Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Selamlar siz çok kotu haldeyken bana cok moral verdiniz cok teşekkür ederim :) Bugün smear testimde sadece enfeksiyon cıktı yani temiz çok sevindim. Tabi hpv daha çıkmadı tipine göre tekrar bi bakıcaz dedi doktorum ama bu bile şu an için iyi haber
Rica ederim:) cok sevindim ne güzel sıkıntı çıkmamış insallah başka da sıkıntı çıkmaz zaten smear temiz cıkmış .😊

ARkadaslar bu sigiller agri yapiyor mu bulunduklari yer de ? Birde et beni gibi bir sey mi yoksa sivilcemsi gibi bir yapida mi oluyorlar bilgi verebilir misiniz
Ağrı ve kaşıntı yapmıyor et beni ne rengi benziyor ama tan öyle degil google de genital siğil yazın resimlere bakın aynen öyle elleyince tırtıklı gibi bsey

Tesekkurler cevabiniz icin eski esimde vardi hpv bende hic et beni gibi birsey cikmadi yaptiridgiim test negatifti tekrar yaptiricak bir sure sonra ama sanirim benim suan yasadigim herpes nerden bulaşıyor anlamiyorim ayrilali iki yil oldu cinsel bi hayatimda yok🙄 degisik seylee valla dr ye gidecegim panikle kendime rahim agzi ka.... teshisi bile koydum😩
Belkide cilt tahriş olmuştur alma yöntemlerinden. Bu virüsler çok enteresan herkeste farklı bi şekilde oluyor onu bende anlamadım valla 🤔 kuluçka süresi bile farklı olabiliyor. Ohoooo bende yaptım onu google bakınca direk kanser zaten. Bende panik oluyorum hemen böyle şeylerden. Gönlünüzü ferah tutun mumkunse google dan uzak durun hatta 😀 bende hpv yüzünden günlerdir uyuyamadım smear temiz çıktı çok şükür.
Doktora görünün stres bu hastalıktan daha kötü iyi düşünelim iyi olsun

Belkide cilt tahriş olmuştur alma yöntemlerinden. Bu virüsler çok enteresan herkeste farklı bi şekilde oluyor onu bende anlamadım valla 🤔 kuluçka süresi bile farklı olabiliyor. Ohoooo bende yaptım onu google bakınca direk kanser zaten. Bende panik oluyorum hemen böyle şeylerden. Gönlünüzü ferah tutun mumkunse google dan uzak durun hatta 😀 bende hpv yüzünden günlerdir uyuyamadım smear temiz çıktı çok şükür.
Doktora görünün stres bu hastalıktan daha kötü iyi düşünelim iyi olsun
Ay evet cok haklisiniz google kalsa suan 4-5 tane amansiz hastaligim var🙄 allah korusun hepimizi.. dr gidecegim evet ama randevu bulamadim bir turlu genelde dolu ozele de gitsem alindan kalkimam en kisa surede bulurum umarim Boyle kafa da kurmaktansa en azindan ne oldugunu bilirim :) tesekkurler icimi rahatlattiniz bu arada🙏🏻

Arkadaslar sanirim suan soktayim yillardir basim HPV ile dertte tip 56 vardi. iki hafta once hpv +smir verdim saglik ocaginda.sonuc ciktimi diye aradim hpv test negatif gelmenize gerek yok dedi.tabi papazrtesi gunu gidecem doktorla konusacam sonucu gozlerimle gormeden inanmam.simdi size sormak istedigim saglik ocaklarinda sadece yuksek tipleremi bakiliyor yoksa butun tipleremi bakiliyor.suan bacagimin tam.kenarinda o kivrimli yerde sigile benzer iki sey var ama emin degilim sigilmi degilmi kafam allak bullak oldu

Arkadaslar sanirim suan soktayim yillardir basim HPV ile dertte tip 56 vardi. iki hafta once hpv +smir verdim saglik ocaginda.sonuc ciktimi diye aradim hpv test negatif gelmenize gerek yok dedi.tabi papazrtesi gunu gidecem doktorla konusacam sonucu gozlerimle gormeden inanmam.simdi size sormak istedigim saglik ocaklarinda sadece yuksek tipleremi bakiliyor yoksa butun tipleremi bakiliyor.suan bacagimin tam.kenarinda o kivrimli yerde sigile benzer iki sey var ama emin degilim sigilmi degilmi kafam allak bullak oldu
Ne güzel bir haber.Gözünüzaydın..Kaç senedir vardı hpv sizde acaba ? Bende olduğunu 1 sene önce öğrendim.Pozitif sonuç gelir diye Test yaptirmaya cesaret edemiyorum.Ben hpv testimi sağlik ocağinda yaptirmiştim...Düşük riskli olanda çikmiştı benim testimde..Sağlik ocakları arasinda fark yoksa eğer büyük ihtimalle bütün tiplere bakılıyor diye biliyorum.

Arkadaslar sanirim suan soktayim yillardir basim HPV ile dertte.iki hafta once hpv +smir verdim saglik ocaginda sonu
Ne güzel bir haber.Gözünüzaydın..Kaç senedir vardı hpv sizde acaba ? Bende olduğunu 1 sene önce öğrendim.Pozitif sonuç gelir diye Test yaptirmaya cesaret edemiyorum.Ben hpv testimi sağlik ocağinda yaptirmiştim...Düşük riskli olanda çikmiştı benim testimde..Sağlik ocakları arasinda fark yoksa eğer büyük ihtimalle bütün tiplere bakılıyor diye biliyorum.
Cok tesekur Ederim darisi sizin basiniza.benim hikayem biraz uzun 10 yil once evlilihimin ilk aylarinda sigillerim oldu onlari ysktirdim.ama doktor bana smir almami hpvnin tehlikeli oldugunu soylemedi o zamanlar bende cahildim iste arastirmadim sonrasinda bi iki kere yine sigillerim oldu aldarayla kurtuldum.neyse gecen sene tesadufen hpv testi yaptim pozitifti iki kere biyopsi verdim okadar uzuldum agladimki.simdi negatif olduguma inanamiyorum

Merhabalar hepinize iki yıllık evliyim eşimle tanışdığımdan beri eşimin genital bolgesinde karnibahara benzeyen bi ben vardı ilk defa onunla birlikteliğim olduğu için bilmiyordum böyle bi şey olduğunu normal ben sandım çünkü göğsünde de bi ben var. Sanırım o da bilmiyordu 2 sene boyunca bu böyle gitti çocuk yapmaya karar verdik ve doktora gittik. Doktor eşimde hpv virüsü olabileceğini söyledi benimde smear testi yapmamı istedi. Şu an adetliyim adetim geçince gidicem. Şu an dünyam başına yıkıldı ben çocuk için ugraşırken koskoca iki senedir hiç bi şey bilmeden seks yapmışım. Şu an çok korkuyorum iki sene uzun bir zaman sağlıklı beslenen biriyim her zaman ama sigara da içiyorum napıcagimi bilmiyorum. Moralimi toparlayamıyorum
2 yıl boyunca eşinizin siğilimde büyüme çoğalma olmadı mu fark etmediniz

Arkadaşlar, vajinal mantar akıntı problemim için doktora gittim. İdrarımı yaparken de yanma oluyor. Yaptıktan sonra hala var gibi oluyor. Doktor dediki bir de idrar tahlili isteyelim. Tahlil sonucum "b grubu beta hemolitik streptokok üredi" çıktı. Doktor önce Allah Allah bunu nerden kapmış olabilirsin çok ilginç dedi. Sonra bana tedavisi zor bir hastalık dedi, yüreğime indi. ben korkunca geçer merak etme dedi. Hiç böyle bir tahlil sonucu alan var mı? Bu kötü bir şey mi? Yumurtalıklarima zarar verir mi? Antibiyotik verdi inanılmaz bir bacak ağrım var o ilacı ictigimden beri. Bu enfeksiyonu geçiren varsa yazabilir mi? Teşekkürler..
Tip 6 düşük riskli oluyor demi? Hpv düşük riskli ikem nasıl cin 1 oluşuyor

Kızlar bnm biyopsi CİN 1 çıkmıştı. Hpv tipim de sonuclandı tip 6 çıktı sadece siğil türü çok sükür. Doktor smear testi ile takip ederiz. Bir problem yok dedi. Mart sonunda yine smear yaptırcam temiz çıkana kadar.
Bu virüs 1 ve 3 yıl arası vücuttan atılıyormuş. Biz de 8 ay sonra yaz sonu gibi bebek düşüncesine girmiştik. Ama internetten okudum hpv bebeğe geçebiliyormuş boğazına falan. Hiç böyle bir risk alamam böyle bişey varsa. Kapsamlı bilgisi olan
Tip 6 düşük riskli oluyor demi? Hpv düşük riskli ikem nasıl cin 1 oluşuyor

Arkadaslar sanirim suan soktayim yillardir basim HPV ile dertte.iki hafta once hpv +smir verdim saglik ocaginda sonu

Cok tesekur Ederim darisi sizin basiniza.benim hikayem biraz uzun 10 yil once evlilihimin ilk aylarinda sigillerim oldu onlari ysktirdim.ama doktor bana smir almami hpvnin tehlikeli oldugunu soylemedi o zamanlar bende cahildim iste arastirmadim sonrasinda bi iki kere yine sigillerim oldu aldarayla kurtuldum.neyse gecen sene tesadufen hpv testi yaptim pozitifti iki kere biyopsi verdim okadar uzuldum agladimki.simdi negatif olduguma inanamiyorum
10 sene boyunca sizde hpv vardı o zaman...Bu süreçte zamanla negatif oldunuz belkide eşinizle ilişki devam ettiği için tekrar pozitif oldunuz.Doktorlar tip 16 nın bile en fazla 3 senede atılabilcegini söylüyorlar o sebeple şaşirdim bu kadar uzun sürmesine..Ama sonunda kurtulmuşsunuz ne mutlu size..

V
10 sene boyunca sizde hpv vardı o zaman...Bu süreçte zamanla negatif oldunuz belkide eşinizle ilişki devam ettiği için tekrar pozitif oldunuz.Doktorlar tip 16 nın bile en fazla 3 senede atılabilcegini söylüyorlar o sebeple şaşirdim bu kadar uzun sürmesine..Ama sonunda kurtulmuşsunuz ne mutlu size..
Bende cok saskinim. yani dediginiz gibide olabilir belki belki negatif olmusumdur daha once ama haberim yoktu hpv'.eden.umarim dediginiz gibi burdaki saglik ocagida tum tiplere bakiyordur.yoksa dusuk tiplerde cin 1 yapiyormus burdaki arkadaslar soyledi...........

V

Bende cok saskinim. yani dediginiz gibide olabilir belki belki negatif olmusumdur daha once ama haberim yoktu hpv'.eden.umarim dediginiz gibi burdaki saglik ocagida tum tiplere bakiyordur.yoksa dusuk tiplerde cin 1 yapiyormus burdaki arkadaslar soyledi...........
Evet tabiki düşük tiplerde CIN yapabilir..Ama bunun olması daha uzun sürer.Genelde HpV 16 -18 gibi hemen lezyon yapmaz..Ama yinede dikkat etmek en iyisi.Buda Bağışıklıkla alakalı sanırım.Bazen tip 16 oluyor kolposkopi temiz çıkıyor.

Bende bunu merak ediyorm benim esimdede bi iki et bei gibi var yillardir oldugunu soyluyor.yani sigiller erkeklerde buyumuyormu cogalmiyormu et benimi sigilmi bilmiyorum
benim esimdede yıllardır varmış zaten hiç çoğalma olmadı bildigin et beni yani ama doktor siğil dedi işte o süre zarfında da daha önce eşim cildiyeye gitmişti kimse bi şey söylemedi bu en son gittiğimiz doktor hariç hatta baya panik yaptı

X