- 30 Mart 2020
- 7.876
- 15.718
Çok güzel bir haber. Aşı hariç Bi şey yaptınız mı peki ya da kullandınız mı??2.kez kotere gidecektim siğillerim çook ama çoook büyümüştü. Ama bu hafta başı bir mucize oldu. Kocaman siğiller tamamen geçti. 2. Aşımı da oldum 3-4 hafta önce. Herhalde bağışıklığım yendi.Tabi yendiği lafını söylemek için biraz erken sanırım ama mutluluğumu paylaşmak istedim
Bir jinekoloğa da görünmenizde fayda vararkadaslar benim gibi akıntıdan dolayı siğilde kaşıntı olan var mı? akıntı bende vajina girişinde kaşıntı yapıyor en çok.2 tane siğilim kaldı 2 kez yaktırdım ama gecmiyor onlar kasıntıdan cogalacaklar diye korkuyorum. o bölge tahriş de oldu en son dermatologa gitmistim ama doktorumun tayini cıkmıs sanırım dermatologa mı gideyim jinekologa mı kararsız kaldım fikri olan var mı
4 sene geçmiş Peki tekrar hpv testi yaptirdiniz mı ?Büyük ihtimalle oda negatif olmuştur...Merhaba, yaklaşık 4 sene önce yaptırdığım smear testimde L-Sil sonucu almıştım. Ne kadar korktum bir ben bir allah biliyor.. Yapılan HPV testi sonrasında ise en tehlikeli türlerden olan 16 olduğum anlaşıldı. Bu tip siğil yapmıyor fakat kanser yapma ihtimali çok yüksek denildi. Herhangi bir girişimde bulunmadan izleyeceğiz dediler. 6 ay sonra yaptırdığım smearde ise sonuç temiz geldi. Fakat daha sonrasında siğiller çıkmaya başladı ve dünya başıma yıkıldı. Demek başka bir tip daha vardı. Hemen doktordan randevu aldım, önce parça alıp patolojiye göndereceğiz sonra yakacağız dediler. Bağışıklık sistemimi yüksek tutmak için C vitaminine başlamıştım ve her gün günde 2 bardak yeşilçay içiyordum. Tam parça alacakları gün siğillerde bir azalma gözledim ve bekledim 2 gün içerisinde siğiller tamamen kaybolmuştu. 1 seneyi geçti bir daha da çıkmadı, Son 2 senedir de smearlerim temiz geliyor inşallah böyle devam eder. Smear testleri bozuk çıkan hanımlar korkmanıza gerek yok, bağışıklık sisteminizi güçlendirin kendinize dikkat edin zaten doktorlar sizi güzelce yönlendiriyorlar. Benim gibi hayatı kendinize zehir etmeyin. Mutlaka bir jinekoloğa görünün. İçinizi ferah tutun. Her şeyin bir çaresi var.
Şu anda vitamin kullanıyorum istersen özelden vitaminin ismini paylaşabilirim. İntim yıkaması aldım onu kullanıyorum günlük. Birde bu arada son haftadır günlük pedlerim çok tahriş yaptı diye tuvalet kağıdı kullanmaya başlamıştım. Ped çok terletiyordu beni ince olmasına rağmen. Tuvalet kağıdımı da günde 5-6 kere değiştiriyorum en az. Hala çıkmadı şu anda. Doktorum virüslerimin çok aktif olduğunu söylemişti. Ona rağmen görünürde bir şey yok.Çok güzel bir haber. Aşı hariç Bi şey yaptınız mı peki ya da kullandınız mı??
Benin doktorum bana akıntı için vajinal fitil verdi. Bir kere kullanabildim. Gyno max mı ne ismi.benim çoğalmaya başladığı zamanlarda çok kaşıntım oluyor. Sıcaklardan falan da kaşıntısı insanın çok artıyor. Bol bol eşyalar giyip bölgeyi ferahlatmak gerekiyor bence. Jinekologa gitmende yarar var dermatologlar bir şey yapamıyor.arkadaslar benim gibi akıntıdan dolayı siğilde kaşıntı olan var mı? akıntı bende vajina girişinde kaşıntı yapıyor en çok.2 tane siğilim kaldı 2 kez yaktırdım ama gecmiyor onlar kasıntıdan cogalacaklar diye korkuyorum. o bölge tahriş de oldu en son dermatologa gitmistim ama doktorumun tayini cıkmıs sanırım dermatologa mı gideyim jinekologa mı kararsız kaldım fikri olan var mı
merhaba, 2 sene önce yaptırmıştım halen pozitifti, negatife dönmesi zor olan bir tipmiş, şimdilerde tekrar yaptırmam gerekiyor aslında ama pandemiden sonra sanıyorum ancak yaptırabileceğim. smearlere 6 ayda 1 şeklinde devam ediyorum.4 sene geçmiş Peki tekrar hpv testi yaptirdiniz mı ?Büyük ihtimalle oda negatif olmuştur...
Peki bu süreçte özellikle ilk 2 sene boyunca cinselliğe ara verdinizmi acaba?...Belkide Partnerinizle pinpon topu gibi birbirinize tekrar tekrar bulaştırmış olabilirsiniz diye düsünüyorum..Tabiki herkeste aynı olmayabilir ama genellikle bağısıkliğa çok dikkat edenlerde ve cinselliğe ara verenlerde en fazla bir buçuk senede negatife dönüşüyor en yüksek riskli tipler bile..Burda bir arkadaşimız 9 ayda tip 16 negatif oldu..Ve daha birçok örnek var bu blogda.Bence sizde negatif olmuşsunuzdur 4 sene geçmis.merhaba, 2 sene önce yaptırmıştım halen pozitifti, negatife dönmesi zor olan bir tipmiş, şimdilerde tekrar yaptırmam gerekiyor aslında ama pandemiden sonra sanıyorum ancak yaptırabileceğim. smearlere 6 ayda 1 şeklinde devam ediyorum.
Hayırlı olsun almakla çok iyi yapmışsın diğerlerini deBugün ilk doz hpv aşımı oldum arkadaşlar hadi hayırlısı bakalım üç dozmuş ikisini de aldım oraya bıraktım hep bulunmuyor diye
Çok pahalı diye ben bir tane alacaktım ama öbür ay aşı olmaya gelince bulamayabilirsiniz dedi eczacı aldım oraya bıraktım ama bu aşı Üç doz ben dörtlü aşı demiştim yani bende siğil yapan var üç tane aşı Olcam bu aşı siğil karşı da iyi mi ki?Hayırlı olsun almakla çok iyi yapmışsın diğerlerini de
bende siğil tedavisi oldum doktora gittim krem yazdı onu kullandım 1 ay daha sonra geçti ama bende siğil oluşumundan dolayı içede sıçramıştı hpv 16 çıktı içerisini yakarak aldılar üstünden 5 ay falan geçti dış taraftada siğil oluşmuyor kremin sayesinde atlattım dış taraf için illa lazer olman gerekmiyor geçiren kremlerde var ama bir doktora görünüp iç tarafada işlemiş mi baktırman gerekiyor kanser ilerlerse başa çıkması çok zor.Çok pahalı diye ben bir tane alacaktım ama öbür ay aşı olmaya gelince bulamayabilirsiniz dedi eczacı aldım oraya bıraktım ama bu aşı Üç doz ben dörtlü aşı demiştim yani bende siğil yapan var üç tane aşı Olcam bu aşı siğil karşı da iyi mi ki?
Şöyle ki genital iç dudak kısmında siğiller çıkıyor asit ile yakıyorum doktor bi kere yaktı çıktıkça bunu kulak çöpü ile sür dedi ama vajina içinde de var onun yakılması lazım asit sürülmez dedi bunu da her hastane yapmıyor muş özel e de durumum yok doktor araştırmaya çalışıyorum. Açıkcası bana hpv Dna tiplemesi yapıldı sadece yüksek riskli olanlara bakılıyor siğil yapanlara bakılmıyormuş o yüzden hpv negatif çıktı ama siğil yapan tipi hangisini taşıyorum bilemiyorum tabi.bende siğil tedavisi oldum doktora gittim krem yazdı onu kullandım 1 ay daha sonra geçti ama bende siğil oluşumundan dolayı içede sıçramıştı hpv 16 çıktı içerisini yakarak aldılar üstünden 5 ay falan geçti dış taraftada siğil oluşmuyor kremin sayesinde atlattım dış taraf için illa lazer olman gerekmiyor geçiren kremlerde var ama bir doktora görünüp iç tarafada işlemiş mi baktırman gerekiyor kanser ilerlerse başa çıkması çok zor.
Merhaba ev arkadaşımın sevgilisinde herpes çıktı. Ev arkadaşım benim eşyalarımı çoğunlukla izinsiz alıp kullanan biri. Hangi eşyamı kullandı bilmiyorum. Bu hastalığı geçiren var mı? Kıyafet kullanımı ile geçiyor mu? Tüm gardırobumu yıkamam çok zor. Hpv ile uğraşıyorum hala ikinci bir virüsü bünyem kaldırmaz. Bilen var mı acaba?
Herpes ile HPV aynı şey derken ???Canım HPV ile Herpes aynı şey.
Ev arkadaşınız ile birbirinize bile geçirmiş olabilirsiniz, çoğunlukla cinsel yolla bulaşır ancak havlu, ortak kullanılan kıyafetler ile geçmeside imkansız değildir, nadirde olsa geçtiği görülmüştür.
Ben 3 yıl once yakalanmıştım buna, hem eşimde hemde bende çıkmıştı. Görür görmez doktora gittim yaktıdım ve hemen 3 dozdan oluşan gardasil iğnesini oldum. Bazı doktorlar HPV veya diğer ismi ile Herpese yakalanan kişilere iğneyi yapmıyor "tedavi edici değil sadece önleyici" diyerek. Ben yinede ısrarcı oldum ve hem eşime hemde kendime yaptırdım.
O gün bugündür hiç çıkmıyor bende de eşimde de.
Hatta erkeklere zorunda kalınmadıkça önermiyoruz filan demişlerdi ama hiç dinlemedim doktorları ben.
Başka doktora gidip, hiç var olan virüsüöden bahsetmeden iğneyi korunma amaçlı istiyorum demiştim, iyiki de demişim.
Kulağınıza küpe olsun, kız çocuklarına yaklaşık 15 - 16 yaşlarına gelince hemen yaptırın bu 3 dozdan, ilerde eşi veya partnerlerinden bulaşacak olan herpes virüsünden korumuş olursunuz onları
Canım HPV ile Herpes aynı şey.
Ev arkadaşınız ile birbirinize bile geçirmiş olabilirsiniz, çoğunlukla cinsel yolla bulaşır ancak havlu, ortak kullanılan kıyafetler ile geçmeside imkansız değildir, nadirde olsa geçtiği görülmüştür.
Ben 3 yıl once yakalanmıştım buna, hem eşimde hemde bende çıkmıştı. Görür görmez doktora gittim yaktıdım ve hemen 3 dozdan oluşan gardasil iğnesini oldum. Bazı doktorlar HPV veya diğer ismi ile Herpese yakalanan kişilere iğneyi yapmıyor "tedavi edici değil sadece önleyici" diyerek. Ben yinede ısrarcı oldum ve hem eşime hemde kendime yaptırdım.
O gün bugündür hiç çıkmıyor bende de eşimde de.
Hatta erkeklere zorunda kalınmadıkça önermiyoruz filan demişlerdi ama hiç dinlemedim doktorları ben.
Başka doktora gidip, hiç var olan virüsüöden bahsetmeden iğneyi korunma amaçlı istiyorum demiştim, iyiki de demişim.
Kulağınıza küpe olsun, kız çocuklarına yaklaşık 15 - 16 yaşlarına gelince hemen yaptırın bu 3 dozdan, ilerde eşi veya partnerlerinden bulaşacak olan herpes virüsünden korumuş olursunuz onları