Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Herkese aylardan sonra tekrar merhaba, belki beni hatırlayan olur aranızda. 16,18,51 vardı bende ve 8,9 ay sonra sadece 18 pozitif çıkmıştı. Şükürler olsun Eylül'de son doz gardasilimi oldum. Ufak bir sigilim vardı sivilceye benezeyen bacak içimde. Onu yaktırdım. Sonra çok şükür bir daha siğil farketmedim bir de artık siğil var mı diye bakmıyorum sıkıldım artık. Yalnız size sormak istediğim farklı bir konu var. Hpv ile mücadele ederken vajinal mantar sıkıntısı çeken var mı aranızda? Benim bir bucuk yıldır kullanmadığım ilaç fıtil kalmadı artık kafayı yicem geçmiyor geçmiyor. Geçen ay kültür testi yapıldı yoğun candida çıktı. Ah bir de ampisilin direnci. Kendime çok kızıyorum, hayatım boyunca gerekli gereksiz her şeye ilac içtim. O kadar pişmanım ki. Antibiyotik direnci yüzünden basit bir mantar bile iyileşmiyor. Şimdi candida diyetini keşfettim ona başladım. Rabbim siniyor resmen Allah dermansız dert vermesin gerçekten insanın psikolojisi çöküyor...

Merhaba bana doktorun dediği şu: biz içeriye bir solüsyon sıkıyoruz hücre değişikliği olan yerler boyanıyor. Normal yerler renk değiştirmiyor dedi. Yani kötü olsa bile onun da derecesi var mesela benim içerde 6 farklı yerde renk değişikliği tespit etmişti ve sonra cin1 geldi. O yüzden doktorun patoloji sonucunu açıklamasını bekleyin derim
Tesekur Ederim sonucum cikti rahim kalimlasmasi varmis

Herkese aylardan sonra tekrar merhaba, belki beni hatırlayan olur aranızda. 16,18,51 vardı bende ve 8,9 ay sonra sadece 18 pozitif çıkmıştı. Şükürler olsun Eylül'de son doz gardasilimi oldum. Ufak bir sigilim vardı sivilceye benezeyen bacak içimde. Onu yaktırdım. Sonra çok şükür bir daha siğil farketmedim bir de artık siğil var mı diye bakmıyorum sıkıldım artık. Yalnız size sormak istediğim farklı bir konu var. Hpv ile mücadele ederken vajinal mantar sıkıntısı çeken var mı aranızda? Benim bir bucuk yıldır kullanmadığım ilaç fıtil kalmadı artık kafayı yicem geçmiyor geçmiyor. Geçen ay kültür testi yapıldı yoğun candida çıktı. Ah bir de ampisilin direnci. Kendime çok kızıyorum, hayatım boyunca gerekli gereksiz her şeye ilac içtim. O kadar pişmanım ki. Antibiyotik direnci yüzünden basit bir mantar bile iyileşmiyor. Şimdi candida diyetini keşfettim ona başladım. Rabbim siniyor resmen Allah dermansız dert vermesin gerçekten insanın psikolojisi çöküyor...
Çok sevindim 16 negatif olmanıza.

Bir de şey sorucam fitil kullandığınız hafta boyunca, beyaz akıntı gün boyu geliyor mu yoksa fitil sayısını yariladiginizda akıntı kesiliyor mu?

Merhaba arkadaslar hpv testim negatif cikti dahasi tum isteyenlerin basina. Ancak suan icimi kemiren anal ve oral yolla bulasti mi bulastiysa orada da negatif olmus muyumdur bunu merak ediyorum. Hpv beni maddi manevi cok kotu etkiledi erkek arkadasim beni terk etti fazla kaygilandigim icin. Takviyeler tedaviler pahaliydi. Allah herkesi bu beladan kurtarsin.
Benimde aynı oldu çok kötü bir durum seni anlıyorum 🥺

Merhaba herkese bir soru soracağım...cinsel hayatı olmadan ağda yaptırmadan hpv olan var mı ? HPV virüsü cinsel yol disinda bir şekilde bulaşıyor mu?

Öncelikle herkese merhaba...buraya 2019 nisan ayında üye olmustum...hpv 16 51 ve 6 tipleri vardi..sigillerimde vardi ve ustune cin 1 tanisiyla tedavi oluyordum...yaklaşık 2 hafta önce hpv test ve smear yaptırdım hpv negatif ve smear ascus göründü fakat smear tekrar incelendi ve temiz dendi ...kısa zaman sonra jinekolojik onkoloji doktoruna gidip sonuclarimi gosterecegim...cunku bu testleri özelde yaptirdim...6 ayda bir biyopsi yapılan psikolojik olarak çöktüğüm 2 yil yasadim...bu süreçte 3 ay deflagyn kullandım hayatımda hiç sigara kullanmadım çıkan sigilleri dondurttum...yaklaşık 3 aydır evliyim ve sigilim de tekrar etmedi ...merak etmeyin hpv geciyor🥰🥰🥰

Merhaba ben hasekide yaptırdım tiplemeyi. Geçenlerde bir özel hastanede sordum 2000 lira dedi. Ahaha üstelik veznedeki kıza soruyorum hem yüksek tipler hem düşük tipler bakiliyo dimi diyorum yok diyo iki tip bakılıyor 24-28 😂 yahu onlar sayılaridir olur mu öyle şey en tehlikelisi 16 18 bikere en önce ona bakılması lazım diyorum ısrarla yok 24 28 diyo. Allah aşkına biraz teknik terim bari öğretsinler işe aldiklari insanlara. Daha soruma cevap bulamıyorum bir de 2000 lira istiyolar.
Kutahyada 350 liraya ozel hastanede hpv genetik tayini yaptırdım

Burdaki arkadaşlara tavsiyem asla sigara kullanmayın cin 1 varsa islem yaptirmayip bekleyin inanın ki geriliyor bağışıklığı guclu tutmak çok önemli ben inanılmaz stres dolu 2 yil yaşadım ona rağmen atlattım.. hpv den asla korkmayın gec kalmaktan korkun

Arkadaslar hepinize bi sorum var simdi kolposkopi sirasinda gorunen beyaz yerler hepsimi riskli olur yani simdi sonuc bekliyorum gecen sene verdigim biyopside kronik servist cikmisti.yeniden kolposkopiyle baktilar saat 12 hizasinda beyazlik olustu simdi bu sonuc %de 100 kotu birseymi cikar beyaz cikan yerlerden alinan biyopsiler temiz cikarmi
Yuzde yuz kotu tabii ki çıkmaz temizde çıkabilir korkmayin

Arkadaşlar, vajinal mantar akıntı problemim için doktora gittim. İdrarımı yaparken de yanma oluyor. Yaptıktan sonra hala var gibi oluyor. Doktor dediki bir de idrar tahlili isteyelim. Tahlil sonucum "b grubu beta hemolitik streptokok üredi" çıktı. Doktor önce Allah Allah bunu nerden kapmış olabilirsin çok ilginç dedi. Sonra bana tedavisi zor bir hastalık dedi, yüreğime indi. ben korkunca geçer merak etme dedi. Hiç böyle bir tahlil sonucu alan var mı? Bu kötü bir şey mi? Yumurtalıklarima zarar verir mi? Antibiyotik verdi inanılmaz bir bacak ağrım var o ilacı ictigimden beri. Bu enfeksiyonu geçiren varsa yazabilir mi? Teşekkürler..

Kızlar bnm biyopsi CİN 1 çıkmıştı. Hpv tipim de sonuclandı tip 6 çıktı sadece siğil türü çok sükür. Doktor smear testi ile takip ederiz. Bir problem yok dedi. Mart sonunda yine smear yaptırcam temiz çıkana kadar.
Bu virüs 1 ve 3 yıl arası vücuttan atılıyormuş. Biz de 8 ay sonra yaz sonu gibi bebek düşüncesine girmiştik. Ama internetten okudum hpv bebeğe geçebiliyormuş boğazına falan. Hiç böyle bir risk alamam böyle bişey varsa. Kapsamlı bilgisi olan var mı bu konuda ?

Öncelikle herkese merhaba...buraya 2019 nisan ayında üye olmustum...hpv 16 51 ve 6 tipleri vardi..sigillerimde vardi ve ustune cin 1 tanisiyla tedavi oluyordum...yaklaşık 2 hafta önce hpv test ve smear yaptırdım hpv negatif ve smear ascus göründü fakat smear tekrar incelendi ve temiz dendi ...kısa zaman sonra jinekolojik onkoloji doktoruna gidip sonuclarimi gosterecegim...cunku bu testleri özelde yaptirdim...6 ayda bir biyopsi yapılan psikolojik olarak çöktüğüm 2 yil yasadim...bu süreçte 3 ay deflagyn kullandım hayatımda hiç sigara kullanmadım çıkan sigilleri dondurttum...yaklaşık 3 aydır evliyim ve sigilim de tekrar etmedi ...merak etmeyin hpv geciyor🥰🥰🥰
Ne güzel canm çok sevndm. Ama bana uzaya gemi fırlat desen yaparım sigarayı bırakamam... Hem işyerim de çok sıkıcı dayanamıyorum içiyorum :confused:

Ne güzel canm çok sevndm. Ama bana uzaya gemi fırlat desen yaparım sigarayı bırakamam... Hem işyerim de çok sıkıcı dayanamıyorum içiyorum :confused:
Kızlar bnm biyopsi CİN 1 çıkmıştı. Hpv tipim de sonuclandı tip 6 çıktı sadece siğil türü çok sükür. Doktor smear testi ile takip ederiz. Bir problem yok dedi. Mart sonunda yine smear yaptırcam temiz çıkana kadar.
Bu virüs 1 ve 3 yıl arası vücuttan atılıyormuş. Biz de 8 ay sonra yaz sonu gibi bebek düşüncesine girmiştik. Ama internetten okudum hpv bebeğe geçebiliyormuş boğazına falan. Hiç böyle bir risk alamam böyle bişey varsa. Kapsamlı bilgisi olan var mı bu konuda ?
Doğum esnasında %10 ihtimalle bebeğin boğazına ses tellerine bulaşabiliyormuş bu yüzden hpv li kişilere sezeryan yapıyorlar risk almamak için

Merhabalar hepinize iki yıllık evliyim eşimle tanışdığımdan beri eşimin genital bolgesinde karnibahara benzeyen bi ben vardı ilk defa onunla birlikteliğim olduğu için bilmiyordum böyle bi şey olduğunu normal ben sandım çünkü göğsünde de bi ben var. Sanırım o da bilmiyordu 2 sene boyunca bu böyle gitti çocuk yapmaya karar verdik ve doktora gittik. Doktor eşimde hpv virüsü olabileceğini söyledi benimde smear testi yapmamı istedi. Şu an adetliyim adetim geçince gidicem. Şu an dünyam başına yıkıldı ben çocuk için ugraşırken koskoca iki senedir hiç bi şey bilmeden seks yapmışım. Şu an çok korkuyorum iki sene uzun bir zaman sağlıklı beslenen biriyim her zaman ama sigara da içiyorum napıcagimi bilmiyorum. Moralimi toparlayamıyorum

Kızlar selamlar. Müjdemi isterim. Sonunda ben de negatif oldum. :halay:
Hemen süreci ve neler yaptığımı anlatayım. Ben aslında en başta sadece düşük riskli tipi olan tip 6’dan enfekteydim. Üç kere dondurduktan sonra bir daha hiç siğil çıkmadı. Hemen ilk iş gidip aşı oldum. Tabiki hepimizin yaptığı vitamin destekleri, iyi beslenme, cinsellikten uzak durma, sigara ve alkolden uzak durma gibi altın kuralları uyguladım. Daha sonra geçmiş midir diye özel bir hastanede 6 ay sonra tekrar test yaptırdım. Negatif geldi ve rahatladım. Hayatıma devam ettim. Yeni bir ilişkim oldu. Kendisine defalarca sordum ve uyardım hpv hakkında. Bana dediği şey “geçmişimde tek bir kadınla ilişkim oldu o da bakireydi”. Bu sözüne güvenmek gibi bir aptallık yaptım ve sadece bir kez birliktelik yaşadık. Onda da kondom vardı. Ama ben günlerce düşünmekten uyuyamayıp yeniden test yaptırmaya gittim. Bir de ne göreyim?? Tip 59 pozitif. Ben şoook. Aptal kafamı duvarlara taşlara mı vurmadım. Yerlerde mi tepinmedim.... Allah’a şükür smearım temizdi. Yaşım da genç olduğu için doktor kolposkopiye gerek duymadı. Hemen adama tekmeyi bastım. Aynı gün ahcc ve anzer balı sipariş ettim. Ahcc’nin günde 6 tane içilmesi önerisi bana çok fazla geldiği için ben her sabah aç karna 3’er tane içtim. Ardından aç karna anzer balı bir kaşık tükettim. Bu rutini 15 gün ara vererek 3 ay yaptım. Bu süreçte hiçbir erkekle işim olmadı zaten tövbe ettim ve yemin ettim. Çamaşırlarımı pamuklu tercih ettim ve ütüleyip giydim. En ama en önemlisi kızlar beslenmeme ve uykuma çok dikkat ettim. Protein ve meyve-sebze ağırlıklı beslendim. Stres yönetiminde ise belki de en başarısız insanlardan biri olmama rağmen zoru başardım ve aklıma getirmemeye çalıştım. Öyle yada böyle bi gün negatif olacağım diye düşündüm. Ve o gün geldi negatifim. Bu arada Tip 59 olduğumu öğrendiğimde temmuz 2020 idi. Yeniden test yaptırdığımda Aralık 2020’idi. Yani toplamda 6 ay sürdü tip 59’dan da kurtulmam.
Size tavsiyem erkeklere asla güvenmeyin. Hepsi bu virüsü taşıyor. Kendilerinin virüsün varlığından bile haberleri yok. Ben kendi adıma ne evlenmeyi ne de başka bir şeyi düşünmüyorum. Kimse canımdan kıymetli değil. Kendinizi üzmeyin. Geçiyor. 💕

X