- 24 Aralık 2012
- 629
- 272
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet ona da fitil kullandığımı söylemiştim aslında :)Bi doktoruna sor bakalım belki de olur diyecek
Teşekkür ediyorumSüleyman Engin Akhan - Özel Klinik Nişantaşı / İstanbul
Sonuç yanlış çıkabilir yalancı negatif gibiPeki nasıl bir sonuç alırım tahmini? Mesela numune yetersizliği gibi tarzında bir cevap mı alırım acaba?
Hpv negatif demek için 6 ay arayla 2 negatif sonuç almalısınız yoksa negatif denemez ayrıca korunmasız her ilişki büyük riskBende ağustos 2023 de hpv 11-16 pozitiftim. Kolposkopim CIN 1 di . Bu arada sabah akşam papivir, 1,5 gr ahcc, beta glukan vs kullandım. Kasım 2023 de kontrole gittiğimde negatife döndüm. Çok şükür dedim. 3 doz aşımda ocakta bitmişti. Bu sürede hiç cinsel ilişkim olmadı. Bekarım 26 yaşındayım. Mart 2024 ayında tek bi kişiyle iki cinsel birlikteliğim korunmasız oldu. Sonrasında kontrole gittiğimde tekrardan hpv 11-16 tekrardan pozitif geldi. Pazartesi günü kolposkopi olacağım. Çok kötü hissediyorum. Tekrardan böyle olması nasıl böyle oldu anlamıyorum. Aşılıyım ve negatiftim. Normal hayatına dönebilirsin demişlerdi. Şimdi tekrar başa sardım.
hacettepede 3 ayda bir kontrol yapıyolar. Negatifsin normal hayatına dönebilirsin demişti doktorlarHpv negatif demek için 6 ay arayla 2 negatif sonuç almalısınız yoksa negatif denemez ayrıca korunmasız her ilişki büyük ris
Dalgınlığına gelmiş olamaz ama siz hpv baktırdınız di mi? Smear ı etkileyebilir ama hpv sonucunu etkiler mi onu çok bilemedim şimdi. Sizi yanlış da yönlendirmeyeyim.Evet ona da fitil kullandığımı söylemiştim aslında :)
Hatta o da daha test için çok erken 6 aydır pozitifsin, tekrar pozitif geleceksin belki ve yine üzüleceksin, 1 sene olmadan test yapmayalım diye diretti durdu da, fitil kullanmışsın testi etkiler demedi hiç, dalgınlığına geldi sanırım
Dalgınlığına gelmiş olamaz ama siz hpv baktırdınız di mi? Smear ı etkileyebilir ama hpv sonucunu etkiler mi onu çok bilemedim şimdi. Sizi yanlış da yönlendirmeyeyim.
Evet kolposkopi sonucumda kronik servisit geldi, kolposkopi sonucumu ekledim canım.Ne enfeksiyonu var? Servisit olmuşsunuzdur o yüzden enfeksiyon oluyordur
Kronik servisit ise enfeksiyon kesinlikle bundandır. Kronikleşmişse de bunu sürekli yaşayacağın anlamına gelir. Hpv ile alakası yok yaniEvet kolposkopi sonucumda kronik servisit geldi, kolposkopi sonucumu ekledim canım.
Kolposkopin temiz, sadece servisit var. Söylediğim gibi enfeksiyon bu yüzdenEvet kolposkopi sonucumda kronik servisit geldi, kolposkopi sonucumu ekledim canım.
2023 mart ayı itibari ile cinsel ilişkide bulunmaya başlamıştım, şuan 39 yaşındayım, o halde bakire olduğum dönemler itibarı ile mi kronikleşmiş oluyor?Kronik servisit ise enfeksiyon kesinlikle bundandır. Kronikleşmişse de bunu sürekli yaşayacağın anlamına gelir. Hpv ile alakası yok yani
6 ay önce temizdi, umarım hâlâ öyledirKolposkopin temiz, sadece servisit var. Söylediğim gibi enfeksiyon bu yüzden
İlişkiden sonra hpv oldu maalesef..Bence ilişkiden sonra olmuştur. Bakire iken eğer sürtünme ile bişey yaşamışsan hpv bulaşır; onu bilmiyorum tabiki