....)eğerki helede tip 6,11 çıkarsa hiiiiiçççççç korkma eğer vücut direncini yüksek tutarsan bağışıklık sistemin bunu alt edicek emin ol...ama kendine iyi bakarsan tabiki bu gerçekleşicek....üzme kendini canım geçici bu diye düşün ve gerekeni yap bu kadar basit...bak beterin beteri var..ben çok daha kötü durumdayım.ve hala umudum var tedavi edici aşıyı dört gözle bekliyorum... aşı son aşamasında,biran evvel çıkarda bu pis illet hastalıktan kurtuluruz...herkese acil şifalar....
tipleme nasıl yapılıyo smearda çıkıyomu çok uzağım böyle şeylere. bide doktor bakınca hemen anlarmı ne olduğunu. sirkeyi nasıl kullanacam vazinanın iç kısmında değil ama hemen yanında bi zararı olmasın yani siter istemez değecek orayada.
arkadaşlar bende de makat kısmında tek bir siğil var...hamileligimden 2-3 ay once çıktı ve yaklaşik 1 yildir orada...2 doktora gittim biri yakalim dedi tiplemeye gerek duymadi digeri ilk once tipleme yapalim sonra yakalım dedi..smear testim temiz çıkti...şimdi kararsizim ne yapayim diye ortalama 250 tl yakması birde muayene 100 tl birde tipleme en ucuz yer 350 tl 800 çıkıyo...((
ayrıca bir sorum ve korkum...evdekilere bulaşirmı..havludan çarşaftan falan...cocugum 4 aylık ve onun sürekli iç içeyim..ellerimi sürekli yıkıyorum ama kendimi bu illet çıktı çıkali temiz hissedemiyorum...
sizce ne yapayım ben*
tipleme PCR testi ile belli oluyor .alınan siğilden belirleniyor...tipleme testini muhakkak iste bu çok illet bi hastalık benim rahim ağzına ciddi zarar verdi...benim vajende falan siğil yoktu tip 16 siğil yapmıyor ama hücreleri bozuyor...benim siğiller anüste vardı ilk...sirkeyi pamuğa bolca dök komple her yerine değicek şekilde koy bekleyebiildiğin kadar bekle ve duş al....sirkenin hiç bir zararı yok aksine çok faydalı ben sürekli yapıyorum ve burada birçok arkadaş ta yapıyor.....nereye değerse değsin zaraı yok... ben uzunca bir pamuk hazırlıyorum üstüne bolca sirke, komple her yerime değecek şekilde yerleştiriyorum ve işlerimi yapıyorum işim bitincede pamuğu atıp yıkıyorum...
arkadaşlar bende de makat kısmında tek bir siğil var...hamileligimden 2-3 ay once çıktı ve yaklaşik 1 yildir orada...2 doktora gittim biri yakalim dedi tiplemeye gerek duymadi digeri ilk once tipleme yapalim sonra yakalım dedi..smear testim temiz çıkti...şimdi kararsizim ne yapayim diye ortalama 250 tl yakması birde muayene 100 tl birde tipleme en ucuz yer 350 tl 800 çıkıyo...((
ayrıca bir sorum ve korkum...evdekilere bulaşirmı..havludan çarşaftan falan...cocugum 4 aylık ve onun sürekli iç içeyim..ellerimi sürekli yıkıyorum ama kendimi bu illet çıktı çıkali temiz hissedemiyorum...
sizce ne yapayım ben*
Ben dr uma sormuştum evdekilere tuvaletten vs bulaşır mı diye bulaşmayacağını söylemişti. Bizde herkesin el havlusu ayrıdır uzun zamandır gerçi. Çocuğunu sezeryanla mı aldılar normal doğum mu yaptın? Eğer normal doğum yaptıysan bebeğin solunum yollarında bir ihtimal bu papillomalardan oluşabiliyormuş, kontrol ettirirsen iyi olur. Zaten edildiyse problem yok.
Smirin temizse şu an için dert edeceğin birşey yok demektir. Hamile iken mevcut siğilin geçmemiş olması normal, çoğalmaması çok iyi bir işaret.Genellikle hamilelikte bağışıklık sistemi gerilediğinden siğil çıkma olasılığı artarmış çünkü. Üniversite hastanesinde parasız ise tipleme+koter yaptır derim. Eğer üni. hastanesinde olmuyorsa ve bu konuyu kafaya çok takmayacaksan şu an değil de smirin normal dışı çıkarsa (inşallah hiç çıkmaz) o zaman tipleme testi isteyebilirsin. geçmiş olsun.
merhaba
benim kasık bölgemde küçük siğiller çıktı dra gittiğimde bunların Molluskum Kontagiosum olduğunu söyledi. dezenfektan ve verrutol verdi. bu solisyonu sür ve sık dedi. şimdi pek emin olamıyorum sıkma ve bunun sıklığı ile ilgili. aranızda bunu daha önce kullanmış ve denemiş olanlar, deneyimlerinizden yararlanmak isterim.teşekkürler. bu arada konuyla ilgili yazıları okumaya çalıştım ama tamamını okuyamadım maalesef e malum 674 sayfa:)
tip yükselmesi nedir? misal hpv 18 var diyelim. aşı olunca hpv 33 ten mi koruyacak? böyle değil ki. gardasil sadece 6,11,16 ve 18den cervarix de sadece 16 ve 18den korur.
molluskum sigil degil sevgili arkasim o yuzden korkma tedavi olunca o bolgenin tmizlemesi sigile gore daha rahat we kolay ama isin ilginc tarafi doktor nden werlutoll soloisyon werdi werlutol sigil ilaci cunku yanlis hatirlamiuosam bi arastir yada bi baska doktora danismerhaba
benim kasık bölgemde küçük siğiller çıktı dra gittiğimde bunların Molluskum Kontagiosum olduğunu söyledi. dezenfektan ve verrutol verdi. bu solisyonu sür ve sık dedi. şimdi pek emin olamıyorum sıkma ve bunun sıklığı ile ilgili. aranızda bunu daha önce kullanmış ve denemiş olanlar, deneyimlerinizden yararlanmak isterim.teşekkürler. bu arada konuyla ilgili yazıları okumaya çalıştım ama tamamını okuyamadım maalesef e malum 674 sayfa:)
şu rahim ağzı kanseri aşısını kızlarımada evlenmeden önce düşünüyorum, fakat bu aşı ömür boyumu koruyor?bileniniz varsa bilgilendirsin...
şu rahim ağzı kanseri aşısını kızlarımada evlenmeden önce düşünüyorum, fakat bu aşı ömür boyumu koruyor?bileniniz varsa bilgilendirsin...
evet canım ömür boyu koruyor....bende vurdurucam kızlarıma....
molluskum sigil degil sevgili arkasim o yuzden korkma tedavi olunca o bolgenin tmizlemesi sigile gore daha rahat we kolay ama isin ilginc tarafi doktor nden werlutoll soloisyon werdi werlutol sigil ilaci cunku yanlis hatirlamiuosam bi arastir yada bi baska doktora danis
molluskum kontagiozum siğill değildirrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?