Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

mrb runya
oncelıkle en yuksek tıp hpv tıp 16 degıl eyer kendıne ıyı bakmassan sureklınını kazanan bı tıp hpv tıp 16 sana tawsıyem
5 yıl surelı macun kullan gunluk kendıne ıyı bak bol vıtamın eyer bu sure zarfında kendıne ıyı bakar ası olursan hpv den kurtulma olasıgın cok yukssek
butun ıs kendıne ıyı bakman ası olman we en onemlısı ınanman

hepiniz çok sağolun arkadaşlar.....işte ben böyleyim en ufak bişeyi kafaya takan ben bu hastalığı kabullenemiyorum...karat canım malesef sigara içiyorum....bu benim için kocaman bir eksi...testin sonucunu gece netten öğrendim...çok ağladım tip 16 yı hiç beklemiyodum..en tehlikelisi ve siğiller daha agresif oluyormuş.....şimdiiii kanser olmak riskinemi yanayım, yoksa sürekli siğil çıktıkça yaktırma olayınamı......bıktııımmmm......hayatım alt üst oldu sürekli doktorlardayız...(benim makattada var)...bugün yine doktordaydım....10 - 15 gün sonra kolonoskopi yapılıcak...buda sanırım çok can yakıyormuş....rahim ağzı koterize edilecek falan filan...siğillerim de var yine.....psikolojim alt üst oldu...eşimlede kopma aşamasına geldik.... her şerde bir hayır vardır...bakalım sonumuz ne olucak...hepimize allah sabır ve şifa versin..
ARKADAŞLAR ŞU ÇIKICAK OLAN TEDAVİ EDİCİ AŞIYLE ALAKALI BİR BİLGİSİ OLAN VARMI....CEVAP BEKLİYORUM....

RUNYA YAZDIMI OKUMADIN MI

hpv tıp 16 degıl eyer kendıne ıyı bakmassan sureklınını kazanan bı tıp hpv tıp 16 sana tawsıyem
5 yıl surelı macun kullan gunluk kendıne ıyı bak bol vıtamın eyer bu sure zarfında kendıne ıyı bakar WE KOTER oldugun gun ASI OLURSAN kurtulma olasıgın cok yukssek ........................

butun ıs kendıne ıyı bakman ası olman we en onemlısı ınanman
VE DOKTORUNUN cok ıyı temız bı sekılde o gun koter yapmasıııııııııı

canım kolonoskopi için anestezi isteyebilirsin. hatta uyumuşken eğer dr gerekli gördüyse koteri de halledebilir. böylece hiçbirşey duymazsın.tek seferde kurtulursun. ascus için yakarlar mı doğrudan bilmem. öncelikle kolposkopi+biyopsi alması gerekir gibi geliyor bana, bu yaşa da bağlı olarak karar verilecek bişi. eğer 30dan genç isen beklemeyi bile tercih edebilir. 30 üzerindeysen ve ileride çocuk yapmayacaksan müdahale etmeyi de tercih edebilir. Amerikan Kolposkopi ve Servikal Patoloji Birliiğinin bu konuda hazırladığı çalışmalar var, önceki mesajlarımda da bahsetmiştim. Birliğin web sitesinde (ingilizce) hangi durumlarda hangi tedavinin yapılmasının uygun olacağı yazıyor. sen de bak istersen.

arkadaşlar meraba, öncelikle hepinize geçmiş olsun. aranıza yeni katıldım, mümkün olduğunca okumaya çalıştım yazılanları. ancak sormak istediğim bişey var: smear testinin temiz çıkmasına rağmen siğil olmasının anlamı nedir?

ben 3 hafta önce tesadüfen farkettim. o kadar dipte köşede biyerde ki daha önce hiç bakmadığım biyer. dolayısıyla 1 gün önce de çıkmış olabilirdi, 3 ay ya ya 1 sene önce de. 1 tane ve yarım pirinç büyüklüğünde. geçen sene genel kontrol amaçlı smearim temiz çıkmıştı. haftaya doktora gidicem tekrar gerçekten çok sıkıcı ve stresli bir süreç.

*gördüğün siğil olmayabilir.
*vücudundaki virüs yükü düşüktür ve/veya bağışıklık sistemin kuvvetlidir ve durumu kontrol altına alabiliyordur.
*sana düşük riskli virüs bulaşmıştır, o da rahim ağzında değişiklik yapmamıştır. (hiç yapmaz anlamına gelmiyor)

çabuk davranmanın çok faydası olduğuna inanıyorum. farkeder etmez dr a gitmek+ilişki vs askıya almak+her zaman hijyene dikkat etmek...bunlar önemli.

şimdiden geçmiş olsun...

Karat canım çok iyi fikirler vermişsin çok sağl.....ben 38 yaşımdayım...2 kızım var.doktorla konuşucam hazır bayıltmışken ne gerekiyosa yapsınlar.kadın doğumcuda o esnada olursa rahim ağzı yakma işleminide yapsınlar dimi canım...bugün bi yazı okudum vücut bu hastalığı 6 ay ile 24 ay arası bir zamanda büyük bir ihtimal vücuttan atabiliyormuş....buna çokkk sevindim.....bugün moralim daha iyi...birde şu sigara illetini bırakabilsem çok iyi olucak....bize sabırla ve dayanma gücüyle geçireceğimiz uzun bir süreç gerekiyor....

ben koter olalı bir hafta oldu annem o kadar iyi baktı ki hmen iyileşti yaralarım.anne gibisi yok yahu regl bile oldum. 2 defa da doktora kontrole gittm bu arada.10 gün sonra gel dedi. şimdii canımı sıkan bir şey gördm bi tane unutmuş yada orası hala yara anlamadım . helin ne yapmamı tavsiye edersin. sirke, baticon falan ? ne yapmaya başlıyım ? ne zaman sonra başlıyım ? minik siğil çıkarsa üstüne pamuklu sirke koyarsam bi hafta falan geceleri, düşer mi? tekrar koter olmak istemiyorum da...

çok sevindim atlatmış olmanıza ve eşinizinde bu konuda yanınızda olup birlikte tedavi olmanıza:)

slm kızlar uzun zamandır yoktum.. bende bu ay 3. doz son aşımıda oldum çok şükür..
en son iiyce içim rahat etsin diye cildiye ye gittim uzun uzun konuştuk.. doktorum çok ilgilendi son iki siğilim onun verdiği padofilm sayesinde kayboldu şuan bişey yok ama sürekli kontrol ediyorum.. ve doktorum çok iyi bi bayan jinekoloğumdan daha çok ilgilendi.. ve bu hastalığı unutmammı önerdi.. sadece 2 yıl tekrarlar bu siğiller sonrada bidaha çıkmazlar dedi ama kafana takıp sürekli kurcalarsan bu hastalık seni kontrol altına almaya başlar hayatın mahvolur dedi.. ne hastalar var nelerle boğuşuyorlar evet buda kolay değil ama yinede eğer yenmek istiyorsak ruh halimizi iyi tutmamız gerekiyor ne kadar iyi beslensende psikolojin kötüyken bu hastalık tekrar eder..
neyse üzülmeyin lütfen 2 yıl sonra biticek bu durum inşallah herkeste..

sewgılı arkadaısım oncelıkle gecmıs olsun
eğer sıgıl cıkmammasını ıstıyorsan vıtamın alırsan cıkmaz bak bır sene gecmıs ne gusel eğer kendıne ıyı baksan 2 sene sıgıl kendını vucut dırencıyle yenılıo ve vurusu atıyor
aktardan macun al sana tawsıyem hazır onu sabah aksam ye bır tatlı kasıgı bır de aksam yatarken corek otu cektır yogurttla ye
asını olmasıdıysan eger ol derım ımkanın warsa

senınkı temızse baslangıc sewıyesıdır sewıyenın yukselmemesı ılerlemesı ıcın ası sart kendını ayarl yaptır derım

2-3 gündür kulak pamuğunun ucunu sirkeye sürüp, üzerinde gezdirdim. 1/3 oranında küçüldü. büyük bi ihtimalle siğildir. salı doktora göstericem

aslında benim bununla ilgili anlayamadığım biçok şey var. bi deniyor ki tedavisi yok, bi deniyor çiftler tedavi olduktan sonra ilişkilerine devam edebilir.

6-24 ay arası falan vücut atarmış virüsü deniyor. benim kasık bölgemde en az 10 senedir bir tane siğil var. o zamanlar bırakın ilişkiyi kimsenin elini bile tutmuş değildim. o zamandan beri virüs var mı bende yani?

bir de erkekler de bunun tahlili falan yok deniyor. ben erkek arkadaşımda virüs olup olmadığını nasıl anlicam o zaman? ya herkes kafasından bişey sallıyo ya da kimse bişey bilmiyor. doktorların da ağzından cımbızla laf alınıyo zaten, ne yapıcaz bilmiyorum

tavsiyelerin için teşekkür ederim. ama dediğim gibi anlayamadığım çok şey var bununla ilgili. zaten siğili tesadüfen gördüm, ne kadardır var bilmiyorum. onun dışında kasığımda en az 10 senedir bir tane var.

senin yazdıklarını göründe sirke sürdüm yeni gördüğüm siğile. baya küçüldü. macun çörekotu ve yoğurdu da denicem sağol

hafta içi smear yaptırıcam yine belki değişmiştir bir senede. aşıyı da bi konuşiyim. bakalım artık

arkadaşlar!!!bu hpv ile alakalı tedavi sürecince hıv virüsüyle alakalı test yaptıran varmı....bunu doktoru isteyen varmı?????benim kafam çok karışık şimdide taktım bu hıv virüsüne ya oda varsa diye....hiç bu ikisini bir arada yaşayan varmı ????nolur biri bana bu konuyla ilgili bişeyler yazsın....

arkadaşım biraz sakin olur musun? bazı doktorlar istiyorlar hıv testi ama yüzlerce insanda bu hpv hastalığı var ama hıv çıkan yok.malesef ki dr ları tahmin etmiş olmanız lazım herşey ararlar.sen sakin ol tedavini yaptır kontrollerini aksatma ve kafaya takma geçicek.senin suan durumun nasıl smear yaptırdınmı

laktoz .....niye bilmiyorum şimdide hıv virüsüne taktım kafayı.....onun belirtileri yıllar sonra ortaya çıkıyormuş....ya oda varsa?????çıldırıcam....bunun testini yaptırmayı istemek bile bana çok ağır gelir...benim genotipleme sonucum tip 16,11,6 geldi ...tip 16 en kötüsü zaten ona çok moralim bozuldu....bundan 2 ay önce yaptırdığım pap smear testim ascus çıkmıştı...hpv de pozitif...şimdi 10 gün sonra yine yapılıcak bakalım ne olucak...ben çok endişeliyim çoookkk......

runyacım,
hpv ile hiv nin hiçbir alakası yok. eğer partnerinden şüpheleniyorsan, bilmediğin, pis olabilecek bir şırıngayla iğne olduysan (bu ilaç için de olabilir, uyuşturucu için de, mezoterapi, karboksiterapi beki akupunktur gibi farklı uygulamalar için de) hiv sorgulamak mantıklı olabilir. durduk yerde niye olsun ki ama? içim rahat olsun diyorsan testi yaptır. gereksiz olur belki ama kafanda kurmaktansa net olursun.
testi istemek ağır gelir sözüne katılmıyorum. bu hastalıklar hep yaşantı seviyesi düşük kişilere olurmuş gibi bir algı var zaten ve bu düşüncelerle bu tür algı kuvvetleniyor. kendini de üzüyor sıkıyorsun.

ayrıca, dr değilim şahsi kanaatimdir ki, eğer sende hem hiv hem de hpv 16 olsaydı, smir testin asla ascus çıkamazdı.çnkü hiv bağışıklık sistemini tamamen çökertiyor. tedavine, bünyeni nasıl kuvvetli tutacağına odaklan canım. çinko alıyor musun? çörekotu?...

canını sıkma, sanırım herkes zaman zaman - ben de tabiiki- bu süreci yaşıyor. benim de sürecim falan yeni başladı. bugün hpv dna testi yaptırdım. insanın aklından herşey geçiyo. bi anda hep en kötü şeyleri düşünmeye başlıyoruz. adetimiz bikaç gün gecikse hemen kendimizi hamile ilan edip paniğe kapılıyoruz. geçen sene ortada hiç bişey yokken sadece kontrol amaçlı doktor smear istemişti. bende o zaman adını duymamışım. eve geldim netten baktım. ben kanser oldum diye erkek arkadaşımı aradığımı hatırlıyorum (bunlar yüzünden artık hiçbi dediğime inanmıyo :))

senin de benim de, hepimizin yapması gereken birazcık rahat olmak aslında. çünkü bu şekilde kendi kendimizi yiyip bitirerek sadece kendimize zarar veriyoruz. psikolojik yönden sana nacizane tavsiyem bu süreç boyunca kendini meşgul tut sürekli. kafan boş kalmasın. bilgisayar başında fazla zaman geçirme. insan ister istemez kendini google a siğil, hpv yazarken buluyo çünkü. abuk subuk resimler görüp, hastalık belirtileri okuyoruz. sonra da aaa bu da olabilir, şu da olabilir hissine kapılıyoruz. uykun gelmeden yatağa girme. gözlerin kapanana kadar oyalan. yatakta abuk sabuk senaryolar kurmazsın böylece.

bunları sen yapabiliyo musun diye sorma çünkü ben de seninle aynı durumdayım nette oyalanırken biyerde bu tür tüm hastalıkların (13 tane galiba) taramasını yapıldığını gördüm. keşke param olsa da gitsem diye içim içimi yiyo :)))

aşağı yukarı hepimiz aynı durumdayız. üzme kendini, ne kadar kötü olursa olsun ucunda ölüm yok. günü sayılı insanları düşün, hayatını yaşa. merak ettiğin şeyleri de doktora sor. utanma.

geçmiş olsn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…