Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Eşi için ben de kötü yorum okudum o yüzden ona gitmedim. Kendisine arkadaşımı da götürdüm ki onda da hpv dna 5 tip pozitif gelmesine rağmen doktorları siğil yok diyordu. Dedim gel hakan hocaya gidelim. Baktı kontrol etti. Siğil miğil yok rahat ol dedi. Hatta yıllardır doktorlarının yanlış koyduğu teşhisi farklı bir şekilde koydu ve resimlerle bize anlattıı. Bilemiyorum şimdi tabi

Arkadaşlar ben hakan hocaya güveniyorum, hiçbir doktor siğillerimi fark edip doğru düzgün bir tedavi uygulamadı ancak hakan hoca en küçüğüne kadar bakıp hepsini yaktı ve benim şüphelendiğim kısımları da yaktı kontrolde yine bakılacak. Kendimi de güvende hissediyorum. Hakan hocaya gidersem bi şekilde bitiricez gibi hissediyorum. Çoğu doktordan daha iyi. Gözle bakan bir doktor olsa o siğilleri göremezdi ama siğil doluydu bende. Fiyat konusunda biraz tuzlu olsa da bu kadar siğilin yakıldığına çok mutluyum yeter ki iyileşeyim

Fiyat konusunda da bence tuzlu falan değil gayet makul. Çoğu özel kadın doğumcunun muayene ücreti 500 den aşağı değil. İşlem yapsa bile muayene parasını da alıyor. Hakan hocanın muayene ücreti 250 ydi 300 yapmış. İşlem yaptığında da ayrıca muayene ücreti almıyor. Çoğu arkadaşım işlem bile yapılmadan çok çok fazla ücretler ödediler. Ben de hakan hocaya güveniyorum. İlk yılımdan sonra düzenli kontrole de gittim hep. 2 kere yakma işleminden sonraa 1.5 senedir hiçbir şey yok git hadi üzme kendini herkeste var farkında bile değiller deyip yolladı hep

Arkadaslar bir sorum olacak.
Maalesef esimin beni fahiselerle aldattigini ögrendim.
Suan icimde ne tür hastaliklar var bilmiyorum. Korkuyorum acikcasi.
Hpv 16-18 pozitif maalesef. Doktorumla görüstüm, kanda Hiv’e bakilacak, Chlamydien‘e bakilacaK. Daha nelere bakilabilinir tecrübesi olan varmi? Cevap verirseniz cok memnun olurum.
Std testi var hepsine bakıyorlar(bunu mutlaka yaptır) onun dışında hiv ve hepatit b ve c ye bakarlar birde vdrl hpv ye zaten baktırmışsınız ben hepsini hpv dahil mavi lab da 1900 tl ye yaptırdm

Std testi var hepsine bakıyorlar(bunu mutlaka yaptır) onun dışında hiv ve hepatit b ve c ye bakarlar birde vdrl hpv ye zaten baktırmışsınız ben hepsini hpv dahil mavi lab da 1900 tl ye yaptırdm
Tesekkür ederim cevabin icin, ya aslinda doktorlar bunlari tek tek saymadan kendilerinden yapiverseler. Bugün HIV icin kan alindi, aklimin ucundan gecmezdi hiv testi yaptiracagim. Tuhaf bir duygu üzgünüm Korkuyorum hayal kirikligi, tüm duygular karman corman...
sifilizden korkuyorum. Bi ara cünki vücudumda kirmizi lekeler olusmustu.

Devlet hastanelerinde std testi yapılıyor mu? Ben hpv testimle beraber başka ne kadar test varsa yapabilir misiniz dedim. Yapılanlar şunlar: vdrl rpr, HBsAg, anti HIV, anti Hcv, anti Hbs. Eksik dimi? Niye her şeyi tam yapmiyolar anlamıyorum.

Hsv2 yi ayrıca istemeniz lazım siz talep etmeden yapmazlar
Std testinin içinde var devlet yapıyormu bilmiyorum zararlı bakterilere bile bakılıyor bende üreaplasma parvum ve garneralla çıktı mesela garneralla florada zaten oluyormuş ama benm ki şiddetliydi cinsel yollada bulaşıyormuş ama kullandığım antibiyotikler beni mahvetti valla hala düzelmedi floramı bozdular çünkü bilinçsiz ve aynı anda kullandım umarım geçmiştir 2 yıl sonra hepsini tekrar yaptıracağım hiv de dahil

Std testinin içinde var devlet yapıyormu bilmiyorum zararlı bakterilere bile bakılıyor bende üreaplasma parvum ve garneralla çıktı mesela garneralla florada zaten oluyormuş ama benm ki şiddetliydi cinsel yollada bulaşıyormuş ama kullandığım antibiyotikler beni mahvetti valla hala düzelmedi floramı bozdular çünkü bilinçsiz ve aynı anda kullandım umarım geçmiştir 2 yıl sonra hepsini tekrar yaptıracağım hiv de dahil
Bana da öyle oldu gardnerella ve ureaplasma parvum vardı, 3 farklı antibiyotik kullandım beni mahvettiler, 1 sene düzelemedim hep mantar, kaşıntı, bakteriyel vajinozis... Florayı öyle bir bozuyor ki antibiyotikler. Yeni düzeldim sayılır ama şimdi de hpv ile uğraşıyorum. Ben de 1 sene sonra tekrar yaptıracağım hiv dahil, normalde negatif çıktı en son ama ben artık her şeyden korkar oldum tekrardan negatif yazısını görüp rahatlamak istiyorum.

Bu arada istanbul'da olanlar için ben HIV testini Şişli Belediyesi'nin Sağlık İşleri Müdürlüğünde anonim yaptırmıştım.

Kızlar ben bugün dermatologa gittim cok ilgili iyi bi doktordu memnun kaldım sigilleri spreyle dondurdu.kasıntımın sebebi akıntıymıs bunun icin hap verdi bu akıntın icin neden ilac vermedi doktorun dedi.akıntı yüzünden kasıntı olmaya devam etti ben kasıdım ve cogaldılar. Önceki doktorum hicbir ilac vermemisti güya kadın hastalıkları uzmanı olacak bide.bana iki hap ve 3 krem verdi. Fucidin travazol bide hamazinc travazol 1 haftalık kullanım digerlerine sabah aksam devam edicem.fucidin tahris icin Hamazinc sigil yakılan bölgeye sürülecekmis ben hepsini biarada sürdüm az az ama ayrı ayrı zamanlarda mı kullanmalıyım anlamadım size böyle recete yazıldımı hic

Çok üzüldüm çok geçmiş olsun. Hepatit a, b ve c’ye baktırın. B dışındaki hepatitler kolay kolay cinsel yol ile geçmez ama baktırın. Sifiliz yani frengiye baktırın. Bu hastalık da kandan bakılır. Vdrl tpr testi olarak geçer. Bunun dışında gonorhea idrardan veya kültürden bakılır. Buna da baktırabilirsiniz. Bir de genital herpes var. Herpes tip2 igg testi isterseniz bakılır. Kandan bakılıyor. Son ilişkiniz üzerinden üç ay geçtiyse hepsi kesin çıkar. Hiv ve diğer bakteriyel olanların inkübasyon süresi daha düşüktür. Son ilişki üzerinden 45 gün geçtiyse 4.nesil çalışılan bir hiv testi kesin sonuç verir. Sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım yine.
Bugün tekrar gittim ve kanim alindi yeniden. Şimdiye kadar Test olarak Hpv, HIV, Hepatitis, Chlamydien, Syphilis bunlar yapildi.
Zaten 13 yıldır düzenli muayeneye gidiyordum, simdiden sonrada takip altinda oldugum müddetce sorun olmaz diye konustu doktorum. Hayirlisi Allahtan, Sunuclari bekliyorum bakalim ne cikacak...
Doktoruma Hpv bogaz bölgesinde olmasindan korkuyorum dedim, doktorum bunun pek mümkün olmadigini söyledi bu daha cok erkeklerde oluyor kadinlarinki rahim agzinda oluyor genelde dedi.
testlerin hepsi negativ cikar InsaAllah bende rahatlarim.
Şuan kafam çok karışık... Artık rahatlamak istiyorum, hayattan zevk almak istiyorum.
InsAllah vücüdum hpv 16/18 en yakin zamanda atar en son bulasma ihtimali 12/2017. Yani en gec bu tarih daha erkende bulaşmış olabilir, o zamandan beri vücüdum atamamis.
Sağlık sektöründemi çalışıyorsun?
Merak ettiğim hpv negativ olunca cin 1/2/3 olma imknanı devam ediyormu?

Bugün tekrar gittim ve kanim alindi yeniden. Şimdiye kadar Test olarak Hpv, HIV, Hepatitis, Chlamydien, Syphilis bunlar yapildi.
Zaten 13 yıldır düzenli muayeneye gidiyordum, simdiden sonrada takip altinda oldugum müddetce sorun olmaz diye konustu doktorum. Hayirlisi Allahtan, Sunuclari bekliyorum bakalim ne cikacak...
Doktoruma Hpv bogaz bölgesinde olmasindan korkuyorum dedim, doktorum bunun pek mümkün olmadigini söyledi bu daha cok erkeklerde oluyor kadinlarinki rahim agzinda oluyor genelde dedi.
testlerin hepsi negativ cikar InsaAllah bende rahatlarim.
Şuan kafam çok karışık... Artık rahatlamak istiyorum, hayattan zevk almak istiyorum.
InsAllah vücüdum hpv 16/18 en yakin zamanda atar en son bulasma ihtimali 12/2017. Yani en gec bu tarih daha erkende bulaşmış olabilir, o zamandan beri vücüdum atamamis.
Sağlık sektöründemi çalışıyorsun?
Merak ettiğim hpv negativ olunca cin 1/2/3 olma imknanı devam ediyormu?
Ben son sorunuza istinaden yazmak istedim. Bende 18 var suan. Ben doktora sormuştum tüm hpv tipleri negatif olunca cin1 de negatif olur mu diye. Şu cvbi verdi: hpv negatiflesmesi ile tedavi sağlanır.

Kızlar ben bugün dermatologa gittim cok ilgili iyi bi doktordu memnun kaldım sigilleri spreyle dondurdu.kasıntımın sebebi akıntıymıs bunun icin hap verdi bu akıntın icin neden ilac vermedi doktorun dedi.akıntı yüzünden kasıntı olmaya devam etti ben kasıdım ve cogaldılar. Önceki doktorum hicbir ilac vermemisti güya kadın hastalıkları uzmanı olacak bide.bana iki hap ve 3 krem verdi. Fucidin travazol bide hamazinc travazol 1 haftalık kullanım digerlerine sabah aksam devam edicem.fucidin tahris icin Hamazinc sigil yakılan bölgeye sürülecekmis ben hepsini biarada sürdüm az az ama ayrı ayrı zamanlarda mı kullanmalıyım anlamadım size böyle recete yazıldımı hic
Şimdi doktor söylemişti bana kaşıma diye. Kasirsan tahriş olur cildin ve tahriş olan yerlerde siğil cikabilir diye. Ama şöyle bir handikapi var bu olayın; sigili ister dondursunlar ister yaksinlar, o bölgeye iyileşmesi için merhem veriliyor. Eğer siğil vajina girisindeyse mecbur merhemi oraya sürüyorsun. Sonra merhem vajinanın florasını bozuyor. Mantar ve akıntı oluyor. Onun için ilac veriyor ilac içiyorsun. Mantar iyileşiyor doktor kontrole çağırıyor. Kontrole gidince yeni bir siğil yoksa ne âlâ. Ama varsa. Hop yeniden yakılıyor, yeniden krem, yeniden flora bozulması, yeniden haplar.. benim bir ara kısır döngüye girmişti. Hatta sormuştum burda, hpv varken akıntısı olan var mı diye ama kimse yazmayınca yok herhalde demiştim.
Sen şimdi farkedersin bak, kremleri kullandığın müddetçe akintin devam edicek. Ama yaralarin iyileşmesi için merhemleri mutlaka sür. Sonra akıntı için gerekirse yine doktora git.
Bır de dondurma işlemi yaptıysa 15 gün sonra kontrole gel dedi mi?

Ben son sorunuza istinaden yazmak istedim. Bende 18 var suan. Ben doktora sormuştum tüm hpv tipleri negatif olunca cin1 de negatif olur mu diye. Şu cvbi verdi: hpv negatiflesmesi ile tedavi sağlanır.
Tesekkür ederim cevabın için 😘
Yani cin 1 de tamamen kaybolmuşmu oluyor, yada risk durumu azda olsa devam ediyormu? Ya ben doktora gittiğim zaman aşırı heyecanlanıyorum kafamda bürsürü soru oluyor ( not alıyorum halbuki) ve çoğunu heyecandan sormaya unutuyorum maalesef 😔

Tesekkür ederim cevabın için 😘
Yani cin 1 de tamamen kaybolmuşmu oluyor, yada risk durumu azda olsa devam ediyormu? Ya ben doktora gittiğim zaman aşırı heyecanlanıyorum kafamda bürsürü soru oluyor ( not alıyorum halbuki) ve çoğunu heyecandan sormaya unutuyorum maalesef 😔
Ben de aklıma ne gelirse sormaya çalışıyorum. Her zaman net cevaplar vermiyorlar. Cin1 bnde de var mesela. Hpv negatif olunca cin1 tedavisi sağlanır dedi ama. Ben hpv negatif olduğumda tekrar kolposkopi isticem. Bakalım cin1 geçmiş mi diye. Siz yine de doktorunuza mutlaka sorun. Doktorlar farklı yaklasabiliyorlar bu konuya. Bnm merak ettiğim hpv düşük veya yüksek bendeki tüm tipler negatif olduğunda sadece vajina çevresi değil makat çevresi ve girişinde de siğil çıkıp çıkmayacağı. 🤔

Şimdi doktor söylemişti bana kaşıma diye. Kasirsan tahriş olur cildin ve tahriş olan yerlerde siğil cikabilir diye. Ama şöyle bir handikapi var bu olayın; sigili ister dondursunlar ister yaksinlar, o bölgeye iyileşmesi için merhem veriliyor. Eğer siğil vajina girisindeyse mecbur merhemi oraya sürüyorsun. Sonra merhem vajinanın florasını bozuyor. Mantar ve akıntı oluyor. Onun için ilac veriyor ilac içiyorsun. Mantar iyileşiyor doktor kontrole çağırıyor. Kontrole gidince yeni bir siğil yoksa ne âlâ. Ama varsa. Hop yeniden yakılıyor, yeniden krem, yeniden flora bozulması, yeniden haplar.. benim bir ara kısır döngüye girmişti. Hatta sormuştum burda, hpv varken akıntısı olan var mı diye ama kimse yazmayınca yok herhalde demiştim.
Sen şimdi farkedersin bak, kremleri kullandığın müddetçe akintin devam edicek. Ama yaralarin iyileşmesi için merhemleri mutlaka sür. Sonra akıntı için gerekirse yine doktora git.
Bır de dondurma işlemi yaptıysa 15 gün sonra kontrole gel dedi mi?
Evet canım 15 gün sonra gel dedi kremleri biarada mı sürüyordun? Ben az az biarada sürüyorum vajina girişine travazolu digerleri sigil ve tahris olan kısımlara.

X