Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Yahu rahim nerde, rahim ağzı nerede yapmayın Allah aşkına, Allah korusun rahim ağzında k.. olup, rahime sıçramış bir şey olsa, ablanızı anlayacağım da

Yanıldığınız yada atladığınız bir konu var Süleyman beye muayene olsanız anlayacağım sonuçlara göre yorum yapmış ve mail yoluyla yardımcı olmamış dediğiniz şey çok fazla yardımcı olmuş ben kendisinin hastasıyım 25 yıldır bu meslekteyim binlerce Dr ile çalıştım kimse maile dönmez ama sizi rahatlatmak adına yazmış cevap vermiş ve hpv ile ilgili yazan herkese ön bilgi mutlaka verir.Mail yoluyla tedavi sunmaz size sadece yol gösterir karşılıklı bir yazışma beklentiniz olması yada muayene olmadan size tedavi sunması garip olmazmıydı. Başka bir hekime muayene durumunuz veya fırsatınız yoksa kendi doktorunuza güvenip onunla yol almanız en doğrusu. Benim söylediğimle yada burda başka birinin söylemi size yol göstermesin sonuçta hekimle görüşüp kafanızdaki soruları ona sorup ona göre kendinize yol çizeceksiniz tekrar geçmiş olsun

Ben demek istediğimi anlatamadım sanırım, tabiiki kendisi çok değerli bir hoca bu işin duayeni vede hastası olmayanla ilgilenmesi gerekmiyor sağolsun yine geri dönüş yaptı ama sonuçlarınızda anlamlı bişey yok demesini anlayamadım bende. Temiz çıkmış veya eksik yazılmış anlaşılmıyor dese tamam diyecektim. Yani beni rahatlatmadı ne demek istediğini anlayamadım zaten. Teşekkür ederim ilginiz için yardımlarınız için herkese çok geçmiş olsun bian önce hepimiz temizleniriz inşallah.

Canım sen sakın kimseye bakma, doktora da bunu söyleme rahmimi alın diye, 50 yaşından önce rahim yumurtalık falan asla alınmaz, erken menepoza girersin sonra, doktorunu gördüm Mehmet Bey sanırım, iyi bir doktora benziyor gibi ama gidip doktorunla tekrar konuş netleştir durumu, teşhis nedir cın3 mü değil mi? Neden leep konizasyon yapmak istedi?
Bunları iyice sor hocaya, bir de operasyonu kendisi mi yapacakmış o da çok önemli?

Aradan falan gir bir şey yap ama iyice konuş bilgi al mutlaka. D duygusalkaktus

Son düzenleme:

5 ay önce İstanbula gelmiş, yarın anestezi doktorundan sonra jinekoloji onkoloji bölümüne leep randevu kayıt açtırma için gideceğim doktorun yanına gitmeye çalışacağım tekrardan.

Eklentiler

• Screenshot_20240521_221403_Samsung Internet.jpg
    114,5 KB · Görüntüleme: 139
Merhaba, benim daha önce vajinal ve makat ın kesiştiği yerde sivilce gibi birşey çıkmıştı acıyordu, bunun için doktora gitmiştim baktı ve siğil değil dedi o geçti
Bugün de sağ dış dudakta birşey acıyordu aynadan baktım görülen birşey yok ama hafif şişlik var gibi sinek ısırmış ve şişmiş gibi
Ona bakarken makatıma baktım sok tarafta siyahlık var sağ tarafta da kırmızılık var ama ne olduğunu anlayamadım. Siyahlık daha öncede vardı geçmedi öyle kaldı ama ne olduğunu anlayamadım fotoğraf ekledim inşallah yorum yazan olur zaten hastalık hastalığım var, tam düzeldim diyordum yine kafama takmaya başladım

Eklentiler

• IMG_20240529_193450.jpg
    72,3 KB · Görüntüleme: 197
Geçmiş olsun, bu görüntüden bir şey anlayamadım ancak, şüpheniz varsa hpv testi vermenizi öneririm.

merhaba kızlar ben 2.5 yıldır evliyim öncesinde hiç ilişkim olmadı bundan 6 ay kadar once dış dudakların cevresinde ya da makata doğru olan bolgelerde agrılı sivilcelenme yasadım bazılarını sıktım kocaman siyah leke olarak kaldılar. ara ara cıkmaya devam etti. dış dudagın yanında et beni gibi bir şey oluştugunu fark ettim büzüşük gibi biraz. 5 aylık hamileyim tüp bebek tedavisi ile oldu. hpv miyim acaba cok korkuyorum. sivilcelenmeler de devam ediyor

Vajina içine sürdüğünüzde işe yaradımı

Yaramadı yok. Sonra başka bir doktora yaktırdım. O doktor saçmalamış, yakmakla uğraşmak isteyip başından savmış resmen.

Herhangi bir smear veya hpv alınmadı mı?
Gebe iken de smear ve hpv verebilirsin.
Siğilleri sadece hpv ye yormamak gerekiyor farklı nedenlerden de çıkabilir.

Herhangi bir smear veya hpv alınmadı mı?
Gebe iken de smear ve hpv verebilirsin.
Siğilleri sadece hpv ye yormamak gerekiyor farklı nedenlerden de çıkabilir.
tüp bebek oncesi siğillerim cıkmaya başlamadı tüp bebek sebebiyle hpv testleri yapıldı onlarda bir şey cıksa doktorum söylerdi. hpv olsa sa testlerde çıkmayabilir mi acaba.

tüp bebek oncesi siğillerim cıkmaya başlamadı tüp bebek sebebiyle hpv testleri yapıldı onlarda bir şey cıksa doktorum söylerdi. hpv olsa sa testlerde çıkmayabilir mi acaba.
Hpv yapıldıysa içiniz rahat olsun bence. Çıkmama riski şöyle olabilir bazen hpv uyur halde oluyor fakat hamilelik vs durumlarda bağışıklık düşerse hortlayabiliyor ama ben olsam endişelenmem doktor kontrolündesiniz zaten. Bir dahaki doktor kontrolünde gösterin içiniz rahat etsin.

Bugün leep sonucum çıkmış kötünün iyisimi acaba?

1) Serviks, LEEP: - DÜŞÜK DERECELİ SKUAMÖZ İNTRAEPİTELYAL LEZYON (CIN1/LSIL) (SAAT 12-3,6-9 ve 9-12 HIZASINDA DISPLAZI IZLENMIŞTIR) - ENDOSERVİKAL GLAND TUTULUMU: GÖRÜLMEDİ, - CERRAHİ SINIRLAR: NEGATİF

2) Serviks, ECC: - ENDOSERVİKAL YÜZEY MUKOZA FRAGMANLARI,

Gayet iyi bitmiş sınırlar negatif geçmiş olsun

Gayet iyi bitmiş sınırlar negatif geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim ama displazi izlenmiştir diyor baktım displazi organ veya dokuda anormal hücre büyümesini ve gelişimini tanımlar. Bu durum çoğunlukla kanser öncesi görülen bir durumdur diyor. Birde cin1 çıkmış bu sonuç kolposkopi de çıkmalıydı aslında dimi? Hpv virüsünü taşıyormuyum acaba halen o belli değil dimi? Acaba bundan sonra takipte mi kalacağım yani 6 ayda bi smear ve hpv testi mi yapacaklar ki. 10 gün sonra randevum var doktorumda.

Carsamba gunu smear testi vermek icin doktora gittigimde doktora hpv asisi yaptirmak istedigimi soyledim(yasim 30). Once hpv testi yapalim dedi. Sonuclar dungece 21.33de cikmis. Hpv 16,18 negatif, diger yuksek riskli tipler pozitif cikmis. Henuz smear testim cikmadi. Test üniversite hastanesinde yapildi. Surecleri az cok okudum ama algılayamıyorum. Üniversite hastanesinde diger türler icin tipleme testi yapilmiyor mu? Direkt kolposkopi mi yapilacak

Eklentiler

• Screenshot_20240720-131139_Free Adblocker Browser.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 73
Yüksek riskliler hangisi olursa olsun eğer çıktıysa tüm dünyada kolposkopi yapıyorlar. Kolposkopi çok kolay bir işlem hiç endişe etmeyin. Ben de yeni konizasyon oldum sorunuz varsa cevaplarım.

Yüksek riskliler hangisi olursa olsun eğer çıktıysa tüm dünyada kolposkopi yapıyorlar. Kolposkopi çok kolay bir işlem hiç endişe etmeyin. Ben de yeni konizasyon oldum sorunuz varsa cevaplarım.

Cok gecmis olsun.
Haftasonu oldugu icin kimseye ulaşamadım. Kalakaldım. Kolposkopi esnasinda parca aliniyor mu alinmiyor mu o kisim nasil oluyor? Uyusturuyolar mi?

Cok gecmis olsun.
Haftasonu oldugu icin kimseye ulaşamadım. Kalakaldım. Kolposkopi esnasinda parca aliniyor mu alinmiyor mu o kisim nasil oluyor? Uyusturuyolar mi?
Parça alınıyor ama aldıkları parça minicik. Yani hissetmiyorsun. Tabi ki bir sıvıyla uyuşturuyorlar hiç hissetmiyorsunuz. Hatta ben çok korkmuştum sonra bitti falan deyince ne bitti mi nasıl yani demiştim :) kolposkopiyle bakıyorlar asit sürüyorlar eğer beyaz alanlar varsa o alanlardan bir kaç küçük parçalar alıp patolojiye gönderiyorlar. Patoloji sonucu 1 haftada çıkıyor. Sonra işte cin evrelerinden biri çıkmışsa tedavi oluyorsunuz. Benim cin2 çıkmıştı, rahim ağzımı aldı doktorum konizasyon ile. Aldığı parçanın patoloji Sonucu da bugün çıktı meğerse cin3müş ve temizlenmiş ameliyatla şükür. Cerrahi sınırlar negatif yani. Düzenli kontrol olacağım.
Endişelenmeyin. Benim hpv16ydı. Kansere neden olan en yüksek tip. Ben de neler neler düşündüm ay ay size tavsiyem sakın araştırmayın çok saçma bilgiler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…