How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Herkesin vücudunda tepkisi farklı ki, kiminde 1 haftada belli olur kiminde 10 yılda ortaya çıkar demişti bir Dr... Zayıf bağışık olunca ortaya çıkıp bağışıklık yükseltince negatif olanlar çok... Sen yinede her yıl smear ver... Zaten hasta olmayı bırak bir kadın her yıl düzenli smear vermeli
Evet vereceğim. Yine de sormak istedim çok sağol.

evet öyle yazıyordu CIN II

Cin 2 ise 2'dir. Bazı doktorlar erken müdahale ediyor bazı doktorlarsa gerilemesini bekliyorlar takibe alarak. Doktor yaklaşımından dolayı bir karmaşıklık olmuş sizde. Bu noktada da karar sizin,ya 1 yıl daha bekleyip gerileyip-gerilemediğini takip edeceksiniz, veyahut leep işlemi olacaksınız. Çok geçmiş olsun,günün birinde umarım herkes bu dertten kurtulur ve hiç yaşanmamış gibi hayatına devam eder 🙏

Cin 2 ise 2'dir. Bazı doktorlar erken müdahale ediyor bazı doktorlarsa gerilemesini bekliyorlar takibe alarak. Doktor yaklaşımından dolayı bir karmaşıklık olmuş sizde. Bu noktada da karar sizin,ya 1 yıl daha bekleyip gerileyip-gerilemediğini takip edeceksiniz, veyahut leep işlemi olacaksınız. Çok geçmiş olsun,günün birinde umarım herkes bu dertten kurtulur ve hiç yaşanmamış gibi hayatına devam eder 🙏
Canım devlet bu hpv aşısını ne zaman ergen çağda okullarda uygular o zaman yok olur..... Başıma gelene kadar bundan benimde haberim yoktu mesela.. Hiç olmazsa aşı vs olurduk evliyken vs... Şimdi aşı da işe yaramıyor pozitif Ken ... Aman çaresiz dert vermesin Allah.....

Kızlar selam, hepinize geçmiş olsun. Ben bu zıkkımın ne olduğunu geçtiğimiz yaz öğrendim. O zamanki erkek arkadaşım olacak insan müsveddesinde çıkmış. Zaten çok sık birliktelik yaşamıyorduk epey ara vermiştik. Ne olduysa o zaman olmuş. Bunda lezyon çıkınca bana yükseldi senden geldi diye. Ama mümkünatı yok çünkü benim ilk ilişkim oydu. Sonra kavgası kıyameti ayrı mevzu ben araştırma hastanesine gidip test yaptırdım. Negatif çıktım. Smearım da temiz çıktı. Bu haysiyetsizi de hayatımdan çıkardım. 6 ay olacak ama psikolojim bozuldu diken üzerindeyim. Sanki her an siğil çıkacakmış gibi korkuyorum. Sürekli kendimi muayene ediyorum. Gezmediğim doktor kalmadı. En ufak kıl köküne huylanıp doktora taşınıyorum. Aşımı da oldum iki doz. Üçüncüyü bekliyorum. Şimdi size soracağım şey şu, negatif çıkmışken ve de hiç siğil çıkarmamışken pat diye bi anda çıkabilir mi? Diğer bir sorum da ilişkilerinizden ne kadar süre sonra lezyon çıktı? Mesela bazıları diyor ki ilişkimden iki sene sonra lezyon oluştu. Böyle bir şey mümkün mü?

Ah o insan müsveddelerine lanet kere lanet olsun. Aynı sıkıntıyı,üzüntüyü,psikolojik yıkıntıyı bende/bizlerde yaşadık. Negatif olmanız çok güzel bir şey,çok sevindim sizin adınıza aşınızı da olmuşsunuz hazır negatif iken. Tıp hekimi erkek arkadaşımda oldu,bir çok tıp hekimi arkadaşım var. Ve konuyla alakalı söylediklerini aktarayım yardımcı olmak adına. Siğile takılmayın lütfen o çıkarsa bile yaktırırsınız el-ayakta çıkan siğil gibi düşünün. Önemli olan servikse yerleşip kalıcı lezyon oluşturmaması. Ki siz ne mutlu ki negatifsiniz,çok şükür 🙏 Siğil çıktığında elektrokoterle (lazer) yaktırmanın çok daha sağlıklı olduğunu söylüyor arkadaşlarım tekrarlama olasılığı dondurma ve koter işlemine göre daha verimli olduğunu söylüyorlar. Kadın tıp hekimi arkadaşlarımda da var bu durum,her kadında var. Ve bir gün geçecek❤️

leep işlemi çok korkutuyor ama başka da çare yok gibi

Canım devlet bu hpv aşısını ne zaman ergen çağda okullarda uygular o zaman yok olur..... Başıma gelene kadar bundan benimde haberim yoktu mesela.. Hiç olmazsa aşı vs olurduk evliyken vs... Şimdi aşı da işe yaramıyor pozitif Ken ... Aman çaresiz dert vermesin Allah.....

çok teşekkürler, umarım bu beladan hep beraber kurtuluruz

Kesinlikle sizinle hem fikirim bu noktada. Sağlık bakanlığının bir an önce uygulamaya sokması gerekir. Ama ben pozitiften negatif olunduğu takdirde aşı uygulamasının yapılması gerektiği taraftarıyım. Ve negatif olduğunda virüsün vücuttan atıldığını düşünüyorum, sonuç itibariyle bilimsel gerçeklik konuşur bir şey varsa sonuç pozitiftir, bir şey yoksa da negatif. Burada 2 yıl sonra tekrar cin2 olduğunu söyleyip kafada soru işareti bırakan arkadaşlar var. Ben kırıcı olmamak adına fikir beyanında bulunmak istemiyorum çünkü diğer kadın arkadaşlarımızda psikolojik olarak çok hassaslar. Ben başarılı bir leep işleminden sonra cin2'nin tekrarlamasını başka bir yüksek tiple enfekte olmalarından kaynaklandığını düşünüyorum. Şahsi fikrim tabi bu benim. Önümüzde uzun yıllar var ve ben negatif olduğumda bile foruma girip bu konunun benimle alakalı olan her kısmını paylaşmaya devam edeceğim. Bu konuyu gerçekten dayanışma ve fikir alış verişi aydınlığa kavuşturacak.

Kesinlikle sizinle hem fikirim bu noktada. Sağlık bakanlığının bir an önce uygulamaya sokması gerekir. Ama ben pozitiften negatif olunduğu takdirde aşı uygulamasının yapılması gerektiği taraftarıyım. Ve negatif olduğunda virüsün vücuttan atıldığını düşünüyorum, sonuç itibariyle bilimsel gerçeklik konuşur bir şey varsa sonuç pozitiftir, bir şey yoksa da negatif. Burada 2 yıl sonra tekrar cin2 olduğunu söyleyip kafada soru işareti bırakan arkadaşlar var. Ben kırıcı olmamak adına fikir beyanında bulunmak istemiyorum çünkü diğer kadın arkadaşlarımızda psikolojik olarak çok hassaslar. Ben başarılı bir leep işleminden sonra cin2'nin tekrarlamasını başka bir yüksek tiple enfekte olmalarından kaynaklandığını düşünüyorum. Şahsi fikrim tabi bu benim. Önümüzde uzun yıllar var ve ben negatif olduğumda bile foruma girip bu konunun benimle alakalı olan her kısmını paylaşmaya devam edeceğim. Bu konuyu gerçekten dayanışma ve fikir alış verişi aydınlığa kavuşturacak.
Negatif olunca yıllar sonra farklı tipe maruz kalıp ortaya çıktığını düşünüyorum bende .. Bu arada sex olayını külli kafamdan çıkarmış durumdayım v e gerekirse uzun yıllarda gidebilir, bu lanet erkekler için acaba varmı düşüncesi ve süreci beni psikolojik olarak yorar bu kdr upraştıktan sonra.. Negatif olalım da önce inşallah... Kendi doktorumda demişti aşı ol diye... Negatif görünce aşı kolay.

Negatif olunca yıllar sonra farklı tipe maruz kalıp ortaya çıktığını düşünüyorum bende .. Bu arada sex olayını külli kafamdan çıkarmış durumdayım v e gerekirse uzun yıllarda gidebilir, bu lanet erkekler için acaba varmı düşüncesi ve süreci beni psikolojik olarak yorar bu kdr upraştıktan sonra.. Negatif olalım da önce inşallah... Kendi doktorumda demişti aşı ol diye... Negatif görünce aşı kolay.

Öyle düşünmeyin lütfen,hayatınıza çok çok mutlu olacağınız biri çıkar,birlikte keyif almaya bakarsınız fena mı? 🙈 bende ilk zamanlar bir 9 aya yakın aynı düşündüğünüz gibi düşündüm. Ne geldiyse başıma sex ve erkekten geldi dedim kendime kızdım sinirlendim. Ama yine de hayatın içindeyiz ve vücudumuzu er ya da geç terk edecek bir enfeksiyon için fazla canımızı sıktık ne olduğunu anlayana kadar. Şuan fazlasıyla farkındayız. Negatifi de görelim de el ele aşıya gidelim ☺️😘🎉

Ah o insan müsveddelerine lanet kere lanet olsun. Aynı sıkıntıyı,üzüntüyü,psikolojik yıkıntıyı bende/bizlerde yaşadık. Negatif olmanız çok güzel bir şey,çok sevindim sizin adınıza aşınızı da olmuşsunuz hazır negatif iken. Tıp hekimi erkek arkadaşımda oldu,bir çok tıp hekimi arkadaşım var. Ve konuyla alakalı söylediklerini aktarayım yardımcı olmak adına. Siğile takılmayın lütfen o çıkarsa bile yaktırırsınız el-ayakta çıkan siğil gibi düşünün. Önemli olan servikse yerleşip kalıcı lezyon oluşturmaması. Ki siz ne mutlu ki negatifsiniz,çok şükür 🙏 Siğil çıktığında elektrokoterle (lazer) yaktırmanın çok daha sağlıklı olduğunu söylüyor arkadaşlarım tekrarlama olasılığı dondurma ve koter işlemine göre daha verimli olduğunu söylüyorlar. Kadın tıp hekimi arkadaşlarımda da var bu durum,her kadında var. Ve bir gün geçecek❤
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve açıklamanız için. İnşallah burdaki hasta olan her arkadaş şifa bulsun. Kimse de yaşamasın. Yaşatanların da beli doğrulmasın. İnanın ki o sonuca rağmen defalarca doktora gittim kontrol için. Hiçbiri bir sıkıntı göremedi yine de ben tetikteyim. Aşı olduğum için yeniden tarama testine giremiyorum. Antivirüsler yalancı pozitiflik yapabiliyormuş. Bekliyorum bakalım. Size de geçmiş olsun, en kısa zamanda şifa bulsun herkes. 🖤

Öyle düşünmeyin lütfen,hayatınıza çok çok mutlu olacağınız biri çıkar,birlikte keyif almaya bakarsınız fena mı? 🙈 bende ilk zamanlar bir 9 aya yakın aynı düşündüğünüz gibi düşündüm. Ne geldiyse başıma sex ve erkekten geldi dedim kendime kızdım sinirlendim. Ama yine de hayatın içindeyiz ve vücudumuzu er ya da geç terk edecek bir enfeksiyon için fazla canımızı sıktık ne olduğunu anlayana kadar. Şuan fazlasıyla farkındayız. Negatifi de görelim de el ele aşıya gidelim ☺️😘🎉
Ayyy hadi inşallah... O değilde benim diyen erkeklere bin basar oyuncakları keşfedince inan gerek kalmıyor bilmem kaç cm lik bu varlıklara... Değmez yani kafan ağrımıyor.. Haaa flörtöz takıl o ayrı.. Duygusal tatmin...bide bişeyler yaşamam için adamın gerçekten temiz raporunu görmem lazım yoksa aacabalar ile ömür mü geçer yahu.... 😁 Bi enfeksiyon ama aylardır uğraşıyorum...

Ayyy hadi inşallah... O değilde benim diyen erkeklere bin basar oyuncakları keşfedince inan gerek kalmıyor bilmem kaç cm lik bu varlıklara... Değmez yani kafan ağrımıyor.. Haaa flörtöz takıl o ayrı.. Duygusal tatmin...bide bişeyler yaşamam için adamın gerçekten temiz raporunu görmem lazım yoksa aacabalar ile ömür mü geçer yahu.... 😁 Bi enfeksiyon ama aylardır uğraşıyorum...

Bakın şimdi böyle eğlenceli konu olunca benimde ciddiyetten biraz kayasım geliyor, arada bir kayalım tabi yahu hep böyle dertlenip ağlanacak mıyız hpv hpv diye. Ağlandım zaten aylarca güzel bi kariyerim var iyi bi ailem var kimseye zararım dokunmadı beni nasıl geldi buldu diye. Çok samimi çok genç tıp hekimi kadın arkadaşım var psikiyatrist bide, bazen diyorum ki hatun gelsene foruma biraz anlat kadınlar az buçuk rahatlasın. Aman ne gelicem hasta sizin forum hepiniz paranoyaksınız pireyi deve ediyorsunuz, uzun süreli grip gibi düşünün bu olayı diyip konuyu kendisine getiriyor, arkadaşım yıllar önce geçirmiş bu enfeksiyonu bi 5 yıl kadar önce, 15-20'ye yakın siğil çıkartmış 1 defa yaktırmış. Alkol,sigara ve burda anlatamayacağım şekilde türevi maddeler alıyor hala da almakta, ben kanser olup ölmediysem benden geçtiyse size uğramaz diyor,öyle de çılgındır😂😂😂 Amaaan hanımlar, biraz akışına bırakalım bakın nasıl yoluna giriyor her şey. Sonunda ölüm yok artık bunu anladık, gerisi kolay 🙏 🙏

Bakın şimdi böyle eğlenceli konu olunca benimde ciddiyetten biraz kayasım geliyor, arada bir kayalım tabi yahu hep böyle dertlenip ağlanacak mıyız hpv hpv diye. Ağlandım zaten aylarca güzel bi kariyerim var iyi bi ailem var kimseye zararım dokunmadı beni nasıl geldi buldu diye. Çok samimi çok genç tıp hekimi kadın arkadaşım var psikiyatrist bide, bazen diyorum ki hatun gelsene foruma biraz anlat kadınlar az buçuk rahatlasın. Aman ne gelicem hasta sizin forum hepiniz paranoyaksınız pireyi deve ediyorsunuz, uzun süreli grip gibi düşünün bu olayı diyip konuyu kendisine getiriyor, arkadaşım yıllar önce geçirmiş bu enfeksiyonu bi 5 yıl kadar önce, 15-20'ye yakın siğil çıkartmış 1 defa yaktırmış. Alkol,sigara ve burda anlatamayacağım şekilde türevi maddeler alıyor hala da almakta, ben kanser olup ölmediysem benden geçtiyse size uğramaz diyor,öyle de çılgındır😂😂😂 Amaaan hanımlar, biraz akışına bırakalım bakın nasıl yoluna giriyor her şey. Sonunda ölüm yok artık bunu anladık, gerisi kolay 🙏 🙏
Uzun süreli grip olayını diyen 2. Kişisin.. Bunu kendi arkdşım da söylemişti ama ben adını rahim gribi koydum 😁 bu arada kasma arada sal... Bazen kraliçe Elizabeth tarzı yeri gelince de çingen Hayriye... 💃 Eskiden senin gibi çizgimden taviz vermezdim inan gerek yok... Relax....

Uzun süreli grip olayını diyen 2. Kişisin.. Bunu kendi arkdşım da söylemişti ama ben adını rahim gribi koydum 😁 bu arada kasma arada sal... Bazen kraliçe Elizabeth tarzı yeri gelince de çingen Hayriye... 💃 Eskiden senin gibi çizgimden taviz vermezdim inan gerek yok... Relax....

İstanbulda olsaydın da anamnez verdikten sonra taksimde hazzopulo pasajında kahve ısmarlasaydım sana hpvdaş❤️ ama bu mesafelerin gözü kör olsun😂😂😂

Nasıl negatif oldu acaba ne kullandınız
Merhaba canim bu surecte duzenli olarak ilk bir ay probolis kullandim sabahlari ac karna bir tatli kasigi corek otu yagi ve buyuk bir bardak suya gercek elma sirkesi bir iki kasik ictim gunde iki kupa yesil cay bol limonlu ilk aylar geceleri bir bardak kefir yogurt tuketmeye ozen gosterdim birde immutor kompleks var 3ayda onu kullandim camasirlarimi utuledim gunluk ped kullanmadim cinsel iliskide kondom kullandik birde ben vajinal dus cok yapardim iliskiden once sonra sampuanla cok yikardim onu biraktim yani bunlari duzenli uygulamYa calistim

Ay ne bileyim korktum inşallah ben de olurum bekliyorum.yaşım genc peki negatif olduktan sonra eşimizde varsa yine bize geçiyor mu
Sigilden bahsediyosan o gecer belki ama bende 16 vardi ben doktoruma sordum ben negatif olduktan sonr esimde var sonucta dr dediği 16 ya bağışıklık kazaniyosun o tip.bidaha bulasmaz ama baska tip esinde varsa o bulasir seklinde soyledi

Evet yok eder, serviksin olmadığı yerde hpvde olmaz fakat son raddeye kadar böyle bir şeye gerek yok diye düşünüyorum.
Ben de dış genital bölgedeki deride özellikle hpv 16 ve 18 vulva kanserine dönüşebilen değişiklikler de yaptığını biliyorum. Ama bu nadir görülüyormuş. Bu yüzden takip önemli

Back