Merhaba, uzun süredir bu konuyla uğraşan ve araştıran biri olarak diyebilirim ki;
1. Eşinizde siğil yoksa doktora gitmesine gerek yok, zira erkeklerde hpv testi yapılmıyor genel yaklaşım olarak, laboratuarda gidip yaptırmak isterse yapılıyor ama erkeklerde hpv testinin doğruluk oranının çok düşük olduğu söyleniyor, bu nedenle yaptırması bir anlam ifade etmiyor. Siğil varsa müdahale ediliyor sadece.
2. Ancak siğil olması durumunda normal doğum yapılırsa çocuklara bulaşma ihtimali olduğu söyleniyor, ama siğiliniz olsa doktor zaten görürdü hamileliğiniz boyunca o yüzden endişe etmeyin bence.
3. Ben de 5 yıldır her sene smear yaptırıyordum hep temiz çıkıyordu, son smearim bir anda HSIL (yani cin 3 olma ihtimali yüksek) çıktı bunun üzerine kolposkopi yapılınca cin 3 olduğu anlaşıldı. Hem smear testlerinin her zaman yüzde yüz güvenli olmayabileceği hem de herkesde çok farklı sürelerde ilerleyebileceği söyleniyor, bu yüzden eşinizden önce kapmış olma ihtimaliniz var, bağışıklığınız düşmüş ya da farklı sebeplerle şimdi çıkmış olabilir. Doktorlar genelde bu konuda pek yorum yapmıyorlar aldatılma ihtimallerini de konuşmamak için, bu yüzden süreye çok takılmayın derim, bir şüpheniz varsa da sizin bileceğiniz bir şey tabi ama direk kesin aldatıldım demek değil bu.