Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Pasif olan HPV virüsü bulaşırmı Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

Merhaba,

daha önce forumdada çeşitli konularda paylaştım hpv virüsü kapmıştım, 7,8 aylık yoğun bir tedavi yakılma süreçleri sonrasında devam eden aşı seanslarımıda tamamladıktansonra yaklaşık olarak 2 aydır hiçbirşeyin olmadığını söyleyebilirim doktorumda artık kurtulduğumu söyledi fakat nihayetinde pasifte olsa bu virüs vucudumda mevcuttur diye düşünerek,
bunu bir başkasına bulaştırma ihtimalimin olup olmadığı konusunda fikir edinmek istiyorum, nihayetinde yanlızca kendimi düşünemem...

yardım ederseniz sevinirim,

sewgılı arkadasım ruat;

öncelıkle gecmıs olsun yanlıs hatırlamıyor ısem bır ıkı hafta once yazmısstın hatırlıyor gbıyım. tesadufen baska bır baslıkta acmıssın bu yazıyı

normal sartlarda hpv wurusu yaklasık vucuttan 5- 7 yılda tahmını atılıyor arasıtırmalarım nettekı sonuclara gore tabıkı bunyeden bunyeye deyısıyorda bu durum

aşı olmana cok sewındım aşının yaklasık 5 yıllık bır koruyuculuugu war 5 yıl sonra mutlaka gene ası ol cunku vurusun vucudu terk etme suresı soledım gbı 5-7 yıl bu sırada zaman kaybetme we 2015 de tekardan ası ol mutlaka

su an vucudunda hpv vurusunu tasıyorsun kaldıkı yenı atlattın we bı surecik ılıskı sırasında korun yada esın korunmak ıstemıyorsa batıcon solısyon al onunla her gun onu doktorun muane ederken ıcıne bole plastık bısı sokuyor ya bakarken ıcerıye ole ac ıcıne batıcon bocala

onu yapamam dıosan enjektor al ucunu cıkar onlala fıskırt oranın temızlıgını bır sure sagla

sıgıl cıkan yerlerıne sırke sur ama haftada bır !!!! sabah yıkarsın geceden beklet cok ıyı gelecegınden emın olabılrısın

doktorunun da soledı gbı '''ŞU AN ICIN KURTULDUN'''

EYER gunde bı tane bardak portakal suyunu
aktardan her hangı bı macunu gunde bır kasık
balık yag kapsulunu kullanırsan

hasta olmamama sansın cok cok cok yuksek kaldıkı 3.asını daha olmamısın

kıs aylarına gırdımız su gunlerde we hpv atlatmısken bol bol bol salata sart

hı bıde bır sure korunun eyer bu dedıklerımı yaparsan karsı tarafa gecırme olasıclın bence cok az

cunku sıgıl warken kondom da korumuyor ama sende su an wurus yokkkk

o acıdan esın de ası olsun derım ben bısı kaybetmes yaneee!!!!

hamıle olan kadınlar war , genc bakıre kızlar war, ewlı kadınlar , toplumda her kısıde bu vurus war

ama patnerınde bı smir aldırsın cunku erkek tasıyıcı oluyor !!!! sıgıl onda olabılır yane sana tasıyo olabılır oo bır sımır aldırsın oldumuu

hel-incim bu yorumunla şaşırdım sanki ilk defa aramıza katılıyormuşsun gıbı yazmışsın.. bu konuda bende rahatsızım bılıyosun baskasına bulastırma ıhtımalımız varmı bende bılmıyorum ama umarım olmaz..

yok alıntı yapmıstım bayan şımarık :):):):) onu baska bır lınk we baslık altında gordum buraya yazması ıcın ruat adlı kullanıcıya yazdım

daha önce forumdada çeşitli konularda paylaştım hpv virüsü kapmıştım, 7,8 aylık yoğun bir tedavi yakılma süreçleri sonrasında devam eden aşı seanslarımıda tamamladıktansonra yaklaşık olarak 2 aydır hiçbirşeyin olmadığını söyleyebilirim doktorumda artık kurtulduğumu söyledi fakat nihayetinde pasifte olsa bu virüs vucudumda mevcuttur diye düşünerek,
bunu bir başkasına bulaştırma ihtimalimin olup olmadığı konusunda fikir edinmek istiyorum, nihayetinde yanlızca kendimi düşünemem...

yardım ederseniz sevinirim,

sewgılı arkadasım ruat;

öncelıkle gecmıs olsun yanlıs hatırlamıyor ısem bır ıkı hafta once yazmısstın hatırlıyor gbıyım. tesadufen baska bır baslıkta acmıssın bu yazıyı

normal sartlarda hpv wurusu yaklasık vucuttan 5- 7 yılda tahmını atılıyor arasıtırmalarım nettekı sonuclara gore tabıkı bunyeden bunyeye deyısıyorda bu durum

aşı olmana cok sewındım aşının yaklasık 5 yıllık bır koruyuculuugu war 5 yıl sonra mutlaka gene ası ol cunku vurusun vucudu terk etme suresı soledım gbı 5-7 yıl bu sırada zaman kaybetme we 2015 de tekardan ası ol mutlaka

su an vucudunda hpv vurusunu tasıyorsun kaldıkı yenı atlattın we bı surecik ılıskı sırasında korun yada esın korunmak ıstemıyorsa batıcon solısyon al onunla her gun onu doktorun muane ederken ıcıne bole plastık bısı sokuyor ya bakarken ıcerıye ole ac ıcıne batıcon bocala

onu yapamam dıosan enjektor al ucunu cıkar onlala fıskırt oranın temızlıgını bır sure sagla

sıgıl cıkan yerlerıne sırke sur ama haftada bır !!!! sabah yıkarsın geceden beklet cok ıyı gelecegınden emın olabılrısın

doktorunun da soledı gbı '''ŞU AN ICIN KURTULDUN'''

EYER gunde bı tane bardak portakal suyunu
aktardan her hangı bı macunu gunde bır kasık
balık yag kapsulunu kullanırsan

hasta olmamama sansın cok cok cok yuksek kaldıkı 3.asını daha olmamısın

kıs aylarına gırdımız su gunlerde we hpv atlatmısken bol bol bol salata sart

hı bıde bır sure korunun eyer bu dedıklerımı yaparsan karsı tarafa gecırme olasıclın bence cok az

cunku sıgıl warken kondom da korumuyor ama sende su an wurus yokkkk

o acıdan esın de ası olsun derım ben bısı kaybetmes yaneee!!!!

hamıle olan kadınlar war , genc bakıre kızlar war, ewlı kadınlar , toplumda her kısıde bu vurus war

ama patnerınde bı smir aldırsın cunku erkek tasıyıcı oluyor !!!! sıgıl onda olabılır yane sana tasıyo olabılır oo bır sımır aldırsın oldumuu

Helin merhaba yarıdmların için öncelikle çok teşekkür ederim, üçüncü aşımıda eylül ayında bitirdim yani artık beş yıl içinde bir daha aşı olmayacağım doğru anladıysam, yaklaşık iki buçuk üç aydır hiçbirşeyim yok, tabi ben vajinamın dış kısmını görebildiğim için sadece:) doktorum muayne ettiği zaman içindede birşey görmediğini söyledi, erkek arkadasıma söyliyemedim geçmişte böyle birşey yaşadığımı, ama dediğin üzre tedbiri elden bırakmayarak korunuyoruz özellikle hassas olduğumu belirttim zaten kendide bu konuda hassas, şuan söylersem yanlış anlaşılacağımı düşünüyorum, çünkü geçen gün forumda okurken bir bayan yazmış aaa hpv mi bulaştı gibi toplumda absürdce bir yargılama söz konusu olabiliyor yani bu çok eş değiştiren çok eşli cinsel hayatı olan isnlarda olmuyor ki sadece bir önceki erkek arkadasımın tedbirsizliğinin sonucunu ben çekiyorum, hasta olmamaya gayret ediyorum kesinkile şunu biliyorumki ne zaman rahatsızlansam o zaman çıkmaya başlıyorlar, portakal suyu mandalina gibi c vitamini bazlı ürünler tüketmeye çalışıyorum dışardan vitamin takviyesi yapamam böbreklerim için ilaç kullanmamam gerekeyiro aslında zırt pırt, böylede bir sorunum var...

sanırım kendimi rahatlatmak için gidip bir smear testi yaptırmalıyım tekrar, bu sirke çözümünüde denemeyi düşünüyorum en azından haftada bir forumda okudum bir çok bayan kullanıyormus olmadığı halde bile,

yardımların için çokteşekkür ederim:)

Helin merhaba yarıdmların için öncelikle çok teşekkür ederim, üçüncü aşımıda eylül ayında bitirdim yani artık beş yıl içinde bir daha aşı olmayacağım doğru anladıysam, yaklaşık iki buçuk üç aydır hiçbirşeyim yok, tabi ben vajinamın dış kısmını görebildiğim için sadece:) doktorum muayne ettiği zaman içindede birşey görmediğini söyledi, erkek arkadasıma söyliyemedim geçmişte böyle birşey yaşadığımı, ama dediğin üzre tedbiri elden bırakmayarak korunuyoruz özellikle hassas olduğumu belirttim zaten kendide bu konuda hassas, şuan söylersem yanlış anlaşılacağımı düşünüyorum, çünkü geçen gün forumda okurken bir bayan yazmış aaa hpv mi bulaştı gibi toplumda absürdce bir yargılama söz konusu olabiliyor yani bu çok eş değiştiren çok eşli cinsel hayatı olan isnlarda olmuyor ki sadece bir önceki erkek arkadasımın tedbirsizliğinin sonucunu ben çekiyorum, hasta olmamaya gayret ediyorum kesinkile şunu biliyorumki ne zaman rahatsızlansam o zaman çıkmaya başlıyorlar, portakal suyu mandalina gibi c vitamini bazlı ürünler tüketmeye çalışıyorum dışardan vitamin takviyesi yapamam böbreklerim için ilaç kullanmamam gerekeyiro aslında zırt pırt, böylede bir sorunum var...

sanırım kendimi rahatlatmak için gidip bir smear testi yaptırmalıyım tekrar, bu sirke çözümünüde denemeyi düşünüyorum en azından haftada bir forumda okudum bir çok bayan kullanıyormus olmadığı halde bile,

sewgılı raut ;

baaşkasının dedı olumsuzlları kendın ıcın sakın ola dusunme kımı ne dedı olmus bıtmıs artık ah wah demeın mahıyetı yok

bobreklerınle alaklı ılac kullanıyor ıse sen sadece macun al aktardan gunde bı tatlı kası ye her hangı bır zararı yok bundan emın ol

4 5 ay asırı yaglı yogun sekerlı seler tuketme tuketıyorsanda 4/1 tuket ıcınde kalmasın anlıcan

sıgılı tekrar vucutta uyandıran basta şeker yogun seker ona gore

gunluk ada cayı weya cıvan perceçi cayı ıkı bardak tuket ( bu arada ada cayının daha daha hos cıwan percemı ıcıersende lımon sık daha hos oluo)

vucuttan hpv yı meywe atar buda gunluk 1 bardak portakal suyu we dıyer meywelrrde bulunur portakal suyunu cok tuketme yanar mıden bıde onla ugrasma

haftada bır sırke sur pamukla wajınana genıtal bolegene dedım gbı ıcerı her yere elın ulasmaz o yuzden pamuga bol dok agız kısmını ag ıcıne sık pamugu ddamla damla o sekılde ulasıo yane ama haftada bır kes ;)

dedım gbı her hangı bır lokman hekım marka vs.macun alman şart aktardan we sebze salata meywe tuketmen daha cok başlardasın !!!!

arkadaslar bende vajina bölgemde bürsürü sigiller cikdi..

aralikta evleniyorum :(

bi bilginiz varsa bana yardimci olun ltf..

MAZI yapragi iyi geliyormus diye duydum ve aktardan onu alip deniyeceyim...

sizlerinde bi bilgileri varsa paylasirsaniz cok sevinirim ..senağlama

simdiden sagolun..senağlama senağlama

arkadaslar bende vajina bölgemde bürsürü sigiller cikdi..

aralikta evleniyorum :(

bi bilginiz varsa bana yardimci olun ltf..

MAZI yapragi iyi geliyormus diye duydum ve aktardan onu alip deniyeceyim...

sizlerinde bi bilgileri varsa paylasirsaniz cok sevinirim ..senağlama

simdiden sagolun..senağlama senağlama

bir sürü dedın kac tane aralık kadar ıkı ayımız war bıraz acıklama yap bu sekılde kımse yardımcı olamazzzz tam olarak nerende sıgıl dagınık mı toplumu

Açıkcası banada öyleymiş doktorum ondan kapmışsın mikrobu dedi ama ben yüzüne vurmadım ama yinede terkedılen ben oldum..uzulmuyorum gercı canı cehenneme...

aynen şımarık bende dıyorum Allah bıldıgı gıbı yapsın sadece sağlıgıma kavusmayı dusunuyorum kaldıkı stresten baska hastalıklarım bıle cıkıcak dıye korkuyorum o yuzden kan tahlıllerı bıle yaptırdım ama haftaya alıcam sonucları sende sakın üzülme arkadasım her seyden önce sunu anladımkı ınsanın kendısı önemlı

arkadaşlar bugün bende yaktırdım makat cevresındede cıktıgı ıcın mınık mınık dr canımın acıyabılecegını soyledı lokalde ve genel anestezi yaptı en azından kasılmazssın ve bende kucuklerıde yakarım dedı rahat yaparım ısımı dedı ..20 dakıka gıbı surede cıktım kendıme geldım 1 saat sonrada cıktım hastaneden Allah herkese şifa versın arkadaşlar neysekı tedavısı olan bır hastalımız var 2. aşımıda salı gunu yaptırıcam ...sevgili helin şimdi yanıklarım var sirkeyi ne zaman sürmeye başlıyabılırım sadece yanık kremı verdı dr bana ben balıkyagı hapı aldım bıde batıcon aldım...sirkeyi kullanıcam ama ne zaman başlıyayım cevabın ıcın teşekkürler şimdiden:)

Arkadaşlar mrb ben gamze..Nişanlıyım izmirden yazıyorum. Bu hastalık banada bulaştı son 1,5 aydır vajinanın dış dudaklarında böle et beni gibi bişiler var tutsam kopucak gibi önceden 1 taneydi 1 hafta sonra bi baktım 1 tane olmus ve şimdide üst taraflara doğru bitane daha çıkmış tam şişkin değil ama şişicek gibi et beni gibi olucak o da yakında :( ve bende daha öncedende siizn dediğiniz gibi hiç yoktu böle bişi .. Gittiğim ağdacıdan sanırım bulaştı yanii ne yapıcam nasıl yapıcam bilmiyorum keşke ölsemde kurtulsam böle bi hastalık hiç vücuttan çıkmıyomuş :( ben daha doktora hiç gitmedim en kısa zamanda gidicem ama bazı arkadaslar sirke sür demişler nasıl bi sirke acaba ? bide bugün keçi boynuzu pekmezi ile çörek otu aldım bende aynı zamanda aşırı kansızlık var keçi boynuzu pekmezi yemem lazım çörek otuda iyi geldiği için bal yerine bununla karıştırdım olurmu? sirkeyi ise daha yaktırmadım ben o siğilleri yaktırmadan sürsem kendiliğinden geçermi? ne olur bana bilgi verin çok korkuyorumm :( yardımlarınızı bekliyorum

Arkadaşlar mrb ben gamze..Nişanlıyım izmirden yazıyorum. Bu hastalık banada bulaştı son 1,5 aydır vajinanın dış dudaklarında böle et beni gibi bişiler var tutsam kopucak gibi önceden 1 taneydi 1 hafta sonra bi baktım 1 tane olmus ve şimdide üst taraflara doğru bitane daha çıkmış tam şişkin değil ama şişicek gibi et beni gibi olucak o da yakında :( ve bende daha öncedende siizn dediğiniz gibi hiç yoktu böle bişi .. Gittiğim ağdacıdan sanırım bulaştı yanii ne yapıcam nasıl yapıcam bilmiyorum keşke ölsemde kurtulsam böle bi hastalık hiç vücuttan çıkmıyomuş :( ben daha doktora hiç gitmedim en kısa zamanda gidicem ama bazı arkadaslar sirke sür demişler nasıl bi sirke acaba ? bide bugün keçi boynuzu pekmezi ile çörek otu aldım bende aynı zamanda aşırı kansızlık var keçi boynuzu pekmezi yemem lazım çörek otuda iyi geldiği için bal yerine bununla karıştırdım olurmu? sirkeyi ise daha yaktırmadım ben o siğilleri yaktırmadan sürsem kendiliğinden geçermi? ne olur bana bilgi verin çok korkuyorumm :( yardımlarınızı bekliyorum

cnm sakın öle ölsemde kurtulsam fln die düşünme kendine ii baktgn sürece vücuttanda atarsın bu virüsü bnde senn gbydm ilk zamanlar çok zor günler gecrdm 3 ay boyunca siğillerle ugrastm yaktırıodum 1 hafta sonra tekrr çıkıodu hiç kurtulamıcm sanıodum bnde ama Allha şükür şuan gecti siğillerim en son dondurma işlemi yaptrdm vitamn kullandm stresten uzak durdm gecti doktr bile inanamadı dondurma işlemyle gectgne mucize olmus dedi.ama bn siğillerden kurtulmamı en çok aşı olmama bagladım. 2 aşımı gecen ay oldum 2 .aşıdan snra çıkmadı kesnlkle hemn doktora gt sirkeyi fln boşver şimdi gecktrio o tedavi sürecini doktora gt ve rahim agzı kanseri aşısı yaptr mutlaka cnm bn gardasili olmustum.3.dozumda ocak aynda olcm doktora gt bian önce doktorun yönlendrr ztn seni korkma hc gecio ennde sonunda bu siğiller ama aşını mutlaka ol!!

arkadaşlar bugün bende yaktırdım makat cevresındede cıktıgı ıcın mınık mınık dr canımın acıyabılecegını soyledı lokalde ve genel anestezi yaptı en azından kasılmazssın ve bende kucuklerıde yakarım dedı rahat yaparım ısımı dedı ..20 dakıka gıbı surede cıktım kendıme geldım 1 saat sonrada cıktım hastaneden Allah herkese şifa versın arkadaşlar neysekı tedavısı olan bır hastalımız var 2. aşımıda salı gunu yaptırıcam ...sevgili helin şimdi yanıklarım var sirkeyi ne zaman sürmeye başlıyabılırım sadece yanık kremı verdı dr bana ben balıkyagı hapı aldım bıde batıcon aldım...sirkeyi kullanıcam ama ne zaman başlıyayım cevabın ıcın teşekkürler şimdiden:)

geçmiş olsun cnm..yaraların var şuan sirke sürme sakın bepanthen ve silverdin al eczaneden cnm ikisini karstrp sür yanıklarının üstüne ikisi gerckten mükemmel işe yarıo yanık izi bırakmıo en fazla 10 mlyn fln tutar ikisi ztn mutlaka al sür derim cnm.yanıkların gecsn tamamen iyileş ondan sonra haftada yada 2 haftada 1 sirke sürersin banyodan sonra mikroplarıdakırar sirke ama bn çok nadir sürüyorum sirkeyi beyazltmıstı çnkü vajinamı o siğil olan yerleri dış yapısınıda bozmym die fazla sürmyrm bn onun yerine hücre yenileyici özelliği olan kırmızı kantaron yagını sürmeyi terch edyrm cnm sende al aktarlardan kırmızı kantaron yagı onu sür cnm hem yaraların cabuk iyileşmesini saglıo hemde iz bırkmıo hücreleri yenlio tkkrr gecms olsun .

geçmiş olsun cnm..yaraların var şuan sirke sürme sakın bepanthen ve silverdin al eczaneden cnm ikisini karstrp sür yanıklarının üstüne ikisi gerckten mükemmel işe yarıo yanık izi bırakmıo en fazla 10 mlyn fln tutar ikisi ztn mutlaka al sür derim cnm.yanıkların gecsn tamamen iyileş ondan sonra haftada yada 2 haftada 1 sirke sürersin banyodan sonra mikroplarıdakırar sirke ama bn çok nadir sürüyorum sirkeyi beyazltmıstı çnkü vajinamı o siğil olan yerleri dış yapısınıda bozmym die fazla sürmyrm bn onun yerine hücre yenileyici özelliği olan kırmızı kantaron yagını sürmeyi terch edyrm cnm sende al aktarlardan kırmızı kantaron yagı onu sür cnm hem yaraların cabuk iyileşmesini saglıo hemde iz bırkmıo hücreleri yenlio tkkrr gecms olsun .
ASENA sağol arkadasım bılgın ıcın madecassol verdı dr bana gunde 2 kere surım dıye batıconu vermemıstı ama onuda kendım aldım her tuvaletten sonra mutlaka suruyorum batıconu cok sukur acım yok ama arada yanma oluo bırazcık:)söyledıgın kremlerı alım dıcem ama dısarı cıkmaya korkuyorum hava yagıslı cok soğuk en azından umarım bende senın gıbı ıyı olurum en kısa zamanda ya bide gittim özelde yaktırdım dr yakmadan sonra ugramadı bıle yanıma ne yapmam gerektıgını söylemedı onada kızdım bıraz o yüzden sorup yardım almaya calısıyorum bılgı veren herkese candan teşekkür ediyorum

gecmıs olsun GAMZE sakın ölümü düşünme bak hepımız yasadık ve atlatmaya calısıyoruz atlatıcazda okuduysan bı cok arkadasımız atlatmıs burda ama madem kansızlıgın var bence bır kadın doğuma gorun baksın belkıde sıgıl deıldır kötü şeyler getirme aklına bende ılk senın gıbı düşünmüştüm ama daha kötüsüde olabılırdı ne kötü hastalıklar var sakın canını sıkma arkadasım ama mutlaka dr görün derım ben

Merhaba,

Bende de iki tane var yan yana duruyor. Et beni şeklinde ve ten renginde. 2 ayrı doktora gittim. smear de yapıldı. Smear temiz çıktı. Ve siğil değil dedi 2 doktorda lezyon dediler. ama takip et dediler. ufak mercimek gibi ikiside. bayadır var. çoğalmıyoda ama bazen kaşınıp acıdığını hissediyorum. Siğil karnıbahar şeklinde oluyormuş. Burayı okudukça yinede içim rahat diil gibi. Ne yapsam sizce.? Sirkeyi denesemmi yoksa hiç ellemeyip kendi halinemi bıraksam?

SIRKEYE bır ay sonra fılan basla tamamen ızlerın gecmesı sıyah pulların dokulmesı yenı derının olması lazım

balık yag we macun al macunu hazır al 10 15 tl aktardan balık yag tek ıse yaramaz onemlı olan macun cunku

batıconu sabah aksam enjektor yardımıyla bakıreysen ıgnesını cıkar ole ıcıne sık

bakıre dılsen de ıcıne doru pamukla fılan sole dısını fılan sıl

ası olmanada cok sewındım

su an yapman greken gunluk ıkı bardak ada cayı tuketmek
bol bol meywe gunluk yarım kılo 2 saat arala tuketkı tıkamasın

portakal suyu bır bardak
ozellıkle salataaa

su donemde yaglı we sekerden cok tuketme 4/1 kadar tadımlık seler tuket

:lepi:

Merhaba,

Bende de iki tane var yan yana duruyor. Et beni şeklinde ve ten renginde. 2 ayrı doktora gittim. smear de yapıldı. Smear temiz çıktı. Ve siğil değil dedi 2 doktorda lezyon dediler. ama takip et dediler. ufak mercimek gibi ikiside. bayadır var. çoğalmıyoda ama bazen kaşınıp acıdığını hissediyorum. Siğil karnıbahar şeklinde oluyormuş. Burayı okudukça yinede içim rahat diil gibi. Ne yapsam sizce.? Sirkeyi denesemmi yoksa hiç ellemeyip kendi halinemi bıraksam?

sewgılı arkadasım gecmıs olsun

eeee sana tawsıyem sırkeyı dene cunku sırke dogal asıt her hangı bır zarar wermes sıgıl weya kabartının oldu yere 2 hafta pamuga sırkeyı dok bantla aksamdan yapsıtır sabah yıka ıse gıtmıyosan yıkadıktan sonra tekrar koy bantla gene gunduzde calısyorsan aksamdan aksama koy

ıkı hafta dene bı bı zararı olmaz ıcın rahat olsun ;)sempatiksalakcinni:enbuyukkk:a.s.

sende su an da sewgılı gamze ılk hallerımı goruyorum

eyer sıgıllerın yan yana dılse buyuk dılse mınnacıksa hemen sırkeye basla su salataya attımız sırke warya o ıste 3 4 hafta her aksam denemen sart

corek otu ıyı ama corek otunu normal bal degıl macun seklındekı balla karıstırman lazım hazır aktardan 10 15 tl bı macun al onu yemen lazım aldın macun we corek otlu balı bı kawanozda onla karıstır ye sabah aksam bır cay kasıgı

sırkeye hemen bu aksam baslaaaaaaaa

korkucak bısı yok ölecek bısı yok bundan cok kotu rahatıszlıklar war

bol meywe sebze tukett
gunluk meywe salata hele
yaglı selerden cok yeme bı sure

epıılasyon ıcın tek kullanımlık jılet kullan sakın olakı agda yapma agda dagıtır jıletı kullan at dıkkat et yane sıgıl olan yerlerı alırken de

her aksam once suyla daha sonra;
ezaneden bır tane batıcon solısyon al onu sur uzerınede sırkeyı sur ole daha ıyı olur
batıcon 8 9 tl buyuk surup sısesı olanından al sona sırkeyı koy bantla yat

bu hastalık atlatman ıcın hasta olmaman we salata meywe tuketmen lazım ıştahının acık olması laızm besınsız kalma !!!!

Back