Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Başınız sağolsun. Insan böyle haberler alınca kendini unutuyor. Bu 2023 hiç iyi gelmedi. Daha ne olabilir ki ? Demek bile ıstemiyorum. Insan başına ne geleceğini bilemiyor.
Aşı oldum ben ama sigarayı bırakamadım maalesef.. Bu stresle nasıl bırakacaksam :/ umarım bırakabilirim..

Sigarayı ben de bırakamam günde bir paket içiyorum bir de ama diğer şeyleri yapmaya çalışıyorum aşı olamadım sadece henüz ben de maddi sebeplerden kaynaklı umarım olucam bakalım

Sigarayı ve şekeri ben de ne yazık ki bırakamadım ama özellikle deflagyne başlamak bana çok iyi geldi psikolojimin düzelmesini büyük ölçüde ona bağlıyorum. Ve zaten aylarca düşün düşün bıktım herhalde :))

Sigarayı ben de bırakamam günde bir paket içiyorum bir de ama diğer şeyleri yapmaya çalışıyorum aşı olamadım sadece henüz ben de maddi sebeplerden kaynaklı umarım olucam bakalım
Olursunuz sıkmayın canınızı. Ben de maddi olarak çok zorlandım bu süreçte.. bakalım etkisi olacak mi bu aşının göreceğiz.

Psikolojinizin düzelmesine sevindim:) rahat olmak en güzeli :)

Deflagyn kullanımı regli öne alır mı acaba? En az bir hafta vardı daha, regl oldum çok şaşırdım

Kızlaaaar bana da yardım edin lütfen. 1418 sayfa olmuş hepsini okumam mümkün değil affedin lütfen. Bende de genital siğil oluştu. 1 ay önce 1 tane vardı geçtiğimiz cumartesi 2 tane saha olduğunu farkettim ve 5 günde 3 tane daha çıktı. Geçen pazartesi doktora gittim smear aldı ve genital siğil olduğunu söyledi. Tipini belirlemek için herhangi bir test yapmadı. Kadın çok rahattı. Aldara krem bulabilirsen haberleşelim onu kullan ciddi fayda ediyor sonrasında da yakarız dedi. Tam bayram önüydü kremi bulamadım. Smear testim pazartesi çıkacak sonrasında yakma işlemi yapacak sanırım. Bunu yaşamış arkadaşlar ne yapmamı ne yapmama mı önerirsiniz? Bazı forumlarda 2 yılda vücüttan atılıyor falan yazmışlar öyle mi gerçekten? Yakıldıktan sonra tekrarlıyor mu? Birde bu siğiller varken cinsel ilişkiye girdiniz mi? Deneyimlerinizi benimle de paylaşırsanız memnunumuzun. Şimdiden herkese teşekkürler

Geçmiş olsun kulübe hoşgeldiniz :)

Ben yaklaşık 9 ay önce farkettim çooook çok panik olmuştum günlerim korku içinde geçti asla uyuyamıyordum. Smear temiz çıktı siğiller yakıldı uzun süre sıkıntı yaşamadım.

Sonra 6 ay geçti içim rahat etmedi hpv dna testi yaptırdım yüksek risk çıktı benim farliketmediğim siğiller de tekrar oluşmuş onlar yakıldı. Bunun üzerine aşı yaptırdım gardasil 9lu. Tekrar smear yaptırdım yine temiz. Ama takipte olacağım. Hpv negatife dönsün diye deflagyn aldım onu kullanıyorum.

Siz de smear testi temiz gelse bile aşı olun ve hpv dna testi yaptırın en azından ona göre yol izlersiniz ama benim yaptığım hatayı yapıp panik olmayın tedavisi var çok şükür.

Biz eşimle beraber siğil yaktırdık şimdi kondom ile korunuyoruz

Çok teşekkür ederim Cenab’ınız için ben ilk gördükten 2 sonra doktora gittim o 2 gün baya bi kafayı yedim :) doktor çok rahattı bu konuda onun için ben de takmadım yaktırırım geçer diye düşündüm. Ancak 5 gün içinde 3 tane daha çıkınca internette gezinmeye başladım :) ve forumları okuyunca Korktum :)
Dediğiniz gibi smear çıksın DNA testi isteyeyim
Birkaç sorum daha olacak size.
Yaktırma işlemi ve anestezi sırasında acıma oluyor mu?
Takviye ürün kullandınız mı? Çöpü kili bağışıklık için takviye ürün kullandığını yazmış. İlaç içme huyum yok Yani düzenli kullanamıyorum ben. İlla böyle birşey kullanmam mı gerekiyor tekrarlamaması için?
Aşı her yaş içim oluyor mu ? Ben 40 yaşındayım
cinsel ilişki ile eşinize geçti mi?
Condomun tam korumadığı söyleniyor.
deflagyn tedavi ediyor mu yoksa çıkmamasını engelliyor nasıl bir ilaç? Hangi tip olduğunu öğrendikten sonra tipine göre mi bu ilaca başlamak gerek?
Çok soru sordum kusura bakmayın, tekrar çok teşekkür ederim.

Merhaba ben de ilk gördükten hemen sonra gitmiştim gidene kadar forumları okuyup kafayı yemiştim benim doktorum da çok iç rahatlatan bir doktor siğiller için aldara verdi çoğu gitti iki tanesi kaldı onlar da gidiyor ama küçüldüler aldara bitti yenisini alıcam bu süreçte aldaraya ara verdiğim zamanlar oldu tahrişten dolayı. Smear sonucum cin1 geldi hpv varlığından dolayı böyle gelmesi normal dedi doktorum hpv tipleme ve tekrar smeari 5 ay sonra olacağım deflagyn kullanıyorum çünkü o zaten 3 kutu olduğundan 4 ayı buluyor kullanım regl ile falan beraber. Ben de düzenli ilaç kullanabilen biri değildim ama bundan sonra kullanmaya başladım mecburen :) umarım sonucunuz temiz gelir yine de çözümü var benim yaşım 27 ben cinsel hayatıma ara verdim en azından deflagyn bitene kadar devam etmeyi düşünmüyorum hatta hpv negatif alana kadar. Bu hafta tekrar gidicem doktora gel siğilleri kontrol edelim dedi benim şimdilik sürecim bu şekilde

Çok teşekkür ederim yazdğınız için benimde yarın smear sonucum çıkacak bakalım ne diyecek. Bana da aldara verdi ama Şuan bulmak zor şu sanırım ilacı. Bayram arefesi olduğu için araştırmadım da açıkçası yarın aramaya başlayacağım. İnşallah çabuk bulurum. Doktor aldara’nın çok işe yaradığını söyledi. Hergün biraz daha büyüyor siğiller kafayı yemek üzereyim onun işin biran önce ya yakılsın ya da aldara ile girsin istiyorum. Tipleme için doktorumla konuşacağım ama anladığım smear ile birlikte tipleme yapmıyorlar. Bir sonraki teste bırakıyorlar besen acaba bilginiz var mı?

Tipleme ve smear testi aynı anda yapılabilir yapılmaz diye bir şey yok

Ne güzel erken davranmışsınız ben aylar harcadım bu güzel bir adım. Ben kendimde sadece bir tane farketmiştim doktor birkaç tane olduğunu söyledi ve bana gösterdi ama benim asla anlayacağım şeyler değil. O sebeple aldara alamıyorum mesela nerede olduğunu bulamadığım için.

Yaktırma işlemi sadece anlık acıtıyor o da dış kısımlarda yani kuru deridekiler. İç taraflarda hiç acı hissetmedim.

Ben 37 yaşındayım ilk aşımı bir ay önce oldum doktor herhangi bir sakınca görmedi hiç beklemeyin yaptırın aşıyı.

Takviye olarak efa mom ve imutor kompleks aldım ben ama düzenli kullanmıyorum hiç aklıma gelmiyor. Bu sayfada en çok imutor kompleksi görmüştüm alın bence mutlaka faydası olur. Bir de beeo propolis o da çok etkiliymiş.

Deflagyn tedavi amaçlı, hpvyi geriletmek için destek sağlıyormuş onu geceleri uyguluyoruz. Ben regl yüzünden sadece birkaç gece kullanabildim ama psikolojimi inanılmaz düzeltti.

Kondom tek başına yeterli değil evet, ama hiç yoktan iyidir diyerek mecbur o kadar korunabiliyoruz, tabi en sağlıklısı cinsellik olmaması :))

Sizin siğiller klasik bildiğimiz siğillerden mi? Ben sadece bir tane farketmiştim doktor bana diğerlerini gösterdiğinde anlamamıştım o kadar belirsizdi ki. Tekrar çıksa ki çıkmış asla farkedemiyorum sinir bozucu. Keşke kremi komple uygulama imkanı olsa. O zaman içim rahat ederdi bir kutu ilacı yaydırırdım

Merhaba kullandığınız herhangi bir takviye vb. Bir şey var mıydı ? Nasıl negatif oldu

Ben ilk gördüğümde beze gibiydi siğil aklıma gelmedi büyüdükçe siğil görüntüsü aldı ama çok değişkendi pembe nokta ç gibiydi sonra pembe siğil oldu sonra kahverengiye döndü sonra beyazlaştı düştü falan

Kızlar selam az önce doktor aradı smear testinde hücre değişimi görünüyormuş onun için hpv testi yapacak onunla birlikte tip testi. Hpv testinin sonucu çıktıktan sonra içeriye bakacak işlemin adını unuttum. Sirke gibi birşey sürüp büyüteçle içeri baktığı işlem sanırım. O işlemi yaparken içeride parça varsa onuaşacak aynı zamanda siğilleri yakacak tekrar tekrar işlem olmasın diye. Bu arada Aldara krem bulamıyorum hiçbir yerde. Bulabilen var mı? Varsa depo eczane ismi paylaşabilir misiniz? Teşekkür ederim arkadaşlar çok canım sıkkın. Yarın gideceğim Hpv testi için

Erken olmasına rağmen 5 günde 2 tane daha çıktı ve Sürekli çoğalması psikolojimi bozuyor. Smear testinde hücre değişimi çıkmış yarın Hpv ve tip testi içim gideceğim. Onun sonucu çıktıktan sonra yakma ve kolposkobi işlemini birlikte yapacak. Tekrar tekrar işlem yapmamak için. Koöposkobi yaparken içeride parça görürsem onu da alacağım dedi. Aldara krem de almak istiyorum ki tekrar çıkarsa üstüne sürmek için ama hiçbir yerde yok bu krem. Moralim bozuk

Kolposkopiden bahsediyorsunuz sanırım
Çok geçmiş olsun canınızı sıkmayın tedavisi var sonuçta hepimiz kendimizi yedik bitirdik boşu boşuna hiç gerek yokmuş.

Ben o kremi kullanmadım ama siğil için pek çok krem var, trendyolda bile bulabilirsiniz.

Ben ne yazık ki göremiyorum çooook çok hafif bir renk değişimi var sadece çıkıntı vs yoktu doktorun gösterdiklerinde. Ben onu kendim anlayamam. İnşallah artık çıkmaz ya 2 kere yaktırdım ben hem maliyetli hem yaktırdıktan sonra kremi bakımı vs sevimsiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…