Sağol Canım..Inşallahh..Aynı zamanlarda ögrenmişiz demekki..Benimde 1 sene olacak..Bende tip16 var CIN1 di ilk başta leep oldum bir sonraki smear temiz geldi..Evli olduğum halde cinsellik "sıfır"tabiBir de 3 kutu deflagyn kullandim Cin 1 icin.
Doktor bana bekleyelim demisti leep yapmadi. Bu surecte zaten hayatimda kimse yoktu. Maddi manevi fiziken ve ruhen yipratici bir surecti rabbim herkesi kurtarsin bu beladanSağol Canım..Inşallahh..Aynı zamanlarda ögrenmişiz demekki..Benimde 1 sene olacak..Bende tip16 var CIN1 di ilk başta leep oldum bir sonraki smear temiz geldi..Evli olduğum halde cinsellik "sıfır"tabi.Gidip hpv testi yaptirmaya hem Covid'ten dolayı korkuyorum..Hemde ya pozitif çikarsa üzülürüm diye cesaret edemiyorum..Ama sizin gibi negatif olanları ögrenince bana nasıl moral oluyor güç veriyor anlatamam..
Kendi kendine geçtiğine göre iyi ki de yapılmamiş leep..Aynen çok yıpratici..hele ilk ögrendiğim zaman ki günlerDoktor bana bekleyelim demisti leep yapmadi. Bu surecte zaten hayatimda kimse yoktu. Maddi manevi fiziken ve ruhen yipratici bir surecti rabbim herkesi kurtarsin bu beladan
merhaba bende hamileyim doktorum sezeryan dedi normal asla yasak dedi size de böyle bi bilgi verdi mi acebaBende 4 buçuk aylık hamileyim bende utancımdan göstermiyorum. Genital bölgemde de var benim evet dondurma işlemi diyorlar
Pozitifken sigara ictiniz yani oyle miBeeo up %30 alkol bazlı propolis hergün yoğurt ile 30 dml tükettim bir ay kadar yeşil çay hergün içtim immotor kompleks 4 ay kullandım aşımı oldum duşta en son genital bölgemi organik elma sirkeli su ile yıkadım 3 ay sigarayı bıraktım alkol azalttım ve tabiki konizasyon olmam oradaki virüs yükünü azalttı 9 ayda sadece bir kez prezervatif ile cinsel beraberliğim oldu bukadar birde propolis arı sütü ham bal karışımı vardı beeo up onu ve redoxan c kullandım immotor kompleks sonrası covid servisinde çalışıyorum o yüzden redoxan c kullandım
Geçmiş olsun.Bence Hiç moralinizi bozmayin...Daha 1 yıl olmuş zaten..Min.1 yıl Max.3 yılda atılıyor.(Tabi ki istisnalar var). Cinsellik yok bağışıklık içinde takviye kullanıyormuşsunuz bir sonraki kontrolde büyük ihtimalle negatif olacaksinız.Leep işlemide ordaki virüs yükünü azaltıyor..Bir düşünün bence.Daha çabuk negatif olursunuz.ilerde Bebek sahibi olmanızada engel değil.Benimde yaklaşik 1 yıl oldu..6 ayda bir yapılan kontrolüm aralik ayında ve benim doktorum gereksiz olduğunu düşündüğü için hpv testi yapmayacak bileKızlar slm, geçen yıl hpv 51 olduğumu öğrendim, smear temizdi, 1 yıl propolis, vs kullandım, ketem aradı 1 ay önce kontrol için tekrar hpv test verdim, bugün öğrendim ki yine Hpv51 pozitif... Erkek arkdşım yok, sex vs yaşamıyorum... Smear temiz geliyor ama leep de yaptırmak istemiyorum vücut 1 veya 2 yılda temizlediği için ama moralim bozuldu şu an öğrendim tabi... Napsam onu düşünüyorum... O kdr da negatif olmuşumdur diye heves etmiştim... Hpv51 ve hpv66 vardı.. Bu yıl Hpv51 ve hpv31 olmuş... 66 tip değiştirmiş...
Mesajın biraz rahatlattı tşk ederim... Hpv51 yüksek tip, hpv 31 de yüksek tip, bende leep için 1 yıl daha mı dursam dedim belki negatif olurum... Eylül ayında smear verdim sonuç temiz gelmişti, doktorum hpv test ver gerek olursa kolposkopi yaparız dedi ama bunu bile derken mırın kırın etti, ketem den arayan hemşireye aaaa tip değiştirmiş dedim, öyle mi oluyor bilgim yok dedi :))) atlatırsın ama dedi :) ben yine 1 yıl süre verip düzenli smear gidip diğer hpv testine kdr bekleyim diyorum... Moralimi bozmak istemiyorum... Canım sıkılmadı değil...Geçmiş olsun.Bence Hiç moralinizi bozmayin...Daha 1 yıl olmuş zaten..Min.1 yıl Max.3 yılda atılıyor.(Tabi ki istisnalar var). Cinsellik yok bağışıklık içinde takviye kullanıyormuşsunuz bir sonraki kontrolde büyük ihtimalle negatif olacaksinız.Leep işlemide ordaki virüs yükünü azaltıyor..Bir düşünün bence.Daha çabuk negatif olursunuz.ilerde Bebek sahibi olmanızada engel değil.Benimde yaklaşik 1 yıl oldu..6 ayda bir yapılan kontrolüm aralik ayında ve benim doktorum gereksiz olduğunu düşündüğü için hpv testi yapmayacak bile♀Çünkü 1 senede yüksek riskli tiplerin vücuttan atılamayacağını düşünüyor. ..Ama dediginiz tip değistirme olayinı hala anlayabilmiş değilim.Cidden varolan tipte değisim mi oluyor?Yoksa extradan var olan tip sonradan ortaya mı çıkıyor? Bilen varsa beni biri aydınlatsın vallahi..
Bu arada evet tip değiştiriyor maalesef.. Hpv 66 vardı o hpv31 dönmüş... Hep tipsiz hem dönek bu virüs :) Allah 'ın inşallah kurtuluruz, çok umutluydum ne yalan söyleyeyim... Sexten soğudum yemin ederim, erkekler artık gözümde hpv virüslü hepsi :)... Prezervatif falan da korumuyor.... Yani bunca sıkıntıyı yaşarken, zevk uğruna zor risk alırım bundan sonra veya adamın test tahlil temiz raporu görmem lazım :) ufff gerildim ve saçmaladım... :) negatifim diyeceğim günü bekliyorum...Geçmiş olsun.Bence Hiç moralinizi bozmayin...Daha 1 yıl olmuş zaten..Min.1 yıl Max.3 yılda atılıyor.(Tabi ki istisnalar var). Cinsellik yok bağışıklık içinde takviye kullanıyormuşsunuz bir sonraki kontrolde büyük ihtimalle negatif olacaksinız.Leep işlemide ordaki virüs yükünü azaltıyor..Bir düşünün bence.Daha çabuk negatif olursunuz.ilerde Bebek sahibi olmanızada engel değil.Benimde yaklaşik 1 yıl oldu..6 ayda bir yapılan kontrolüm aralik ayında ve benim doktorum gereksiz olduğunu düşündüğü için hpv testi yapmayacak bile♀Çünkü 1 senede yüksek riskli tiplerin vücuttan atılamayacağını düşünüyor. ..Ama dediginiz tip değistirme olayinı hala anlayabilmiş değilim.Cidden varolan tipte değisim mi oluyor?Yoksa extradan var olan tip sonradan ortaya mı çıkıyor? Bilen varsa beni biri aydınlatsın vallahi..
Tabiki kendi tercihin canım ama bendede yüksek riskli tip var ( tip 16) ve ayrıca tip53 ...Ben hiç düşünmeden 1 yıl önce leep yaptırmiştim...Iki tane yüksek tip olduğu için bir kolposkopiye girsen iyi olur bence..Çünkü Smear farklı çıkabiliyor...Bende ilk öğrendiğimde smear temiz di..Ama sonra kolposkopi yapıldıktan sonra CIN1 olduğu ortaya çıkmıştı..Belki senin yine smear temiz gelecek ama için rahat olur...Bence leepten önce bir kolposkopi yaptırmalısın..Duruma göre de belki leep yapılır...Ama sakın strese girmeyin sizde biliyorsunuz ki ne olursa olsun geçici birşey ve nihayetinde bilinçli bir sekilde kontrol altındasınız..Hiçbirşey olmayacak inşallah.Mesajın biraz rahatlattı tşk ederim... Hpv51 yüksek tip, hpv 31 de yüksek tip, bende leep için 1 yıl daha mı dursam dedim belki negatif olurum... Eylül ayında smear verdim sonuç temiz gelmişti, doktorum hpv test ver gerek olursa kolposkopi yaparız dedi ama bunu bile derken mırın kırın etti, ketem den arayan hemşireye aaaa tip değiştirmiş dedim, öyle mi oluyor bilgim yok dedi :))) atlatırsın ama dedi :) ben yine 1 yıl süre verip düzenli smear gidip diğer hpv testine kdr bekleyim diyorum... Moralimi bozmak istemiyorum... Canım sıkılmadı değil..
Mesajın biraz rahatlattı tşk ederim... Hpv51 yüksek tip, hpv 31 de yüksek tip, bende leep için 1 yıl daha mı dursam dedim belki negatif olurum... Eylül ayında smear verdim sonuç temiz gelmişti, doktorum hpv test ver gerek olursa kolposkopi yaparız dedi ama bunu bile derken mırın kırın etti, ketem den arayan hemşireye aaaa tip değiştirmiş dedim, öyle mi oluyor bilgim yok dedi :))) atlatırsın ama dedi :) ben yine 1 yıl süre verip düzenli smear gidip diğer hpv testine kdr bekleyim diyorum... Moralimi bozmak istemiyorum... Canım sıkılmadı değil...
Erkeklerde tiplemesi test yok ki maalesefBu arada evet tip değiştiriyor maalesef.. Hpv 66 vardı o hpv31 dönmüş... Hep tipsiz hem dönek bu virüs :) Allah 'ın inşallah kurtuluruz, çok umutluydum ne yalan söyleyeyim... Sexten soğudum yemin ederim, erkekler artık gözümde hpv virüslü hepsi :)... Prezervatif falan da korumuyor.... Yani bunca sıkıntıyı yaşarken, zevk uğruna zor risk alırım bundan sonra veya adamın test tahlil temiz raporu görmem lazım :) ufff gerildim ve saçmaladım... :) negatifim diyeceğim günü bekliyorum...
Var aslinda istanbulda mavi lab filan yapiyormusErkeklerde tiplemesi test yok ki maalesef
Erkeklerd3 yapılan testler maalesef %100 dogru sonuc vermiyor canım bu bilimsel olarak da ispatlanmış durumdaVar aslinda istanbulda mavi lab filan yapiyormus
Aslında bende 3 tip varmış ve birini yenmiş mi oluyorum, dediğin gibi bu çok güzel haber ama testi yapan geçen yılda ketemdi bu yılda ketem..Kızlar merhaba öğrendiğim bir şeyi paylaşmak için geldim. D duygular arkadaşımız tipinin değiştiğini söylemiş ancak ben hpvnin kendi içerisinde tip değiştirmediğini kesin olarak bir onkolog jinekologtan teyit ettirdim. Bununla ilgili yapılmış çalışma ve makaleler de var bakabilirsiniz. Burdaki bahsi geçen değişme şöyle olabilir. Hanımefendi tip 66 ve tip 51’i aynı anda almıştır fakat tiplere göre kuluçka süresinin değişmesi, virüsün viral yoğunluğu, alınan sürüntü, test kiti pek çok faktör diğer tipin çıkmamasına neden olmuş olabilir. Yani aslında bu güzel haber, çünkü vücudunuz 66’yı yenmiş. Sırada diğer tip var. Onu da yenecektir.
Burdaki diğer arkadaşlar paniklemesin tip değişecek diye açıkladım.
Canım leep sonrası negatif oldun mu.... Bu işlem süreci beni geriyor birazda, anestezi almadan yapamam, psikolojimi etkiliyor... 9 lu gardasil aşı varmış, yurtdışından onu getirtmeyi düşünüyorum çünkü 16-18 en riskli tiplermiş ve aşının en azından bu tiplere koruyuculuğu var...Tabiki kendi tercihin canım ama bendede yüksek riskli tip var ( tip 16) ve ayrıca tip53 ...Ben hiç düşünmeden 1 yıl önce leep yaptırmiştim...Iki tane yüksek tip olduğu için bir kolposkopiye girsen iyi olur bence..Çünkü Smear farklı çıkabiliyor...Bende ilk öğrendiğimde smear temiz di..Ama sonra kolposkopi yapıldıktan sonra CIN1 olduğu ortaya çıkmıştı..Belki senin yine smear temiz gelecek ama için rahat olur...Bence leepten önce bir kolposkopi yaptırmalısın..Duruma göre de belki leep yapılır...Ama sakın strese girmeyin sizde biliyorsunuz ki ne olursa olsun geçici birşey ve nihayetinde bilinçli bir sekilde kontrol altındasınız..Hiçbirşey olmayacak inşallah.