Yayılmadan yaktırın bence yaktırmazsanız yayılıyor geneldeIlk defa yaktiricam cunku
Geçmiş olsun. Son durumunuz nedir acaba? Benim de sadece vajina içindeydi, bir kez yaktırdım, yeni daha, 3 hafta oldu, ama simdi vajina icimden kuyruk sokumuna kadar kaşıntım var, makat da dahil.Tavsiyelerin için çok saol. Öyle konuşarak bir kere moralim bozdu ama sonradan kabul etti ve suan destekçim. Doktorada beraber gideceğiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sen tipleme yaptırdım mi? Yüksek riskli olanlar sigil yapmaz sigil çıktiysa korkmayın diyorlar. Bu konuda ki fikrin ne? Birde gördüğüm kadarıyla bnm sadece vajina da var iç kısmında dış kısımlar temiz.
Benim de makat da var 2 tane aldırdım bugünde ufak bı tane vardı kriyo ile dondurdu ama ben sürekli otururken diken batma hissi hissediyorum sizdede batma hissi var mıBu arada makat içi siğil yani kondilom olan başka kim var arkadaşlar yokmu herkeste genelde vajinada çıkıyor galiba makatta çıkan az galiba varsa paylaşırmısınız neler yaşıyorsunuz bu konuda
Doktorum da cok sasirmisti.ben yillardir 6 ayda 1 smear veriyorum.ama stres hastalik sigara hepsi hizlandirmaya etken.is yogunlugundan kendime bakmayinca da boyle bir durumla karsilastik..mesela su anda da cin 2 yim.bu da 6 ay icerisinde olusan bir durum. Bunda da yazin annem cok ciddi bir hastalik gecirdi ona uzuntu stres,oglum universiteye gitti ona uzuntu maalesef benim ki biraz bile bile lades oldu.Aklimdan da gecti yine nuksedecek diye ama engel olamadim..Sizin 6 ayda nasıl cın 3 oldu saha önce neydi peki
A
Bu arada daha once ki smearim tamamen temizdi 6 ay sonra cin3 idiSizin 6 ayda nasıl cın 3 oldu saha önce neydi peki
A
Sadece cinsellikle bulaşıyor canım kasma kendini bukadarİyice kötü oldu psikolojimiz bu sorun oldğndan bu yan her ilişkiden sonra eşime orayı elleme buraya dokunma eklediği her yeri silme hastası oldum biri gelir ona geçer bir şey olur diye süreklide el yıkıyrm bir de çoxuk olsa naparız acaba hiç bilmiyorum umarım ben abartıyormdur ama çok yoruluyorum artık şimdi birde ağızda çıkanları fln okudukça dha kötü oluyrm hastalıktan değilde takmaktan birşey olck iyice kavga eder olduk artık bu olaydan herkesin yardımcısı olsun rabbim
Geçmiş olsun, son durumun nedir acaba? Özellikle ağızdaki durumun?Coffee, biz seninle ayni gün gitmisiz hakan hocaya. Belki karsilasmisizdir. Ben ucretsiz bi ay sonraki kontrole gittim. Bende de 4 tane minik lokalle yakildi. Baska goremedi hakan hoca. Ben de goremedim zaten. Onceki 103ten sonra huzur veren bi rakam 4.
Evet, sanki bana da ilk seferki kadar ilgili gelmedi. Ama ben israrla, memnun oldugumu söylemeliyim. Izmirde 10 doktorun temiz dedigi vajina girisimde 60 tane sigil yakti. Bi cogunu ben de gozumle gördüm. Bi de nasil desem... emin degildim, doktorlar dogal doku diyodu ama ben orda bisiler döndüğünü anliyodum. Kasintisi, fazlalik bi rahatsizlik hissi vs.. icimi hakan hoca kadar rahatlatan olmadi acikcasi. Tabi cebi de rahatlatiyor.. kus gibi hafif bi cüzdan birakuyor o ayri... :)
Ayrica hatirlatma olarak ben de kendi surecimi bi ozet geciim; hem agizda hem genital bolgede aktif lezyonlari olan ( düşük riskli bi tip tasiyan) bununla birlikte tip16 teshisi bulunan bi hemsireniz olarak, deneme tahtasi kendi capimda yaptiklarim;
3 aydir ahcc (ilk ay gunde 6, sonraki aylar 2 adet)
1 aydir gunde 6 adet coriolus ( mrl degil, bulabildigimi kullanıyorum. Onu henuz edinemedim)
Cinarlatindan temin ettigim ps complex günde 2 adet ( coriolus, shitake ve mitake karisimi)
Gunde bir cinko 22 mg, bir immunace ( ithal bir vitamin kompleksi-eczaneden), bir immutor ve sarimsak yagi kapsulu
Ayrica, düzenli olarak bal arisutu polen ve propolis ve corekotu. Birer kasik gunde.
Henuz hala lezyon cikiyor ama hasta olmuyorum mesela. Genital bolgede fayda saglamis midir emin degilim ama agzida hala sikintilarim suruyor. Tabi sigaraya baslamamin etkisi buyuk olabilir.. bilemiyorum. Ayrica antidepresan kullaniyprum o da psikolojiyi duzelterek bagisikligi arttiriyosa da bi parca da bozuyor yaptığım arastirmalardan edindigim sonuc.
Ps; sigara icmeye basladigimdan beri tekrar, dudagimin sigaranin degdigi yerlerinde sigil cikti. Simetrik olarak alt-üst. O derece zararli oldugunu düşünüyorum.
Merhaba, tekrar geçmiş olsun. Ben bu bölümleri şimdi okuyorum, keşke daha önce okuyabilseydim, yaktırmazdım orda. 3.haftam doldu ve vajen içinden kuyruk sokumuma kadar kaşınıyor, yaktırmadan önce siğillerin varlığını hissetmiyordum bile. Lazerin boğaz siğillerinde tercih edilmediğini okudum. Kapalı alan olduğundan yanık dumanıyla virüslerin yayılabileceği yazıyor. Yani makat için de aynı şey geçerlidir, umarım yaktırmamışsınizdir. Cerrahi op. olarak cikarıp alıyorlarmış, uygun yöntem buymuş öyle alanlar için. 2019 sonundayız, bu olay 2016, naptınız? Ben de bakiyeyim, bir nevi kapalı alan gibi midir orası, ondan mı azmıştır, ama makat ve kuyruk sokumu açık alan, oralara da ilk yanık iyileşirken sulu akinti, geve yatarken aşağıya doğru o bölgelere mi ilerlemistir. Kafayı yiyecegim, uyuyamiyirum, çünkü bademcimtekikeri bugün de gördüm ko trol ettiğimde. Ve bu konuda kbb bulamadim hâlâ. Iyidir diye gittigim paraya kıyıp, anliyorum ki gormezden geldi. Çubuklu kamerasiyla ses tellerine giden bisi var mi bakayip dedi, ben o zaman agiz hpv diye bisi bilmiyordum, dilim niye beyaz diye dolaniyordum. Simdi anliyorum ki adam basindan savmis beni, yoksa şüphelendigi şeyi bana soykeyip, ko trol ettir boyle sık dik şöyle bir sey var bikesin diye. Bu dr larin bazılarının! işte derman olmak gibi bir niyeti yok ne yazik ki!Bi devlet hastanesindeki genel cerraha gidim sonra yaktırayım bu arada Hakan topalismailoğlunu bastıra bastıra söylüyorum 5 para etmez Bi doktor o makattaki siğili gördü yakmadı şerefsiz bilerek orosbucocukları bunlar başka birşey değil insan gibi Ada'm gibi işlerini yapmıyorlar o.çocukları bok gibi para almayı biliyorlar...
Gecmiş olsun. Benim bağsürden dolayı krem sürme durumum oluyordu, çıkıntıları parmakla içeri ittirerek. Vajen icindekiler yakilinca birkac gün yaradan sulu akıntı geldi, yatarken aşağıya doğru ilerleyince makattan kuyruk sokumuna kadar suyla silmek yetmiyor uyarmadi da dr beni hiç. Bende bu günlerde bir defa bağsüre krem sürdüm, yine makat icine barmagimla ittirerek, iste o esnada iceriye taşıdığımı düşünüyorum ve kahroluyorum. Şimdi bile vajen ici filan nasil kaşınıyor, makatin da az içi ve kuyruk sokumu da. Anal ilişkim hiç olmadı düşün yani ve lazer yakimindan once değil makat kasinti sikayeti vajinada bile sikayetim yoktubenim anlamadığım olay şu; anal ilişki yaşamadan nasıl anal kanal girişinde siğil olabiliyor? tamamen uyumaktan çok korkuyorum ne biliyim. kime görünmeliyim bu durumda? bir de cildiye koter yapıyor mu acaba
Bende korkuyodum agizdan doktora gittim kbb ye kamerayla bakti. Bi sey yok dedi . Ve internette arastirmistim agizda tutunamaz diyodu . Ama tabi cikanlar var . Bazi doktorlae basindan saviyo . Cildiyeye gittim sprey sikti ama tam bakmadi bile ben dedim surdada var ama siz dogal yapiyi sigille karistiriyosunuz dedi halbuki sigil yani eminim cunku vajinada sag taraf normal purussuz sol taraf ayni yer kucuk kucuk cikmis di . Hadi cabuk ol kapida hastalarim var diye diye de azarladi. Iyi doktor cok onemli .Merhaba Arkadaslar kafama takilan bi kac soru var bilgisi olan lutfen yazsin. Şimdi ağızda hpv kendini sadece sigillmi gosteriyor?başka belirtileri varmı? Ve eyerki agza hpv bulastiysa bu genital de cikan siğiller le ayni zamandami cikar? Bende sekiz sene once siğil cikti yaktırdım o tefter oyle kapandi gitti daha yeni bunun tehlikeli oldugunu öğrendim ve hala pozitifim yuksek riskli tip. Daha yeni agzima bakiyorum bademciklerin uzerinde kendi renginde bi cikinti var kirmizi mercimek gibi ve damagimda kasinti kurukuk var bu bi belirti olabilirmi? Kbb dk bunlar bademciklerin dogal yapısi dedi kamerayla baya bakti birsey yok dedi. Şimdi ağızda birsey olsaydi bu kendini sekiz sene once gosterirdi degilmi Arkadaslar o cikinti ve damak kasintisi kafami karistiriyor baska bi bi sikayetim yok. Agzimda bogazimda
Benim doktorum birini gorusmeye alir yan tarafata muayene hasta alinir ona bakar muayeneden sonra hemen odasina gider tekrar gorusme oradan tekrar muayene yani boyle mekik dokur ama benim sorularima yada muayene sirasinda asla bu tavri gormedim..istersem yarim saat soru sorayim sabirla cevap verir.bence siz doktorunuzu degistirin..Bende korkuyodum agizdan doktora gittim kbb ye kamerayla bakti. Bi sey yok dedi . Ve internette arastirmistim agizda tutunamaz diyodu . Ama tabi cikanlar var . Bazi doktorlae basindan saviyo . Cildiyeye gittim sprey sikti ama tam bakmadi bile ben dedim surdada var ama siz dogal yapiyi sigille karistiriyosunuz dedi halbuki sigil yani eminim cunku vajinada sag taraf normal purussuz sol taraf ayni yer kucuk kucuk cikmis di . Hadi cabuk ol kapida hastalarim var diye diye de azarladi. Iyi doktor cok onemli .
Degistirdim asla ona gitmem artikBenim doktorum birini gorusmeye alir yan tarafata muayene hasta alinir ona bakar muayeneden sonra hemen odasina gider tekrar gorusme oradan tekrar muayene yani boyle mekik dokur ama benim sorularima yada muayene sirasinda asla bu tavri gormedim..istersem yarim saat soru sorayim sabirla cevap verir.bence siz doktorunuzu degistirin..
Ben de yuksek riskli tipim hatta bugun biyopsi sonucumu öğrendim cin3 ve ameliyat olucam ama bende hic sigil olusmadi.bu ikinci cin3 olusum.bu zamana kadar sigil olmadim.acaba baska tipini de mi tasiyorsunuz?esinizle oral yaptiydaniz agiza gecme olasiligi var diye okumustum burada ama umarim hpv degildir agizinizda ki
AGIZ icin test yaptinmi canim agzinda ki siğiller nasildi ve nerdeydi bi genital siğiller le ayni zaman da cikti degilmiBende korkuyodum agizdan doktora gittim kbb ye kamerayla bakti. Bi sey yok dedi . Ve internette arastirmistim agizda tutunamaz diyodu . Ama tabi cikanlar var . Bazi doktorlae basindan saviyo . Cildiyeye gittim sprey sikti ama tam bakmadi bile ben dedim surdada var ama siz dogal yapiyi sigille karistiriyosunuz dedi halbuki sigil yani eminim cunku vajinada sag taraf normal purussuz sol taraf ayni yer kucuk kucuk cikmis di . Hadi cabuk ol kapida hastalarim var diye diye de azarladi. Iyi doktor cok onemli .
Geçmiş olsun gerçekten sinir bozucu yıpratan bir rahatsızlık yalnız evet onemsenmeye tedavisi yapılmayan siğiller kanser yapıyor bende atlattım bağışıklık sistemini kesinlikle guclendirmen lazım yaktirma işlemi yapılacak dondurma da yapılıyor ben yaktirdim 5 kez bağışıklık sistemini guvlendirdim eczane de haplar var onları araştırın hangi gıda bağışıklık sistemini güçlendirir bakın ben fındık ceviz altın çilek iri siyah kurumuş üzüm dut vs aklıma gelenleri yazdım kullandım moral çok önemli ayrıca partneriniz de varsa kesinlikle Uzak durmanız lazım tedavisi yapılması gerekir sürekli tekrarlararkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...
Ben agzimda gormedim. Bide zaten agiz oyletuhafki sigile benzetebilecek cok yeri var. Ben komtrol amacli gitmek istedim. Doktor olmadigini souledi gozle muayene yapti .AGIZ icin test yaptinmi canim agzinda ki siğiller nasildi ve nerdeydi bi genital siğiller le ayni zaman da cikti degilmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?