Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

yok canim cinsel yolla bulasiyor, deriden deriye atliyor bu virus
ben 3-4 ayri doktordan aldigim bilgileri paylasiyorum
hic cinsel iliskim hicbisekilde surtunme dahil olmadi ama hpv kaptim diyen var mi acaba?
varsa da herhalde sigilli birinin camasirini cikarir cikarmaz giymis falan olabilir

tabıkı var bakırelerde surtunmyle olabılır
kaldıkı benım tanıdıgım bı bayan arkadasımda hem bakıre olması hemde cınsel bı ılıskı olmamasına ragmen sıgıl var eğer sıteden 2008 den berı yazıyorum bunları eskı tarıhlerıne donersen gorebılrısın surtunmeye yoluyla olabılcek her yerden gecer hpv ılıskıyle gecmes bır TEK..

hele ki wc den havuzdan gecmez. nasil gectigi artik onemli degil kaptiktan sonra ben sadece erkek arkadasinizi uyarmaniz acisindan sotledim cunku tam gecti derken yeniden kaparsiniz, o acidan

hele ki wc den havuzdan gecmez. nasil gectigi artik onemli degil kaptiktan sonra ben sadece erkek arkadasinizi uyarmaniz acisindan sotledim cunku tam gecti derken yeniden kaparsiniz, o acidan

hala GECMEZ DIYORSUN bu kadar emın olma bılgının az oldugu bı konuda hastanede calısan bırı olarak ben daha once bunun cok ornegını gordum hastanede calısan bırı olarak onu gectım yasayan bırı olarak soyluyorum sagdan soldan okudugun bılgıyle gecmes deme yanlışşş bılgı verıyosun

6 ayda bır sımır aldın asena ıyı olmana su anda cok sewındım eyer bılkı sıgıl ara ara cıkıosa bu senın basta c vıtamını eksıklıgınden kaynaklanır
sana tawsıyem yogun c vıtamını (evevıt vıtamın ,gnc vıtamın,dırencı yuksek tutan her hangı hazır macun.apıkobal vıtaın vs) kullanman

haftada bır sırke sur yat pamuga dok sırkeyı mutlaka dene ben ıkı sene bunu yaptım ve en onemlısı ası oldum
senın ası olmanada cok sewındım nısanlında bır an once asısını olabılır
EGER su an ıkınızdede sıgıl yoksa dedım gbı oda sende sırke surun hafftada bır kes
ve en onemlısı 1 yıl kadar prezarvatıfle korunun
IC camasırlanırını yıkadıktan sona utuleyın
havuza yaklasık 1 2 yıl kullanmayın mantar yapar akıntı yapar oda
agda yapatırmadım ben 8 9 ay hala 2 senedır jıletle alıyorum bu sene 3. senemde hala sıgıl cıkmadı lazerlı epılasyona basladım uzaktan atıslı tenıne deymıyen
jılet kullanıcaksan da tek kullanımlık kullan
agda uzun bı sure kullanma sıgılın en yakın dostu sıgılı dagıtan agdadır... bı sorun olrsa sor lutwen elımden geldınce yardımcı olmaya calısırım kıb:69:

helin acaba koterden sonra şişlik durumunu anlatailr misn?

helin acaba koterden sonra şişlik durumunu anlatailr misn?

yok ben koter oldumda yaz aylarıydı yaklasık 50 tane sıgılım wardı doktor yarı yarıya yaktı kalan 25 sıgılı ıkı hafta sona fılan yaktı sıslık dıl
acık kırmızılık vardı o kadar koter sırasında yaklasık 5 doz ıgne vurdu 15 20 dk surdu sanırım sona kalktım hoplaya zıplaya cıktım ama doktoruma mumkun oldunca uyusturuan dozu yuksek tutmasını rıca ettım cok korkuyodum ama korktum gbı olmadı tek hıssettım 0.3mm lık ıgne ucu oldu

2.koterımde hemen asımı oldum
o gunden sona kendıme ıyı baktım bı gun olsun salatasız gecırmedım meywe yemeden vıtamın ıcmeden yaklasık 2 sene her gun sabah aksam hazır macun yedım

brokolıyı sewmeyen ben sewdım her gun doktorum muhakkak kurtulmak ıtıosan taze portakal suyu ıc dedı
koter sonarasında mantar olabılırsın dedı akıntın olucaktır dedı bunun ıcın ada cayı ıc dedı
koter sonrası krem verdı batıcon solısyon werdı yaklasık o batıconu 1.5 sene kullandım her aksam surdum bır sıse batıcon 1 sene yettı bana ole dım sana

avodan aldım genıtal temızleme jelı war 9 tl 250 ml o bana her wv gırdımde suruyorum temızlımı onla yapıyorum

sana sole dım klozette su dugmeye basınca donen ortuler var ya hala ona bıle oturmam ayakta yaparım tuvaletımı dıkkat edıorum bunlara kurtulduma ınanıyorum asıdan sonra asıya cok ınandım kendıme ıyı baktım hele aldım macun cok cok cok ııyı bısıdı

kısaca koter sonrası gunluk ped kullanmadım kı yaralarım yaklasık 3 4 haftada dokuldu cok ıyı oldum sona 2 3 ay sonra haftada bır sırkeye basladım

sıslık dıl kızarıklık oluyor hane yere dusersınde kanar ya bacan oranın kabuk tutmasını beklıyorsun hepsı bu bırazda ınanc onemlı ya kendıne ınanman

tabıkı var bakırelerde surtunmyle olabılır
kaldıkı benım tanıdıgım bı bayan arkadasımda hem bakıre olması hemde cınsel bı ılıskı olmamasına ragmen sıgıl var eğer sıteden 2008 den berı yazıyorum bunları eskı tarıhlerıne donersen gorebılrısın surtunmeye yoluyla olabılcek her yerden gecer hpv ılıskıyle gecmes bır TEK..

polemige girmiyorum, sadece atlatmis biri olarak sorulari olan varsa seve seve cevaplarim, incir sutu ile yendim ben bunu da tekrarlayayim

polemige girmiyorum, sadece atlatmis biri olarak sorulari olan varsa seve seve cevaplarim, incir sutu ile yendim ben bunu da tekrarlayayim

Polemık dıl sevgılı arkadasım yanlıs bılgı verıyosun dıyorum

kesın yargı ıcınde konusuyorsun hepsı bu yazdıklarını tekrar okursan gorebılsın

yoksa ben ıncır sutu bunu denemene onu denemene bısı demıyoruum demedım de

hanı madem yardımcı olmak adına yazıcaksın yanlıs bısı soleme dıye uyarıyorum !

lutfen yanlis bilgi vermeyin, kadinin tek esli olmasi hastaligi engellememis goruldugu gibi, erkek daha once veya nisanlisi varken bunu bilemeyiz baska birinden kapmis. hastaligin ne zaman bulastigi tespit edilemiyor cunku ara ara gecmis gibi gorunse de tekrar nuksedebiliyor. ayrica prezervatif tam koruma saglamiyor cunku diger acikta kalan bolgelerden de gecebiliyor, bu cunku sadece sivi yoluyla bulasan cinsel hastaliklar gibi degil, derinin temas et
esi ile bulasir ve enfekte olmus kiside virus aktif ise 1 kere temas etmek virusun gecmesi icin yeterlidir dolayisiyla iliskiye girmeden de sadece temas yolu ile de bulasir...madem arkadas evli degil en guzeli bir sure cinsel aktiviteye ara vermektir

arkadaşım asıl sen yanlış cevaplar verme.Tabiki nişanlıysa uzun bir süre ilişkiye girmesinler ataklar geçene kadar.Ama şuda gerçekki yüzlerce evli insanlar bunu yaşayıp geçiriyor.eşler tedavilerini olduktan sonra belli bir süre bu 1 sene kadar prezervatif kullanarak bu hastalığı geçiriyorlar.zaten tedavi esnasındada ilişki yok.Bizde burda ol koterini koş eşine demedik.Evliyse ne yapacak insan söylermisin.Drların dediği bu zaten canm.Çok geçmiş olsun sana

arkadaşlar bu konuda fikrimi söylemek istiyorum.....benim eşimde siğil yok(erkekler taşıyıcı olup bunu eşlerine bulaştırabiliyorlarmış) belkide onda böyle bir durum yok ben bu hastalığı havuzdan kapmış olabilirim...sebebine gelince bi ara yüzme kursuna gittim..çok sık havuzda bulundum zaten bu durumda o süreçten bi kaç ay sonra ortaya çıktı....yada ağdadanda kapmış olabilirim...ordaki örtüyü her seferinde değiştirdiklerine inanmıyorum....temas edincede tabi virüsü ufacık bir açıktan kapabiliyorsun...ağdada illa bir yer tahriş olur yada kanar...bu bana mantıklı geliyor....yani kısaca sebebi asla anlaşılamaz(şayet eşte bi durum yoksa)......şu an sadece tek bildiğim çok zor bir süreçten geçiyoruz.....allah hepimize şifa ve dayanma gücü versin...çok sinir bozucu bir durum.... NOT:(MUHAKKAK ÇÖREK OTU YİYİN BEN AYRICA MORALMENDE FAYDASINI GÖRDÜM)...

merhaba arkadaşlar.. başından beri okumadım ama başlığa göre yazıyorum...
bu virüs vücuttan atılabiliyorrr %1de ihtimal olsa da atılıyor yaşadım biliyorum.. bağşıklık sistemin eğer kuvvetl ise vücut temizliyor... herbalife ın bütün ürünlrini kullandım bağşıklık sistemimin güçlenmesi daha sağlıklı olabilmek için.. kullanmaya başladıktan 1 sene sonra bütün sonuçlarım negatif cıkmaya başladı yani doktor dediki geçmiş.. bende iki kere yaktırdım, rahmimin içine kadar sıçramıştı kazıdılar falan vs neyse bunlardan bahsetmeyceğim bağşıklık sisteminiz iyi oldugunda geçiyor vücut aıyor... evliyim eşimdede siğiller vardı aynı sonucu aldık çok şükür... önceden hastaneden çıkamazken 1 senede kontrole çagırdı doktor... çok şükür...Allah yar ve yardımcınız olsun... kanser olcam diye korkmayın çok ağladım ben bu sebepten.. iyi beslenin dua edin ..RAbbim şifasını verecektir..

kendinizi yormayın arkadaşlar. doktorların fikir birliğine varamadığı açıktan virüs kapma konusunda burada bir fikir birliğine varılabileceğini düşünmüyorum. buna gerek de yok bence. benim bildiğim bu virüs açıkta tek başına yaşayamıyor. Ama nemli bir ortamdaysa -ıslak havlu, ağdacı malz. havuz kenarları vb- belli bir süre hayatta kalabiliyorlar. O sırada denk gelebilir insan...Zaten kim kapmış, nasıl kapmış esas mesele bu değil. esas olay en az zararla bu sorunun üstesinden gelmek. Allah beterinden saklasın, tez zamanda hepimize şifa versin inşallah.

kendinizi yormayın arkadaşlar. doktorların fikir birliğine varamadığı açıktan virüs kapma konusunda burada bir fikir birliğine varılabileceğini düşünmüyorum. buna gerek de yok bence. benim bildiğim bu virüs açıkta tek başına yaşayamıyor. Ama nemli bir ortamdaysa -ıslak havlu, ağdacı malz. havuz kenarları vb- belli bir süre hayatta kalabiliyorlar. O sırada denk gelebilir insan...Zaten kim kapmış, nasıl kapmış esas mesele bu değil. esas olay en az zararla bu sorunun üstesinden gelmek. Allah beterinden saklasın, tez zamanda hepimize şifa versin inşallah.

virüs her yerde bulunabilir. bir canlı olmadığı için hiç bir şeye de gerek yok. sadece aktif değildir.bulaştırıcılığı olması için çoğunluka başka bir hücre grekir. yani açıkçası bana da ağda havuz daha az olabilir geliyor. ya şimdi ağdacıdn nasıl kapılsın. aktif olan hiç bir hatun (siğiller sebebiyle) ağdacıya gitmez.belli bir süre sonra aktivitesi dşüyo zaten virüsün dış ortamda aktif olamaz! ihtimal küçük ama yok değil. cinsel yol en güçlü olanı bence. ayrıca unutmayalım erkekler duygusal dğil kadınlar kadar. saklamış söylemememiş olabilir. erkekler geleceklerine ve işlerine odaklanırken biz erkeklere odaklanıyoruz.. sadece kendi fikrim masum düşünmeyin olasılığı değerlendirin .

arkadaşlar bu konuda fikrimi söylemek istiyorum.....benim eşimde siğil yok(erkekler taşıyıcı olup bunu eşlerine bulaştırabiliyorlarmış) belkide onda böyle bir durum yok ben bu hastalığı havuzdan kapmış olabilirim...sebebine gelince bi ara yüzme kursuna gittim..çok sık havuzda bulundum zaten bu durumda o süreçten bi kaç ay sonra ortaya çıktı....yada ağdadanda kapmış olabilirim...ordaki örtüyü her seferinde değiştirdiklerine inanmıyorum....temas edincede tabi virüsü ufacık bir açıktan kapabiliyorsun...ağdada illa bir yer tahriş olur yada kanar...bu bana mantıklı geliyor....yani kısaca sebebi asla anlaşılamaz(şayet eşte bi durum yoksa)......şu an sadece tek bildiğim çok zor bir süreçten geçiyoruz.....allah hepimize şifa ve dayanma gücü versin...çok sinir bozucu bir durum.... NOT:(MUHAKKAK ÇÖREK OTU YİYİN BEN AYRICA MORALMENDE FAYDASINI GÖRDÜM)...

ya janımm agdacıya gıtmeyı bı kre kes hemen mesela sana soyle solım

agdacı agda ortusunu deyıstırsın
spatulasını deysıtırsın tek kullanımlık yapsın
agda kazanını kolay kolay deyıstırmez cunku benım agdacım artık gıtmıoyorum 3 senedır genıal bolgemde bır sag suruodu kazana daldırıo bır sola suruo kazana daldırıo ws ws yanı anlıyorsun dımı

agdacıya ılla gıcem dersen ıllaaa tek kullanımlık oldundan emın ol ws ws

kızlar gerçekten doktorlar bile nasıl ne yolla gectgne tam olrarak net cvp vermiyor ama cinsel yolla gecmesinin cok kuvvetli oldugu söyleniyor.internettede hpv yle ilgili uzmanların yaptıgı acıklamalarda hem fikir değil.oyzden artık nası gectgiyle ne yolla gectiğyle değil bunu nası yenebilirirz o en önemlisi bnce.dediğniz gibi bizde 6 ay boyunca ilişkiye girmedik zaten.haftaya tekrar kontrole gidicem smear testi yaptrıcam inş. temiz çıkar gene.vitamin hapını suan bıraktım her sabah taze sıkılmış portakal veya greyfurt suyu içiyorum evde kendim sıkıyorum.haotan daha faydalı oldugunu düşüüyorum haftada 1 balık yiyorum.bn tip belirleme yaptırmamıstım doktorum özel oldugu için bnmde ögrenci oldugumu bildiği için bide ona para verme dedi tipii ögrensekte tedavin değişmicek dedi smearlerin de temiz çıkıyo ztn dedi oyzden yaptrmadım.smearler temiz cıktıgı sürece kötü bir durum yoktur dimi kızlar?

smear temiz çıktıgı sürece bir sorun yoktur.. hpv hücre anormalleştiriyor çünkü smear da hücre kontrolü..canınızı cok sıkmayın dicem ama olmayacak biliyorum.. bagsıklık sisteminizi kuvvetlendirin soktor kontrolünü ihmal etmeyin.. hiç doktora gitmezseniz 15 sene sonra rahimi kaplıyor ve tedavi ihtimali kalmadıgında rahim alınıyor.. dua edin bol bol...
kızlar gerçekten doktorlar bile nasıl ne yolla gectgne tam olrarak net cvp vermiyor ama cinsel yolla gecmesinin cok kuvvetli oldugu söyleniyor.internettede hpv yle ilgili uzmanların yaptıgı acıklamalarda hem fikir değil.oyzden artık nası gectgiyle ne yolla gectiğyle değil bunu nası yenebilirirz o en önemlisi bnce.dediğniz gibi bizde 6 ay boyunca ilişkiye girmedik zaten.haftaya tekrar kontrole gidicem smear testi yaptrıcam inş. temiz çıkar gene.vitamin hapını suan bıraktım her sabah taze sıkılmış portakal veya greyfurt suyu içiyorum evde kendim sıkıyorum.haotan daha faydalı oldugunu düşüüyorum haftada 1 balık yiyorum.bn tip belirleme yaptırmamıstım doktorum özel oldugu için bnmde ögrenci oldugumu bildiği için bide ona para verme dedi tipii ögrensekte tedavin değişmicek dedi smearlerin de temiz çıkıyo ztn dedi oyzden yaptrmadım.smearler temiz cıktıgı sürece kötü bir durum yoktur dimi kızlar?

kaç ayda bir kontrole gidiyorsun? bildiğim kadarıyla 2 sene boyunca smirlerin temizse ve siğil çıkmadıysa vücudu virüsten temizlenmiş kabul ediyor dr.lar.

genotipleme sonucumu dün gece netten öğrendim....16,11,6 çıktı..:((( hpv 16 en yüksek riskli tip, moralman yıkıldım...bundan sonra hayatım hiç bir zaman normal olmayacak...hep tedirgin olucam.sürekli doktor kontrolleri....çok moralim bozuk çoookkkkk......

genotipleme sonucumu dün gece netten öğrendim....16,11,6 çıktı..:((( hpv 16 en yüksek riskli tip, moralman yıkıldım...bundan sonra hayatım hiç bir zaman normal olmayacak...hep tedirgin olucam.sürekli doktor kontrolleri....çok moralim bozuk çoookkkkk......

rünyacım yapma böyle.. çok zor hepimiz aynıyız..kabullenmek lazım.. şükür ki olanaklarımız var. çok ilerlemeden önüne geçebiliriz diye sev,nmeliyiz. insan başına gelmeden anlamıyor. tabiki çok kötü bir hastalık, insanın yaşamını doğrudan etkiliyor her şeyiyle.bende koter oldum ama hla acı çekiyorum şişlerim indi ama bu sefer de y,ne çıkar bidaha b,daha koter olurum diye korkuyorum.:18::18: bence tipi daha az önemli. erken teşhis mühim olan. benimde daha çıkmadı tip sonucum ama 16 18 çıksa bi gram üzülmem. geçicek biliyorum. alah korusun neler var ne acılar çekiyo insanlar. hem bu vesileyle belki daha iyi olur sağlığımız kendimize daha ii bkarız belki daha uzun yaşarız:66::34: günde 5 kupa kahve içiyodum içmezsem olmazdı hemde kahaltı yerine 6 gndr öyle bişeyle tanışmamaış gibi yapıyorum:62::62::62::62: hayat bu bi bakarsın her şey tersine döner

mesajını ilk okuduğumda ben de üzüldüm canım. o testi beklemek nedir, sonucunu almak nedir bilirim. 16 yüksek risk, diğerleri düşük evet. bu virüsü taşıyanların %1inde hastalık ilerliyor, geri kalanı 1 yıl-2 yıl veya biraz daha uzun sürede iyileşiyor. gençsen çabuk kurtulma ihtimalin yüksek. ama mutlaka sigarayı bırakmalısın runyacım. sigaranın kalıntısı doğrudan rahim ağzında (ve ağız, bronşlar gibi mukoza dokusuna sahip kısımlarda) birikiyormuş. şimdi canın sıkkın diye içme olur mu... bundan sonrasında tedavin için vücuduna nasıl destek olacaksan öyle davranman lazım. sürekli dr kontrolü zaten bu virüs olsa da olmasa da yaptırmamız gerekiyor. kadın olmak böyle zor birşey işte...

hayatım normal olmayacak diye de düşünme. bak 3 tip virüs varmış ama smirin en hafif derecede çıkmış. vücudun savaşıyor virüsle. kontrol altına da alacak inan buna. sen de vücuduna destek ol yeter.

hepimiz için geçerli bunlar. düşük risk yüksek risk diye değil sadece. defalarca yazıldı burada neler yapılmasının faydalı olduğu. bunları uygulayacağız. başka yolu yok. dr a ne zaman gideceksin sonuçları göstermek için? sakın kendini yalnız hissetme, sıkılır bunalırsan veya ne zaman istersen mesaj atabilirsin, ben uğruyorum buralara sık sık.

kaç ayda bir kontrole gidiyorsun? bildiğim kadarıyla 2 sene boyunca smirlerin temizse ve siğil çıkmadıysa vücudu virüsten temizlenmiş kabul ediyor dr.lar.

cnm bn 2 ayda 1 gidiyorum siğiilerim tamamen bitmiş diil ara ara cıkıyor cıkıtıkca gel dedi doktor 6ayda 1 de smear yaptrmaya basladım haftaya gdicm tekrr suan 2 tane siğilim var sanrm bide smear testi zamanım geldi gdiym bakıyım gene temiz cıkar smear sonucum inş.

Back