yok canim cinsel yolla bulasiyor, deriden deriye atliyor bu virus
ben 3-4 ayri doktordan aldigim bilgileri paylasiyorum
hic cinsel iliskim hicbisekilde surtunme dahil olmadi ama hpv kaptim diyen var mi acaba?
varsa da herhalde sigilli birinin camasirini cikarir cikarmaz giymis falan olabilir
hele ki wc den havuzdan gecmez. nasil gectigi artik onemli degil kaptiktan sonra ben sadece erkek arkadasinizi uyarmaniz acisindan sotledim cunku tam gecti derken yeniden kaparsiniz, o acidan
6 ayda bır sımır aldın asena ıyı olmana su anda cok sewındım eyer bılkı sıgıl ara ara cıkıosa bu senın basta c vıtamını eksıklıgınden kaynaklanır
sana tawsıyem yogun c vıtamını (evevıt vıtamın ,gnc vıtamın,dırencı yuksek tutan her hangı hazır macun.apıkobal vıtaın vs) kullanman
haftada bır sırke sur yat pamuga dok sırkeyı mutlaka dene ben ıkı sene bunu yaptım ve en onemlısı ası oldum
senın ası olmanada cok sewındım nısanlında bır an once asısını olabılır
EGER su an ıkınızdede sıgıl yoksa dedım gbı oda sende sırke surun hafftada bır kes
ve en onemlısı 1 yıl kadar prezarvatıfle korunun
IC camasırlanırını yıkadıktan sona utuleyın
havuza yaklasık 1 2 yıl kullanmayın mantar yapar akıntı yapar oda
agda yapatırmadım ben 8 9 ay hala 2 senedır jıletle alıyorum bu sene 3. senemde hala sıgıl cıkmadı lazerlı epılasyona basladım uzaktan atıslı tenıne deymıyen
jılet kullanıcaksan da tek kullanımlık kullan
agda uzun bı sure kullanma sıgılın en yakın dostu sıgılı dagıtan agdadır... bı sorun olrsa sor lutwen elımden geldınce yardımcı olmaya calısırım kıb
helin acaba koterden sonra şişlik durumunu anlatailr misn?
tabıkı var bakırelerde surtunmyle olabılır
kaldıkı benım tanıdıgım bı bayan arkadasımda hem bakıre olması hemde cınsel bı ılıskı olmamasına ragmen sıgıl var eğer sıteden 2008 den berı yazıyorum bunları eskı tarıhlerıne donersen gorebılrısın surtunmeye yoluyla olabılcek her yerden gecer hpv ılıskıyle gecmes bır TEK..
polemige girmiyorum, sadece atlatmis biri olarak sorulari olan varsa seve seve cevaplarim, incir sutu ile yendim ben bunu da tekrarlayayim
lutfen yanlis bilgi vermeyin, kadinin tek esli olmasi hastaligi engellememis goruldugu gibi, erkek daha once veya nisanlisi varken bunu bilemeyiz baska birinden kapmis. hastaligin ne zaman bulastigi tespit edilemiyor cunku ara ara gecmis gibi gorunse de tekrar nuksedebiliyor. ayrica prezervatif tam koruma saglamiyor cunku diger acikta kalan bolgelerden de gecebiliyor, bu cunku sadece sivi yoluyla bulasan cinsel hastaliklar gibi degil, derinin temas et
esi ile bulasir ve enfekte olmus kiside virus aktif ise 1 kere temas etmek virusun gecmesi icin yeterlidir dolayisiyla iliskiye girmeden de sadece temas yolu ile de bulasir...madem arkadas evli degil en guzeli bir sure cinsel aktiviteye ara vermektir
kendinizi yormayın arkadaşlar. doktorların fikir birliğine varamadığı açıktan virüs kapma konusunda burada bir fikir birliğine varılabileceğini düşünmüyorum. buna gerek de yok bence. benim bildiğim bu virüs açıkta tek başına yaşayamıyor. Ama nemli bir ortamdaysa -ıslak havlu, ağdacı malz. havuz kenarları vb- belli bir süre hayatta kalabiliyorlar. O sırada denk gelebilir insan...Zaten kim kapmış, nasıl kapmış esas mesele bu değil. esas olay en az zararla bu sorunun üstesinden gelmek. Allah beterinden saklasın, tez zamanda hepimize şifa versin inşallah.
arkadaşlar bu konuda fikrimi söylemek istiyorum.....benim eşimde siğil yok(erkekler taşıyıcı olup bunu eşlerine bulaştırabiliyorlarmış) belkide onda böyle bir durum yok ben bu hastalığı havuzdan kapmış olabilirim...sebebine gelince bi ara yüzme kursuna gittim..çok sık havuzda bulundum zaten bu durumda o süreçten bi kaç ay sonra ortaya çıktı....yada ağdadanda kapmış olabilirim...ordaki örtüyü her seferinde değiştirdiklerine inanmıyorum....temas edincede tabi virüsü ufacık bir açıktan kapabiliyorsun...ağdada illa bir yer tahriş olur yada kanar...bu bana mantıklı geliyor....yani kısaca sebebi asla anlaşılamaz(şayet eşte bi durum yoksa)......şu an sadece tek bildiğim çok zor bir süreçten geçiyoruz.....allah hepimize şifa ve dayanma gücü versin...çok sinir bozucu bir durum.... NOTMUHAKKAK ÇÖREK OTU YİYİN BEN AYRICA MORALMENDE FAYDASINI GÖRDÜM)...
kızlar gerçekten doktorlar bile nasıl ne yolla gectgne tam olrarak net cvp vermiyor ama cinsel yolla gecmesinin cok kuvvetli oldugu söyleniyor.internettede hpv yle ilgili uzmanların yaptıgı acıklamalarda hem fikir değil.oyzden artık nası gectgiyle ne yolla gectiğyle değil bunu nası yenebilirirz o en önemlisi bnce.dediğniz gibi bizde 6 ay boyunca ilişkiye girmedik zaten.haftaya tekrar kontrole gidicem smear testi yaptrıcam inş. temiz çıkar gene.vitamin hapını suan bıraktım her sabah taze sıkılmış portakal veya greyfurt suyu içiyorum evde kendim sıkıyorum.haotan daha faydalı oldugunu düşüüyorum haftada 1 balık yiyorum.bn tip belirleme yaptırmamıstım doktorum özel oldugu için bnmde ögrenci oldugumu bildiği için bide ona para verme dedi tipii ögrensekte tedavin değişmicek dedi smearlerin de temiz çıkıyo ztn dedi oyzden yaptrmadım.smearler temiz cıktıgı sürece kötü bir durum yoktur dimi kızlar?
kızlar gerçekten doktorlar bile nasıl ne yolla gectgne tam olrarak net cvp vermiyor ama cinsel yolla gecmesinin cok kuvvetli oldugu söyleniyor.internettede hpv yle ilgili uzmanların yaptıgı acıklamalarda hem fikir değil.oyzden artık nası gectgiyle ne yolla gectiğyle değil bunu nası yenebilirirz o en önemlisi bnce.dediğniz gibi bizde 6 ay boyunca ilişkiye girmedik zaten.haftaya tekrar kontrole gidicem smear testi yaptrıcam inş. temiz çıkar gene.vitamin hapını suan bıraktım her sabah taze sıkılmış portakal veya greyfurt suyu içiyorum evde kendim sıkıyorum.haotan daha faydalı oldugunu düşüüyorum haftada 1 balık yiyorum.bn tip belirleme yaptırmamıstım doktorum özel oldugu için bnmde ögrenci oldugumu bildiği için bide ona para verme dedi tipii ögrensekte tedavin değişmicek dedi smearlerin de temiz çıkıyo ztn dedi oyzden yaptrmadım.smearler temiz cıktıgı sürece kötü bir durum yoktur dimi kızlar?
genotipleme sonucumu dün gece netten öğrendim....16,11,6 çıktı..(( hpv 16 en yüksek riskli tip, moralman yıkıldım...bundan sonra hayatım hiç bir zaman normal olmayacak...hep tedirgin olucam.sürekli doktor kontrolleri....çok moralim bozuk çoookkkkk......
genotipleme sonucumu dün gece netten öğrendim....16,11,6 çıktı..(( hpv 16 en yüksek riskli tip, moralman yıkıldım...bundan sonra hayatım hiç bir zaman normal olmayacak...hep tedirgin olucam.sürekli doktor kontrolleri....çok moralim bozuk çoookkkkk......
kaç ayda bir kontrole gidiyorsun? bildiğim kadarıyla 2 sene boyunca smirlerin temizse ve siğil çıkmadıysa vücudu virüsten temizlenmiş kabul ediyor dr.lar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?